Η Βραζιλία ήταν "ουδέτερη". Τώρα κάποιος κακοπροαίρετος θα ρωτήσει γιατί η πόλη Blumenau είναι σαν το Μόναχο, γιατί σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της μοιάζουν με Γερμανούς, γιατί μέχρι και σήμερα σε κοιτάνε περίεργα εαν είσαι λίγο σκουρόχρωμος και γιατί η πόλη προοριζόταν να γίνει η πρωτεύουσα της χώρα την δεκαετία του 40.πατησιωτης έγραψε: 02 Μάιος 2023, 14:52 Eπειδή η Βραζιλία είναι μεγάλη χώρα με μεγάλο πληθυσμό και ο Λούλα τσαντίζεται για το δολλάριο και τα λοιπά να ρωτήσω και κάτι άλλο : ο Λούλα είναι αριστερός,έτσι;
Ως αριστερός μάλλον είναι και κατά του φασισμού.Γιατί δεν έστειλε στρατό και στόλο η χώρα του τότε στον β΄παγκόσμιο πόλεμο να πολεμήσει τη Γερμανία;
Nα κάνω και εγώ μια ερώτηση σαν αυτή του Λούλα : ποιός αποφάσισε να κάνουν απόβαση στη Νορμανδία οι Αμερικάνοι και όχι οι Βραζιλιάνοι;μήπως ήταν και αυτό κάποια αδικία του διεθνούς συστήματος;![]()
Ένας από τους καλύτερους μου φίλους, αν όχι ο καλύτερος, είναι Βραζιλιάνος. Όλη του η οικογένεια (αυτή την στιγμή μιλάμε για πάνω από 100 άτομα πρώτης/δεύτερης/τρίτης γενιάς μετανάστες) μετανάστευσε από την Ιταλία την δεκαετία του 40. Ο φίλος μου που λέτε μου απάντησε τις παραπάνω καλοπροαίρετες ερωτήσεις, αλλά όπως λες κανονικά θα έπρεπε να μας απαντήσει ο αριστερός Λούλα.