Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους! https://dev.phorum.com.gr/
So what’s better? Swiss smooth and silky chocolate or Belgian pralines with exotic fillings? The truth is that we can’t really tell!
Με δεδομένο ότι η σοκολάτα προήλθε από το Μεξικό, εκεί πρέπει να πας για να πάρεις τις σωστές, τις πρωταρχικές, τις λαχταριστές, όχι με ευρωπαϊκές απομιμήσεις.
Δεν μου αρεσει το Μεξικο.
Κακώς. Είναι μία από τις μεγάλες παγκόσμιες κοιτίδες γεύσεων.
Re: Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
Δημοσιεύτηκε: 31 Οκτ 2022, 15:37
από Καραμελίτσα
Gherschaagk έγραψε: 31 Οκτ 2022, 15:32
Εκείνα που τρώγαμε στα παιδικά μας χρόνια και ο αρτοποιός για να τα κάνει, πήγαινε μέχρι Μαδαγασκάρη κι έκοβε την βανίλια από το δέντρο.
Λοιπόν θα πας στο Κέιπ Τάουν και θα τα βρεις σε έναν ελληνικό φουρνο "Το τραπέζι της γιαγιάς". Που η γιαγιά πήγαινε κάθε ΣΚ Μαδαγδασκάρη.
Με δεδομένο ότι η σοκολάτα προήλθε από το Μεξικό, εκεί πρέπει να πας για να πάρεις τις σωστές, τις πρωταρχικές, τις λαχταριστές, όχι με ευρωπαϊκές απομιμήσεις.
Δεν μου αρεσει το Μεξικο.
Κακώς. Είναι μία από τις μεγάλες παγκόσμιες κοιτίδες γεύσεων.
Πιθανόν, αλλά οι γεύσεις δεν φαίνεται να αποτελούν και ιδιαίτερο κίνητρο για όσους επιχειρούν επέλαση στα βορειότερα -και ξενέρωτα ομολογουμένως- γευστικά εδάφη.
Gherschaagk έγραψε: 31 Οκτ 2022, 15:32
Εκείνα που τρώγαμε στα παιδικά μας χρόνια και ο αρτοποιός για να τα κάνει, πήγαινε μέχρι Μαδαγασκάρη κι έκοβε την βανίλια από το δέντρο.
Λοιπόν θα πας στο Κέιπ Τάουν και θα τα βρεις σε έναν ελληνικό φουρνο "Το τραπέζι της γιαγιάς". Που η γιαγιά πήγαινε κάθε ΣΚ Μαδαγδασκάρη.
Λες για αυτά με το βούτυρο από γάλα ελέφαντα. Απλά τα γαμηστερότερα κουλουράκια βανίλιας παγκοσμίως. Προσπάθησαν να αντιγράψουν την συνταγή στην Καλκούτα και δεν βγαίνει το ίδιο αποτέλεσμα γιατί χρησιμοποιούν βούτυρο από γάλα ασιατικού ελέφαντα. Κοίτα κάτι πράγματα.
Gherschaagk έγραψε: 31 Οκτ 2022, 15:32
Εκείνα που τρώγαμε στα παιδικά μας χρόνια και ο αρτοποιός για να τα κάνει, πήγαινε μέχρι Μαδαγασκάρη κι έκοβε την βανίλια από το δέντρο.
Λοιπόν θα πας στο Κέιπ Τάουν και θα τα βρεις σε έναν ελληνικό φουρνο "Το τραπέζι της γιαγιάς". Που η γιαγιά πήγαινε κάθε ΣΚ Μαδαγδασκάρη.
Λες για αυτά με το βούτυρο από γάλα ελέφαντα. Απλά τα γαμηστερότερα κουλουράκια βανίλιας παγκοσμίως. Προσπάθησαν να αντιγράψουν την συνταγή στην Καλκούτα και δεν βγαίνει το ίδιο αποτέλεσμα γιατί χρησιμοποιούν βούτυρο από γάλα ασιατικού ελέφαντα. Κοίτα κάτι πράγματα.
Λοιπόν θα πας στο Κέιπ Τάουν και θα τα βρεις σε έναν ελληνικό φουρνο "Το τραπέζι της γιαγιάς". Που η γιαγιά πήγαινε κάθε ΣΚ Μαδαγδασκάρη.
Λες για αυτά με το βούτυρο από γάλα ελέφαντα. Απλά τα γαμηστερότερα κουλουράκια βανίλιας παγκοσμίως. Προσπάθησαν να αντιγράψουν την συνταγή στην Καλκούτα και δεν βγαίνει το ίδιο αποτέλεσμα γιατί χρησιμοποιούν βούτυρο από γάλα ασιατικού ελέφαντα. Κοίτα κάτι πράγματα.
Ασιατικοί ελέφαντες, απλά ίου.
Εγώ πάντως θα τους έδινα μια ευκαιρία. Το μαγαζί λέγεται "το τραπέζι της προγιαγιάς". Όπως πας ευθεία μετά τον ναό της Κάλι στο αριστερό σου χέρι.
Re: Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
Δημοσιεύτηκε: 31 Οκτ 2022, 15:55
από ΓΑΛΗ
Εμένα πάντως ούτε το γάλα βουβάλας σε παγωτά, που είναι πιο προσιτό από αυτό των ελεφαντίνων, μου λέει κάτι.
Το τοπ μου παραμένει το παγωτό καϊμάκι, ασχέτως αν προέρχεται από ταπεινά ντόπια γιδοπρόβατα. Και με σπιτικό λικέρ βύσσινο, παραμένει στην κορφή.
Re: Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
Δημοσιεύτηκε: 31 Οκτ 2022, 15:57
από Gherschaagk
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Οκτ 2022, 15:55
Εμένα πάντως ούτε το γάλα βουβάλας σε παγωτά, που είναι πιο προσιτό από αυτό των ελεφαντίνων, μου λέει κάτι.
Το τοπ μου παραμένει το παγωτό καϊμάκι, ασχέτως αν προέρχεται από ταπεινά ντόπια γιδοπρόβατα. Και με σπιτικό λικέρ βύσσινο, παραμένει στην κορφή.
Έχεις βρει γαμηστερό λικέρ βύσσινο και δεν το μοιράζεσαι μαζί μας; Γιατί;
Re: Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
Δημοσιεύτηκε: 31 Οκτ 2022, 16:00
από ΓΑΛΗ
Re: Θυμάστε πόσο λαχταριστό ήταν;
Δημοσιεύτηκε: 31 Οκτ 2022, 16:00
από Volk
ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Οκτ 2022, 15:55
Εμένα πάντως ούτε το γάλα βουβάλας σε παγωτά, που είναι πιο προσιτό από αυτό των ελεφαντίνων, μου λέει κάτι.
Το τοπ μου παραμένει το παγωτό καϊμάκι, ασχέτως αν προέρχεται από ταπεινά ντόπια γιδοπρόβατα. Και με σπιτικό λικέρ βύσσινο, παραμένει στην κορφή.