Ετσι ειναι δυστυχως. Μια βοθροκοινωνια. Σε αυτο υπαρχουν 3 οδοι επιλυσης> 1 αλλαγη ροτας απο την κοινωνια (ουτερ με σφαιρες) 2.ικανος ηγετης που αλλαζει τα παντα (ουτε με σφαιρες) , 3. αναγκαστικο συρσιμο της κοινωνιας με καθυστερησεις προς τις ευρωπαικες νορμες (αυτο συμβαινει αλλα ειναι τρομερα αργη διαδικασια)Chilloutbuddy έγραψε: 04 Σεπ 2024, 10:57Ε ναιΟργισμένος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 14:52 Ενα τεραστιο μερος της τερατωδους παραοικονομοιας μας οφειλεται στα ακινητα.
Το trading economics που έβαλες πριν παίρνει στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, που είναι ο μοναδικός οργανισμός στην Ελλάδα πού έχει υποχρέωση από τη Γιουροστάτ να δημοσιεύει στοιχεία για τιμές ακινήτων. Θα μου πεις για ποιό λόγο να μην έχει στοιχεία η Στατιστική Υπηρεσία όπως έχει σε κάθε χώρα; Γιατί η Ελλάδα δεν έχει στοιχεία για τίποτα, γιατί δε θέλουμε να έχει για τίποτα. Τουλάχιστον η ΤτΕ μαζεύει από όλες τις τράπεζες ποιοί εκταμίευσαν και ποιοί εισέπραξαν από πώληση σπιτιού, απο εκεί βγάζει ό,τι συμπεράσματα μπορεί για τις τιμές ακινήτων και δημοσιεύει ό,τι καταλαβαίνει.
Είναι ο ίδιος ακριβώς λόγος που φορολογούν αυτοκίνητα με τα κυβικά, γιατί κανείς δεν έχει πραγματικά στοιχεία για αγοραπωλησίες και πραγματικές αξίες αυτοκινήτων. Ενώ τα κυβικά γράφονται στην άδεια, παίρνεις το εξελάκι με τα κυβικά απ'το υπουργείο συγκοινωνιών και φορολογείς.
Και είναι φυσικά ο ίδιος λόγος που ο ΕΝΦΙΑ έμπαινε στο λογ/σμό της ΔΕΗ, γιατί κανείς δεν έχει πραγματικά στοιχεία για αξίες ακινήτων. Ενώ η ΔΕΗ έχει το εξελάκι με τα τετραγωνικά κάθε σπιτιού, άρα φάτε φόρο με βάση τα τετραγωνικά.
Το ίδιο και οι μισθοί, τα φορολογούμενα εισοδήματα, το ίδιο όλα, εδώ δεν ξέρουμε καλά καλά πού αρχίζει και πού τελειώνει το χωράφι του καθενός. Εδώ δεν ξέρουν ότι έχω φύγει απ'τη χώρα κάτι δεκαετίες και στέλνουν ακόμα χαρτιά στο πατρικό μου. Ήρθαμε διακοπές και πήγε η γυναίκα μου να ψηφίσει (περισσότερο για να δεί κάτι συγγενείς στο χωριό) και είχαν ακόμα στον εκλογικό κατάλογο τον πατέρα της που έφυγε απ'την Ελλάδα το 60 και πέθανε αρχές 2000
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κραχ στα ακίνητα!
- Οργισμένος
Re: Κραχ στα ακίνητα!
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Μιά που σε είδα, θυμήθηκα έναν διάλογο που είχαμε παλιότερα σχετικά με την αύξηση στις τιμές των ακινήτων και στις αιτίες της. Χθες είδα αυτό το άρθρο:Chilloutbuddy έγραψε: 04 Σεπ 2024, 10:57Ε ναιΟργισμένος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 14:52 Ενα τεραστιο μερος της τερατωδους παραοικονομοιας μας οφειλεται στα ακινητα.
Το trading economics που έβαλες πριν παίρνει στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, που είναι ο μοναδικός οργανισμός στην Ελλάδα πού έχει υποχρέωση από τη Γιουροστάτ να δημοσιεύει στοιχεία για τιμές ακινήτων. Θα μου πεις για ποιό λόγο να μην έχει στοιχεία η Στατιστική Υπηρεσία όπως έχει σε κάθε χώρα; Γιατί η Ελλάδα δεν έχει στοιχεία για τίποτα, γιατί δε θέλουμε να έχει για τίποτα. Τουλάχιστον η ΤτΕ μαζεύει από όλες τις τράπεζες ποιοί εκταμίευσαν και ποιοί εισέπραξαν από πώληση σπιτιού, απο εκεί βγάζει ό,τι συμπεράσματα μπορεί για τις τιμές ακινήτων και δημοσιεύει ό,τι καταλαβαίνει.
Είναι ο ίδιος ακριβώς λόγος που φορολογούν αυτοκίνητα με τα κυβικά, γιατί κανείς δεν έχει πραγματικά στοιχεία για αγοραπωλησίες και πραγματικές αξίες αυτοκινήτων. Ενώ τα κυβικά γράφονται στην άδεια, παίρνεις το εξελάκι με τα κυβικά απ'το υπουργείο συγκοινωνιών και φορολογείς.
Και είναι φυσικά ο ίδιος λόγος που ο ΕΝΦΙΑ έμπαινε στο λογ/σμό της ΔΕΗ, γιατί κανείς δεν έχει πραγματικά στοιχεία για αξίες ακινήτων. Ενώ η ΔΕΗ έχει το εξελάκι με τα τετραγωνικά κάθε σπιτιού, άρα φάτε φόρο με βάση τα τετραγωνικά.
Το ίδιο και οι μισθοί, τα φορολογούμενα εισοδήματα, το ίδιο όλα, εδώ δεν ξέρουμε καλά καλά πού αρχίζει και πού τελειώνει το χωράφι του καθενός. Εδώ δεν ξέρουν ότι έχω φύγει απ'τη χώρα κάτι δεκαετίες και στέλνουν ακόμα χαρτιά στο πατρικό μου. Ήρθαμε διακοπές και πήγε η γυναίκα μου να ψηφίσει (περισσότερο για να δεί κάτι συγγενείς στο χωριό) και είχαν ακόμα στον εκλογικό κατάλογο τον πατέρα της που έφυγε απ'την Ελλάδα το 60 και πέθανε αρχές 2000
https://www.capital.gr/me-apopsi/385908 ... tatheseis/
Δεν μπορώ να ελέγξω τα νούμερα γιά να δώ αν τα λέει σωστά, ούτε θα το έκανα εγώ ποτέ αυτό (να δεσμεύσω χρήματα σε ακίνητο που δεν το χρησιμοποιώ, παρά μόνο γιά κερδοσκοπικούς λόγους, το έχω κάνει μόνο μία φορά) αλλά είναι μία εξήγηση. Η άλλη που έχω ακούσει είναι ότι οι τιμές ανεβαίνουν επειδή η ζήτηση έπεσε απελπιστικά και δεν την βρίσκω ούτε αυτήν αρκετά πειστική
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Η διαδικασία που περιέγραψες δεν ξεπλένει μαύρα, μάλλον μαυρίζει και τα άσπρα. Και τούτο, επειδή όοο χαμηλή και να είναι η τιμή που αναγράφεται στο συμβόλαιο, δεν μπορεί να είναι μικρότερη τής αντικειμενικής. Αρα, τίθεται πάντοτε θέμα πόθεν έσχες γιά την τιμή που αναφέρεται στο συμβόλαιο. Το δάνειο δεν βοηθάει στο ξέπλυμα, απλώς μεταθέτει το πρόβλημα, καθώς θα πρέπει μετά τα δικαιολογείς τις δαπάνες εξυπηρέτησης του δανείου.Οργισμένος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 14:50Πλακα κανεις???Που ζεις??? ΑΠΛΟΣ ο τροπος.Beria έγραψε: 17 Αύγ 2024, 14:43Πώς μπορείς να αγοράσεις 3 διαμερίσματα χωρίς να δικαιολογήσεις το ποσό, ρε Οργι;Οργισμένος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 14:38 Σημερα ακουγα κοντινο μου πως αγορασε 3 διαμερισματα Αθηνα πριν 4 μηνες ξεπλενωντας μαυρο χρημα που φυσικα εδοθει κας μπρος στον συμβολαιογραφο, ξερετε , το "ανοιγμενο" πλεον επαγγελμα...
Μήπως ο κοντινός σου σε δουλεύει;
Βαζει ο αγοραστης κας ενα ποσο που εχει σε μαυρα, τα αλλα δανειο, η τιμη πωλησης κατω πολυ της πραγματικης ,φερνει και ο συμβολαιογραφος το μηχανημα καταμετρησης χρηματων και γινεται η δοσοήψια επι τοπου με την υπογραφη συμβολαιου. Παιρνει ο εργολαβος το μαυρο κασερι το μοιραζει σε μαυρους εργατες και μαυρες.αγορες υλικων και απο δω πανε κι αλλοι.
Ωρες ωρες ειστε τελειως εκνευριστικοι με την αφελεια σας.
Η ποινικοποιηση του ρευστου πρεπει να γινει χτες σε αυτη τη χωρα.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Ανεβηκαν οι τιμές επειδή έπεσε η ζήτηση; αλλο και τουτο.Leporello έγραψε: 05 Σεπ 2024, 11:13 Η άλλη που έχω ακούσει είναι ότι οι τιμές ανεβαίνουν επειδή η ζήτηση έπεσε απελπιστικά και δεν την βρίσκω ούτε αυτήν αρκετά πειστική![]()
Πρόσφατα πολύ καλός φίλος αγόρασε σπίτι ξέρονταςπως το πληρώνει πανάκριβα.
Στην ερώτηση μου γιατί το κάνει η απάντηση του ήταν επι λέξει η εξής
"ξέρω οτι κάνω μλκια αλλά μου ειχαν μαζευτεί πολλά μαύρα και δε μπορούσα ούτε σπίτι να τα έχω, ούτε τράπεζα να τα βάλω, οπότε πήρα ένα καλό δάνειο λόγω του οτι έχω προσωπο στην τράπεζα και τα μαύρα off"
Στην τράπεζα δηλαδή φαίνεται οτι πήρε δάνειο για το σπίτι, το ίδιο και στο συμβόλαιο, ενώ το 1/3 πληρώθηκε μαύρα.
Όχι δεν είναι λαχαναγορίτης, απλά είναι στη σωστή θέση(όχι CEO) σε πολυεθνική και μπορεί να παίρνει καλές μιζούλες.
Εκτος και νομίζετε πως αυτοί που έχουν μια α θέση σε πολυεθνικές δε παίζουν με μαύρα
Εκεί να δείτε όργιο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- Οργισμένος
H timh του ακινητου ειναι υψηλοτερη της αντικειμενικης, δηλωνεται η αντικειμενικη τιμη ως τιμη πωλησης, ο αγοραστης εχει καποιο δηλωμενο εισοδημα και κανει και δανειο για να πληρωσει το ποσο της αντικειμενικης αξιας του ακινητου, και πληρωνει κας μαυρα το λοιπο ποσο. Επειτα ο αγοραστης ενοικιαζει το ακινητο και εισπρατει ασπρα τα μαυρα λεφτα που επενδυσε και ολα καλα.Leporello έγραψε: 05 Σεπ 2024, 12:21Η διαδικασία που περιέγραψες δεν ξεπλένει μαύρα, μάλλον μαυρίζει και τα άσπρα. Και τούτο, επειδή όοο χαμηλή και να είναι η τιμή που αναγράφεται στο συμβόλαιο, δεν μπορεί να είναι μικρότερη τής αντικειμενικής. Αρα, τίθεται πάντοτε θέμα πόθεν έσχες γιά την τιμή που αναφέρεται στο συμβόλαιο. Το δάνειο δεν βοηθάει στο ξέπλυμα, απλώς μεταθέτει το πρόβλημα, καθώς θα πρέπει μετά τα δικαιολογείς τις δαπάνες εξυπηρέτησης του δανείου.Οργισμένος έγραψε: 17 Αύγ 2024, 14:50Πλακα κανεις???Που ζεις??? ΑΠΛΟΣ ο τροπος.Beria έγραψε: 17 Αύγ 2024, 14:43
Πώς μπορείς να αγοράσεις 3 διαμερίσματα χωρίς να δικαιολογήσεις το ποσό, ρε Οργι;
Μήπως ο κοντινός σου σε δουλεύει;
Βαζει ο αγοραστης κας ενα ποσο που εχει σε μαυρα, τα αλλα δανειο, η τιμη πωλησης κατω πολυ της πραγματικης ,φερνει και ο συμβολαιογραφος το μηχανημα καταμετρησης χρηματων και γινεται η δοσοήψια επι τοπου με την υπογραφη συμβολαιου. Παιρνει ο εργολαβος το μαυρο κασερι το μοιραζει σε μαυρους εργατες και μαυρες.αγορες υλικων και απο δω πανε κι αλλοι.
Ωρες ωρες ειστε τελειως εκνευριστικοι με την αφελεια σας.
Η ποινικοποιηση του ρευστου πρεπει να γινει χτες σε αυτη τη χωρα.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Κοίτα η ΤτΕ έχει στο σάιτ της 100 εξελακια με υπόλοιπα και ροές γιατί έχει υποχρέωση απ'τη Γιουροστατ. Αν έχει όντως υπάρξει όπως λέει το άρθρο σοβαρη ροή (μιλάμε για μπολικα δις) από υπόλοιπα καταθέσεων η απ'το εξωτερικό προς την αγορά ακινητων, τοση που να έχει ανεβάσει τιμές σε όλη την αγορά, σιγουρα κάπου θα φαίνεται στα εξελακια της ΤτΕ. Έριξα μια ματιά στα γρήγορα τότε που μιλάγαμε, δεν το βρήκα, αλλά είναι πολλά και σταμάτησα να ψάχνω γιατι στην τελική δεν με ενδιαφέρει αρκετά. Αλλά κάπου θα είναι εκεί μέσα.Leporello έγραψε: 05 Σεπ 2024, 11:13Μιά που σε είδα, θυμήθηκα έναν διάλογο που είχαμε παλιότερα σχετικά με την αύξηση στις τιμές των ακινήτων και στις αιτίες της. Χθες είδα αυτό το άρθρο:
https://www.capital.gr/me-apopsi/385908 ... tatheseis/
Δεν μπορώ να ελέγξω τα νούμερα γιά να δώ αν τα λέει σωστά, ούτε θα το έκανα εγώ ποτέ αυτό (να δεσμεύσω χρήματα σε ακίνητο που δεν το χρησιμοποιώ, παρά μόνο γιά κερδοσκοπικούς λόγους, το έχω κάνει μόνο μία φορά) αλλά είναι μία εξήγηση. Η άλλη που έχω ακούσει είναι ότι οι τιμές ανεβαίνουν επειδή η ζήτηση έπεσε απελπιστικά και δεν την βρίσκω ούτε αυτήν αρκετά πειστική![]()
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
πάντως τις τελευταίες μέρες συνεχίζοντας την μακροχρόνια παρακολούθηση τιμών που κάνω έχω να πω ότι για την περιοχή σπιτιών που προορίζονται για νοίκιασμα μπορείς να βρεις ενδιαφέρουσες αγορές στη ζώνη των 140.000. Μιλάμε για απο 60 τμ. και πάνω
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
Δειτε που εχει καταντησει η φαση,οι πατεραδες και οι παππουδες,στην εποχη αντρεα,εως μπουλη,επαιρναν σπιτια,εξοχικα,εφαπαξ,κλεψιμεικα μαυρα κοκ,ο νεος τωρα,περιμενει το 2027 να παει ο βασικος 950 μεικτα και παλι αν θα βρει ενα τροχοσπιτο να νοικιασει για να φυγει απο τους γερους.Ακίνητα: «Άπιαστο όνειρο» η αγορά κατοικίας για τους νέους – Τα δύο αγκάθια
Οι ψηλές τιμές στα ακίνητα ήρθαν για να μείνουν - Αδυνατούν οι νέοι να αγοράσουν σπίτια
Χαρακτηριστικό δείγμα της δυσκολίας των νέων σήμερα να ανεξαρτητοποιηθούν, λόγω του υψηλού κόστους στέγασης, σε σχέση με τις εργασιακές απολαβές, αποτελούν τα ευρήματα σχετικής έρευνας της Eurostat.
Σύμφωνα με αυτήν, οι νέοι στην Ελλάδα εγκαταλείπουν το πατρικό τους σπίτι μετά τα 30 χρόνια, ενώ στην Ε.Ε. το εγκαταλείπουν –κατά μέσο– όρο μετά τα 26.
Ο μέσος Έλληνας μετακομίζει σε ηλικία 30,7 ετών και περισσότεροι νέοι ενήλικες ηλικίας 18-34 ετών ζουν με τους γονείς τους από ό,τι ο μέσος ευρωπαϊκός νέος ενήλικας.
https://www.ot.gr/2024/10/19/oikonomia/ ... -agkathia/
Το μητσοτακεεικο ομως δινει το "Σπιτι μου 2".
Αυξήθηκαν κατά 300000 οι Έλληνες που ζουν στο ενοίκιο την τελευταία τριετία
https://www.kathimerini.gr/economy/5632 ... 1729419548
https://www.kathimerini.gr/economy/5632 ... 1729419548
Ντροπή,θα αρχίσουμε να συγκατοικούμε σαν εργατικές εστίες,με κοινή χεστρα,κοινό μπάνιο και κοινόχρηστο χώρο για βεράντα.
Έτσι θα γίνει, και πιο σφιχτά ακόμα - αλλά "ντροπή", γιατι;Garcia έγραψε: 20 Οκτ 2024, 15:26 Ντροπή,θα αρχίσουμε να συγκατοικούμε σαν εργατικές εστίες,με κοινή χεστρα,κοινό μπάνιο και κοινόχρηστο χώρο για βεράντα.
Δεν πρέπει ο άνθρωπος να μάθει να ζει εντός των οικονομικών ορίων του;
Αν είναι έτσι,ας πάει να κοιμηθεί και σε κανέναν Στάβλο,αν δεν βγαίνει οικονομικά.
Τρύπα 1 δις. στις χορηγήσεις στεγαστικών δανειων
https://www.euro2day.gr/news/economy/ar ... 1731971226
https://www.euro2day.gr/news/economy/ar ... 1731971226
Εδω και κανα χρόνο, ισως και παραπάνω, έχει γαμηθεί να μου πετάει διαφημίσεις για αγορά ακινήτου στο Ντουμπάι με τιμές πολύ καλές
Όχι δεν έχω κοιταξει ουτε απο την ουτε απο τον υπολογιστή οτιδήποτε έχει σχέση με το real estate ούτε στα ΗΑΕ ουτε πουθενά, ουτως ώστε να πει κανείς πως φταίνε τα μπισκότα. Μιλάμε για κάτι χαϊλίκια του τύπου 1500-2000 το τμ που εδώ θες ένα οχτάρι το τμ αντίστοιχα. Ειδικά απο το καλοκαίρι και μετά είναι μια στις πέντε διαφημίσεις.
Τι παίζει άραγε; Απο εκεί θα ξεκινήσει η φάση τώρα;
Όχι δεν έχω κοιταξει ουτε απο την ουτε απο τον υπολογιστή οτιδήποτε έχει σχέση με το real estate ούτε στα ΗΑΕ ουτε πουθενά, ουτως ώστε να πει κανείς πως φταίνε τα μπισκότα. Μιλάμε για κάτι χαϊλίκια του τύπου 1500-2000 το τμ που εδώ θες ένα οχτάρι το τμ αντίστοιχα. Ειδικά απο το καλοκαίρι και μετά είναι μια στις πέντε διαφημίσεις.
Τι παίζει άραγε; Απο εκεί θα ξεκινήσει η φάση τώρα;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 419 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος