Μάλλον ‘σύ δεν έχεις ακούσει καθόλου ελληνική μουσικήfoscilis έγραψε: 29 Φεβ 2024, 14:25Δεν έχεις ακούσει και πολλά παλιά ρεμπέτικα ε;Λίνο Βεντούρα έγραψε: 29 Φεβ 2024, 14:08Ό,τι να ‘ναιfoscilis έγραψε: 29 Φεβ 2024, 08:24
Επισης τα αρχικα ρεμπετικα ειχαν κυριως κιθαρα και/ή βιολι. Το μπουζουκι εγινε δημοφιλες στο ρεμπετικο (και γενικα στο ελληνικο τραγουδι) με το μνημειωδες instrumental "Μινορε του Τεκε" (Ιωαννης Χαλικιας, ΗΠΑ 1932) που εισηγαγε και ολες τις βασικες φορμες παιξιματος, κατα τη γνωμη μου εξαιρετικα επηρεασμενο με τη σειρα του απο τα τεντωματα της Blues.
https://rembetiko.gr/t/%CE%BF%CE%B9-%CF ... %82/6783/7
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Παραδόσεις που δεν είναι και τόσο αυθεντικές.
- Λίνο Βεντούρα
Re: Παραδόσεις που δεν είναι και τόσο αυθεντικές.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Υπάρχει καταναλωτικός λόγος, τύπε.hellegennes έγραψε: 29 Φεβ 2024, 22:09Τυχεροί γιατί είμαστε; Η Black Friday έχει βαριά 5 χρόνια στην Ελλάδα. Είχαν προσπαθήσει και στο παρελθόν ανεπιτυχώς να την εφαρμόσουν. Συνεχίζει να είναι μια αηδιαστική "παράδοση". Το Χάλουγουιν είναι άσχετη γιορτή χωρίς λόγο ύπαρξης στην Ελλάδα. Έχουμε ημέρα των Αγιών Πάντων και έχουμε καρναβάλια. Ούτε θρησκευτικός λόγος υπάρχει ούτε παραδοσιακός.Jimmy81 έγραψε: 29 Φεβ 2024, 17:37 Είμαστε τυχεροί (?) που ζούμε σε μια εποχή στην οποία βλέπουμε την ενσωμάτωση δύο ακόμα ξένων παραδόσεων στην Ελλάδα: Black Friday και Halloween.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
Saturn έγραψε:
Ωραίο ταξίμι και απίστευτη φωνή ο γεράκος.
Μου φέρνει κάτι σε Ποντιακά, Χρύσανθο, κι έτσι...
Αυτός είναι ο Δάσκαλος της μουσικής Abdal από ό,τι διάβασα
Αλλά εσύ δεν μας έγραψες τίποτα άλλο, εγώ κάθισα και έριξα διάβασμα, μόνο
Αλλά εσύ δεν μας έγραψες τίποτα άλλο, εγώ κάθισα και έριξα διάβασμα, μόνο
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 83 Απαντήσεις
- 1189 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Niki
-
- 40 Απαντήσεις