Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό.sharp έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:07 Οι παπατζήδες τι θα κάνουνε ρε σεις, κλέφτες θα γίνουν; Τώρα τουλάχιστον ασκούν τίμιο τζόγο.![]()
Όπως και νά 'χει η κατάργηση του χρήματος ως αντικειμένου σηματοδοτεί μια μοναδική καμπή στην ανθρώπινη ιστορία, μιαν ανατροπή στην μέχρι σήμερα κατάσταση.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πετσόκοψέ τους Κυριάκαρε.
Re: Πετσόκοψέ τους Κυριάκαρε.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Τα δικά σου ειναι premium world problems, φίλτατε.Chilloutbuddy έγραψε: 05 Αύγ 2023, 09:40Γιατί, νομίζεις όταν ξέρει ο μισός πλανήτης μέσω του κινητού σου ότι σταμάτησες στο τάδε ΑΤΜ και μετά πήγες Κολωνάκι και σταμάτησες μισή ώρα στο μαγαζί Χ και μετά στην καφετέρια Ψ, θέλει πολύ φαντασία για να καταλάβει κάποιος πού χάλασες τα λεφτά σου; Ο μόνος λόγος για τον οποίο αυτές οι πληροφορίες δεν διασταυρώνονται είναι γιατί είναι παντελώς άχρηστες και στην τράπεζα και σε όλους. Οι χρήσιμες πληροφορίες για σένα έχουν ήδη διασταυρωθεί, και αυτός είναι ο λόγος που όταν σκέφτεσαι μήπως να αγοράσεις παπούτσια νάϊκ, μόλις μπεις οπουδήποτε στο ίντερνετ σου βγάζει διαφήμιση για παπούτσια νάϊκ. Το έχεις παρατηρήσει ποτέ; παρατήρησέ το. Αν πήγες στις πουτάνες ή όχι και πλήρωσες με μετρητά έτσι κι αλλιώς δεν ενδιαφέρει κανέναν.lagavulis έγραψε: 05 Αύγ 2023, 08:49Είναι ανατριχιαστικό ότι αυτό δεν περνάει καν από το μυαλό των ΦΠΧ (Φιλοι Πλαστικου Χρηματος).sharp έγραψε: 05 Αύγ 2023, 03:30
Στο ότι δεν θέλω να ξέρει η τράπεζα πού ξοδεύω τα χρήματα μου. Ουσιαστικά έχει στοιχεία για κάθε βήμα της ζωής σου, πού πήγες, πού έφαγες, τι ψώνισες, αν πας θέατρο, αν πάς σε μπουρδέλο, πότε πήγες διακοπές και πού κλπ.
Ε ντάξει τα κυκλώματά σας είναι ακόμα λίγο πίσω, θα βελτιωθούνε.lagavulis έγραψε: 05 Αύγ 2023, 08:49 Τα υπόλοιπα περί ευκολίας και δεν ξέρω τι άλλο, είναι μαμπο τζαμπο.
Προσωπικό πάθημα :
Τις προάλλες πήρα το κορίτσι να πάμε σε φαση με live και μάσα. Μολις ειχα πληρωθεί. Δεν είχα προλάβει να βγάλω κασέρι, αλλα ειχα την καρτα μαζι μου. Με επιασε μια ανησυχια, αλλα λεω "what could go wrong?, μη φανταζεσαι πραγματα".
...
Long story short, στην εισοδο 2*12€, βγαζω την κάρτα... Άκυρο!
Ξαναδοκιμαζουμε, δυο, τρεις φορες, τιποτα.
Για να μη κρατάμε τους απο πισω σε αναμονη, εβγαλε η κοπελια τη δικια της καρτα (υπέρμαχος του plastic is fantastic αυτη) και καθαρισε την πρωτη πιστα.
Μετα ηρθε η ωρα να πληρωσουμε τα παΐδια και τις μπυρες... 35€, βγαζω καρτα, σαφως ανήσυχος, και πραγματι: Ακυρη η πρωτη, η δευτερη και η τριτη προσπαθεια. Συγκαταβατικοι οι υπαλληλοι, μεν, αλλα εγω χαλαστηκα πολυ. Τους λεω "πρωτη φορα μου συμβαίνει, δεν ξερω τι γινεται..."
Φυσικα, ηταν ψεμα... Τελος παντων.
Πεμπτη βραδυ ολα αυτα. Που να απευθυνθω εκεινη την ώρα?
Παρασκευη πρωι μιλαω με τα κεντρικα της Γιουρομπανκ και μου κλεινουν ραντεβου σε καταστημα(ο πιο γρηγορος τροπος να λυθει το προβλημα -παραδοση νεας καρτας με Ελτα ηθελε διψηφιο αριθμο ημερων) την ερχομενη Τριτη!!! Δεν υπηρχε κενο νωριτερα. Μεχρι τοτε εγω δε μπορουσα να πληρωσω τιποτα.
Α, δε σας ειπα οτι μου ειχαν απενεργοποιησει την καρτα, χωρις να ειναι σιγουροι γιατι εγινε αυτο (ισως εγινε καποια υποπτη αποπειρα συναλλαγης ειπαν) και επισης μου ειπαν οτι δεν ειδοποιουν οταν συμβει αυτο.
Αν ημουν σε διακοπες ξερωγω, μονος, τη στιγμη εκεινη, τι θα εκανα?
Θα εμπαινα με δανεικο wifi να διαβασω το Βαντονο ποσο ενθερμα υποστηριζει το πλαστικό χρήμα και σιχαινεται τα ιδρωμενα κερματα?!
Θα ξαναβγω έξω για ψυχαγωγία χωρίς μετρητουλια μετα απο αυτό, να ξαναγίνει η στραβη και να με κοιτάνε με μισό μάτι κάτι απίθανοι?
I'm too old for this shit.
Αφού δε μπορούν τα παλικάρια να εκσυγχρονιστουν... γιατί επιμενουν και μας ταλαιπωρούν?
Έχω πολλά χρόνια να αγγίξω μετρητά και δε μου έχει συμβεί ποτέ τίποτα τέτοιο.
Αυτό που μου συνέβαινε πριν ήταν ότι μαζεύονταν κέρματα από ρέστα. Κάθε βράδυ τα έβγαζα απ'τα παντελόνια και τα έβαζα σε ένα τεράστιο γυάλινο βάζο, και 2-3 φορές το χρόνο το έσκαγα απ'τη δουλειά και πήγαινα σε μία συγκεκριμένη τράπεζα που είχε μηχάνημα, με το βάζο μου παραμάσχαλα σα μαλάκας, άδειαζα το βάζο στο μηχάνημα, το μηχάνημα μου έβγαζε μια απόδειξη, και μετά στηνόμουνα στην ουρά με την απόδειξη και το άδειο βάζο, και όλα αυτά για να καταθέσω 100 γαμωδολάρια στο λογαριασμό μου. Σα μαλάκας.
Για να μη σου πώ για τις τιτανοτεράστιες μαλακίες που έπρεπε να κάνω κάθε φορά που ήθελα να ταξιδέψω. Τώρα ξέρεις πώς έρχομαι διακοπές Ελλάδα; με μία πιστωτική μόνο, τίποτα άλλο. Ούτε δίφραγκο. Αλλά επειδή αυτή η χώρα με αναγκάζει κάποια στιγμή να τραβήξω μετρητά απ'την πιστωτική, στο τέλος μου μένουν κάτι ψιλοευρώ που τα κουβαλάω (σα μαλάκας) πίσω στην άλλη άκρη του κόσμου, και μετά τον επόμενο χρόνο πρέπει να θυμηθώ που στο διάλο τα παράχωσα για να βρω, και να τα ξαναπάω πάλι πίσω στην άλλη άκρη του κόσμου στην Ελλάδα, γιατί μόνο εκεί έχουν κάποια αξία στη ζωή μου.
Εμείς ζούμε στον αστερισμο του Πιερρακκάκκη, ακομα. Θα αργησουμε, φάτε.
Δλδ, για να καταλαβω: βρισκεσαι σε ανυποπτο χρονο με 3-4 € σε κερματα στην τσεπη, και αντι να πληρωσεις τον επομενο καφε με αυτα ή τα διοδια ή να δώσεις σε καναδυο μουσικους δρομου απο κανα ψιλο, γυρνάς σπιτι κατσούφης, για το κακο που σε βρηκε?
Τιπς σε κανενα γκαρσονι δινεις ή joke's on them, ειναι ο καπιταλισμος ηλιθια στρουμφακια?
Μη μου πειτε για τιπς μέσω κάρτας, please...
Τι να πω. Ω καιροί, ω ήθη.
Αν αγοράζετε τσιγάρα στο περίπτερο πληρώνετε με κάρτα; Σε περίπτερα και για μικρές αγορές χρησιμοποιώ μετρητά.
Η τράπεζα έχει ανάλυση που ξόδεψες τα χρήματα με κάρτα. Δεν μου αρέσει πολλές φορές.
Η τράπεζα έχει ανάλυση που ξόδεψες τα χρήματα με κάρτα. Δεν μου αρέσει πολλές φορές.
-
talaipwros
δε ξερεις καλα, υπαρχει οριοsharp έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:07Φόρο πληρώνεις; Απ' όσο ξέρω οποιαδήποτε μετακίνηση χρήματος υπόκειται σε φορολόγηση.talaipwros έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:00 Στη κορη μεσω τραπεζης βαζω χαρτζηλικια και δωρα, δε βλεπω το προβλημα.
Οποτε παντρευεται κανενανς στη δουλεια, επισης στη τραπεζα τα βαζουμε και του δινουνε μετα καρτα δωρου.
Αλλα οπως προτεινα πιο πανω, ας υπαρχουν μεχρι 5ευρα
Δεν συζητάμε αυτό, αλλά το ότι ενδεχόμενη κατάργηση του ίσως να μην είναι ευλογία, όπως πάρα πολλοί πιστεύουν.Ερμής έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:12Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό.sharp έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:07 Οι παπατζήδες τι θα κάνουνε ρε σεις, κλέφτες θα γίνουν; Τώρα τουλάχιστον ασκούν τίμιο τζόγο.![]()
Όπως και νά 'χει η κατάργηση του χρήματος ως αντικειμένου σηματοδοτεί μια μοναδική καμπή στην ανθρώπινη ιστορία, μιαν ανατροπή στην μέχρι σήμερα κατάσταση.
-
talaipwros
δεν μιλαμε για ευλογια, αλλα για παταξη της φοροδιαφυγης.sharp έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:24Δεν συζητάμε αυτό, αλλά το ότι ενδεχόμενη κατάργηση του ίσως να μην είναι ευλογία, όπως πάρα πολλοί πιστεύουν.Ερμής έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:12Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό.sharp έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:07 Οι παπατζήδες τι θα κάνουνε ρε σεις, κλέφτες θα γίνουν; Τώρα τουλάχιστον ασκούν τίμιο τζόγο.![]()
Αν πιστευεις οτι καποια φοροδιαφυγη χρειαζεται επειδη κακο κρατος, τα λεφτα μου και ας βαλουν πρωτα φυλακη τον {randombadguyname} και μετα θα μου ζητησουν εμενανε φορο τοτε προφανως και δεν θεωρεις ευλογία την συναλλαγη με καρτες
εγω ειπα, καταργηση μετρητων πανω απο 5ευρω, ελεγχος εφοριας σε οποιον βαζει πανω απο 100 ( αντε 200) ευρω το μηνα μετρητο στη τραπεζα.
what's not to like?
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Δεν υπάρχουν τιπς στην Αυστραλία, ο κόσμος δεν κρέμεται από την αποψάρα του καθε καραμήτρου για την ποιότητα του σέρβις.lagavulis έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:15 Τα δικά σου ειναι premium world problems, φίλτατε.
Δλδ, για να καταλαβω: βρισκεσαι σε ανυποπτο χρονο με 3-4 € σε κερματα στην τσεπη, και αντι να πληρωσεις τον επομενο καφε με αυτα ή τα διοδια ή να δώσεις σε καναδυο μουσικους δρομου απο κανα ψιλο, γυρνάς σπιτι κατσούφης, για το κακο που σε βρηκε?
Τιπς σε κανενα γκαρσονι δινεις ή joke's on them, ειναι ο καπιταλισμος ηλιθια στρουμφακια?
Είναι ένα καλό που έχει αυτή η χώρα.
Τα διόδια είναι ηλεκτρονικά, και να θες να πληρώσεις με κέρματα δεν υπάρχει δυνατότητα. Καφέ μπορείς να πληρώσεις με κέρματα αν θες, αλλά για πιό λόγο να κουβαλάω κέρματα και κινητό και πορτοφόλι μαζί μου, ενώ μπορώ να έχω μόνο κινητό και πορτοφόλι, ή και μόνο κινητό αν θέλω;
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
Έχει η χώρα που ζεις φοροδιαφυγή και χρειάζεται τέτοιο μέτρο; Ή αναφέρεσαι μόνο σε τριτοκοσμικές, μαφιόζικες συνθήκες; Γιατί η πλήρης εφαρμογή ηλεκτρονικού χρήματος συζητιέται στις μεγάλες χώρες κυρίως.talaipwros έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:27δεν μιλαμε για ευλογια, αλλα για παταξη της φοροδιαφυγης.
Αν πιστευεις οτι καποια φοροδιαφυγη χρειαζεται επειδη κακο κρατος, τα λεφτα μου και ας βαλουν πρωτα φυλακη τον {randombadguyname} και μετα θα μου ζητησουν εμενανε φορο τοτε προφανως και δεν θεωρεις ευλογία την συναλλαγη με καρτες
εγω ειπα, καταργηση μετρητων πανω απο 5ευρω, ελεγχος εφοριας σε οποιον βαζει πανω απο 100 ( αντε 200) ευρω το μηνα μετρητο στη τραπεζα.
what's not to like?
Επίσης αυτό με τον έλεγχο που λες παραπέμπει στο ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε. Και τώρα θα μπορούσε να γίνεται έλεγχος, να ελέγχουν αν κόπηκε απόδειξη στην συναλλαγή, να διπλοτσεκάρουν δεδομένα, να..., να..., να... σε τελική ανάλυση να δουλεύουν σωστά. Οι ίδιοι άνθρωποι θα κάνουν τους ελέγχους που θέλεις, δεν άλλαξαν αυτοί.
-
talaipwros
στην Αγγλια το μετρο ισχυει επι της ουσιας, ολοι με καρτες πληρωνουμε.sharp έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:34Έχει η χώρα που ζεις φοροδιαφυγή και χρειάζεται τέτοιο μέτρο; Ή αναφέρεσαι μόνο σε τριτοκοσμικές, μαφιόζικες συνθήκες; Γιατί η πλήρης εφαρμογή ηλεκτρονικού χρήματος συζητιέται στις μεγάλες χώρες κυρίως.talaipwros έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:27δεν μιλαμε για ευλογια, αλλα για παταξη της φοροδιαφυγης.sharp έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:24
Δεν συζητάμε αυτό, αλλά το ότι ενδεχόμενη κατάργηση του ίσως να μην είναι ευλογία, όπως πάρα πολλοί πιστεύουν.
what's not to like?
Επίσης αυτό με τον έλεγχο που λες παραπέμπει στο ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε. Και τώρα θα μπορούσε να γίνεται έλεγχος, να ελέγχουν αν κόπηκε απόδειξη στην συναλλαγή, να διπλοτσεκάρουν δεδομένα, να..., να..., να... σε τελική ανάλυση να δουλεύουν σωστά. Οι ίδιοι άνθρωποι θα κάνουν τους ελέγχους που θέλεις, δεν άλλαξαν αυτοί.
Ο διπλοτριπλοελεγχος στη συναλλαγη εχει αποδειχτει δυσκολος. Στην Ελλαδα του 60τακατο ουσιαστικα αδυνατος
Για αυτο απλα κανεις την συναλλαγη - σε ποσα που να εχουν σημασια - ουσιαστικα αδυνατη χωρις να γινει ηλεκτρονικη/ελεγχομενη συναλλαγη και καθαρισες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος talaipwros την 05 Αύγ 2023, 10:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στην Αυστραλία πάντως η συναλλαγή με πιστωτική δεν συμφέρει τον Ευρωπαίο τουρίστα, γιατί κάθε φορά έχει επί πλέον μπαχτσίσι λόγω μετατροπής νομίσματος. Από την άλλη υπάρχουν σε κάθε γωνιά αυτοί οι καλοί Ινδοί που αλλάζουν το χρήμα με πολύ καλό rate.Chilloutbuddy έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:34Δεν υπάρχουν τιπς στην Αυστραλία, ο κόσμος δεν κρέμεται από την αποψάρα του καθε καραμήτρου για την ποιότητα του σέρβις.lagavulis έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:15 Τα δικά σου ειναι premium world problems, φίλτατε.
Είναι ένα καλό που έχει αυτή η χώρα.
Τα διόδια είναι ηλεκτρονικά, και να θες να πληρώσεις με κέρματα δεν υπάρχει δυνατότητα. Καφέ μπορείς να πληρώσεις με κέρματα αν θες, αλλά για πιό λόγο να κουβαλάω κέρματα και κινητό και πορτοφόλι μαζί μου, ενώ μπορώ να έχω μόνο κινητό και πορτοφόλι, ή και μόνο κινητό αν θέλω;
Μα δεν είναι. Θα κλαίνε. Και το θέμα ποιο είναι, βλέπεις τριγύρω να σκίζονται για υποχρεωτική κάρτα οι απόγονοι αυτών που κατεκλεψαν το κράτος με φοροδιαφυγή και το κράτος τους αντάμειψε στο τζάμπα φόρο για τα νοίκια που τσιμπαγαν.sharp έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:24Δεν συζητάμε αυτό, αλλά το ότι ενδεχόμενη κατάργηση του ίσως να μην είναι ευλογία, όπως πάρα πολλοί πιστεύουν.Ερμής έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:12Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό.sharp έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:07 Οι παπατζήδες τι θα κάνουνε ρε σεις, κλέφτες θα γίνουν; Τώρα τουλάχιστον ασκούν τίμιο τζόγο.![]()
Τελοσπαντων η κουβέντα εδώ έχει την ίδια αξία με το αν τα εμβόλια περιέχουν μικροτσίπ μέσα, ε δε περιέχουν, όπως δε θα καταργηθεί το μετρητο. Αυτή ειναι η αλήθεια, τα άλλα είναι θεωρίες
για όποιον σιχαίνεται τα κέρματα έχω μια καλή απολυμαντική φόρμουλα.1/3 μπεταντίν,1/3 χλωρίνη και 1/3 κοινό απορυπαντικό.τα αφηνεις μέσα ένα 24ωρο,τα τρίβεις καλά με λίγο οινόπνευμα και γίνονται καθαρά σαν ανέπαφη κάρτα
- Chilloutbuddy
Τι εννοείς; Την προμήθεια αλλαγής συναλλάγματος θα την πληρώσεις έτσι κι αλλιώς, είτε αν τραβήξεις μετρητά είτε πληρώνεις με κάρτα. Και απ'τη χώρα σου να φέρεις συνάλλαγμα και πάλι όταν αγόρασες το συνάλλαγμα την πλήρωσες. Και αν τραβήξεις μετρητά από ΑΤΜ θα πληρώσεις συν 3 δολάρια μπαξίσι για τη χρήση του ΑΤΜ.sharp έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:38 Στην Αυστραλία πάντως η συναλλαγή με πιστωτική δεν συμφέρει τον Ευρωπαίο τουρίστα, γιατί κάθε φορά έχει επί πλέον μπαχτσίσι λόγω μετατροπής νομίσματος. Από την άλλη υπάρχουν σε κάθε γωνιά αυτοί οι καλοί Ινδοί που αλλάζουν το χρήμα με πολύ καλό rate.
Τώρα αν θες να ψάχνεις και να εμπιστεύεσαι Ινδούς στη γωνία όπου πας, βοήθειά σου. Πρόσεχε μη βρεθείς σε κανα χαντάκι.
(και να πλένεις τα χέρια σου)
Έχω μια καλύτερη συνταγή.nowhere έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:43 για όποιον σιχαίνεται τα κέρματα έχω μια καλή απολυμαντική φόρμουλα.1/3 μπεταντίν,1/3 χλωρίνη και 1/3 κοινό απορυπαντικό.τα αφηνεις μέσα ένα 24ωρο,τα τρίβεις καλά με λίγο οινόπνευμα και γίνονται καθαρά σαν ανέπαφη κάρτα
Για όποιον του βρωμάνε τα ποταπα κέρματα και μικροποσα, ας τα δώσει σε εμένα
- Chilloutbuddy
Εγώ έχω ακόμα καλύτερη: πληρώνεις με κάρταΕρμής έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:46Έχω μια καλύτερη συνταγή.nowhere έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:43 για όποιον σιχαίνεται τα κέρματα έχω μια καλή απολυμαντική φόρμουλα.1/3 μπεταντίν,1/3 χλωρίνη και 1/3 κοινό απορυπαντικό.τα αφηνεις μέσα ένα 24ωρο,τα τρίβεις καλά με λίγο οινόπνευμα και γίνονται καθαρά σαν ανέπαφη κάρτα
Για όποιον του βρωμάνε τα ποταπα κέρματα και μικροποσα, ας τα δώσει σε εμένα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 7 Απαντήσεις
- 254 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Νετο Γκουερινο
-
- 17 Απαντήσεις