Το ότι έσπασε αλλά δεν γκρέμισε αποδεικνύει την ύπαρξη πλαστιμότητας και ικανοτικού σχεδιασμού που πρέπει να έχεις αρχίδια για να τα πετύχεις και τα δύο. Οπότε φιλαράκι μούφα οι κατηγορίες σου ότι δεν ξέρω. Η αστοχία δεν έγινε σε υποστυλώματα αλλά στην άκρη των δοκών που είναι το σωστό για να μην πέσει το κτίριο και να κρεμαστεί στον οπλισμό.Νταγκλης έγραψε: 07 Σεπ 2024, 11:11Εξόλκευση οπλισμού είναι....όχι "κομμμένος" χάλυβας. Αφού δεν έχεις ιδέα πως αγκυρώνεται ο οπλισμός (αν μπορούμε να υποθέσουμε ότι το πλέγμα είναι οπλισμός).seismic1 έγραψε: 07 Σεπ 2024, 06:48
Πρώτη φορά βλέπω κομμένο χάλυβα από εφελκυσμό που αυτό δείχνει ότι δούλεψε η συνάφεια και οι τάσεις διάτμησης νίκησαν τις τάσεις εφελκυσμού. Οι λόγοι που συνέβη αυτό είναι πολλοί και δείχνουν τον τέλειο σχεδιασμό.
Πρέπει να "στρίβει" στην εφελκυόμενη πλευρά η αγκύρωση....αλλιώς είναι σαν να μην υπάρχει.
Δεύτερο εγώ προσέχω τι λέω και αλίμονο αν δεν ήξερα την εξόλκευση του χάλυβα που συμβαίνει λόγο της διατμητικής αστοχίας του σκυροδέματος επικάλυψης κατά μήκος των ράβδων λόγο της υπέρ αντοχής του χάλυβα στον εφελκυσμό και της μικρής ικανότητας του σκυροδέματος στην διάτμηση.
Ξέρω και για την κάμψη στα άκρα του οπλισμού. Ξέρω να σου πω ακόμα περισσότερα από την κάμψη του οπλισμού για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Αν και δεν είναι ικανά να προσφέρουν λύσεις. Μάθε ότι εκτός από την κάμψη, η μείωση των τάσεων επιτυγχάνεται με αύξηση του σκυροδέματος επικάλυψης και μείωση της διαμέτρου των ράβδων του οπλισμού. Η αύξηση της οριακής τιμής τους επιτυγχάνεται με αύξηση της αντοχής του σκυροδέματος. Η παρουσία εγκάρσιου οπλισμού δρα ευνοϊκά περιορίζοντας το άνοιγμα των αναπτυσσόμενων ρωγμών, αυξάνοντας συγχρόνως την ικανότητα του σκυροδέματος στην θλίψη.
Βλέπεις τον κομμένο οπλισμό στο μεγάλο ανεστραμμένο πλαίσιο στο δώμα? Αυτό δεν ονομάζεται εξόλκευση αλλά αστοχία οπλισμού. Η εξόλκευση μπορεί να περιλαμβάνει αστοχία σκυροδέματος επικάλυψης αλλά με τίποτα δεν περιλαμβάνει αστοχία οπλισμού.