ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Δεκ 2018, 13:39
Pirate7G έγραψε: 28 Δεκ 2018, 16:17
ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Δεκ 2018, 15:43
Γιατί το βρίσκω απολύτως σχετικό με αυτό που συζητάμε.
Λάθος το βρίσκεις. Αναφέρεις πράγματα που ποτέ δεν έγιναν ποτέ. Αν νομίζεις πως αυτό είναι (έστω και) άποψη, λάθος κάνεις γατούλα μου.
Αναφέρω πράγματα που γίνονται εδώ και χρόνια καθημερινά. Κάτι σαν αυτό, που έγραψε ο Hell.
Βρε κούκλα μου μην το ρίχνουμε στην τρελίτσα τώρα. Εννοείται πως δεν αναφέρθηκες σε πράγματα που γίνονται και καθημερινά μάλιστα (μάλλον τον δράμα ειναι απαραίτητο για να δικαιολογηθεί το αφήγημα).
Είναι πασιφανές πως το έγραψες για την περίπτωση του Ζακ και του κοσμηματοπώλη.
ΓΑΛΗ έγραψε:
hellegennes έγραψε: 29 Δεκ 2018, 12:18
foscilis έγραψε: 28 Δεκ 2018, 17:52
κάτι σε γεγονότα του πραγματικού σύμπαντος έχεις ή όλο με εναλλακτικά σύμπαντα θα πορευόμαστε;
Εγώ έχω κι έχω αναφέρει. Την περίπτωση του κοσμηματοπωλείου που βρισκόταν κοντά στο μαγαζί μου και το λήστεψαν. Οι αστυνομικοί σ' αυτήν την περίσταση άργησαν να έρθουν ενώ ειδοποιήθηκαν την ώρα της ληστείας. Το αποτέλεσμα ήταν να πεθάνει ο κοσμηματοπώλης. Καλύτερη κατάληξη. Και μετά ζήσαμε όλοι ευτυχισμένοι.
Ε εάν η αστυνομία είχε πάει γρηγορότερα και στο περιστατικό με τον Ζακ, τώρα δεν θα μιλάγαμε για όλα αυτά. Το ότι η αστυνομία αργεί να κάνει την δουλειά της δεν σημαίνει πως πρέπει ο καθένας να προβαίνει σε αυτοδικία.
ΓΑΛΗ έγραψε:
Παρόμοια φάση σε γνωστό μου στη Γλυφάδα. Είναι σπίτι, χτυπάει ο συναγερμός, παίρνει την αστυνομία και ξεκινά με τη γυναίκα του για το μαγαζί. Βρίσκει τα ρολλά ανοιγμένα. Νομίζει ότι έφυγαν οι ληστές, μπαίνει μέσα έρποντας, τον κοπανάει με κάτι βαρύ στο κεφάλι ο ένας από τους ληστές, λιποθυμάει. Το ότι οι ληστές ήταν δύο, το ανέφερε η γυναίκα του που είχε μείνει στο αυτοκίνητο. Η αστυνομία ήρθε μετά μισή ώρα από την ώρα που έφυγαν, δηλαδή μαζί με το ασθενοφόρο. Εντατική, πολύμηνη ταλαιπωρία κλπ
Ευτυχώς την γλύτωσε, χωρίς να του μείνει κάποιο πρόβλημα. Κάποια στιγμή τους πιάσανε (ήταν από τις συνήθεις γνωστές άγνωστες συμμορίες), αυτός που τον χτύπησε σε 1,5 χρόνο ήταν έξω. Ο άλλος, επειδή είχε ανάμιξη και σε άλλες απαλλοτριώσεις, έμεινε ακόμη έναν χρόνο. Για την οικονομική ζημιά δεν δίνω λεπτομέρειες γιατί πάνω απ' όλα είναι η ανθρώπινη ζωή κλπ κλπ
Σόρυ που δεν κάθομαι να διαβάσω το κατεβατό αυτό, αλλά βαριέμαι να ασχολούμαι με αναπόδεικτες ιστορίες, που μπορεί ευκολότατα να έχει βγάλει κάποιος από το μυαλό του.
ΓΑΛΗ έγραψε:
Μου έχει τύχει σχετικό περιστατικό αλλά σε πολύ πιο σοφτ απόδοση γιατί αφορούσε διάρρηξη και όχι ληστεία. Πήρα όμως μια ιδέα.
Γι' αυτά όμως, θα ακούσεις σπανίως στις ειδήσεις. Το πολύ πολύ να ακούσεις ότι πιάσανε τους μεν που είχαν ρημάξει τη χ ή ψ περιοχή κλπ ηρωϊκά. Το πότε τους αφήνουν όμως, δεν θα το μάθεις ποτέ.
Κι εδώ που τα λέμε, έχουν δίκιο. Από τη στιγμή που τους αφήνουν γιατί να ταλαιπωρούνται για να τους πιάσουν; Για να τους αποτάξουν αν δείξουν υπερβολικό ζήλο και όχι τη δέουσα ευαισθησία που αρμόζει στους παράτυπους συνανθρώπους;
Εντάξει κλαίω. Έβαλες και μπηχτή για τον νόμο Παρασκευόπουλου μέσα. Καλά δνε ασχολούμε καν με αυτό, γιατί είναι εκτός θεματολογίας. Το μόνο που θα πω είναι πως κι εγώ κατά είμαι.
Είναι τεράστια απρέπεια να χαρακτηρίζεις την δολοφονική επιθέση των αστυνομικών "υπερβολικό ζήλο". Βεβαίως το πως αντιμετωπίζει κάποιος μια δολοφονία εναπόκειται στην ηθική του και στον σεβασμό που έχει για τους συνανθρώπους του.
Έτσι λοιπόν κάποιες και κάποιοι θέλουν την αστυνομία να λειτουργεί "παράτυπα" και άλλοι θέλουμε να λειτουργεί εντός νόμιμων πλαισίων και σεβασμού προς τον οποιονδήποτε. Το να ασκεί αυτοδικία και περιττή βία είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της.
ΓΑΛΗ έγραψε:
Έτσι όπως πάει, θα βγάλει ο Ζαμπούνης και σαβουαρ βιβρ για την αστυνομία.
Δεν τον ξέρω τον κύριο, αλλά έτσι όπως το πάτε μερικές και μερικοί, θα είναι υποψήφιος για εκτέλεση όποιος διαφέρει έστω κι ελάχιστα από τα στερεοτυπικά δεδομένα σας.