Το νέο αυτό κείμενο, σύμφωνα με ρεπορτάζ από διεθνή ΜΜΕ, αναμένεται να περιέχει παράγραφο που αφορά την Τουρκία και στην οποία θα χρησιμοποιείται πιο έντονη διατύπωση, ωστόσο δεν θα υπάρχει αναφορά σε κυρώσεις.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:51
Και ξαναλέω αυτές οι "μπιζνες", όπως και άλλες (η Τουρκία κρατάει εκατομμύρια πρόσφυγες από το να έρθουν στην Ευρώπη), είναι legitimate συμφέροντα, εξίσου legitimate με τα δικά σου. Θα πρέπει η δική σου αλληλεγγύη να συμψηφιστεί με τη δική τους.
Πιστεύεις ότι αυτό είναι κοντόφθαλμο, ότι η Τουρκία παίρνει μόνο από ξύλο κλπ; Μαζί σου. Θα πρέπει να πείσεις όμως ότι ισχύει αυτό.
Έχω φάει σκάλωμα με τη "λογική" σου.
Οι μπίζνες της Γερμανίας με την Τουρκία είναι νόμιμες. Οι παραβιάσεις της Τουρκίας δεν είναι.
Πώς βάζεις στο ζύγι νόμιμα και παράνομα συμφέροντα, δεν το κατανοώ.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Όχι, δεν πιστεύω αυτό. Πιστεύω ότι έχει λογική από την πλευρά της Ισπανίας ή της Πορτογαλίας ή της Γερμανίας να μη δίνουν δεκάρα τσακιστή για το τι συμβαίνει στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ καίγεται ο κώλος της Ελλάδας και της Κύπρου.
Αυτό που με εκνευρίζει πάρα πολύ είναι που εξακολουθούν να αναπαράγονται τα ευρωφεντεραλιστικά παραμυθάκια και δεν παραδέχονται όλοι ανοιχτά το τι είναι η ΕΕ: μια ένωση κυρίαρχων κρατών με διαφορετικά συμφέροντα και προτεραιότητες στην εξωτερική πολιτική, που προορίζεται στην καλύτερη των περιπτώσεων να παραμείνει μια αυστηρά νομισματική ένωση με κάποιες ευκολίες για την καθημερινότητα των ευρωπαίων πολιτών (πχ Σένγκεν). Όταν βλέπω ξέρω γω να μου ζητάνε να συμμετάσχω στις κυρώσεις εναντίον της Λευκορωσίας που με απασχολεί λιγότερο και από τις διαφωνίες Αμερικής-Ρωσίας για το καθεστώς της Αρκτικής, αλλά μου λένε ότι η Τουρκία είναι ''άλλο πράγμα'', ε εκεί λέω άντε γαμηθείτε, κρίμα που δε βάσταξε ο Χόνεκερ.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
vatraxos έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:54
Οι μπίζνες της Γερμανίας με την Τουρκία είναι νόμιμες. Οι παραβιάσεις της Τουρκίας δεν είναι.
Μιλάει για συμφέροντα προφανώς. Αλλιώς σε ηθικό επίπεδο δεν νομίζω να διαφωνούσε κανείς ότι η Τουρκία φέρεται ως ο τραμπούκος της περιοχής.
Δε χρειάζεται καν να μπούμε στην ηθική παράμετρο. Ο Νάνος ζυγίζει οικονομικά συμφέροντα της Γερμανίας στην Τουρκία απέναντι στην παράνομη συμπεριφορά της και λέει "να τα μετρήσουμε να δούμε τι προέχει".
Φακ λοτζικ.
Scouser έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:58
Όχι, δεν πιστεύω αυτό. Πιστεύω ότι έχει λογική από την πλευρά της Ισπανίας ή της Πορτογαλίας ή της Γερμανίας να μη δίνουν δεκάρα τσακιστή για το τι συμβαίνει στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ καίγεται ο κώλος της Ελλάδας και της Κύπρου.
Αυτό που με εκνευρίζει πάρα πολύ είναι που εξακολουθούν να αναπαράγονται τα ευρωφεντεραλιστικά παραμυθάκια και δεν παραδέχονται όλοι ανοιχτά το τι είναι η ΕΕ: μια ένωση κυρίαρχων κρατών με διαφορετικά συμφέροντα και προτεραιότητες στην εξωτερική πολιτική, που προορίζεται στην καλύτερη των περιπτώσεων να παραμείνει μια αυστηρά νομισματική ένωση με κάποιες ευκολίες για την καθημερινότητα των ευρωπαίων πολιτών (πχ Σένγκεν). Όταν βλέπω ξέρω γω να μου ζητάνε να συμμετάσχω στις κυρώσεις εναντίον της Λευκορωσίας που με απασχολεί λιγότερο και από τις διαφωνίες Αμερικής-Ρωσίας για το καθεστώς της Αρκτικής, αλλά μου λένε ότι η Τουρκία είναι ''άλλο πράγμα'', ε εκεί λέω άντε γαμηθείτε, κρίμα που δε βάσταξε ο Χόνεκερ.
Σας πήρε 105 χρόνια να συνειδητοποιήσετε ότι
οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες, είτε είναι αντιδραστικές.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:51
Και ξαναλέω αυτές οι "μπιζνες", όπως και άλλες (η Τουρκία κρατάει εκατομμύρια πρόσφυγες από το να έρθουν στην Ευρώπη), είναι legitimate συμφέροντα, εξίσου legitimate με τα δικά σου. Θα πρέπει η δική σου αλληλεγγύη να συμψηφιστεί με τη δική τους.
Πιστεύεις ότι αυτό είναι κοντόφθαλμο, ότι η Τουρκία παίρνει μόνο από ξύλο κλπ; Μαζί σου. Θα πρέπει να πείσεις όμως ότι ισχύει αυτό.
Δεν έκανα εγώ τέτοια σύγκριση. Συγκρίνω κέρδος (των άλλων) από καλές σχέσεις με Τουρκία vs κέρδος (Ελλάδας) από πιθανή υποχώρηση της Τουρκίας μέσω κυρώσεων.
Οι παραβιάσεις καταδικάζονται απεριφραστα, δεν πιστεύω να έχεις παράπονο σε αυτό. Δεν ακολουθείται καμία λογική ίσων αποστάσεων πλέον. Σιγά σιγά την ξεχάσατε κι εσείς αυτή τη φράση.
There are decades where you fuck around and days where you find out
Δημοκρατικός έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:40
Mε τα λεφτά των Γερμανών θα ηγηθούν;
Σιγά μη ρωτήσουν ανθυποβλακάνιους σαν εσένα πως θα ηγηθούν
Σιγά να μην ηγηθούν γιατί έτσι φαντάζεσαι.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
Δημοκρατικός έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:43
Δεν πέρασε των Γάλλων, μείναμε στην ΕΕ
Αφού σαν καλό παιδί έχεις δεσμευτεί να αποπληρώσεις το χρέος σου με κάθε τρόπο...
Όλο και κάποια ανάγκη θα υπήρχε για να δεσμευτείς, πχ ζητούσες λεφτά για να μην χρεοκοπήσεις και δεν σε έδινε κανένας.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Οκτ 2020, 00:17
Δεν έκανα εγώ τέτοια σύγκριση. Συγκρίνω κέρδος (των άλλων) από καλές σχέσεις με Τουρκία vs κέρδος (Ελλάδας) από πιθανή υποχώρηση της Τουρκίας μέσω κυρώσεων.
Οι παραβιάσεις καταδικάζονται απεριφραστα, δεν πιστεύω να έχεις παράπονο σε αυτό. Δεν ακολουθείται καμία λογική ίσων αποστάσεων πλέον. Σιγά σιγά την ξεχάσατε κι εσείς αυτή τη φράση.
Δεν έχουμε στο τραπέζι τα οικονομικά οφέλη της Γερμανίας από την Τουρκία απέναντι στα οικονομικά οφέλη της Ελλάδας από την Τουρκία. Έχουμε μία σαφή παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων κράτους-μέλους που υποχωρούν μπροστά στις μπίζνες της Γερμανίας.
Άμα δε μπορείς να το καταλάβεις δε μπορώ να βοηθήσω.
Scouser έγραψε: 01 Οκτ 2020, 23:58
Σας πήρε 105 χρόνια να συνειδητοποιήσετε ότι
οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα σε καπιταλιστικό καθεστώς, είτε είναι απραγματοποίητες, είτε είναι αντιδραστικές.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν είμαστε ανεξάρτητοι όπως μας αρέσει να πιστεύουμε. Και αν, όταν χωρίστηκαν οι σφαίρες επιρροής μετά τον Β'ΠΠ, είχε παραχωρηθεί η Ελλάδα στο ανατολικό μπλοκ, πάλι δεν θα ήμασταν σε καλύτερη κατάσταση και πάλι θα ακολουθούσαμε σεμνά και ταπεινά τις εντολές του εκεί ισχυρού. Η Ευρώπη είναι αυτό που λέει ο Scouser και στο βαθμό που μας αφορά η ερώτηση είναι αν έχουμε μεγαλύτερο συμφέρον μέσα ή έξω από αυτήν.
Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα σοβαρότατο ζήτημα που καίει εμάς και μπορούμε μέχρι και βέτο να βάλουμε αν αποφασίσουμε ότι οι συνέπειες δεν θα είναι μακροπρόθεσμα αρνητικές. Δεν είμαστε ανίσχυροι, αλλά το χαρτί της διεθνούς νομιμότητας δεν βοηθάει.