!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Για μαζευτείτε οι ειδήμονες και πείτε μου. Πώς καταλαβαίνετε την ''ψυχούλα'' του άλλου;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Re: Για μαζευτείτε οι ειδήμονες και πείτε μου. Πώς καταλαβαίνετε την ''ψυχούλα'' του άλλου;
Μια που έκανα πολλά χρόνια βιβλιοϋπάλληλος στο καρακέντρο της Αθήνας (Σόλωνος/Ιπποκράτους) κι έχουν περάσει από μπροστά μου χιλιάδες κόσμος, απέκτησα θαρρώ μια δεξιότητα να "σκανάρω" με τη μία κάποιον και να τον "κατατάσσω" αναλόγως.
Πάντα βέβαια με μια μικρή πιθανότητα λάθους, στα πρώτα 5 λεπτά έχω πάρει πρέφα περί τίνος πρόκειται ο άλλος (σε γενικές γραμμές).
Πάντα βέβαια με μια μικρή πιθανότητα λάθους, στα πρώτα 5 λεπτά έχω πάρει πρέφα περί τίνος πρόκειται ο άλλος (σε γενικές γραμμές).
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Re: Για μαζευτείτε οι ειδήμονες και πείτε μου. Πώς καταλαβαίνετε την ''ψυχούλα'' του άλλου;
Στο βιβλιοπωλείο της Εστίας, αναφέρεσαι;ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 07:40 Μια που έκανα πολλά χρόνια βιβλιοϋπάλληλος στο καρακέντρο της Αθήνας (Σόλωνος/Ιπποκράτους) κι έχουν περάσει από μπροστά μου χιλιάδες κόσμος, απέκτησα θαρρώ μια δεξιότητα να "σκανάρω" με τη μία κάποιον και να τον "κατατάσσω" αναλόγως.
Κυκλοφορούσαμε στους ίδιους δρόμους, εκείνη την εποχή.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Όχι στην ΕΣΤΙΑ (ήμουν βέβαια εκεί κάθε μέρα για δοσοληψίες).ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 12:01 Στο βιβλιοπωλείο της Εστίας, αναφέρεσαι;
Κυκλοφορούσαμε στους ίδιους δρόμους, εκείνη την εποχή.![]()
Στο βιβλιοπωλείο του Φιλιππότη, μετά στου Πατάκη, μετά στου Χριστάκη
Όντως πρέπει να κυκλοφορούσαμε στους ίδιους δρόμους, καθώς από το 1978 που μπήκα στη Νομική (Σόλωνος), ε... το "έφαγα" κυριολεκτικά το Κέντρο!
Μεγάλο σχολείο τα βιβλιοπωλεία την εποχή αυτή
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Οκ, εγώ λίγο αργότερα. Είχαμε ατελιέ στη Δερβενίων και γνώρισα τους περισσότερους εκδότες της περιοχής.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 12:06Όχι στην ΕΣΤΙΑ (ήμουν βέβαια εκεί κάθε μέρα για δοσοληψίες).ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 12:01 Στο βιβλιοπωλείο της Εστίας, αναφέρεσαι;
Κυκλοφορούσαμε στους ίδιους δρόμους, εκείνη την εποχή.![]()
Στο βιβλιοπωλείο του Φιλιππότη, μετά στου Πατάκη, μετά στου Χριστάκη
Όντως πρέπει να κυκλοφορούσαμε στους ίδιους δρόμους, καθώς από το 1978 που μπήκα στη Νομική (Σόλωνος), ε... το "έφαγα" κυριολεκτικά το Κέντρο!
Μεγάλο σχολείο τα βιβλιοπωλεία την εποχή αυτή![]()
Μεγάλο σχολείο.
ΥΓ. Ο σεισμός του 81 με πέτυχε σε σκοτεινό θάλαμο να κόβω φιλμς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 07:40 Μια που έκανα πολλά χρόνια βιβλιοϋπάλληλος στο καρακέντρο της Αθήνας (Σόλωνος/Ιπποκράτους) κι έχουν περάσει από μπροστά μου χιλιάδες κόσμος, απέκτησα θαρρώ μια δεξιότητα να "σκανάρω" με τη μία κάποιον και να τον "κατατάσσω" αναλόγως.
.
Με τέτοια ιδιότητα στο Αγιο Ορος θα σου φιλάγαν τις Παντόφλες θα γινόσουνα κάτι σε Παϊσιος 2 ο Βιβλιοφάγος.....
Αβυσσος η Ψυχή.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Σε κάθε περίπτωση, όντως είναι κριτήριο χαρακτήρα το πώς φέρεται ο οποιοσδήποτε ως πελάτης και ο τρόπος που κινείται στο χώρο, ανεξαρτήτως αντικειμένου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 12:33 Με τέτοια ιδιότητα στο Αγιο Ορος θα σου φιλάγαν τις Παντόφλες θα γινόσουνα κάτι σε Παϊσιος 2 ο Βιβλιοφάγος.....![]()
Χα χα!
Μια και είχα στο Άγιο Όρος τον καλύτερό μου φίλο, "σκάναρα" καμπόσους κι εκεί...
Το ίδιο κάνει κι εκείνος που θέλει να επιδειχθεί, να είναι το κέντρο της παρέας κι όλοι να τον προσέχουν. Από την άλλη ο αθόρυβος μπορεί να είναι διακριτικός, να μην θέλει να ενοχλήσει.Πασιφάη έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 13:30Έτσι.Ζενίθεδρος έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 13:29Ένα χαρακτηριστικό του ίσιου είναι ο τρόπος που γίνεται αντιληπτός όταν πλησιάζει με την φυσική του παρουσία κοντά σου. Ο υστερόβουλος, ο κρυψίνους, ο πονηρός είναι όσο το δυνατόν αθόρυβος. Ο ντόμπρος γίνεται αντιληπτός από χιλιόμετρα ότι ζυγώνει.Πασιφάη έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 12:59 Υπάρχουν ειδικές διαδικασίες και μηχανισμοί για να κρίνετε αν ο συνάνθρωπός σας, είναι καλός, ή για τον πέοντα; Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά που σαν κάμουν να δημιουργήσετε μια επαρκή εντύπωση για το ποιόν του άλλου;
Υ.γ. Η ερώτησή μου, δεν αναφέρεται για κάποιους αποδεδειγμένα σκατόψυχους. Πως το λέμε..Με τη ''βούλα'' της πουστιάς.
Παρακαλώ εκφραστείτε ελεύθερα. Θα το εκτιμούσα δεόντως.
Δεν υπάρχει μία μόνο ανάγνωση για ένα στοιχείο συμπεριφοράς.
Ενδεχομένως.sharp έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 13:15Το ίδιο κάνει κι εκείνος που θέλει να επιδειχθεί, να είναι το κέντρο της παρέας κι όλοι να τον προσέχουν. Από την άλλη ο αθόρυβος μπορεί να είναι διακριτικός, να μην θέλει να ενοχλήσει.Πασιφάη έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 13:30Έτσι.Ζενίθεδρος έγραψε: 20 Νοέμ 2024, 13:29
Ένα χαρακτηριστικό του ίσιου είναι ο τρόπος που γίνεται αντιληπτός όταν πλησιάζει με την φυσική του παρουσία κοντά σου. Ο υστερόβουλος, ο κρυψίνους, ο πονηρός είναι όσο το δυνατόν αθόρυβος. Ο ντόμπρος γίνεται αντιληπτός από χιλιόμετρα ότι ζυγώνει.
Αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων, ο αθόρυβος είναι μουλωχτός, σε όλες τις εκφάνσεις του.
Αυτός που θέλει απλά να επιδείξει την υπεροχή του, είναι απλά ηλίθιος. Και γίνονται άμεσα εμφανείς και οι δυο συμπεριφορές.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
δλδ ο τι κ να αποφασιστει απο την ανωτερα αρχη πως εισαι πας κατηγορουμενος - κανεις δεν ειναι φυσιολογικοςΠασιφάη έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 14:53Ενδεχομένως.sharp έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 13:15Το ίδιο κάνει κι εκείνος που θέλει να επιδειχθεί, να είναι το κέντρο της παρέας κι όλοι να τον προσέχουν. Από την άλλη ο αθόρυβος μπορεί να είναι διακριτικός, να μην θέλει να ενοχλήσει.
Αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων, ο αθόρυβος είναι μουλωχτός, σε όλες τις εκφάνσεις του.
Αυτός που θέλει απλά να επιδείξει την υπεροχή του, είναι απλά ηλίθιος. Και γίνονται άμεσα εμφανείς και οι δυο συμπεριφορές.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Ο Πετρόπουλος έχει κάνει σημειολογικές αναφορές για το συγκεκριμένο θέμα των πορδών στο "Εγχειρίδιον του καλού κλέφτη".
Και δεν είναι ο μόνος, υπάρχουν και άλλες διεθνείς λογοτεχνικές αναλύσεις.
Και δεν είναι ο μόνος, υπάρχουν και άλλες διεθνείς λογοτεχνικές αναλύσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Εγω θα εγραφα κατι που διαβασα παλια.
Το πως συμπεριφερεται σε ανθρωπους που ΔΕΝ εχει αναγκη.
Εκει καταλαβαινεις πολλα.
Το πως συμπεριφερεται σε ανθρωπους που ΔΕΝ εχει αναγκη.
Εκει καταλαβαινεις πολλα.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
Επισης τι ειδους ευαισθησιες εχει.
Αν οι ευαισθησιες του σταματανε μονο ως προς τον εαυτο ή την οικογενεια του.
Αν περιοριζονται μονο σε υλικα αγαθα. Αν νοιαζεται εστω και λιγο για τους συνανθρωπους του. Αν εχει ενσυναισθηση.
Αν εχει αποψεις μισογυνηστικες ή ρατσιστικες. Αν ειναι φιλοζωος. Και αν δεν ειναι, εστω να μην πειραζει τα ζωα. Και προπαντων, να μην ειναι εκδικητικος, να μην κρατα αιωνια κακια και να θελει να ανταπωδωσει το κακο.
Αν οι ευαισθησιες του σταματανε μονο ως προς τον εαυτο ή την οικογενεια του.
Αν περιοριζονται μονο σε υλικα αγαθα. Αν νοιαζεται εστω και λιγο για τους συνανθρωπους του. Αν εχει ενσυναισθηση.
Αν εχει αποψεις μισογυνηστικες ή ρατσιστικες. Αν ειναι φιλοζωος. Και αν δεν ειναι, εστω να μην πειραζει τα ζωα. Και προπαντων, να μην ειναι εκδικητικος, να μην κρατα αιωνια κακια και να θελει να ανταπωδωσει το κακο.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
μλκς ! κατι θες να πεις αλλα δεν το παρουσιαζεις σωστα ..Πασιφάη έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 14:53Ενδεχομένως.sharp έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 13:15Το ίδιο κάνει κι εκείνος που θέλει να επιδειχθεί, να είναι το κέντρο της παρέας κι όλοι να τον προσέχουν. Από την άλλη ο αθόρυβος μπορεί να είναι διακριτικός, να μην θέλει να ενοχλήσει.
Μαλακίες ξεμαλακίες, είπα αυτό που εγώ νομίζω. Αν έχεις θέμα με την παρουσίασή του, ρίξε μια ματιά στα δικά σου ποσταρίσματα γλυκούλη.nemo έγραψε: 24 Νοέμ 2024, 23:59μλκς ! κατι θες να πεις αλλα δεν το παρουσιαζεις σωστα ..Πασιφάη έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 14:53Ενδεχομένως.sharp έγραψε: 22 Νοέμ 2024, 13:15
Το ίδιο κάνει κι εκείνος που θέλει να επιδειχθεί, να είναι το κέντρο της παρέας κι όλοι να τον προσέχουν. Από την άλλη ο αθόρυβος μπορεί να είναι διακριτικός, να μην θέλει να ενοχλήσει.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 40 Απαντήσεις
- 1516 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στύξ
-