Jack Shephard έγραψε: 20 Οκτ 2021, 19:56
BigChiefWahoo έγραψε: 20 Οκτ 2021, 18:43
Μάλλον δεν καταλαβαίνεις το κινηματογραφικό στυλ και ρυθμό του Τζων Κάρπεντερ.
Θεωρώ πως είναι το καλλίτερο φιλμ τρόμου όλων των εποχών.
οκ, δεν αποκλείεται, δε το παίζω και κριτικός κινηματογράφου. Από John Carpenter όμως μου άρεσε πάρα πολύ το The Thing, το οποίο θεωρώ ταινιάρα. Επίσης καλό ήταν και το Escape from New York.
BigChiefWahoo έγραψε: 20 Οκτ 2021, 18:43
Για την ταινία που αναφέρεις,παλιά παραγωγή εννοείς ή καινούρια (εφόσον έχει αρκετές αναφορές στο Halloween) ; Έτσι στην τύχη θα έλεγα το Παρασκευή και 13 (το πρώτο)
Όχι, ας το πάρει το ποτάμι. Είναι το Scream (1996). Το οποίο έχει αναφορές και σε πολλές άλλες ταινίες τρόμου. Πολύ ωραία ταινία, θεωρείται καθαρός τρόμος, προσωπικά όσο την έβλεπα ήταν πολλές οι σκηνές που την θεωρούσα και παρωδία ταινιών τρόμου. Προτείνεται πάντως.
Έχει γυρίσει επίσης την τελείως παρεξηγημένη ταινιάρα,They Live,στο τοπ-3 μου όλων των εποχών.
Ακόμη,έχει δώσει στον κινηματογράφο την πιο κατάλληλη μεταφορά διηγήματος (μυθιστορήματος ;

) του Στήβεν Κινγκ,to Christine.Άλλη ταινιάρα από 'κει.
Το Prince of Darkness,με τον Alice Cooper σε ρόλο έκπληξη.
Το Assault on Precinct 13,ένα western στο Λος Άντζελες όπως αυτό ήταν στα τέλη του '70 !
Το The Fog,άλλη παρεξηγημένη ταινιάρα τρόμου.Πολύ μπροστά σεναριακά,για μία ακόμη φορά.
Το In the Mouth of Madness,πέρασε και δεν ακούμπησε,πολύ καλτ ταινία τρόμου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις περισσότερες ταινίες του έχει γράψει ο ίδιος τη μουσική,φτάνοντας σήμερα στο σημείο να θεωρείται από τους connoiseurs της anant garde ηλεκτρονικής σκηνής (κυρίως της synth) ως πρωτοπόρος.
Μάλιστα,κάπου στο 2016,είχε παίξει και στην Αθήνα ! σε κάποιο πολυχώρο νομίζω ή σε ένα πολύ γνωστό λαϊβάδικο,κάπου στο Μοσχάτο,δεν θυμάμαι πως το λένε.Τότε μέναμε Γερμανία και είναι το μοναδικό λάιβ που έχω χάσει και με στοιχειώνει πλέον σαν ύπαρξη.
Ο Κάρπεντερ ήταν ο αγαπημένος μου σκηνοθέτης (και νομίζω παραμένει) στα νιάτα μου και τον να ΜΗΝ τον δω λάιβ,από κοντά,δεν μπορώ να το ξεπεράσω

Σίγουρα θα τον είδαν τίποτα "δεύτεροι" και αυτό με τσαντίζει υπερβολικά.Όταν εγώ μετέδιδα το μήνυμα,αυτοί έβλεπαν Τοπ Γκαν
....................................................
Α,το Scream !
Προσωπικά,το βρίσκω ιδιοφυές.Είναι μία ταινία τρόμου,μέσα σε άλλες ταινίες τρόμου του παρελθόντος.Ένας φόρος τιμής σε αυτές,χωρίς όμως να γίνεται καρικατούρα,αλλά να αποτελεί ένα αυτοτελές κομμάτι στη μυθολογία των ταινιών αυτού του είδους.
Wes Craven δεν είναι ; Ό,τι έχει κάνει ο μακαρίτης (πλέον),είναι μοναδικό.