Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Πριν το 2008-9 η τότε γενιά 25 - 30, κονομαγε περισσότερα από όσα έπρεπε, ξόδευε περισσότερα από όσα έπρεπε και στα κανάλια κλαιγοντουσαν για το ακριβό πασχαλινό κατσίκι
Πόσα ''επρεπε'' δηλαδή?
Ενα 80% όσων βγάζεις ξοδεύεις. Αν θες, ξοδεύεις και το 100% αν δε σε νοιάζει να μένει μπαγιοκο στην άκρη για το οτιδήποτε.
Αλλά όχι να ξοδεύεις 150% και 200% επειδή είχες 3 πιστωτικές και 2 χρεωστικές με 5000 υπόλοιπο που έδιναν ως δάνειο οι τράπεζες για πλάκα.
Εγώ έζησα ως νέος την εικοσαετία 85-2005 και είχαμε την δραχμή , παίρναμε μισθό 30000 το μήνα και ζήτημα είναι να χαλαγαμε τις 20000 .Με εξόδους σχεδόν καθημερινά για καφέ και Σαββατοκύριακο βράδυ για ποτό και φαγητό.
Υπήρχε προοπτική για να κάνουμε οικογένεια και παιδιά . Βέβαια δεν ήμασταν οικονομικά ανεξάρτητοι οπως είναι κάποιοι σήμερα αλλά ο μισθός ήταν καλός και είχαμε ευζωια.Τι το θέλαμε τό ευρώ? μια χαρά εινασταν όλοι . Και δάνεια δεν χρειαζόμασταν ποτέ από την Τράπεζα.
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός
sharp έγραψε: 13 Απρ 2022, 10:00
Αυτό με την ελαχίστη καταβολή κι αν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Δεν ήξερα κανέναν που να μην το κάνει, είχαν λεφτά στην τράπεζα και αντί να ξοφλήσουν την κάρτα, πλήρωναν 16% τόκο στο υπόλοιπο ποσό. Πονηριά της τράπεζας βέβαια που έβαζε σε μεγάλο πλαίσιο την ελάχιστη, αλλά πώς γίνεται να μην καταλαβαίνεις ότι πληρώνεις τόκο, όταν το γράφει; Και μετά λέμε γιατί μένουν με τους γονείς, αφού μωρά είναι.
Εσύ πήρες παράδειγμα από μια περίπτωση και έβγαλες το συμπέρασμα ότι όλοι μιλλένιαλς είχαμε καρτες..;
Δεν αναφέρθηκα σε γενιά. Όπως έγραψα και οι προηγούμενοι έμεναν με τους γονείς τους, χωρίς να έχουν οικονομικούς λόγους.
Και η γυναίκα μου, μέχρι που έφθασε 59 ετών, έμενε με τον πατέρα της. Η διαφορά ήταν ότι το σπίτι που έμενε ήταν το δικό μας και όχι του πατέρα της
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Feindflug έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:54
Άνετα, τύπε, εκτός από τα 1500 ευρώ, ποσόν λίγο άπιαστο για κάτω των 35, χωρίς βύσμα.
Υπερβολές, ρε δικέ μου. Στα 35 μπορείς να έχεις βγάλει πολυτεχνείο κ να έχεις κ 8 χρονια εμπειρίας άνετα
Και; Είναι καλά; Όλη μου η παρέα που έχει απομείνει Ελλάδα και είναι 35 just με 8-10 χρόνια προϋπηρεσίας ψάχνεται για δουλειά αλλού ή την έχει πιάσει κρίση "αλλάζω επάγγελμα" μετά τον κορωνοϊό. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος. Ειδικά όσοι έχουμε περάσει από "ελληνική" βιομηχανία φτύνουμε τον κόρφο μας. Χειρότερος εργοδότης από Έλληνα δεν υπάρχει.
Υπερβολές ότι στα 35 τα 1500 τα παίρνεις μόνο με βύσμα. Καμία σχέση, many such cases
Υπερβολές, ρε δικέ μου. Στα 35 μπορείς να έχεις βγάλει πολυτεχνείο κ να έχεις κ 8 χρονια εμπειρίας άνετα
Και; Είναι καλά; Όλη μου η παρέα που έχει απομείνει Ελλάδα και είναι 35 just με 8-10 χρόνια προϋπηρεσίας ψάχνεται για δουλειά αλλού ή την έχει πιάσει κρίση "αλλάζω επάγγελμα" μετά τον κορωνοϊό. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος. Ειδικά όσοι έχουμε περάσει από "ελληνική" βιομηχανία φτύνουμε τον κόρφο μας. Χειρότερος εργοδότης από Έλληνα δεν υπάρχει.
Υπερβολές ότι στα 35 τα 1500 τα παίρνεις μόνο με βύσμα. Καμία σχέση, many such cases
Εγώ που τα πήρα χωρίς βύσμα ήταν τόσο μαλακοδουλειά που πραγματικά ευχόμουν να έμενα με 1000 κάπου με βύσμα να μου φέρονται ανθρώπινα. Είναι τόσο κωλομαλάκες σε συμπεριφορά ορισμένοι εργοδότες που το βύσμα το θες μόνο και γι'αυτό, για να μη σου πρήζουν τη μπούτσα. Εννοείται θα έκανα τάμα για ένα βύσμα. Όσοι νομίζετε ότι το βύσμα αξίζει μόνο για τα λεφτά, γελιέστε άπειρα. Επίσης, αν δε θέλετε βύσμα, θέλω εγώ επί 10. Δώστε μου βύσμα, βύσμα, βύσμα, βύσμα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Ερμής έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:06
Αυτόνομος και αυτοδημιουργητος απο τα 18 ρε παιδιά πως γίνεται;
Δηλαδή ξεκίνησε κάποιος δουλειά στα 18 με ένα Χ μηνιάτικο που του επέτρεπε να τα πληρώνει όλα;
Γιατι αν μου πείτε πως το σπίτι για να μένει του το έδωσε μπαμπας/ παππους, το μαγαζί ήταν του μπαμπα/ παππου, ε δε τον λες και αυτοδημιούργητο ακριβώς.
Προσωπικά δε ξέρω κανέναν αυτοδημιούργητο 18αρι.
Κι όμως, τύπε, επί εποχές ΠΑΣΟΚ, έχω ακούσει πολλές ιστορίες κι έχω γνωρίσει ανθρώπους που που δούλευαν ως πιτσιρίκια σε ταβέρνες και χαμαλοδουλειές και βγάζανε χαρτζιλίκι καλό. Έπειτα στα 18 ή και νωρίτερα, διορισμός σε νυν ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ύδρευση, Πετρέλαια και λοιπές καλοζωισμένες ΔΕΚΟ.
Ζωή και κότα από τα 18, υψηλά εφάπαξ, σύνταξη πριν τα 60 με αποδοχές τεράστιες, δανεισμένες από τα παιδιά και τα εγγόνια τους, που συντηρούν τώρα.
Μιλάω για 18ρηδες από το 2000 και μετά. Παλιά με ένα απλό μισθό έφτιαχνες σπίτι
Δε θα μου βρεις ούτε εναν
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άνετα, τύπε, εκτός από τα 1500 ευρώ, ποσόν λίγο άπιαστο για κάτω των 35, χωρίς βύσμα.
Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν πιστεύουν καθόλου στην αύξηση μισθού και κοιτάνε πώς να σε φάνε στο παραμικρό, χώρια τα politics και οι ψωνιές του εργοδότη.
Αλλά το φαινόμενο που περιγράφεις τουλάχιστον στο κομμάτι λόγω κορωνονανοϊού είναι παγκόσμιο, έφαγε μεγάλη φρίκη ο κόσμος.
Μία μικρή παρατήρηση ως προς τον τίτλο του νήματος
Ούτε είναι κακό να μένεις με τους γονείς σου (ακόμη και ως παντρεμένος, αυτό άσχετα με τυχόν προβλήματα που δημιουργούνται σε προσωπικό επίπεδο) ούτε είναι κακό το να παίρνεις χαρτζιλίκι από τους παππούδες ειδικά εάν ζειτε μαζί στο ίδιο σπίτι
Ούτε αυτό σημαίνει ότι εσύ δεν εργάζεσαι ή δεν φέρνεις εισόδημα στο σπίτι
Ερμής έγραψε: 13 Απρ 2022, 17:06
Αυτόνομος και αυτοδημιουργητος απο τα 18 ρε παιδιά πως γίνεται;
Δηλαδή ξεκίνησε κάποιος δουλειά στα 18 με ένα Χ μηνιάτικο που του επέτρεπε να τα πληρώνει όλα;
Γιατι αν μου πείτε πως το σπίτι για να μένει του το έδωσε μπαμπας/ παππους, το μαγαζί ήταν του μπαμπα/ παππου, ε δε τον λες και αυτοδημιούργητο ακριβώς.
Προσωπικά δε ξέρω κανέναν αυτοδημιούργητο 18αρι.
Κι όμως, τύπε, επί εποχές ΠΑΣΟΚ, έχω ακούσει πολλές ιστορίες κι έχω γνωρίσει ανθρώπους που που δούλευαν ως πιτσιρίκια σε ταβέρνες και χαμαλοδουλειές και βγάζανε χαρτζιλίκι καλό. Έπειτα στα 18 ή και νωρίτερα, διορισμός σε νυν ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ύδρευση, Πετρέλαια και λοιπές καλοζωισμένες ΔΕΚΟ.
Ζωή και κότα από τα 18, υψηλά εφάπαξ, σύνταξη πριν τα 60 με αποδοχές τεράστιες, δανεισμένες από τα παιδιά και τα εγγόνια τους, που συντηρούν τώρα.
Μιλάω για 18ρηδες από το 2000 και μετά. Παλιά με ένα απλό μισθό έφτιαχνες σπίτι
Κοίτα, ήταν ή μικρότερο σπίτι με πολύ λιγότερες ανέσεις και κομφόρ ακόμα και από διαμέρισμα-αρπαχτής των 00's, ή δεν το έφτιαχνες με έναν απλό μισθό, το έφτιαχνες με αντιπαροχή, με κανένα προικώο, με κρατική επιδότηση με συνεταιρισμό κλπ καβαλώντας ένα τεράστιο κύμα οικοδόμησης.
Αυτή είναι μια διάσταση που κανείς δεν κοιτάει, ότι οι Έλληνες των προηγούμενων δεκαετιών που τα πέρναγαν τόσο καλά ζούσαν σε συνθήκες παρόμοιες με πακιστανού μετανάστη σήμερα, ενώ το σύνολο των καταναλωτικών αγαθών που αγόραζαν σε μια δεκαετία ήταν (σε όγκο εννοώ) όσο τα δώρα ενός σύγχρονου παιδιού από γενέθλια/χριστούγεννα/πάσχα μέχρι να κλείσει τα 5 του χρόνια.
Και εάν οι μισθοί στην Ελλαδα είναι τέτοιοι που δεν μπορείς να ζήσεις μόνος σου , γιατί είναι κακό το να συγκατοικεί κανείς με άλλους ειδικά εάν αυτοί είναι συγγενικά του πρόσωπα;
Τα προβλήματα συγκατοίκησης είναι άλλο ζήτημα
Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν πιστεύουν καθόλου στην αύξηση μισθού και κοιτάνε πώς να σε φάνε στο παραμικρό, χώρια τα politics και οι ψωνιές του εργοδότη.
Αλλά το φαινόμενο που περιγράφεις τουλάχιστον στο κομμάτι λόγω κορωνονανοϊού είναι παγκόσμιο, έφαγε μεγάλη φρίκη ο κόσμος.
Ναι, είναι παγκόσμιο σίγουρα, αλλά πιστεύω ότι σε άλλες συνθήκες το σκέφτεσαι διπλά, γιατί λες πχ. έχω καλό περιβάλλον εργασίας ή τα λεφτά είναι καλά ή τεσπα κάτι θετικό σε κρατάει και το ξανασκέφτεσαι και δεν κάνεις τέτοια αλλαγή σε τέτοια ηλικία. Δεν είναι αστείο να τα βροντάς όλα στα 35 πχ. Εδώ λειτουργεί ακριβώς αντίθετα η φάση, έχουν απαυδήσει και σου λένε "θα δουλεύω άλλα 35+ χρόνια, αξίζει να την προσπαθήσω την αλλαγή στα 35".
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 13 Απρ 2022, 18:47
Και εάν οι μισθοί στην Ελλαδα είναι τέτοιοι που δεν μπορείς να ζήσεις μόνος σου , γιατί είναι κακό το να συγκατοικεί κανείς με άλλους ειδικά εάν αυτοί είναι συγγενικά του πρόσωπα;
Γιατί είναι Έλληνες και είναι μια μορφή συνδιαχείρισης κοινών πόρων, οπότε είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην οδηγηθεί σε tragedy of the commons.
Είναι κρίση ηλικίας.ολους μας έχει πιάσει.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 13 Απρ 2022, 18:47
Γιατί είναι Έλληνες και είναι μια μορφή συνδιαχείρισης κοινών πόρων, οπότε είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην οδηγηθεί σε tragedy of the commons.
Υπάρχει πολύς κόσμος στην Ελλαδα που όταν δεν μπορεί να τα βγάλει οικονομικά πετά συγκατοικεί με άλλους φίλους , συναδέλφους ή και συγγενείς
Τα πάντα τα ρυθμίζουν οι οικονομικές συνθήκες κατά Μαρξ και προσωπικά δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτό
Ούτε στο να δίνουν οι παππούδες χαρτζιλίκι στα παιδιά ή στα εγγόνια τους την στιγμή που μένουν μαζί με αυτά και που ...τα παιδιά ή τα εγγόνια τους τους φροντίζουν ωε υπερήλικες
Τι να σου πω, έχω αρκετά νέους γονείς και δε θυμάμαι τέτοιες καταστάσεις, όταν μεγάλωνα ούτε από τους γύρω τους.
Τι να σου πω, έχω αρκετά νέους γονείς και δε θυμάμαι τέτοιες καταστάσεις, όταν μεγάλωνα ούτε από τους γύρω τους.
Οι γονείς σου αν είσαι 35 ήταν 35 επί κραταιού ΠΑΣΟΚ.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.