Για μένα στην πολη που μένω έχει 3-4 το πολύ. Γιατί λόγω παλιότερου χόμπι (φωτογραφία) την έχω περπατήσει την πόλη πάρα πολύ μέρα και νύχτα και βλέπω, είναι οι ίδιοι 3-4 (άντε πες και άλλοι 34 που δεν έχω δει) και έχω πετύχει πολλές φορές τα τυπάκια με τις μπλούζες social services να τους μιλάνε και να προσπαθούν να τους βοηθήσουν, αλλά έχουν πρόβλημα και προτιμάνε να είναι έξω.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 01 Μάιος 2023, 03:55 Τσιλ, από τον πίνακα βλέπω ότι η Αυστραλία έχει πάρα πολλούς άστεγους, τριπλάσιο ποσοστό από ΗΠΑ. Πως και έτσι; Είναι το κόστος της στέγης τόσο απαγορευτικό;
Δεν έχει άστεγους με την έννοια "μένω κάτω απ'τη γέφυρα σε καροτσάκι σουπερμάρκετ", έχει άστεγους με την έννοια ότι μένουν ή σε συγγενείς (όπως μένουν οι περισσότεροι έλληνες μέχρι τα 30 φεύγα) ή τους έχει βρει προσωρινή ή και μόνιμη στέγη το κράτος γιατί δε μπορούν να πληρώσουν νοίκι.
Το κόστος της στέγης εδώ είναι πολύ υψηλό αλλά πολύ υψηλοί είναι και οι βασικοί μισθοί, αν δουλεύεις σε οποιαδήποτε δουλειά δεν υπάρχει περίπτωση να μη μπορείς να πληρώσεις ένα φτηνό νοίκι.