Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 28 Οκτ 2022, 23:29
Νοσηλεύθηκα σε θάλαμο απομόνωσης στο Ιπποκράτειο μέχρι τις 16 Ιούλιου 2022. Δεν με διασωλήνωσαν (οι διασωληνομένοι ηταν σε άλλους θαλάμους σε άλλη πτέρυγα) αλλά ημουν υπό συνεχή παροχή οξυγόνου με σωληνάκια απο την μυτη με συνεχή ορό και αντιβίωση.
Μετα το εξιτήριο ημουν σε απομόνωση στο σπίτι επι δυο εβδομάδες.
Ακόμα και ενα μηνα μετα την αποθεραπεία μου κοβόταν η φωνη και μερικές στιγμές μπούκωνε το αναπνευστικό. Γενικά συμπρώματα (οπως κούραση και κράμπες στα πόδια είχα επι πολλές εβδομάδες μετα την ασθενεια.
Περαστικά. Εγώ νόσησα 1 Σεπτεμβρίου, το πέρασα πολύ ελαφρά στο σπίτι, με πόνο στους πνεύμονες, πονοκέφαλο και ίσως δέκατα. Μου άφησε πρόβλημα στους πνεύμονες. Έχω μόνιμα μια μικρή ενόχληση που μερικές μέρες χειροτερεύει οπως όταν ειχα κοβιντ και μετά επανέρχεται. Αλλά δεν φεύγει τελείως.
Στο 6μηνο θα δεις σημαντικη βελτιωση.
Εμενα μου αφησε συμπτωματα long covid τα οποια αρχισαν να υποχωρουν μετα τους 3 μηνες, στους 4,5 μηνες ειδα 2η σημαντικη βελτιωση και στους 6 μηνες αρχισαν να εξαφανιζονται.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Ειμαι καλά τωρα αλλά μου θυμισες κάτι. Οταν το δεύτερο τεστ βγηκε θετικό κάλεσα γιατρό απο τα SOS Ιατρική Ομάδα και ηρθε στο σπίτι 40' αφου τηλεφώνησα. Με εξέτασε και ειπε οτι επειγόντως πρέπει να μπω στο νοσκοκμείο. Το Οξυγόνο ηταν στο 90%-91%
Δεν μου αρεσε η ιδεα να μπω στο νοσοκομείο και παρ' όλο που ημουν χάλια, άρχισα να του «δινω ιδέες» να μου συνταγογράψει αντιβιοτικά για να κάτσω σπιτι και να «μην εχω τρεχάματα». Δεν είχα καν καταλάβει πόσο χάλια ήμουν. Δεν έπιασε το κόλπο και κάλεσε ο ίδιος το 166 να με πραλάβει απο το σπιτι.
Αυτό είναι ένα ακόμα θέμα που αντιμετωπίζουν πολλοί. Περιμένουν να περάσει γιατί νομίζουν θα περάσει. Εμένα είχε πυρετό και έλεγε είναι από το εμβόλιο, όντως είχε κάνει την 3η του εμβολίου και μάλλον ήδη νοσούσε από κοβιντ. Αρνούνταν να πάει στο νοσοκομείο και εάν δεν πήγαινα σπίτι του και να του πάρω το οξυγόνο και να καλέσω ασθενοφόρο επί τόπου τώρα θα είχε χαιρετήσει. Από το τίποτα δηλαδή θα είχε χάσει την ζωή του. Γενικά εγώ είμαι της άποψης καλέστε γιατρό, πήγαινε νοσοκομείο.
Εύχομαι να έχει αποκατασταθεί πλήρως η υγεία σου μέχρι τώρα.
Υπήρχε κάποιος παράγοντας αυξημένου κινδύνου στην περίπτωσή σου; Μην μπεις σε λεπτομέρειες που αφορούν προσωπικά δεδομένα, απλώς αν ήταν κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενο να το περάσεις πιο βαριά.
Πολύ σημαντικό επίσης που μοιράζεσαι αυτή την εμπειρία. Στον κύκλο μου όλοι έχουν χαλαρώσει και πιστεύουν ότι αν κολλήσουν θα πρόκειται για κάτι σαν απλό κρυολόγημα.
Ευχαριστω , είμαι πολύ καλά και χωρις συμπτώματα 4 μηνες μετα το εξιτιριο.
Εχω κάνει τρια εμβόλια τα περασμένα 2 χρόνια αλλά αυτο που μου ειπαν σαν πιο πιθανή αιτια ειναι το εξης:
Αρχη Ιουνίου έπεσα κατεβαίνοντας τρεχοντας τα σκαλιά στην έξοδο στον σταθμο ηλεκτρικού στο Μαρούσσι. Χτυπησα πολύ άσχημα. Εφτασα κακήν κακώς μέχρι το σπιτι αλλά μετα 3-4 ωρες είχα σπασμούς στα πλευρά και δεν μπορουσα να αναπνεύσω. Με πηγαν στο Γεννηματάς όπου έμεινα μια ηνμερα. Η διάγνωση ηταν κατάγματα στα πλευρα και απο τις δυο μεριές.
Οι επόμενες 10-15 ημέρες ηταν πολύ δυσκολες. Περι το τελος Ιουνίου άρχισα να ξαναβγαίνω και να οδηγω. Η θεωρία ειναι οτι λογω του τραυματισμού στα πλευρα οι πνεύμονες ηταν ευάλωτοι και αυτο συντέλεσε ωστε και να κολλήσω κορωνοΐο και να ειναι πιο δυσκολη η ασθένεια.
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.
Καdy έγραψε: 12 Ιαν 2022, 23:24
γνωριζετε καποιον που να εχει πεθανει λογω σαρ; προβιντ 2,ή εστω να το εχει περασει πολυ βαρια?
δεν χρειαζεται να πειτε για νεους υγιεις,ακομα και ετοιμαθανατους 90χρονους.ηερετε προσωπικα καποιον?
Ένας πρώτος μου ξάδερφος 39 χρονων πέθανε τον Απρίλιο του 21 από Covid. Μία εβδομάδα πριν είχε πεθάνει ο πατέρας του 70 χρόνων ιερέας και αντικοβιντικός μέχρι το κόκκαλο.
Στο χωριό τους είχαν γύρω στα 30-40 κρούσματα και αυτός πήγε χωρίς μάσκα και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας να διαβάσει έναν που είχε πεθάνει από covid. Κόλλησε, και μετά από 2 εβδομάδες πέθανε. Στο μεταξύ είχε κολλήσει και όλη την οικογένεια του. Μετά από μία εβδομάδα πέθανε και ο γιος του-ξαδερφος μου. Η θεία μου (γυναίκα του) αν και είχε κάνει μόλις δύο μήνες πριν εγχείρηση στην καρδιά, τελικά το ξεπέρασε όπως και τα υπόλοιπα ξαδέρφια μου.
Naida έγραψε: 29 Οκτ 2022, 15:41
1.85 είναι μη του κόβεις πόντους
Αν είναι παχύσαρκος στα 100 κιλά πόσα πιστεύεις θα έπρεπε να είναι για να είναι κανονικός;
185 - 100 + 10 = 95κιλά το ιδανικό βάρος
Ε αν είναι το ιδανικό 95 με συν 5 είναι στα όρια της παχυσαρκίας? Ούτε καν όμως.
όχι καλέ με 5 κιλά παραπάνω ... μια χαρά είναι ο άνθρωπος...
εγώ σου έδωσα τον τύπο υπολογισμού του ιδανικού βάρους βάσει του ύψους...
ΥΨΟΣ ΣΕ ΕΚΑΤΟΣΤΑ -100 +10
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
όχι καλέ με 5 κιλά παραπάνω ... μια χαρά είναι ο άνθρωπος...
εγώ σου έδωσα τον τύπο υπολογισμού του ιδανικού βάρους βάσει του ύψους...
ΥΨΟΣ ΣΕ ΕΚΑΤΟΣΤΑ -100 +10
Δεν νομίζω,
Για εμένα με τον τυπο που δινεις το "ιδανικό" β'αρος βγαινει στα 175-100+10=85 κιλά
Αλλά όποτε ξεπερνάω τα 81 η κοιλιά γινεται «σαμπρέλα» για κολύμπι.
Γυρω στα 78-80 ειμαι ελάχιστα παραπάνω απο όσο πρέπει αλλά σουλουπομένος.
Success is not an end-of-the-road game, it's a never-ending-road game.
hellegennes έγραψε: 29 Οκτ 2022, 14:12
100 κιλά με 1,80 είναι περίπτωση να έχεις καλή φυσική κατάσταση. Είσαι σαφέστατα υπέρβαρος, στα όρια της παχυσαρκίας. Ή η Νάιδα δεν ξέρει να εξηγήσει τον σωματότυπό του ή κάνει λάθος για το ύψος και τα κιλά.
Αν είναι παχύσαρκος στα 100 κιλά πόσα πιστεύεις θα έπρεπε να είναι για να είναι κανονικός;
85, άντε 90 αν είναι πολύ μυώδης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Καdy έγραψε: 12 Ιαν 2022, 23:24
γνωριζετε καποιον που να εχει πεθανει λογω σαρ; προβιντ
ειναι ολα πσέματα , ενα σχεδιο (διαδώστε + αφυπνιση συνειδησης ) για να ακυρωναν τις πορείες υπερ κουφοπεινα εν μέσω πανδημίας ( που γιναν - θα το ρισκάρουμε ) και να μεινει ο λουκας για παντα στη φυλάκα .
hellegennes έγραψε: 29 Οκτ 2022, 14:12
100 κιλά με 1,80 είναι περίπτωση να έχεις καλή φυσική κατάσταση. Είσαι σαφέστατα υπέρβαρος, στα όρια της παχυσαρκίας. Ή η Νάιδα δεν ξέρει να εξηγήσει τον σωματότυπό του ή κάνει λάθος για το ύψος και τα κιλά.
Αυτόν εδώ με ίσως 3-4 κιλά παραπάνω τον θεωρείς στα όρια της παχυσαρκίας; υπέρβαρο;
Ο κουμπάρος φίλου μου ήθελε να παρει αναρρωτική και κόλλησε εσκεμμένα. Η γυναίκα του, που είχε γεννήσει πριν ένα μήνα (είχαν νεογέννητο στο σπίτι + ένα ακόμη 3 χρόνων) κόλλησε από αυτόν και πέθανε.
Εμβόλια δεν είχαν κάνει γιατί στην αρχή ο κοβιντ δεν υπήρχε κατά την γνώμη τους και μετά μετατράπηκε σε μια απλή γρίπη.
GoBzi έγραψε: 29 Οκτ 2022, 23:45
Ο κουμπάρος φίλου μου ήθελε να παρει αναρρωτική και κόλλησε εσκεμμένα. Η γυναίκα του, που είχε γεννήσει πριν ένα μήνα (είχαν νεογέννητο στο σπίτι + ένα ακόμη 3 χρόνων) κόλλησε από αυτόν και πέθανε.
Εμβόλια δεν είχαν κάνει γιατί στην αρχή ο κοβιντ δεν υπήρχε κατά την γνώμη τους και μετά μετατράπηκε σε μια απλή γρίπη.
Αυτός είναι σχεδόν 1,90 και είναι 85 κιλά, όντας τσίτα μυώδης. Εγώ σού έδωσα 85 κιλά για τα 1,85.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Αυτόν εδώ με ίσως 3-4 κιλά παραπάνω τον θεωρείς στα όρια της παχυσαρκίας; υπέρβαρο;
Δεν έχει να κάνει με το τι θεωρεί ή δε θεωρεί κρίνοντας μια φωτογραφία. Υπάρχει ο δείκτης μάζας σώματος (ΒΜΙ) που είναι ένας γενικός μπούσουλας για το ποιος είναι υπερβαρος ή παχύσαρκος. Υπάρχουν φυσιολογικά όρια που είναι μέχρι ~25.
Υπάρχουν εξαιρέσεις διαφόρων ειδών κ διαφορα αλλά metrics αλλα για την πλειοψηφία των ανθρώπων καλό είναι να είναι σε αυτά, αντε λίγο πάνω. Αυτό γιατί ο μέσος άνθρωπος που ξέρεις με ΒΜΙ 32 δεν είναι κάτι σαν τον Mike Tyson στα νιατα του αλλά απλά χοντρός.