Σελίδα 10 από 10

Re: Tηγανητες πατάτες, κολοκυθάκια, καλαμαράκια και συναφή τηγανητά εδέσματα αποσύρονται από τα μενου

Δημοσιεύτηκε: 25 Μαρ 2022, 23:01
από Αγις
Εμπεδοκλής έγραψε: 25 Μαρ 2022, 22:53
Αγις έγραψε: 25 Μαρ 2022, 22:17
OANNHSEA έγραψε: 25 Μαρ 2022, 21:42

Στο βορρά τηγανίζουν ακόμα με βούτυρο γάλακτός...
Χώρια βέβαια που υπάρχει και το χοιρινό λίπος - δεν έχω βρει όμως στην Ελλάδα συσκευασμένο για να κάνω δοκιμή...

.
ας τα ξαναγραψω αλλη μια φορα

ελαιολαδο
καθαρο βουτυρο - το φτιαχνουμε πανευκολα σε λιγα λεπτα
λαρδι

ολα τα αλλα ''ελαια '' τα ξεχναμε - ειναι για το μπουτζο (εκτος σισαμελαιου για μερικες περιπτωσεις κ αυτο ενεπεξεργαστο)

*χοιρινο ''βασιλικο '' λαρδι (απο λιπος περιφερειακα των νεφρων κ του ψαρονεφριου) μπορεις να βρεις ανετα
κανε αναζητηση για στρουτο - strutto

ιδανικο κ για τις πατατες - απιστευτη κρουστα
Τύπε, για το χασισέλαιο τι άποψη έχεις;
δεν γνωριζω τον βαθμο καπνισματος του - τα σπορελαια παντως καπνιζουν σε χαμηλες θερμοκρασιες ανεπεξεργαστα κ επεξεργασμενα ειναι θανατος

λαρδι κ καθαρο βουτυρο καπνιζουν στους 240- 260

Re: Tηγανητες πατάτες, κολοκυθάκια, καλαμαράκια και συναφή τηγανητά εδέσματα αποσύρονται από τα μενου

Δημοσιεύτηκε: 25 Μαρ 2022, 23:21
από Εμπεδοκλής
Αγις έγραψε: 25 Μαρ 2022, 23:01
Εμπεδοκλής έγραψε: 25 Μαρ 2022, 22:53
Αγις έγραψε: 25 Μαρ 2022, 22:17

ας τα ξαναγραψω αλλη μια φορα

ελαιολαδο
καθαρο βουτυρο - το φτιαχνουμε πανευκολα σε λιγα λεπτα
λαρδι

ολα τα αλλα ''ελαια '' τα ξεχναμε - ειναι για το μπουτζο (εκτος σισαμελαιου για μερικες περιπτωσεις κ αυτο ενεπεξεργαστο)

*χοιρινο ''βασιλικο '' λαρδι (απο λιπος περιφερειακα των νεφρων κ του ψαρονεφριου) μπορεις να βρεις ανετα
κανε αναζητηση για στρουτο - strutto

ιδανικο κ για τις πατατες - απιστευτη κρουστα
Τύπε, για το χασισέλαιο τι άποψη έχεις;
δεν γνωριζω τον βαθμο καπνισματος του - τα σπορελαια παντως καπνιζουν σε χαμηλες θερμοκρασιες ανεπεξεργαστα κ επεξεργασμενα ειναι θανατος

λαρδι κ καθαρο βουτυρο καπνιζουν στους 240- 260
Ε, άμα είναι να το καπνίσεις πάρτο μη επεξεργασμένο...

Re: Tηγανητες πατάτες, κολοκυθάκια, καλαμαράκια και συναφή τηγανητά εδέσματα αποσύρονται από τα μενου

Δημοσιεύτηκε: 25 Μαρ 2022, 23:27
από Αγις
Εμπεδοκλής έγραψε: 25 Μαρ 2022, 23:21
Αγις έγραψε: 25 Μαρ 2022, 23:01
Εμπεδοκλής έγραψε: 25 Μαρ 2022, 22:53

Τύπε, για το χασισέλαιο τι άποψη έχεις;
δεν γνωριζω τον βαθμο καπνισματος του - τα σπορελαια παντως καπνιζουν σε χαμηλες θερμοκρασιες ανεπεξεργαστα κ επεξεργασμενα ειναι θανατος

λαρδι κ καθαρο βουτυρο καπνιζουν στους 240- 260
Ε, άμα είναι να το καπνίσεις πάρτο μη επεξεργασμένο...
:003:

Re: Tηγανητες πατάτες, κολοκυθάκια, καλαμαράκια και συναφή τηγανητά εδέσματα αποσύρονται από τα μενου

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2022, 09:38
από pikey25
Εχει τηγανισει κανεις με πυρηνελαιο ?

https://www.olivenews.gr/el/episthmh/py ... thganisma/