Για τον σκοπό της παρέμβασής σου έγραψες στο Facebook. Πότε όμως γεννήθηκε μέσα σου η ιδέα να παρέμβεις συγκεκριμένα για τα Τέμπη;
Ήδη από τον Ιούνιο, ήταν νωπό το αποτέλεσμα των εκλογών, η προκλητική πρωτιά του υπαίτιου εν πολλοίς για τα Τέμπη Καραμανλή στις Σέρρες, η κατάρρευση της αντιπολίτευσης και ένιωθα όλο αυτό να με πνίγει. Ένιωθα να έχει σπάσει όλο το φράγμα της πραγματικότητας, μου φαινόταν αδιανόητη κάθε είδους εξήγηση, γιατί το τελικό αποτέλεσμα ήταν μια κάποιου είδους επιβράβευση για τη στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της εγκληματικής τραγωδίας των Τεμπών.
SeaHawk έγραψε: 29 Δεκ 2024, 01:45
Καταρχας απο που σου ηρθε η βλακωδεστατη ιδεα οτι τα χωραφια πρεπει να ειναι απαραιτητα και καλλιεργισημα;
Από τα λεξικά;
χωράφι το [xoráfi] Ο44 : 1.τμήμα γης που καλλιεργείται με μονοετή συνήθ. φυτά·
Εσένα από πού σου ήρθε η βλακωδέστατη ιδέα ότι χωράφι σημαίνει απλώς "έκταση γης" ή ό,τι άλλο νομίζεις ότι σημαίνει;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Στο σημείο αυτό που υπήρχε το συγκεκριμένο μνημείο δίπλα από τις γραμμές ήταν παλιά το εργοτάξιο για τα έργα του φυσικού αερίου πριν 30+ χρόνια δηλαδή, γιατί εκεί που είναι οι γραμμές και έγινε το ατύχημα ήταν η παλιά εθνική πριν γίνει υπέργεια και περάσουν οι γραμμές κάτω από την γέφυρα εκεί που έγινε το δυστύχημα. Επίσης στα 250 μέτρα από το σημείο είναι και ο υπόγειος αγωγός του φυσικού αερίου. Το σημείο αυτό που ήταν το μνημείο ανήκει στην ΓΑΙΟΣΕ. Το σημείο που έγινε η σύγκρουση και που μπαζώθηκε, ένα μεγάλο κομμάτι που δεν εφάπτονταν με το τοιχίο - διαχωριστικό της σιδηροδρομικής γραμμής ανήκε σε ιδιώτη και ήταν μη καλλιεργήσιμο. Απαλλοτριώθηκε και μπαζώθηκε με τον γνωστό τρόπο συγκάλυψης.
ου ψευδομαρτυρήσεις κατά του πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδή
ου κλέψεις
ου φονεύσεις
Οτι να ναι.Αχταρμας..
Χαιρομαι παντως που ξεκαθαρισαμε το τι ηταν αυτο το μνημειο
Ηταν ενα μνημειο το οποιο εκανε ο καλλιτεχνης επειδη ενιωσε να πνιγεται απο τον εκλογικο θριαμβο της ΝΔ και την μεγαλη ηττα της αντιπολιτευσης.
Να τονισουμε επισης σε αυτο το σημειο πως οι μοναδικοι που εριξαν τσιμεντο στο σημειο ηταν αυτοι που τοποθετησαν το εκκλησακι.
Κι αν αφαιρέθηκαν τα καρφιά, οι πληγές θα εξακολουθησουν να παραμένουν ανοιχτές στο συλλογικό υποσυνειδητο και θα κακοφορμιζουν κάθε που πολίτες-πελατες, φιλάνε με τροπο ιταμό, τα χέρια των δολοφόνων.
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 29 Δεκ 2024, 01:07Ξήλωσαν τα 58 καρφιά στα Τέμπη.
«Τα 58 καρφιά στα Τέμπη δεν υπάρχουν πια», γράφει ο Γιώργος Κόφτης, ο οποίος δημιούργησε πριν από περίπου ένα χρόνο, σε ένα χωράφι 500 μέτρα νότια από το σημείο της μετωπικής σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, μια εικαστική εγκατάσταση για τα θύματα, αλλά και το τραύμα που άφησε το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, σε όσους έμειναν πίσω.
Η parallaxi επικοινώνησε με τον εικαστικό, ο οποίος ανέφερε πως δεν είχε κάποια ενημέρωση για το συμβάν και επιπλέον δεν γνωρίζει ποιος μπορεί να έβγαλε από τη θέση τους τα 58 καρφιά. Όπως δηλώνει, ο ίδιος πήγε στο σημείο για να κάνει συντήρηση του έργου, αλλά δεν αντίκρισε τίποτα, παρά μονάχα μερικούς από τους μεταλλικούς σωλήνες πεταμένους, λίγα μέτρα πιο πέρα.
Αναφορικά με το έργο του, ο Γιώργος Κόφτης είχε πει παλαιότερα στην parallaxi: “Η σκέψη είναι συμβολική. (…) Τα καρφιά συμβολίζουν αυτό που πονάει. Συμβολικά, είναι η εκκρεμότητα, αυτό που δεν έχει απαντηθεί. Υπάρχει άλλωστε και αυτή η σιωπή που πλανάται με όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια. Εγώ το έκανα από προσωπική μου ανάγκη αυτό το έργο. (…) Πιστεύω πως όλοι έχουμε τραύματα μέσα μας με αυτό που συνέβη στα Τέμπη. Δεν ήταν κάτι απλό για να περάσει στο ντούκου. Ήταν μία τεράστια αποτυχία, ένα τεράστιο δυστύχημα, ένα έγκλημα. Είναι η αποκάλυψη αυτού του τραύματος που έχουμε όλοι μας μέσα αυτό το έργο. Αυτά τα καρφιά υπήρχαν εκεί, απλά εγώ τους έδωσα εικόνα…”.
Frappezitis έγραψε: 29 Δεκ 2024, 13:45
Κι αν αφαιρέθηκαν τα καρφιά, οι πληγές θα εξακολουθησουν να παραμένουν ανοιχτές στο συλλογικό υποσυνειδητο και θα κακοφορμιζουν κάθε που πολίτες-πελατες, φιλάνε με τροπο ιταμό, τα χέρια των δολοφόνων.
Πρεπει να ερθει σε επικοινωνια μαζι σου ο καλλιτεχνης
Φαινεται να ξερεις ποιοι το εκαναν......
Τα δοτά στοιχεία του κυβερνητικού παρακράτους έκαναν αυτό που για δεκαετίες- από την εποχή της δολοφονίας του Λαμπράκη ξέρουν καλά να κάνουν. Τη βρομοδουλειά τους...
«Τα 58 καρφιά στα Τέμπη δεν υπάρχουν πια», γράφει ο Γιώργος Κόφτης, ο οποίος δημιούργησε πριν από περίπου ένα χρόνο, σε ένα χωράφι 500 μέτρα νότια από το σημείο της μετωπικής σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, μια εικαστική εγκατάσταση για τα θύματα, αλλά και το τραύμα που άφησε το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023, σε όσους έμειναν πίσω.
Η parallaxi επικοινώνησε με τον εικαστικό, ο οποίος ανέφερε πως δεν είχε κάποια ενημέρωση για το συμβάν και επιπλέον δεν γνωρίζει ποιος μπορεί να έβγαλε από τη θέση τους τα 58 καρφιά. Όπως δηλώνει, ο ίδιος πήγε στο σημείο για να κάνει συντήρηση του έργου, αλλά δεν αντίκρισε τίποτα, παρά μονάχα μερικούς από τους μεταλλικούς σωλήνες πεταμένους, λίγα μέτρα πιο πέρα.
Αναφορικά με το έργο του, ο Γιώργος Κόφτης είχε πει παλαιότερα στην parallaxi: “Η σκέψη είναι συμβολική. (…) Τα καρφιά συμβολίζουν αυτό που πονάει. Συμβολικά, είναι η εκκρεμότητα, αυτό που δεν έχει απαντηθεί. Υπάρχει άλλωστε και αυτή η σιωπή που πλανάται με όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια. Εγώ το έκανα από προσωπική μου ανάγκη αυτό το έργο. (…) Πιστεύω πως όλοι έχουμε τραύματα μέσα μας με αυτό που συνέβη στα Τέμπη. Δεν ήταν κάτι απλό για να περάσει στο ντούκου. Ήταν μία τεράστια αποτυχία, ένα τεράστιο δυστύχημα, ένα έγκλημα. Είναι η αποκάλυψη αυτού του τραύματος που έχουμε όλοι μας μέσα αυτό το έργο. Αυτά τα καρφιά υπήρχαν εκεί, απλά εγώ τους έδωσα εικόνα…”.
Frappezitis έγραψε: 29 Δεκ 2024, 14:51
Τα δοτά στοιχεία του κυβερνητικού παρακράτους έκαναν αυτό που για δεκαετίες- από την εποχή της δολοφονίας του Λαμπράκη ξέρουν καλά να κάνουν. Τη βρομοδουλειά τους...