Η Κίνα είχε κάτι σαν εσωτερικό διαβατήριο τότε που ήμουν εκεί. Δεν μπορούσε να πάει κάποιος να μείνει ή να εργαστεί οπουδήποτε στην επικράτεια χωρίς κάποιες προϋποθέσεις, μάλλον για να μην έχουν υπερκορεσμό των είδη φορτωμένων μεγαλουπόλεων. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα. Αν ναι, τότε έχεις κάποιου είδους έλεγχο των μετακινήσεων. Τι και πόσο μπορείς να ελέγξεις δεν ξέρω. Αλλά ίσως περιορίζεις κάποιες εστίες μετάδοσης τοπικά πολύ καλύτερα από ό,τι στην Αμερική ας πούμε.hellegennes έγραψε: 26 Δεκ 2021, 22:43 Αυτά λειτουργούν στα βιντεοπαιχνίδια. Στην πραγματικότητα είναι αδύνατον να ελέγξεις τις κινήσεις του συνόλου του πληθυσμού και μια ασθένεια που μεταδίδεται γρήγορα είναι δεδομένο ότι άπαξ και τρυπώσει θα εξαπλωθεί προτού μπορείς να λάβεις πρόσθετα μέτρα. Τι κάνουν με τον πληθυσμό που μπαινοβγαίνει στην Κίνα για εμπόριο; Πώς διασφαλίζεται ότι δεν δημιουργούνται διαρκώς νέες εστίες;
Για αυτούς που μπαινοβγαίνουν τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά. Γνωστός που ζει και εργάζεται εκεί δεν επισκέφτηκε τους δικούς του στις καλοκαιρινές διακοπές από φόβο μήπως δεν μπορέσει να ξαναεπιστρέψει στην εργασία του αλλά και για να αποφύγει την πολυήμερη καραντίνα σε ξενοδοχείο στην επιστροφή.
Και πάλι δεν πιστεύω τα επίσημα στοιχεία τους. Φαντάζομαι ότι έχουν εστίες εδώ και εκεί αλλά καταφέρνουν να τις ελέγχουν πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από εδώ. Αν τους έφευγε ο έλεγχος σε πολυπληθές αστικό κέντρο, κάτι θα μαθαίναμε. Ελέγχουν την πληροφορία αλλά αρκετοί έχουν συγγενείς σε άλλα μέρη του κόσμου και μιλούν καθημερινά.
Δεν αποδεικνύουν τίποτα αυτά που λέω. Η αίσθησή μου απλώς.
Οταν πολλοι και σοβαροι επιστημονες λεγανε οτι Δεν κανουμε μαζικους εμβολιασμους σε πανδημια γιατι θα γινει αυτο που εγινε κοροιδευαν... Το ωραιο ειναι οτι πολλοι επιμενουν μετα μανιας στην ιδια, αποτυχημενη, συνταγη.Οταν θα εχει απομεινει ενα 5% ανεμβολιαστων και καποιο καινουργιο στελεχος θα θεριζει κοσμο παλι θα φταιει το 5%...