!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Seismicός έρανος προς την δόξα! Ψηφίστε!

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.

Θα τσοντάρετε να δοξαστεί ο Seismic;

Ναι
12
55%
Ίσως Ναι
3
14%
Όχι
7
32%

Σύνολο ψήφων: 22

seismic1

Re: Seismicός έρανος προς την δόξα! Ψηφίστε!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic1 »

Νταγκλης έγραψε: 07 Σεπ 2024, 11:11
seismic1 έγραψε: 07 Σεπ 2024, 06:48
Πρώτη φορά βλέπω κομμένο χάλυβα από εφελκυσμό που αυτό δείχνει ότι δούλεψε η συνάφεια και οι τάσεις διάτμησης νίκησαν τις τάσεις εφελκυσμού. Οι λόγοι που συνέβη αυτό είναι πολλοί και δείχνουν τον τέλειο σχεδιασμό.
Εξόλκευση οπλισμού είναι....όχι "κομμμένος" χάλυβας. Αφού δεν έχεις ιδέα πως αγκυρώνεται ο οπλισμός (αν μπορούμε να υποθέσουμε ότι το πλέγμα είναι οπλισμός).
Πρέπει να "στρίβει" στην εφελκυόμενη πλευρά η αγκύρωση....αλλιώς είναι σαν να μην υπάρχει.
Το ότι έσπασε αλλά δεν γκρέμισε αποδεικνύει την ύπαρξη πλαστιμότητας και ικανοτικού σχεδιασμού που πρέπει να έχεις αρχίδια για να τα πετύχεις και τα δύο. Οπότε φιλαράκι μούφα οι κατηγορίες σου ότι δεν ξέρω. Η αστοχία δεν έγινε σε υποστυλώματα αλλά στην άκρη των δοκών που είναι το σωστό για να μην πέσει το κτίριο και να κρεμαστεί στον οπλισμό.
Δεύτερο εγώ προσέχω τι λέω και αλίμονο αν δεν ήξερα την εξόλκευση του χάλυβα που συμβαίνει λόγο της διατμητικής αστοχίας του σκυροδέματος επικάλυψης κατά μήκος των ράβδων λόγο της υπέρ αντοχής του χάλυβα στον εφελκυσμό και της μικρής ικανότητας του σκυροδέματος στην διάτμηση.
Ξέρω και για την κάμψη στα άκρα του οπλισμού. Ξέρω να σου πω ακόμα περισσότερα από την κάμψη του οπλισμού για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Αν και δεν είναι ικανά να προσφέρουν λύσεις. Μάθε ότι εκτός από την κάμψη, η μείωση των τάσεων επιτυγχάνεται με αύξηση του σκυροδέματος επικάλυψης και μείωση της διαμέτρου των ράβδων του οπλισμού. Η αύξηση της οριακής τιμής τους επιτυγχάνεται με αύξηση της αντοχής του σκυροδέματος. Η παρουσία εγκάρσιου οπλισμού δρα ευνοϊκά περιορίζοντας το άνοιγμα των αναπτυσσόμενων ρωγμών, αυξάνοντας συγχρόνως την ικανότητα του σκυροδέματος στην θλίψη.
Βλέπεις τον κομμένο οπλισμό στο μεγάλο ανεστραμμένο πλαίσιο στο δώμα? Αυτό δεν ονομάζεται εξόλκευση αλλά αστοχία οπλισμού. Η εξόλκευση μπορεί να περιλαμβάνει αστοχία σκυροδέματος επικάλυψης αλλά με τίποτα δεν περιλαμβάνει αστοχία οπλισμού.
Εικόνα
seismic1

Λοξίας έγραψε: 07 Σεπ 2024, 13:24
seismic1 έγραψε: 06 Σεπ 2024, 17:20
Λοξίας έγραψε: 06 Σεπ 2024, 15:40
Αυτός είσαι! Ο αιώνιος και αδιόρθωτος seismic...
...όλο ΘΑ και ΘΑ και ΘΑ και την τελευταία στιγμή κάνει πίσω σαν κοτούλα σε ξένο κοτέτσι.
Εμ βέβαια...την μία και μόνη φορά που έστειλες γραπτό για να λάβεις μέρος σε συνέδριο, σου έκλεισαν κατάμουτρα την πόρτα, καθώς οι δύο κριτές χαρακτήρισαν το γραπτό σου για πέταμα...

Καλά έκανες Γιάννη και το ακύρωσες...ο φόβος φυλάει τα έρημα.
Μην ξαναπάθεις καμιά λαχτάρα...
Δεν μου λες αγόρι μου όλο θα και θα είναι η έρευνα που κάνω?
Καταλαβαίνεις τι γράφω στο άρθρο αυτό?
Όχι, δεν καταλαβαίνω τι γράφεις στο άρθρο αυτό, αφού δεν είμαι του αντικεμένου.
Αυτό που καταλαβαίνω όμως, και το καταλαβαίνει κάθε λογικός άνρθωπος, είναι το ότι δεν τολμάς να παρουσιάσεις το άρθρο σου σε αυτούς που όντως καταλαβαίνουν. Αν νομίζεις ότι η "έρευνά σου" έχει αξία, άσε τα ΘΑ και Θα και ΘΑ και λάβε μέρος σε συνέδριο.
Αλλά επειδή την μία και μοναδική φορά που το τόλησες, σε πέταξαν έξω...γι' αυτό και φοβάσαι να το παρουσιάσεις για δεύτερη φορά.

Όλα τ' άλλα είναι "να ΄χαμε να λέγαμε" Γιαννάκη...
Έχω πάει σε συνέδριο ρε ούφο και όχι γελλαδικό αλλά διεθνή στην Ινδία.
Εδώ όλοι είναι μαλάκες Κάθε φορά που γίνεται σεισμός στην Ελλάδα και σκοτώνουν κόσμο βγάζουν και άλλους κανονισμούς για να πούνε ότι είναι καλύτεροι. Όμως ρώτα έναν μηχανικό πόση επιτάχυνση αντέχει το σπίτι? Θα σου πει το πολύ 0,36g Για ρώτησέ τον και μέχρι τα 3 g επιτάχυνση που φτάνει ο σεισμός τι κάνουμε? Θα σου πει την προσευχή μας
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

seismic1 έγραψε: 07 Σεπ 2024, 13:49
Λοξίας έγραψε: 07 Σεπ 2024, 13:24
seismic1 έγραψε: 06 Σεπ 2024, 17:20
Δεν μου λες αγόρι μου όλο θα και θα είναι η έρευνα που κάνω?
Καταλαβαίνεις τι γράφω στο άρθρο αυτό?
Όχι, δεν καταλαβαίνω τι γράφεις στο άρθρο αυτό, αφού δεν είμαι του αντικεμένου.
Αυτό που καταλαβαίνω όμως, και το καταλαβαίνει κάθε λογικός άνρθωπος, είναι το ότι δεν τολμάς να παρουσιάσεις το άρθρο σου σε αυτούς που όντως καταλαβαίνουν. Αν νομίζεις ότι η "έρευνά σου" έχει αξία, άσε τα ΘΑ και Θα και ΘΑ και λάβε μέρος σε συνέδριο.
Αλλά επειδή την μία και μοναδική φορά που το τόλησες, σε πέταξαν έξω...γι' αυτό και φοβάσαι να το παρουσιάσεις για δεύτερη φορά.

Όλα τ' άλλα είναι "να ΄χαμε να λέγαμε" Γιαννάκη...
Έχω πάει σε συνέδριο ρε ούφο και όχι γελλαδικό αλλά διεθνή στην Ινδία.
Εδώ όλοι είναι μαλάκες
Ναι ε; Έχεις πάει σε συνέδριο στην Ινδία, ε; Πήγες εσύ ο ίδιος, έτσι; Δεν έστειλες απλά μια δημοσίευση; Πήγες ο ίδιος λες.
Ωραία, για πες μας λοιπόν, τί ακριβώς έκανες στο συνέδριο στην Ινδία; ήσουν ομιλητής; παρουσίασες την ιδέα σου;
Και για δώσε μας κάποια στοιχεία που να επιβεβαιώνουν αυτό που λες...
Πότε ήταν αυτό το συνέδριο; Σε ποια πόλη της Ινδίας; Ημερομηνίες παρακαλώ...
Έκανες αίτηση να παραστείς στο συνέδριο και σε αποδέχθηκαν; Έτσι, χωρίς να καταθέσεις κάποια εργασία; κάποια περίληψη;
Έχεις κάπου την αλληλογραφία που αντάλλαξες με την γραμματεία του συνεδρίου και την καταφατική απάντησή τους να λάβεις μερος στο συνέδριο;
Δεν μπορεί...κάτι θα έχεις που να τεκμηριώνει ότι όντως εσύ ο ίδιος βρέθηκες σε συνέδριο στην Ινδία...
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

Το δικό σου αντέχει 0.2g, be honest. Αν σε καταλάβουν ότι λες ψέματα τρως μπαν από συνέδρια.
seismic1

nick έγραψε: 07 Σεπ 2024, 14:02 Το δικό σου αντέχει 0.2g, be honest. Αν σε καταλάβουν ότι λες ψέματα τρως μπαν από συνέδρια.
Ποια ψέματα λέω 2,41g φυσικού σεισμού άντεξε που ισοδυναμεί σε μοντέλο υπό κλίμακα πολλαπλάσια μεγαλύτερη επιτάχυνση.
Πάλη θα τα λέμε. Έχεις δει εσύ ποτέ σε μοντέλα υπό κλίμακα την δική μου επιτάχυνση? Δεν υπάρχει σεισμική βάση στον κόσμο όλο να κουνάει με 2,41g φυσικού σεισμού Μόνο η δική μου σεισμική βάση φτάνει σε τόσο μεγάλη επιτάχυνση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic1 την 07 Σεπ 2024, 14:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

seismic1 έγραψε: 07 Σεπ 2024, 14:08
nick έγραψε: 07 Σεπ 2024, 14:02 Το δικό σου αντέχει 0.2g, be honest. Αν σε καταλάβουν ότι λες ψέματα τρως μπαν από συνέδρια.
Ποια ψέματα λέω 2,41g φυσικού σεισμού άντεξε που ισοδυναμεί σε μοντέλο υπό κλίμακα πολλαπλάσια μεγαλύτερη επιτάχυνση.
Πάλη θα τα λέμε.
παλη, αντίσταση και πάλη.
seismic1

nick έγραψε: 07 Σεπ 2024, 14:09
seismic1 έγραψε: 07 Σεπ 2024, 14:08
Πάλη θα τα λέμε.
παλη, αντίσταση και πάλη.
Δείξε μου τους κανόνες πειραμάτων σε υπό κλίμακα τότε.
Είσαστε μηχανικοί και δεν ξέρετε τα βασικά.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Αγαπημένε ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΝΗΜΑ ΜΑΣ ΕΠΡΗΞΕΣ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ. ΦΤΑΝΕΙ. ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ. ΕΛΕΟΣ.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
seismic1

Πασιφάη έγραψε: 07 Σεπ 2024, 14:15 Αγαπημένε ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΝΗΜΑ ΜΑΣ ΕΠΡΗΞΕΣ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ. ΦΤΑΝΕΙ. ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ. ΕΛΕΟΣ.
Πασιφάη με πούτσο και παπάρια πρώτη φορά ακούω. Τότε εμείς τι έχουμε νινί ? Αν σου τα έπρηξα μην διαβάζεις το νήμα.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

seismic1 έγραψε: 07 Σεπ 2024, 14:21
Πασιφάη έγραψε: 07 Σεπ 2024, 14:15 Αγαπημένε ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΝΗΜΑ ΜΑΣ ΕΠΡΗΞΕΣ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ. ΦΤΑΝΕΙ. ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ. ΕΛΕΟΣ.
Πασιφάη με πούτσο και παπάρια πρώτη φορά ακούω. Τότε εμείς τι έχουμε νινί ? Αν σου τα έπρηξα μην διαβάζεις το νήμα.
Μου φυτρώσανε με τις μαλακίες σου. Θα κάνω ο,τι θέλω και θα σχολιάζω ό,τι γουστάρω. Έλα λέμε.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic1 έγραψε: 07 Σεπ 2024, 13:49 Εδώ όλοι είναι μαλάκες ...
seismic1 έγραψε: 07 Σεπ 2024, 14:08 Δεν υπάρχει σεισμική βάση στον κόσμο όλο να κουνάει με 2,41g φυσικού σεισμού Μόνο η δική μου σεισμική βάση φτάνει σε τόσο μεγάλη επιτάχυνση.
Άλλη μια κρίση μεγαλείου...

"Εδώ όλοι είναι μαλάκες"...κατά το ποντιακό ανέκδοτο "όλοι οδηγούν ανάποδα στην Πανεπιστημίου"...
Και μόνον ο Γιάννης δεν είναι μαλάκας και οδηγεί σωστά...

"μόνο η δική μου βάση..."
Συγκρίνει το σκυλόσπιτο πάνω σε μια μηχανή τρακτέρ με σεισμικές βάσεις στον κόσμο, που στοιχίζουν εκατομμύρια δολλάρια!

Τώρα τελευταία σου συμβαίνουν πολύ συχνά κρίσεις μεγαλείου...να το προσέξεις Γιάννη...
seismic1

Πασιφάη έγραψε: 07 Σεπ 2024, 14:24
seismic1 έγραψε: 07 Σεπ 2024, 14:21
Μου φυτρώσανε με τις μαλακίες σου. Θα κάνω ο,τι θέλω και θα σχολιάζω ό,τι γουστάρω. Έλα λέμε.
Ότι και να κάνεις παπάρια δεν θα κάνεις. :003:
Σχολίαζε δεν σου το απαγόρευσα Αλλά να ακούς και την γνώμη μου
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic1 την 07 Σεπ 2024, 14:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
seismic1

Λοξίας έγραψε: 07 Σεπ 2024, 14:24
seismic1 έγραψε: 07 Σεπ 2024, 14:08 Δεν υπάρχει σεισμική βάση στον κόσμο όλο να κουνάει με 2,41g φυσικού σεισμού Μόνο η δική μου σεισμική βάση φτάνει σε τόσο μεγάλη επιτάχυνση.

"Εδώ όλοι είναι μαλάκες"...κατά το ποντιακό ανέκδοτο "όλοι οδηγούν ανάποδα στην Πανεπιστημίου"...

Συγκρίνει το σκυλόσπιτο πάνω σε μια μηχανή τρακτέρ με σεισμικές βάσεις στον κόσμο, που στοιχίζουν εκατομμύρια δολλάρια!

Τώρα τελευταία σου συμβαίνουν πολύ συχνά κρίσεις μεγαλείου...να το προσέξεις Γιάννη...
Αυτοί που άλλαξαν τον κόσμο πίστεψέ με είναι πολλοί λίγοι μετρημένοι στα δάκτυλα.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic1 έγραψε: 07 Σεπ 2024, 14:29

Αυτοί που άλλαξαν τον κόσμο πίστεψέ με είναι πολλοί λίγοι μετρημένοι στα δάκτυλα.
Και φιλοδοξείς να είσαι ένας από αυτούς;
seismic1

Λοξίας έγραψε: 07 Σεπ 2024, 14:30
seismic1 έγραψε: 07 Σεπ 2024, 14:29

Και φιλοδοξείς να είσαι ένας από αυτούς;
Δεν φιλοδοξώ είμαι Το αν το μάθετε εσείς λίγο με απασχολεί.
Κάτι γράφω δεν είμαι τρελός. Αν δεν καταλαβαίνεις πρόβλημά σου. Οι μηχανικοί δεν καταλαβαίνουν επίσης γιατί δεν ξέρουν
Οι καθηγητές αρχίζουν να με καταλαβαίνουν αν και το χωνεύουν δύσκολα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”