Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους! https://dev.phorum.com.gr/
Σκέψου ένα πλήρες, ανδρικό, γεύμα την ημέρα, χωρίς ακρότητες. Τρία πιάτα: σαλάτα, κύριο και επιδόρπιο με ζυμωτό ψωμάκι α βολοντέ. Τώρα άμα παίζει κάνας μουσακάς ή κάνα σπανακόρυζο θα πάρω και δεύτερο κύριο, δεν κωλώνουμε, αλλά σίγουρα δεν ξεσκίζομαι κάθε φορά όπως π.χ. σε πασχαλινό ή χριστουγεννιάτικο τραπέζι από συνασπισμό γιαγιάδων όπου περνά όλη η ζωή σου ταινία μπροστά στα μάτια σου και ζητάς έλεος γονατιστός
Δε βοηθάς. Πώς είναι ένα πλήρες ανδρικό γεύμα;;;
Σου γράφω λεπτομερώς ρε άθρωπα. Πες τί ακριβώς χρειάζεται διευκρίνηση; Θερμίδες πρέπει να παίζουν από χιλιοπεντακοσάρι και άνω, ίσως και πάνω από διχίλαρο εάν παίζει μπακλαβάς
Σε ένα γεύμα ρε μεγάλε 1500 με 2000 θερμίδες;; Και το υπόλοιπο της ημέρας σκέτο νεράκι και καφές;;
Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 11:38
από fagano3
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 09 Δεκ 2018, 19:49
Ρε ταλαίπωρα έχεις καταντήσει πιο γραφικός και από τα ζαγοροχώρια. Μη μου πεις ότι έχει και αμπιάνς με κίονες μέσα, θα σου κατάσχω τα κλειδιά της μπεμεβέ για κάνα μήνα
Tωρα που ειπες για κιονες.
Κοντα στο Αμστερνταμ εχει ενα γαματο ,για δεδομενα βορειας Ευρωπης, ελληνικο.Το εχουν κανει σε στυλ ελληνικο ταπας που τρως δυο ωρες οσο μπορεις να φας για μια στανταρ τιμη.Το φαγητο για δεδομενα Ολλανδιας τα σπαει.
Το κακο ειναι οτι πριν το αναλαβουν τα σημερινα παιδια το ειχαν κατι καραμπαμες και εχει κιονες,ρεμπετικα και σπασιμο πιατων , να δεις πως κανουν τα ολλανδακια με το να σπανε πιατα
Να πας σε ωρα που δεν εχουν λαιβ μουσικη και θα φας καλα εκτος και αν θες να πας ολλανδους για το φοκλορ.
Κατα τα αλλα με απογοητευεις.
Παστιτσιο και μουσακα;Την ντροπη της ελληνικης κουζινας;
Σε ολους λεω οτι δεν ειναι ελληνικα.Οτι ειναι γαλλικες και ανατολιτικες βαρβαρες επιρροες και η συγχρονη ελληνικη κουζινα ειναι αναλαφρη,βετζετεριαν φρεντλυ 'η τουλαχιστον νατουραλ ,χωρις επεξεργασμενα και βιομηχανικων διαστασεων παραγωγη.
Πηγα εξπατς μια φορα και φαγαμε ντακο και χταποδι με σαλτσα φαβας σαντορινης
και την αλλη φορα κεφτεδακια σπιτικο στυλ και τους μιλουσα για φαγητο που ξυπνα παιδικες αναμνησεις και αθωοτητα οποτε δεν μπορει να χαρακτηριστει ως κρεατοφαγια που προωθουν τα βαρβαρα πατριαρχικα ενστικτα (που σαι μαυρομπογια να με καμαρωσεις)
Περιττο να σου πω οτι ολες ηταν βετζι και κανανε γιογκα και τσακισαν και το χταποδι και τα κεφτεδακια.
To μονο μου ατοπημα ηταν οτι δεν διαλεξα λευκο κρασι,γιατι τα λευκα του δεν ηταν καλα και δεν ειχε σαντορινιο,αλλα διαλεξα πολυ καλο ξινομαυρο.Βεβαια συγχωρουμαι γιατι οι Ισπανοι δεν πινουν λευκο πολυ και ηθελα να παρουσιασω μια καθαρα ελληνικη ποικιλια.
Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 11:38
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Gherschaagk έγραψε: 10 Δεκ 2018, 11:37
Σε ένα γεύμα ρε μεγάλε 1500 με 2000 θερμίδες;; Και το υπόλοιπο της ημέρας σκέτο νεράκι και καφές;;
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 09 Δεκ 2018, 19:49
Ρε ταλαίπωρα έχεις καταντήσει πιο γραφικός και από τα ζαγοροχώρια. Μη μου πεις ότι έχει και αμπιάνς με κίονες μέσα, θα σου κατάσχω τα κλειδιά της μπεμεβέ για κάνα μήνα
Tωρα που ειπες για κιονες.
Κοντα στο Αμστερνταμ εχει ενα γαματο ,για δεδομενα βορειας Ευρωπης, ελληνικο.Το εχουν κανει σε στυλ ελληνικο ταπας που τρως δυο ωρες οσο μπορεις να φας για μια στανταρ τιμη.Το φαγητο για δεδομενα Ολλανδιας τα σπαει.
Το κακο ειναι οτι πριν το αναλαβουν τα σημερινα παιδια το ειχαν κατι καραμπαμες και εχει κιονες,ρεμπετικα και σπασιμο πιατων , να δεις πως κανουν τα ολλανδακια με το να σπανε πιατα
Να πας σε ωρα που δεν εχουν λαιβ μουσικη και θα φας καλα εκτος και αν θες να πας ολλανδους για το φοκλορ.
Κατα τα αλλα με απογοητευεις.
Παστιτσιο και μουσακα;Την ντροπη της ελληνικης κουζινας;
Σε ολους λεω οτι δεν ειναι ελληνικα.Οτι ειναι γαλλικες και ανατολιτικες βαρβαρες επιρροες και η συγχρονη ελληνικη κουζινα ειναι αναλαφρη,βετζετεριαν φρεντλυ 'η τουλαχιστον νατουραλ ,χωρις επεξεργασμενα και βιομηχανικων διαστασεων παραγωγη.
Πηγα εξπατς μια φορα και φαγαμε ντακο και χταποδι με σαλτσα φαβας σαντορινης
και την αλλη φορα κεφτεδακια σπιτικο στυλ και τους μιλουσα για φαγητο που ξυπνα παιδικες αναμνησεις και αθωοτητα οποτε δεν μπορει να χαρακτηριστει ως κρεατοφαγια που προωθουν τα βαρβαρα πατριαρχικα ενστικτα (που σαι μαυρομπογια να με καμαρωσεις)
Περιττο να σου πω οτι ολες ηταν βετζι και κανανε γιογκα και τσακισαν και το χταποδι και τα κεφτεδακια.
To μονο μου ατοπημα ηταν οτι δεν διαλεξα λευκο κρασι,γιατι τα λευκα του δεν ηταν καλα και δεν ειχε σαντορινιο,αλλα διαλεξα πολυ καλο ξινομαυρο.Βεβαια συγχωρουμαι γιατι οι Ισπανοι δεν πινουν λευκο πολυ και ηθελα να παρουσιασω μια καθαρα ελληνικη ποικιλια.
Νομίζω ξέρω ποιό λες. Γενικά πλέον βρίσκεις καλό ελ φαϊ έξω, εάν ξέρεις να αποφύγεις τα σάπια με κίονες που ανοίγουν παρακμιακοί καράμπαμπες... Τώρα για το άλλο που λες, και μουσακά/ παστίτσο φτιάχνουμε, και τα ανάλαφρα βέτζι που γράφεις. Και δε γίνονται καθόλου με επεξεργασμένα υλικά (π.χ. μπεσαμέλ την φτιάχνω με βούτερο αλέυρι κλπ, όχι ετοιματζήδικη)
hellegennes έγραψε: 10 Δεκ 2018, 11:30
Πώς συμβαίνει αυτό, αφού αγοράζεις υποκατάστατα γάλακτος, που αφενός περιέχουν περισσότερη επεξεργασία από το γάλα (και περισσότερα συστατικά, κάποια εκ των οποίων είναι ορυκτά) και κοστίζουν σημαντικά περισσότερο;
Αυτά τα γράφεις επειδής βλέπεις το σύστημα από το βυζί και μετά. Το φούλι λόουντεντ κόστος (και αποτύπωμα) είναι πολύ μεγαλύτερο για το ζωικό γάλα και προϊόντα αντίστοιχης προέλευσης
Και πώς γίνεται το υποκατάστατο να κοστίζει τελικά διπλάσια και τριπλάσια λεφτά; Μήπως κι εσύ βλέπεις το σύστημα από το εργαστήριο που παρασκευάζει το τελικό προϊόν και όχι από το πρώτο στάδιο, που είναι π.χ. η εξόρυξη φωσφορικού ασβεστίου (+τα άλλα 10 υλικά που γράφει το κουτί σου);
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 09 Δεκ 2018, 19:49
Ρε ταλαίπωρα έχεις καταντήσει πιο γραφικός και από τα ζαγοροχώρια. Μη μου πεις ότι έχει και αμπιάνς με κίονες μέσα, θα σου κατάσχω τα κλειδιά της μπεμεβέ για κάνα μήνα
Tωρα που ειπες για κιονες.
Κοντα στο Αμστερνταμ εχει ενα γαματο ,για δεδομενα βορειας Ευρωπης, ελληνικο.Το εχουν κανει σε στυλ ελληνικο ταπας που τρως δυο ωρες οσο μπορεις να φας για μια στανταρ τιμη.Το φαγητο για δεδομενα Ολλανδιας τα σπαει.
Το κακο ειναι οτι πριν το αναλαβουν τα σημερινα παιδια το ειχαν κατι καραμπαμες και εχει κιονες,ρεμπετικα και σπασιμο πιατων , να δεις πως κανουν τα ολλανδακια με το να σπανε πιατα
Να πας σε ωρα που δεν εχουν λαιβ μουσικη και θα φας καλα εκτος και αν θες να πας ολλανδους για το φοκλορ.
Κατα τα αλλα με απογοητευεις.
Παστιτσιο και μουσακα;Την ντροπη της ελληνικης κουζινας;
Σε ολους λεω οτι δεν ειναι ελληνικα.Οτι ειναι γαλλικες και ανατολιτικες βαρβαρες επιρροες και η συγχρονη ελληνικη κουζινα ειναι αναλαφρη,βετζετεριαν φρεντλυ 'η τουλαχιστον νατουραλ ,χωρις επεξεργασμενα και βιομηχανικων διαστασεων παραγωγη.
Πηγα εξπατς μια φορα και φαγαμε ντακο και χταποδι με σαλτσα φαβας σαντορινης
και την αλλη φορα κεφτεδακια σπιτικο στυλ και τους μιλουσα για φαγητο που ξυπνα παιδικες αναμνησεις και αθωοτητα οποτε δεν μπορει να χαρακτηριστει ως κρεατοφαγια που προωθουν τα βαρβαρα πατριαρχικα ενστικτα (που σαι μαυρομπογια να με καμαρωσεις)
Περιττο να σου πω οτι ολες ηταν βετζι και κανανε γιογκα και τσακισαν και το χταποδι και τα κεφτεδακια.
To μονο μου ατοπημα ηταν οτι δεν διαλεξα λευκο κρασι,γιατι τα λευκα του δεν ηταν καλα και δεν ειχε σαντορινιο,αλλα διαλεξα πολυ καλο ξινομαυρο.Βεβαια συγχωρουμαι γιατι οι Ισπανοι δεν πινουν λευκο πολυ και ηθελα να παρουσιασω μια καθαρα ελληνικη ποικιλια.
ΑΞΙΟΣ
Ο ανεπανάληπτος Τζορνταν ηταν συνέχεια Ολλανδία που την γουσταρε - και τον καραγούσταραν .
Όλα συνήθεια είναι. Αν, τώρα, φάω πρωινό πέρα από καφέ (και αυτόν μαύρο πλέον), θα χαλαστεί το στομάχι για όλη την ημέρα
μαύρο καφέ λέγοντας, σκέτο ή με μαύρη(δηλαδη καστανη) ζαχαρη?
Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 11:51
από fagano3
Ναι αρχισαν να φτιαχνουν καλα ελληνικα εστιατορια εξω.
Ο μουσακας και το παστιτσιο βεβαια ειναι παροδοσιακος και τον αποφευγω.Εχει βεβαια και βετζι μουσακα ,αλλα ενταξει ειτε θα φας το κανονικο ή μην φας καθολου.Αλλο αναλαφρη μπεσαμελ και αλλο να μην εχει κιμα.
Παντως γενικα εχω περιορισει πολυ το κρεας.Εδω σχεδον μονο ψαρικα και απο κρεας γαλοπουλα μαζι με μπιο ντοματινια τσερι και λιγο φετα.
Να κοψω εντελως κρεας και τυροκομικα δεν μπορω οποτε περιοριζομαι σε γαλοπουλα για πρωινο και λιγη φετουλα δωδωνη.
Επισης την εχω καταβρει με φρουτα.Εχει πολλα εξωτικα που δεν ξερω.
Προς το παρων τσακιζω κακι,λωτο στα ελληνικα.
Re: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΩΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Δημοσιεύτηκε: 10 Δεκ 2018, 11:52
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
vantono έγραψε: 10 Δεκ 2018, 11:49 μαύρο καφέ λέγοντας, σκέτο ή με μαύρη(δηλαδη καστανη) ζαχαρη?
Ζάχαρη δεν έβαζα ποτέ στον καφέ επειδής καταστρέφει τη γευστική εμπειρία. Το τελευταίο έτος σταμάτησα τους καπουτσίνους το πρωί γιατί με φουσκώνει το γάλα
Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2018, 21:58
Μια φορά τη μέρα τι τρως και στέκεσαι στα πόδια σου;
Σας τα γράφω τακτικά στο άλλο νήμα. Σπανακόρυζο, μουσακά, παστίτσιο, μπριάμ, πίτες κλπ. κλπ. Σαλάτες για συνοδεία έχομε πάντα, με λαδάκι άλφα άλφα κραφτ παραγωγής. Είμαστε και γλυκατζήδες οπότε φτιάχνομε και επιδόρπια. Το τελευταίο ήταν στρούντελ με cream cheese (για αυτό έφτιαξα την κρεμ πατισερί που γράφω το ΟΡ, για συνοδεία). Για αύριο η σύζυγος μουλιάζει φασόλια για τσίλι κον κάρνε (θα το φτιάξομε με σπεκ, όχι κιμά), ενώ εγώ αναλαμβάνω χρέη πατισιέρ και θα φιτάξω σαρλότκα (ρώσικη μηλόπιτα). Αλλά κάνομε και ελληνικά επιδόρπια, π.χ. μελομακάρονα, μπακλαβά (αυτό καταχρηστικά το αποκαλούμε ελ), ρυζόγαλα, γαλατόπιτα κλπ. γιαυτό ψάχνω αντικατάσταση για το γάλα
Πόσα πιάτα τρως σ' ένα γεύμα, σε τι ποσότητες και πώς σηκώνεσαι απ' το τραπέζι μετά; Σε κυριακάτικο τραπέζι κάθομαι και ζορίζομαι κάποιες φορές. Εσύ τι στομάχι έχεις που για 23 ώρες είναι άδειο και σε κάποια φάση το τιγκάρεις σαν παραφουσκωμένο μπαλόνι;
Αρχικα γιατι μπαινεις σε ενα ευκολο προγραμμα που αναγκαστικα θα φας λιγοτερο απ οσο ετρωγες πριν οσο και να το γαμησεις.Επισης εχω την υποψια οτι το ανθρωπινο σωμα πρεπει να νιωθει το αισθημα της πεινας που και που για να λειτουργει καλυτερα.
hellegennes έγραψε: 10 Δεκ 2018, 11:30
Πώς συμβαίνει αυτό, αφού αγοράζεις υποκατάστατα γάλακτος, που αφενός περιέχουν περισσότερη επεξεργασία από το γάλα (και περισσότερα συστατικά, κάποια εκ των οποίων είναι ορυκτά) και κοστίζουν σημαντικά περισσότερο;
Αυτά τα γράφεις επειδής βλέπεις το σύστημα από το βυζί και μετά. Το φούλι λόουντεντ κόστος (και αποτύπωμα) είναι πολύ μεγαλύτερο για το ζωικό γάλα και προϊόντα αντίστοιχης προέλευσης
Και πώς γίνεται το υποκατάστατο να κοστίζει τελικά διπλάσια και τριπλάσια λεφτά; Μήπως κι εσύ βλέπεις το σύστημα από το εργαστήριο που παρασκευάζει το τελικό προϊόν και όχι από το πρώτο στάδιο, που είναι π.χ. η εξόρυξη φωσφορικού ασβεστίου (+τα άλλα 10 υλικά που γράφει το κουτί σου);
Λαμβάνεις υπόψη το μεθάνιο από εντερικές ζυμώσεις των βοοειδών;
vantono έγραψε: 10 Δεκ 2018, 11:49 μαύρο καφέ λέγοντας, σκέτο ή με μαύρη(δηλαδη καστανη) ζαχαρη?
Ζάχαρη δεν έβαζα ποτέ στον καφέ επειδής καταστρέφει τη γευστική εμπειρία.
κι εγω αργησα να το συνειδητοποιησω αυτο, το καταλαβα σχετικα προσφατα,οταν αρχισα να τον πινω σκετο. Τεσπα,αυτο που ηθελα να επισημανω για την καστανη ζαχαρη,αυτη την κλασικη του εμποριου,ειναι πως προκειται για χρωματισμένη λευκή, ουσιαστικα. Καμια διαφορα ουτε σε γευση καν,ουτε σε τιποτα. Το αντιθετο μαλιστα, επειδη ειναι χρωματισμενη,ειναι και πιο επικινδυνη απο τη λευκη. Καλα, για ζαχαρινες κτλ,δεν μιλαω καν.
vantono έγραψε: 10 Δεκ 2018, 11:49 μαύρο καφέ λέγοντας, σκέτο ή με μαύρη(δηλαδη καστανη) ζαχαρη?
Ζάχαρη δεν έβαζα ποτέ στον καφέ επειδής καταστρέφει τη γευστική εμπειρία.
κι εγω αργησα να το συνειδητοποιησω αυτο, το καταλαβα σχετικα προσφατα,οταν αρχισα να τον πινω σκετο. Τεσπα,αυτο που ηθελα να επισημανω για την καστανη ζαχαρη,αυτη την κλασικη του εμποριου,ειναι πως προκειται για χρωματισμένη λευκή, ουσιαστικα. Καμια διαφορα ουτε σε γευση καν,ουτε σε τιποτα. Το αντιθετο μαλιστα, επειδη ειναι χρωματισμενη,ειναι και πιο επικινδυνη απο τη λευκη. Καλα, για ζαχαρινες κτλ,δεν μιλαω καν.
Μωρέ μα τι λες;
Οι μαλακίες που έχω ακούσει εδώ μέσα δεν παίζουν.
Βάλε την καστανή σε γλυκό να δεις τη διαφορά στην υφή, στο πώς αντιδρά με τα άλλα συστατικά κλπ.