!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σας αρέσει η δουλειά σας;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Re: Σας αρέσει η δουλειά σας;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Ερμής έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:13 Κακά τα ψέμματα ΣΕ αν παίζει το παστό, παραβλέπεις το fun της υπόθεσης καθώς και τη μάθηση.
Ισχύει αλλά μέχρι ένα σημείο. Έχω διαβάσει κι εγώ για τις έρευνες που ανάφερε ο τσιλάουτ, και πράγματι, για μια μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων (όχι όμως για όλους) πρόσθετες αποδοχές πάνω από ένα επίπεδο έχουν πολύ λίγη αξία. Είναι τελείως διαφορετικό να πας από τα 10 στα 20 χιλιάρικα το χρόνο, από το να πας από τα 100 στα 110. Τολμώ δε να γράψω, ότι για τον περισσότερο κόσμο το να πας από τα 100 στα 200, ιεραρχείται χαμηλότερα από το να δουλεύείς τέσσερις ημέρες την εβδομάδα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Δε διαφωνώ. Βέβαια οταν έχεις πάει στα 200 και οι υποχρεώσεις που έχεις δημιουργήσει είναι στα 180, τότε προσπαθείς να το κρατήσεις με νύχια και δόντια.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:29 Καλά αυτό είναι και μη ρεαλιστικό διλλημα.

Πιο ρεαλιστικό θα ήταν 5000 για να προσθέτεις εξελακια και να φτιάχνεις PowerPoint σε μια δουλειά σχετική με οικονομικά, vs 2000 στο εργαστήριο κλινικών ερευνών (ή ότι σας ιντριγκαρει τέλος πάντων)
Έστω.

Πάλι στο 2 θα πήγαινα.
Όταν κάτι δεν με ενδιαφέρει βαριέμαι άμεσα και απύθμενα.
Θα πρέπει να τα λεφτά να είναι υπερβολικά για τις μέρες μας ώστε να το ανεχτώ.

Εκτός κι αν έχω ανάγκη μεγάλη, αλλά είναι άλλο θέμα.
Και πάλι ως γέφυρα και όχι ως μόνιμο άραγμα.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:33
Ερμής έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:13 Κακά τα ψέμματα ΣΕ αν παίζει το παστό, παραβλέπεις το fun της υπόθεσης καθώς και τη μάθηση.
Ισχύει αλλά μέχρι ένα σημείο. Έχω διαβάσει κι εγώ για τις έρευνες που ανάφερε ο τσιλάουτ, και πράγματι, για μια μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων (όχι όμως για όλους) πρόσθετες αποδοχές πάνω από ένα επίπεδο έχουν πολύ λίγη αξία. Είναι τελείως διαφορετικό να πας από τα 10 στα 20 χιλιάρικα το χρόνο, από το να πας από τα 100 στα 110. Τολμώ δε να γράψω, ότι για τον περισσότερο κόσμο το να πας από τα 100 στα 200, ιεραρχείται χαμηλότερα από το να δουλεύείς τέσσερις ημέρες την εβδομάδα
Προφανώς.
Ο χρόνος είναι πολυτιμότερος όλων.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Ναι, αλλά πρόσεξε τώρα: εγώ για τη δουλειά που έχω τώρα θα δεχόμουν έξι εργάσιμες την εβδομάδα για διπλασιασμό των αποδοχών. Οπότε το τί κάνει κανείς είναι σημαντικός παράγων
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Για μένα αυτοί οι παπάρες που πήγαν και είπαν στον κόσμο ότι "πρέπει να κάνεις αυτό που αγαπάς" και το κάνανε και μόδα και το τσαμπουνάει ο κάθε τρόμπας δεξιά-αριστερά, θέλουνε κρέμασμα. Έχουνε θάψει κόσμο και κοσμάκη. Αν είχα ένα δεκάρικο για κάθε γνωστό και φίλο που παράτησε τη δουλειά του για να κάνει αυτό που αγαπάει και τώρα είναι χωρισμένος και χρεωκοπημένος, θα σας κέρναγα όλους τώρα ένα γύρο.

Δε δουλεύεις για την αγάπη γαμώ το στανιό μου, αυτό το ξέρανε οι γονείς μας από 10 χρονών. Δουλεύεις για να βρεις ικανοποίηση στο γεγονός ότι είσαι χρήσιμος στην οικογένειά σου και στην κοινωνία, και στο γεγονός ότι είναι εξασφαλισμένο το μέλλον σου και το βιωτικό σου επίπεδο. Και από κει και πέρα βρίσκεις ευχαρίστηση σε μικρά πράγματα στην καθημερινότητά σου μέσα στη δουλειά.

Μαλακισμένα.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Otto Weininger έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:23
Δεν ξέρω για πόσο όμως.
Και επειδή μιλάμε με βάση την λογική, αν μια δουλειά μου έδινε 5000 για να βάζω χαλαρά προϊόντα στα ράφια απο τις κούτες πχ, ενώ μια άλλη μου έδινε 2000 για να ειμαι σε εργαστήριο κλινικών ερευνών θα πήγαινα ασυζητητί στην δεύτερη.
Eίχα διαβάσει την περίπτωση ενός Κυπρίου που τον τοποθέτησαν σε θέση με μισθό 5000 (καθαρά υποθέτω), στο δημόσιο, όπου δεν έκανε τίποτα. Ο ίδιος έκανε καταγγελία για να του δοθούν εξηγήσεις. Δεν ξέρω ποια ήταν η τελική έκβαση αλλά και εγώ το ίδιο θα έκανα. Θα υπέθετα ότι κινδυνεύω. Επίσης οι θέσεις ψυγείου δεν είναι τόσο αξιοζήλευτες. Είχα διαβάσει ότι η ΔΕΗ προτίμησε εκτός από τον μισθό, να δίνει 100 ευρώ ημερησίως αποζημίωση σε έναν μηχανικό (στέλεχος), παρά να τον επαναφέρει στα διευθυντικά του καθήκοντα. Πολλές φορές αυτοί προσέφεραν κατά την διάρκεια της θητείας τους.
Επίσης σε μερικές χώρες δεν συμφέρει να δουλεύεις παραπάνω γιατί σου τα παίρνει η εφορία.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:40 Ναι, αλλά πρόσεξε τώρα: εγώ για τη δουλειά που έχω τώρα θα δεχόμουν έξι εργάσιμες την εβδομάδα για διπλασιασμό των αποδοχών. Οπότε το τί κάνει κανείς είναι σημαντικός παράγων
Ε ωπα κάτσε.
Αφενός σου αρέσει αυτό που κάνεις και αφετέρου διπλασιασμός αποδοχών (όχι μια απλή αύξηση) για να προσθέσεις μια ημέρα παραπάνω δεν είναι κακο ντηλ. Το αντίθετο. Δώρο είναι.

Από την άλλη όταν θα έχεις μικρά σατανικα εγκεφαλακια και το Σάββατο είναι αφιερωμένο σε αυτά, δεν είναι και τόσο καλό ντηλ.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Chilloutbuddy έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:43 Για μένα αυτοί οι παπάρες που πήγαν και είπαν στον κόσμο ότι "πρέπει να κάνεις αυτό που αγαπάς" και το κάνανε και μόδα και το τσαμπουνάει ο κάθε τρόμπας δεξιά-αριστερά, θέλουνε κρέμασμα. Έχουνε θάψει κόσμο και κοσμάκη. Αν είχα ένα δεκάρικο για κάθε γνωστό και φίλο που παράτησε τη δουλειά του για να κάνει αυτό που αγαπάει και τώρα είναι χωρισμένος και χρεωκοπημένος, θα σας κέρναγα όλους τώρα ένα γύρο.

Δε δουλεύεις για την αγάπη γαμώ το στανιό μου, αυτό το ξέρανε οι γονείς μας από 10 χρονών. Δουλεύεις για να βρεις ικανοποίηση στο γεγονός ότι είσαι χρήσιμος στην οικογένειά σου και στην κοινωνία, και στο γεγονός ότι είναι εξασφαλισμένο το μέλλον σου και το βιωτικό σου επίπεδο. Και από κει και πέρα βρίσκεις ευχαρίστηση σε μικρά πράγματα στην καθημερινότητά σου μέσα στη δουλειά.

Μαλακισμένα.
Dude, οκ συζητήσιμη η εκδοχή αυτή αλλά το παράδειγμα των γονέων λίγο ακυρο.
Μιλάς για άλλες εποχές με εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Διαχρονικότατο είναι το παράδειγμα και απόλυτα εφαρμόσιμο σήμερα.
Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 »

Aυτό που λέει ο chilloutbuddy με βρίσκει σύμφωνο και το είχα θίξει και εγώ κάποια ποστ πιο πίσω, η συμβουλή "κάνε αυτό που αγαπάς" είναι πολύ καταστροφική ιδιαίτερα για παιδιά πριν από Πανελλήνιες. Πάει μετά ο άλλος και μπαίνει Καλών Τεχνών που πας ρε φίλε;
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Chilloutbuddy έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:48 Διαχρονικότατο είναι το παράδειγμα και απόλυτα εφαρμόσιμο σήμερα.
Τα ίδια σκεπτικά/συνθήκες/ευκαιρίες/γνώση/παραστασεις υπήρχαν το 1950 και ίδια το 2000 ή το 2019 ;

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Otto Weininger έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:52
Chilloutbuddy έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:48 Διαχρονικότατο είναι το παράδειγμα και απόλυτα εφαρμόσιμο σήμερα.
Τα ίδια σκεπτικά/συνθήκες/ευκαιρίες/γνώση/παραστασεις υπήρχαν το 1950 και ίδια το 2000 ή το 2019 ;
H γενιά αυτή βρέθηκε σε πολλές διαφορετικές συνθήκες εντός και εκτός Ελλάδας. Και αυτή η φιλοσοφία που είχαν απέναντι στη δουλειά τους έκανε πιό ευτυχισμένους χωρίς να τους τρώει στο πίσω μέρος του μυαλού τους το "μήπως έπρεπε κι εγώ ν'ανοίξω καφετέρια".
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Όλες οι δουλειές είναι μαλακίες από το γεγονός ότι είναι αναγκαστικές για να ζήσουμε.

Κομμουνισμός τώρα
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Chilloutbuddy έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:56
Otto Weininger έγραψε: 04 Μαρ 2019, 11:52
H γενιά αυτή βρέθηκε σε πολλές διαφορετικές συνθήκες εντός και εκτός Ελλάδας. Και αυτή η φιλοσοφία που είχαν απέναντι στη δουλειά τους έκανε πιό ευτυχισμένους χωρίς να τους τρώει στο πίσω μέρος του μυαλού τους το "μήπως έπρεπε κι εγώ ν'ανοίξω καφετέρια".
Τώρα το ισοπεδώνεις. Κανείς δεν μίλησε για καφετέρια με την έννοια που το λες εσύ.

Τα λεφτά είναι το μέσο όχι ο σκοπός. Εκτός κι αν έχεις βάλει στόχο να μπεις στο top 100 στην λίστα Forbes.

Καλύτερα να μην δούλευα καθόλου και κάθε πρωί να έκανα μόνο ο,τι με ευχαριστεί ο,τι και αν ήταν αυτό.

Αλλά εφόσον πρέπει να δουλέψεις ας είναι κάτι που σου αρέσει αν έχεις την ευκαιρία.
Οκ, πολλά από αυτά που μας αρέσουν, στην σημερινή εποχή δεν είναι κερδοφόρα.
Και υπάρχει ρίσκο να μείνεις αμανατι αν αυτό που επιλέγεις θα σε αφησει 100% άνεργο ας πούμε.

Όλα μετρο.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”