!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Alien666 έγραψε: 29 Φεβ 2020, 10:34
ST48410 έγραψε: 29 Φεβ 2020, 10:03 Προσωπικά τα έχω πάρει πολύ άσχημα με τους άχρηστους που αποφασίζουν εδώ.

Βγαίνει πριν 2 μέρες ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ, ο Γκεμπρεγέσους, και λέει «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Εάν ενεργήσετε τώρα με επιθετικό τρόπο, θα μπορέσετε να περιορίσετε αυτόν τον κοροναϊό. Η συμβουλή μου είναι να ενεργήσετε ταχέως».

Και οι ηλίθιοι εδώ στην κοσμάρα τους! Έρχεται γκρουπ από το Λονδίνο με κρούσματα και οι πιθανότητες να υπάρχουν ασθενείς ανάμεσά τους είναι μεγάλες καθώς ξέρουμε ήδη ότι η μητέρα μιας μαθήτριας έχει νοσήσει. Και αντί να τους θέσουν σε καραντίνα άμεσα τους στέλνουν στα σπίτια τους και τους ζητάνε με δική τους πρωτοβουλία να πάνε την άλλη μέρα σε νοσοκομείο. Γιατί τόση χαλαρότητα; Νέοι άνθρωποι είναι και προφανώς θα ταλαιπωρηθούν λίγο αλλά η ταλαιπωρία θα είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που θα τραβήξει το λεκανοπέδιο αν ξεφύγει η κατάσταση. Με πολύ απλό και σχετικά οικονομικό τρόπο απομακρύνεις μια ομάδα ανθρώπων, την ελέγχεις, αποστειρώνεις και ό,τι έχει έρθει σε επαφή και σε λίγες μέρες τους στέλνεις σπίτια τους μετά από έλεγχο και όλα καλά. Τώρα ρισκάρεις να ξεφύγει η κατάσταση και να αρρωστήσουν και κάποιοι από το οικογενειακό περιβάλλον τους που μπορεί να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Δεν καταλαβαίνω με τίποτα μια τέτοια ενέργεια. Και αν στην περίπτωση των επισκεπτών από Ιταλία μου λέγατε ότι δεν είναι δυνατόν να θέσεις σε περιορισμό τόσα άτομα, εδώ δεν υπάρχει αυτή η δικαιολογία.

Να 'μαστε ξηγημένοι. Αν γίνει αιτία αυτή η απερισκεψία και ξεφύγει η κατάσταση, θα ανοίγω κάθε μέρα νήματα εδώ ζητώντας να ξεκουμπιστούν ο Κικίλιας και ο οποιοσδήποτε άλλος ήταν αρμόδιος και να φύγουν. Χειρότερος και από το πήζον μποτ θα γίνω.

Τα ίδια έλεγα κι εγώ αλλά μετά είδα την αφασία με την οποία το αντιμετωπίζουν οι συντοπίτες μου και έβγαλα το συμπέρασμα ότι έχουμε τα μέτρα που μας αξίζουν.
Εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να πέσει γερό κράξιμο άμεσα. Να καταλάβουν ότι θα τους κοστίσει πολιτικά περισσότερο από ότι το Μάτι στον Σύριζα και να δεις που όλα θα πάρουν το δρόμο τους.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

ST48410 έγραψε: 29 Φεβ 2020, 10:40
Alien666 έγραψε: 29 Φεβ 2020, 10:34
ST48410 έγραψε: 29 Φεβ 2020, 10:03 Προσωπικά τα έχω πάρει πολύ άσχημα με τους άχρηστους που αποφασίζουν εδώ.

Βγαίνει πριν 2 μέρες ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ, ο Γκεμπρεγέσους, και λέει «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο. Εάν ενεργήσετε τώρα με επιθετικό τρόπο, θα μπορέσετε να περιορίσετε αυτόν τον κοροναϊό. Η συμβουλή μου είναι να ενεργήσετε ταχέως».

Και οι ηλίθιοι εδώ στην κοσμάρα τους! Έρχεται γκρουπ από το Λονδίνο με κρούσματα και οι πιθανότητες να υπάρχουν ασθενείς ανάμεσά τους είναι μεγάλες καθώς ξέρουμε ήδη ότι η μητέρα μιας μαθήτριας έχει νοσήσει. Και αντί να τους θέσουν σε καραντίνα άμεσα τους στέλνουν στα σπίτια τους και τους ζητάνε με δική τους πρωτοβουλία να πάνε την άλλη μέρα σε νοσοκομείο. Γιατί τόση χαλαρότητα; Νέοι άνθρωποι είναι και προφανώς θα ταλαιπωρηθούν λίγο αλλά η ταλαιπωρία θα είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που θα τραβήξει το λεκανοπέδιο αν ξεφύγει η κατάσταση. Με πολύ απλό και σχετικά οικονομικό τρόπο απομακρύνεις μια ομάδα ανθρώπων, την ελέγχεις, αποστειρώνεις και ό,τι έχει έρθει σε επαφή και σε λίγες μέρες τους στέλνεις σπίτια τους μετά από έλεγχο και όλα καλά. Τώρα ρισκάρεις να ξεφύγει η κατάσταση και να αρρωστήσουν και κάποιοι από το οικογενειακό περιβάλλον τους που μπορεί να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Δεν καταλαβαίνω με τίποτα μια τέτοια ενέργεια. Και αν στην περίπτωση των επισκεπτών από Ιταλία μου λέγατε ότι δεν είναι δυνατόν να θέσεις σε περιορισμό τόσα άτομα, εδώ δεν υπάρχει αυτή η δικαιολογία.

Να 'μαστε ξηγημένοι. Αν γίνει αιτία αυτή η απερισκεψία και ξεφύγει η κατάσταση, θα ανοίγω κάθε μέρα νήματα εδώ ζητώντας να ξεκουμπιστούν ο Κικίλιας και ο οποιοσδήποτε άλλος ήταν αρμόδιος και να φύγουν. Χειρότερος και από το πήζον μποτ θα γίνω.

Τα ίδια έλεγα κι εγώ αλλά μετά είδα την αφασία με την οποία το αντιμετωπίζουν οι συντοπίτες μου και έβγαλα το συμπέρασμα ότι έχουμε τα μέτρα που μας αξίζουν.
Εγώ είμαι της άποψης ότι πρέπει να πέσει γερό κράξιμο άμεσα. Να καταλάβουν ότι θα τους κοστίσει πολιτικά περισσότερο από ότι το Μάτι στον Σύριζα και να δεις που όλα θα πάρουν το δρόμο τους.
Μια βολτα να κάνεις έξω, θα δεις ότι η ατομική προστασία είναι μηδενική. Ολοι κυκλοφορούν κανονικά (κανείς δεν αυτοπεριορίστηκε στο σπίτι του) και χωρίς μασκα. Η κυβέρνηση ακολουθεί αυτή ακριβώς τη λογική.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Alien666 έγραψε: 29 Φεβ 2020, 10:50 Μια βολτα να κάνεις έξω, θα δεις ότι η ατομική προστασία είναι μηδενική. Ολοι κυκλοφορούν κανονικά (κανείς δεν αυτοπεριορίστηκε στο σπίτι του) και χωρίς μασκα. Η κυβέρνηση ακολουθεί αυτή ακριβώς τη λογική.
Ναι μόνο που θα έπρεπε να γίνει το ακριβώς αντίθετο. Να δώσει σωστές κατευθύνσεις η κυβέρνηση (σποτάκια, φυλλάδια, υποχρεωτική ενημέρωση σε χώρους εργασίας) και να ακολουθήσουν οι πολίτες.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Alien666 έγραψε: 29 Φεβ 2020, 10:50
Μια βολτα να κάνεις έξω, θα δεις ότι η ατομική προστασία είναι μηδενική. Ολοι κυκλοφορούν κανονικά (κανείς δεν αυτοπεριορίστηκε στο σπίτι του) και χωρίς μασκα. Η κυβέρνηση ακολουθεί αυτή ακριβώς τη λογική.
Εγώ άκουσα από τους ντόκτορες ότι η μάσκα έχει νόημα μόνο για όσους έχουν κολλήσει και θέλουν να περιορίσουν τη μετακίνηση του ιού στους άλλους και όχι για τους υγιείς.

Επίσης πως είναι δυνατόν να περιοριστείς σπίτι; Να μπούμε φυλακή για 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα; Ρε ηρεμήστε λίγο.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Namrail έγραψε: 29 Φεβ 2020, 10:54
Εγώ άκουσα από τους ντόκτορες ότι η μάσκα έχει νόημα μόνο για όσους έχουν κολλήσει και θέλουν να περιορίσουν τη μετακίνηση του ιού στους άλλους και όχι για τους υγιείς.

Επίσης πως είναι δυνατόν να περιοριστείς σπίτι; Να μπούμε φυλακή για 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα; Ρε ηρεμήστε λίγο.
Η μάσκα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως επικοινωνιακή κίνηση τύπου "νοιάζομαι κι εγώ". Αλλιώς είναι όλοι στα @@ τους. Ούτε εγώ έχω περιοριστεί. Δεν με βγάζω στην απ' έξω. Κι εγώ τα ίδια κάνω.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 »

Alien666 έγραψε: 29 Φεβ 2020, 10:57
Namrail έγραψε: 29 Φεβ 2020, 10:54

Η μάσκα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως επικοινωνιακή κίνηση τύπου "νοιάζομαι κι εγώ". Αλλιώς είναι όλοι στα @@ τους. Ούτε εγώ έχω περιοριστεί. Δεν με βγάζω στην απ' έξω. Κι εγώ τα ίδια κάνω.

Και πολύ καλά κανεις
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Άβαταρ μέλους
ST48410

Namrail έγραψε: 29 Φεβ 2020, 10:54 Επίσης πως είναι δυνατόν να περιοριστείς σπίτι; Να μπούμε φυλακή για 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα; Ρε ηρεμήστε λίγο.
Μεταξύ των δύο άκρων υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα στάδια. Χθες πρωί πηγαίνοντας για στη δουλειά το λεωφορείο ήταν τίγκα στους ηλικιωμένους.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Λολ για το "πως είναι δυνατόν περιοριστείς σπίτι". Ρομα είστε ρε;
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Namrail

ST48410 έγραψε: 29 Φεβ 2020, 11:02
Namrail έγραψε: 29 Φεβ 2020, 10:54 Επίσης πως είναι δυνατόν να περιοριστείς σπίτι; Να μπούμε φυλακή για 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα; Ρε ηρεμήστε λίγο.
Μεταξύ των δύο άκρων υπάρχουν πολλά ενδιάμεσα στάδια. Χθες πρωί πηγαίνοντας για στη δουλειά το λεωφορείο ήταν τίγκα στους ηλικιωμένους.
Ρε σεις οι ηλικιωμένοι είναι που δεν μπορούν να αντέξουν το σπίτι με τίποτα. Τι να κάνεις όταν είσαι συνταξιούχος και μη εξοικειωμένος με την τεχνολογία, στο σπίτι όλη μέρα;

Και εγώ όταν βγαίνω το πρωί βλέπω μιλιουνια από μπουμερς. Ευτυχώς δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω ΜΜΜ
Άβαταρ μέλους
Namrail

Dwarven Blacksmith έγραψε: 29 Φεβ 2020, 11:04 Λολ για το "πως είναι δυνατόν περιοριστείς σπίτι". Ρομα είστε ρε;
Τι εννοείς φίλε; Για ανέπτυξε λίγο τη σκέψη σου.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Εντάξει παιδιά. Ας καθίσουμε να τον πιούμε μοιρολατρικά.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Namrail έγραψε: 29 Φεβ 2020, 11:05
Ρε σεις οι ηλικιωμένοι είναι που δεν μπορούν να αντέξουν το σπίτι με τίποτα. Τι να κάνεις όταν είσαι συνταξιούχος και μη εξοικειωμένος με την τεχνολογία, στο σπίτι όλη μέρα;

Και εγώ όταν βγαίνω το πρωί βλέπω μιλιουνια από μπουμερς. Ευτυχώς δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσω ΜΜΜ
Μπορούν. Και καλό θα ήταν να περιορίσουν το εκτός μέχρι να ζεστάνει ο καιρός. Ας κάνουν τον γύρο του τετραγώνου για να ξεμουδιασουν, αντε ως τη πλατεία ή το μάρκετ για γαλα/γιαούρτι και μετά μέσα πάλι.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Maspoli έγραψε: 29 Φεβ 2020, 11:09
Namrail έγραψε: 29 Φεβ 2020, 11:05

Μπορούν. Και καλό θα ήταν να περιορίσουν το εκτός μέχρι να ζεστάνει ο καιρός. Ας κάνουν τον γύρο του τετραγώνου για να ξεμουδιασουν, αντε ως τη πλατεία ή το μάρκετ για γαλα/γιαούρτι και μετά μέσα πάλι.
Μα δεν κάνουν τίποτα εξτριμ. Για ένα καφέ στο παραδοσιακό καφενείο παν οι περισσότεροι, μετά ψωνίζουν όπως λες και στη συνέχεια σπίτι. Σιγά τα ωα.
Άβαταρ μέλους
Namrail

ST48410 έγραψε: 29 Φεβ 2020, 11:07 Εντάξει παιδιά. Ας καθίσουμε να τον πιούμε μοιρολατρικά.
Τι να πιούμε ρε υπερβολικοί τύποι; Έχουμε μόλις 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα που όλα χαίρουν άκρας υγείας και μπαίνουμε στο Μάρτη, δλδ φεύγουμε και επίσημα από το χειμώνα που είναι η περίοδος της πιο έντονης δραστηριότητας του ιού.

Σας έχει πιάσει μαζική υστερία.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Namrail έγραψε: 29 Φεβ 2020, 11:12 Μα δεν κάνουν τίποτα εξτριμ. Για ένα καφέ στο παραδοσιακό καφενείο παν οι περισσότεροι, μετά ψωνίζουν όπως λες και στη συνέχεια σπίτι. Σιγά τα ωα.
Δεν είναι λογικό υπό τις παρούσες συνθήκες να στοιβαζόμαστε στα ΜΜΜ σα σαρδέλες για να πάνε οι μπαρμπάδες για καφέ. Μοιάζει να μην έχουμε συναίσθηση του πόσο στραβά μπορεί να πάνε τα πράγματα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”