!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
-
BlastFromThePast
Re: Ο πρώτος νεκρός
Δε ξέρω αν αναφέρθηκε, στη Νέα Υόρκη σε περιοχές που το ποσοστό των θετικών ξεπερνά το 3% κλείνουν ξανά τα σχολεία και τα εστιατόρια, τα οποία εστιατόρια πριν λίγο είχαν αρχίσει να παρέχουν υπηρεσίες σε εσωτερικούς χώρους.
Αυτά για κάποιους που τα θεωρούν αδιανόητα κάτι τέτοια.
Αυτά για κάποιους που τα θεωρούν αδιανόητα κάτι τέτοια.
- hellegennes
Μα σου το γράφει πουλάκι μου ότι η γρίπη είτε πανδημική είτε εποχική έχει το ίδιο μοτίβο εξάπλωσης, δηλαδή είναι παγκόσμια αλλά όχι ταυτόχρονη. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι διαφορετικό βλέπεις να γράφει ο ΠΟΥ σε εκείνες τις δυο γραμμές. Τι άλλα γράφω εγώ και άλλα ο ΠΟΥ; Θα με τρελάνεις;vatraxos έγραψε: 05 Οκτ 2020, 12:08Εμ, άλλα γράφεις εσύ κι άλλα ο ΠΟΥ.hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2020, 11:59 Στην αρχή:
A pandemic is the worldwide spread of a new disease.
An influenza pandemic occurs when a new influenza virus emerges and spreads around the world.
Εσύ γράφεις:
Ο ΠΟΥ γράφει ότι η πανδημία εμφανίζεται όταν ένας νέος ιός γρίππης εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Συνεπώς πανδημία = νέο στέλεχος ΚΑΙ παγκόσμια εξάπλωση. Όχι μόνο νέο στέλεχος.Ο ΠΟΥ δεν κάνει διαχωρισμό της γρίπης σε πανδημική και εποχική βάσει χρόνου εμφάνισης αλλά νέων στελεχών
Εξάλλου εξήγησα ήδη δύο πράγματα για τα οποία υπάρχει πλήθος δεδομένων:
1. η πανδημία του 2009 ΔΕΝ ήταν ταυτόχρονη. Θες να αρχίσω να βάζω πάλι διαγράμματα;
2. η εποχική γρίπη είναι πανδημική ΚΑΘΕ χρόνο, γι' αυτό και βγάζουμε ένα μόνο εμβόλιο και για τις ΗΠΑ και για την Ελλάδα και για την Ταϋλάνδη. Αν δεν εξαπλωνόταν σε όλην την υφήλιο, αλλά ήταν διαφορετικές τοπικές εποχικές γρίπες, αυτό θα ήταν μαλακία τακτική.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Εγώ συνεχίζω να μην το βλέπω ως λάθος, ακόμη κι αν εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος φαντάζει λάθος. Ο λόγος που πήραμε τέτοια μέτρα* ήταν πως δεν γνωρίζαμε πόσο επικίνδυνος μπορεί να είναι ο ιός, ποιο είναι το επιδημιολογικό του μοτίβο και κυρίως τι ψέματα μάς είχε πει η Κίνα. Ήταν μέτρα απέναντι στο άγνωστο.dotcom έγραψε: 05 Οκτ 2020, 13:23 Για μένα το μεγαλύτερο λάθος που έγινε τον Μάρτιο είναι ότι αντιμετωπίσαμε τον ιο σαν έναν αγώνα ταχύτητας και όχι σαν ένα Μαραθώνιο που πραγματικά ήταν και είναι.
Πήραμε μέτρα που ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΌΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ θα έπρεπε κάποια στιγμή να αποσύρουμε.Ακόμα και αν δεν βελτιώνονταν η κατάσταση.
Να μην κάνουμε το ίδιο λάθος.
Να παίρνουμε μέτρα που είναι δυνατό να εφαρμοστούν long term.
Και επιτέλους πρέπει να αυξηθούν τα τεστ.Έχουν κολλήσει στο 10k για απαράδεκτα μεγάλο χρονικό διάστημα.
* όχι εμείς, εμείς κάναμε copy-paste τους υπόλοιπους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
1000σελιδες ο χελλης συνεχιζει αοκνα της παταγωδη αποτυχια της ταυτισης της νεας πανδημιας με την γριπη;
-
BlastFromThePast
Και θα συνεχίσει για άλλες 1000.Fluffy έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:08 1000σελιδες ο χελλης συνεχιζει αοκνα της παταγωδη αποτυχια της ταυτισης της νεας πανδημιας με την γριπη;
Ναι, πιθανώς κάτι δεν καταλαβαίνω.hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:04
Μα σου το γράφει πουλάκι μου ότι η γρίπη είτε πανδημική είτε εποχική έχει το ίδιο μοτίβο εξάπλωσης, δηλαδή είναι παγκόσμια αλλά όχι ταυτόχρονη.
Αν το εμβόλιο ήταν ετοιμοπαράδοτο τον Ιούλιο, πότε θα το κάναμε στην Ελλάδα; Τον Οκτώβριο;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
- hellegennes
Αν δεν σε ενδιαφέρει να διαβάσεις μια συζήτηση, μην βγάζεις ηλίθια συμπεράσματα.Fluffy έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:08 1000σελιδες ο χελλης συνεχιζει αοκνα της παταγωδη αποτυχια της ταυτισης της νεας πανδημιας με την γριπη;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ναι.vatraxos έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:18Ναι, πιθανώς κάτι δεν καταλαβαίνω.hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:04
Μα σου το γράφει πουλάκι μου ότι η γρίπη είτε πανδημική είτε εποχική έχει το ίδιο μοτίβο εξάπλωσης, δηλαδή είναι παγκόσμια αλλά όχι ταυτόχρονη.
Αν το εμβόλιο ήταν ετοιμοπαράδοτο τον Ιούλιο, πότε θα το κάναμε στην Ελλάδα; Τον Οκτώβριο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αυτό δεν είναι το ίδιο μοτίβο εξάπλωσης. Είναι η διαφορά ανάμεσα στο 'έχω παγκόσμια παρουσία' και στο 'κάνω το γύρο του κόσμου'.hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:04Μα σου το γράφει πουλάκι μου ότι η γρίπη είτε πανδημική είτε εποχική έχει το ίδιο μοτίβο εξάπλωσης, δηλαδή είναι παγκόσμια αλλά όχι ταυτόχρονη.vatraxos έγραψε: 05 Οκτ 2020, 12:08Εμ, άλλα γράφεις εσύ κι άλλα ο ΠΟΥ.hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2020, 11:59 Στην αρχή:
A pandemic is the worldwide spread of a new disease.
An influenza pandemic occurs when a new influenza virus emerges and spreads around the world.
Εσύ γράφεις:
Ο ΠΟΥ γράφει ότι η πανδημία εμφανίζεται όταν ένας νέος ιός γρίππης εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Συνεπώς πανδημία = νέο στέλεχος ΚΑΙ παγκόσμια εξάπλωση. Όχι μόνο νέο στέλεχος.Ο ΠΟΥ δεν κάνει διαχωρισμό της γρίπης σε πανδημική και εποχική βάσει χρόνου εμφάνισης αλλά νέων στελεχών
Οκ. Δεν καταλαβαίνωhellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:20Ναι.vatraxos έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:18
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
ουστ! (χιουμοριστικα)hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:19Αν δεν σε ενδιαφέρει να διαβάσεις μια συζήτηση, μην βγάζεις ηλίθια συμπεράσματα.Fluffy έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:08 1000σελιδες ο χελλης συνεχιζει αοκνα της παταγωδη αποτυχια της ταυτισης της νεας πανδημιας με την γριπη;
- ΜπλεΜπουμπυς
Eυτυχώς που η κυβερνησάρα έκλεισε το βράδυ τα περίπτερα .

Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
- hellegennes
Άντε, καλά. Πανδημία 2009. Αν δεν καταλαβαίνεις τι δείχνουν τα διαγράμματα, η πανδημική γρίπη εμφανίζεται πρώτα στην Αυστραλία και μετά στην Γαλλία και στην Ουκρανία, παρότι είναι δεδομένο ότι ήρθε πρώτα στην Ευρώπη και μετά στην Ωκεανία. Για την ακρίβεια βλέπεις να εμφανίζεται στις άλλες δύο χώρες αφού εξαφανίζεται από την Αυστραλία και, ω, τι παράξενο! Εμφανίζεται στην φθινοπωρινή-χειμερινή περίοδο για τις τρεις αυτές χώρες, αν και ξέρουμε ότι ήταν σε ευρεία κυκλοφορία ήδη από την άνοιξη του 2009.foscilis έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:20Αυτό δεν είναι το ίδιο μοτίβο εξάπλωσης. Είναι η διαφορά ανάμεσα στο 'έχω παγκόσμια παρουσία' και στο 'κάνω το γύρο του κόσμου'.hellegennes έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:04 Μα σου το γράφει πουλάκι μου ότι η γρίπη είτε πανδημική είτε εποχική έχει το ίδιο μοτίβο εξάπλωσης, δηλαδή είναι παγκόσμια αλλά όχι ταυτόχρονη.

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- EKPLIKTIKOS
Φυσικά, δε συζητάμε για το αν χρειάζεται πλύσιμο χεριών κτλ. Συζητάμε ότι ο κύριος τρόπος μετάδοσης δε φαίνεται να είναι αυτός αλλά ο άρρωστος που βήχει/μιλάει/φτύνει σάλια μέσα στη μουρη σουJack Shephard έγραψε: 05 Οκτ 2020, 18:02 Βέβαια δεν υπάρχει μόνο ο κορωνοϊός, ε; Το πλύσιμο των χεριών και το δε πασπατεύω το πρόσωπο μου ενώ έχω αγγίξει διάφορα είναι πολύ σημαντική πρακτική υγιεινής που πρέπει να εφαρμόζουμε ανεξαρτήτως κορωνοϊού.
Αυτό πλέον είναι σίγουρο; Θυμάμαι στη αρχή κάποιες μελέτες από Κίνα με υπερβολικούς τρόπους μετάδοσης μέσα από τα σιφώνια της αποχέτευσης σε γειτονικά δωμάτια ξενοδοχείου/κλινικής. Βεβαιωθήκαμε ότι αυτά δεν γίνονται με τίποτα;EKPLIKTIKOS έγραψε: 05 Οκτ 2020, 21:48Φυσικά, δε συζητάμε για το αν χρειάζεται πλύσιμο χεριών κτλ. Συζητάμε ότι ο κύριος τρόπος μετάδοσης δε φαίνεται να είναι αυτός αλλά ο άρρωστος που βήχει/μιλάει/φτύνει σάλια μέσα στη μουρη σουJack Shephard έγραψε: 05 Οκτ 2020, 18:02 Βέβαια δεν υπάρχει μόνο ο κορωνοϊός, ε; Το πλύσιμο των χεριών και το δε πασπατεύω το πρόσωπο μου ενώ έχω αγγίξει διάφορα είναι πολύ σημαντική πρακτική υγιεινής που πρέπει να εφαρμόζουμε ανεξαρτήτως κορωνοϊού.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 118 Απαντήσεις
- 5783 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBack
-
- 35 Απαντήσεις