!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί ο μεταμοντερνισμός (postmodernism) οδήγησε σε αδιέξοδο;

Φιλοσοφικά ερωτήματα και σκέψεις.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Re: Γιατί ο μεταμοντερνισμός (postmodernism) οδήγησε σε αδιέξοδο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

AlienWay έγραψε: 19 Μαρ 2022, 14:13 Θα προσπαθήσω να πω επιγραμματικά πού υστερεί η θεωρία του Πήτερσον (γιατί βαριέμαι να γράφω σεντόνια).

1ον: Καταλογίζει δόλο στους μεταμοντερνιστές λέγοντας ότι είναι μαρξιστές που "μασκαρεύτηκαν" προκειμένου να βλάψουν τις ηθικές αξίες των ΗΠΑ. Εχουμε δηλαδή κι εδώ την προσέγγιση που υπάρχει στην "κριτική θεωρία", στον "κουλτουρομαρξισμό" κλπ, η οποία θυμίζει θεωρία συνωμοσίας. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο που να δείχνει ότι οι μεταμοντερνιστές είχαν εξ' αρχής δόλιες προθέσεις ή αρνητικές σκοπιμότητες (ανεξαρτήτως του πώς "εξελίχθηκαν" οι θεωρίες τους).

Αν καποιος θελει να προκαλεσει πολιτισμικη επανασταση που να αλλαξει τα ηθη για λογους επικρατησης ατομων που εχουν τις ιδιες ιδεες με αυτον δεν ειναι δολια προθεση;

.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

τα αδιεξοδα γκρεμιζονται...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Αρίστος έγραψε: 29 Απρ 2022, 04:54
AlienWay έγραψε: 19 Μαρ 2022, 14:13 Θα προσπαθήσω να πω επιγραμματικά πού υστερεί η θεωρία του Πήτερσον (γιατί βαριέμαι να γράφω σεντόνια).

1ον: Καταλογίζει δόλο στους μεταμοντερνιστές λέγοντας ότι είναι μαρξιστές που "μασκαρεύτηκαν" προκειμένου να βλάψουν τις ηθικές αξίες των ΗΠΑ. Εχουμε δηλαδή κι εδώ την προσέγγιση που υπάρχει στην "κριτική θεωρία", στον "κουλτουρομαρξισμό" κλπ, η οποία θυμίζει θεωρία συνωμοσίας. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο που να δείχνει ότι οι μεταμοντερνιστές είχαν εξ' αρχής δόλιες προθέσεις ή αρνητικές σκοπιμότητες (ανεξαρτήτως του πώς "εξελίχθηκαν" οι θεωρίες τους).

Αν καποιος θελει να προκαλεσει πολιτισμικη επανασταση που να αλλαξει τα ηθη για λογους επικρατησης ατομων που εχουν τις ιδιες ιδεες με αυτον δεν ειναι δολια προθεση;

.
Μπορεί να θέλει να αλλάξει τα ήθη γιατί θεωρεί ότι πετυχαίνει κάτι καλό για την κοινωνία.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol »

για το θεμα γραφτηκαν πολλες σωστες πτυχες απο τις πρωτες σελιδες και μετα ξεφυγε σε κοινωνικοφιλοσοφικη συζητηση ομως η ουσια βρισκεται στον καθενα μας καντε αναγωγη στον εαυτο σας και αναρωτηθειτε ποσο συχνα βγαινετε απο την comfort zone στη καθημερινοτητα σας, ποτε ηταν η τελευταια φορα που χαρηκατε για κατι που μοχθησατε, πως περνατε στον ελευθερο χρονο σας ποια ειναι τα χομπυ σας με τι γεμιζετε το χρονο σας, με τι διασκεδαζετε, κλπ.

ο καθε ενας ειτε ειναι ενας απλος τυχαιος ανωνυμος ανθρωπος ειτε ο δισεκατομμυριουχος Musk δρα καθημερινα με ωφελιμιστικο τροπο, επιλεγοντας παντα το ευκολοτερο shortcut, o μεν θα χρησιμοποιησει τον αλγοριθμο της Google για να ξεμπερδεψει για να γλυτωσει χρονο (απο τι;) ενω ο αλλος θα φτιαξει και θα χρησιμοποιησει μια στρατια απο ρομποτ

Δημήτρης Καραγιάννης: Ο γνωστός ψυχίατρος μιλά για την προσπάθεια του ανθρώπου να δώσει νόημα στη ζωή:

Σε κοινωνικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο θεωρώ ότι η μεγάλη πρόκληση της εποχής είναι η αναζήτηση ενός νοήματος ζωής. Η αναζήτηση αυτή αποτελεί φυσική στάση κάθε ανήσυχου πνεύματος που δεν βολεύεται στο κυνήγι της επιβίωσης. Επειδή βρισκόμαστε στη μεταμοντέρνα περίοδο, κατά την οποία τα άτομα ομογενοποιούνται και οτιδήποτε κλασικό αμφισβητείται, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται για ποιον λόγο αξίζει να ζεις αλλά και τι μπορεί να υπάρχει μετά τη φθορά σου.

Σήμερα, οι άνθρωποι καταναλώνουν για να ξεχνιούνται. Η μεγαλύτερη πρόκληση, λοιπόν, είναι να οδηγηθούμε στη μετα-μεταμοντέρνα περίοδο και να δούμε ποιο θα είναι το διακύβευμα της γενιάς που τώρα γεννιέται, όπως και τι μπορεί να υπάρχει πέρα από την ατομικότητα. Ωστόσο, αυτό που μετρά είναι να αφήσεις ένα στίγμα, ώστε η πορεία της ζωής σου να μην υπήρξε μάταια, να μην πεις ότι ήταν ένα τίποτα η ύπαρξή σου. Επίσης, η αγάπη δεν είναι ηθική στάση ούτε μια εντολή, αλλά ένα δικαίωμα για να νιώθουμε πολύ περισσότερα απ' όσα μας προσφέρει η κατανάλωση

— Τι είναι αυτό που στρέφει τους ανθρώπους στις καταναλωτικές συνήθειες;

Είναι ένας τρόπος διαφυγής, μια μορφή διαρκούς πείνας. Καταναλώνουμε πράγματα, σχέσεις, φαγητό, ένδυση, σεξ, ανθρώπους. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούμε να χορτάσουμε κι όλο αυτό να εξελίσσεται σ' έναν εθισμό. Και, τελικά, να φτάνεις στο σημείο να ξεχνάς τους λόγους για τους οποίους το πράττεις.

ολοκληρο το αρθρο εδω:

https://www.lifo.gr/culture/vivlio/dimi ... 4WN0Dk3CIM
Άβαταρ μέλους
AlienWay

omg kai 3 lol έγραψε: 29 Απρ 2022, 14:57 για το θεμα γραφτηκαν πολλες σωστες πτυχες απο τις πρωτες σελιδες και μετα ξεφυγε σε κοινωνικοφιλοσοφικη συζητηση ομως η ουσια βρισκεται στον καθενα μας καντε αναγωγη στον εαυτο σας και αναρωτηθειτε ποσο συχνα βγαινετε απο την comfort zone στη καθημερινοτητα σας, ποτε ηταν η τελευταια φορα που χαρηκατε για κατι που μοχθησατε, πως περνατε στον ελευθερο χρονο σας ποια ειναι τα χομπυ σας με τι γεμιζετε το χρονο σας, με τι διασκεδαζετε, κλπ.

ο καθε ενας ειτε ειναι ενας απλος τυχαιος ανωνυμος ανθρωπος ειτε ο δισεκατομμυριουχος Musk δρα καθημερινα με ωφελιμιστικο τροπο, επιλεγοντας παντα το ευκολοτερο shortcut, o μεν θα χρησιμοποιησει τον αλγοριθμο της Google για να ξεμπερδεψει για να γλυτωσει χρονο (απο τι;) ενω ο αλλος θα φτιαξει και θα χρησιμοποιησει μια στρατια απο ρομποτ

Δημήτρης Καραγιάννης: Ο γνωστός ψυχίατρος μιλά για την προσπάθεια του ανθρώπου να δώσει νόημα στη ζωή:

Σε κοινωνικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο θεωρώ ότι η μεγάλη πρόκληση της εποχής είναι η αναζήτηση ενός νοήματος ζωής. Η αναζήτηση αυτή αποτελεί φυσική στάση κάθε ανήσυχου πνεύματος που δεν βολεύεται στο κυνήγι της επιβίωσης. Επειδή βρισκόμαστε στη μεταμοντέρνα περίοδο, κατά την οποία τα άτομα ομογενοποιούνται και οτιδήποτε κλασικό αμφισβητείται, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται για ποιον λόγο αξίζει να ζεις αλλά και τι μπορεί να υπάρχει μετά τη φθορά σου.

Σήμερα, οι άνθρωποι καταναλώνουν για να ξεχνιούνται. Η μεγαλύτερη πρόκληση, λοιπόν, είναι να οδηγηθούμε στη μετα-μεταμοντέρνα περίοδο και να δούμε ποιο θα είναι το διακύβευμα της γενιάς που τώρα γεννιέται, όπως και τι μπορεί να υπάρχει πέρα από την ατομικότητα. Ωστόσο, αυτό που μετρά είναι να αφήσεις ένα στίγμα, ώστε η πορεία της ζωής σου να μην υπήρξε μάταια, να μην πεις ότι ήταν ένα τίποτα η ύπαρξή σου. Επίσης, η αγάπη δεν είναι ηθική στάση ούτε μια εντολή, αλλά ένα δικαίωμα για να νιώθουμε πολύ περισσότερα απ' όσα μας προσφέρει η κατανάλωση

— Τι είναι αυτό που στρέφει τους ανθρώπους στις καταναλωτικές συνήθειες;

Είναι ένας τρόπος διαφυγής, μια μορφή διαρκούς πείνας. Καταναλώνουμε πράγματα, σχέσεις, φαγητό, ένδυση, σεξ, ανθρώπους. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούμε να χορτάσουμε κι όλο αυτό να εξελίσσεται σ' έναν εθισμό. Και, τελικά, να φτάνεις στο σημείο να ξεχνάς τους λόγους για τους οποίους το πράττεις.

ολοκληρο το αρθρο εδω:

https://www.lifo.gr/culture/vivlio/dimi ... 4WN0Dk3CIM
Εχει απόλυτο δίκιο. Κάπου αλλού έχω ανοίξει νήμα για τον μετα-μεταμοντερνισμό (metamodernism) τον οποίο και υποστηρίζω, κάποια στιγμή θα το μεταφέρω κι εδώ.

Ο καταναλωτισμός έχει πάψει να καλύπτει ανάγκες και έχει φτάσει στο σημείο να δημιουργεί ανάγκες που δεν υπάρχουν.

Χαρακτηριστική είναι η ερώτηση στις συνεντεύξεις εργασίας αν διαθέτουμε μεταφορικό μέσο. Εγώ είχα υποχρεωθεί να βάλω τον πατέρα μου να μου αγοράσει αυτοκίνητο όταν μου ζητήθηκε ως απαραίτητος όρος να κάνω το μεταπτυχιακό μου (στη δημόσια ΔΩΡΕΑΝ παιδεία μας).

Επίσης στις περισσότερες δουλειές πλέον, σε υποχρεώνουν να εγκαθιστάς εφαρμωγές στο κινητό που σχετίζονται με αυτές, άρα εμμέσως, σου δημιουργούν την ανάγκη να πάρεις smartphone.

Και όταν σφίξουν τα λουριά (π.χ. με το ενεργειακό πρόβλημα) οι νεοφιλελεύθεροι τα ανάγουν όλα στην προσωπική επιλογή. ΕΣΥ επέλεξες να έχεις αυτοκίνητο, ΕΣΥ επέλεξες να έχεις smartphone.

Για τέτοια απατεωνιά μιλάμε.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol »

AlienWay έγραψε: 29 Απρ 2022, 15:11
Χαρακτηριστική είναι η ερώτηση στις συνεντεύξεις εργασίας αν διαθέτουμε μεταφορικό μέσο. Εγώ είχα υποχρεωθεί να βάλω τον πατέρα μου να μου αγοράσει αυτοκίνητο όταν μου ζητήθηκε ως απαραίτητος όρος να κάνω το μεταπτυχιακό μου (στη δημόσια ΔΩΡΕΑΝ παιδεία μας).

μην το πας μονο στο εργασιακο, υπαρχουν ολοκληρα site με gadgets πως να κοψεις ευκολα και γρηγορα χωρις κοπο -που θα γλιτωσεις πολυτιμο χρονο για να τον αφιερωσεις σε αλλα πιο ωφελιμα πραγματα- :lol: με το σουπερ εργαλειο, τη μπανανα, το καρπουζι, το μουστακι..

η καταναλωση δεν ειναι μονο υλικη, οταν ο κοσμος καθεται στο netflix και βλεπει αμετρητες σειρες απο μια αστειρευτη πηγη στην ουσια επιλεγει να σπαταλαει τον προσωπικο του χρονο βλεποντας σε σειρες τις ζωες των αλλων, ειτε αυτο γινεται στο netflix, ειτε στο youtube, instagram κλπ. ακομα κι εδω μεσα

ο αποπατος του postmodernism ειναι η ακρατη καταναλωτικη ανευ ουσιας ατομικοτητα που ζουμε, ο κοσμος προτιμαει να αποτυπωνει ψηφιακα την απολαυση της στιγμης διαλαλωντας την στο υπερπεραν της συμπαντικης φουσκας του (αν δε τη δημιουργει και επιπλαστα) διοτι διαφορετικα ειναι σα να μην εγινε ποτε, απο το να τη βιωνει και να την αφομοιωνει ουσιαστικα και σιωπηλα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος omg kai 3 lol την 29 Απρ 2022, 15:36, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

2ον: Εστιάζει κυρίως στη "δύναμη" που έχουν οι "καταπιεστές" έναντι των "καταπιεσμένων" και στο γεγονός ότι τα πάντα αντιμετωπίζονται στον μεταμοντερνισμό, κάτω από αυτό το πρίσμα. Δεν αναφέρει όμως τίποτα σχετικά με την αμφισβήτηση της επιστήμης και της αλήθειας, ή την απόρριψη της διαλεκτικής τα οποία εγώ για παράδειγμα, τα θεωρώ πιο σημαντικά προβλήματα.

3ον: Εχει επηρεαστεί από την προσέγγιση του Στέφεν Χίκς, σχετικά με τις μαρξιστικές καταβολές του μεταμοντερνισμού. Στην πραγματικότητα είναι λάθος να θεωρεί κανείς ότι στη συνάρτηση του μεταμοντερνισμού μπορούν να δοθούν αποκλειστικά "μαρξιστικού τύπου" παράμετροι. Όπως επίσης είναι λάθος να θεωρεί κανείς ότι σε αυτή τη συνάρτηση ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ οι μαρξιστικού τύπου παράμετροι. Στη προηγούμενη σελίδα είδαμε βίντεο για τον λεγόμενο "εφηρμωσμένο μεταμοντερνισμό" των woke politics και την δημοσιευμένη εργασία που πραγματοποιεί αυτή τη διασύνδεση. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ από μία. Ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι τα Woke politics έχουν "πατήσει" πάνω στον μεταμοντερνισμό. Εξελίχθηκαν και αναπτύχθηκαν με βάση αυτόν.
Η θεωρία των μεταμοντερνιστών βασίζεται σε συντηρητικούς φιλόσοφους, όπως ο Νίτσε και ο Χάιντεγκερ, καμία σχέση με μαρξισμό, είτε στη σοβιετική είτε στη δυτική μορφή του. Πιο λογικό είναι να τις πεις παιδί του νεοφιλελευθερισμού, γι' αυτό και υιοθετούνται οι αντίστοιχες πολιτικές από μεγάλες πολυεθνικές ή από φιλοκαπιταλιστικά κόμματα όπως οι ντεμς. Αλλά οι συντηρητικοί Αμερικάνοι του αλτ ράιτ είναι επίσης ακραίοι φιλοκαπιταλιστές, οπότε πρέπει να διαστρέψουν την ιστορία για να τους παρουσιάσουν ως εχθρό.
Z
Άβαταρ μέλους
AlienWay

omg kai 3 lol έγραψε: 29 Απρ 2022, 15:29
AlienWay έγραψε: 29 Απρ 2022, 15:11

μην το πας μονο στο εργασιακο, υπαρχουν ολοκληρα site με gadgets πως να κοψεις ευκολα και γρηγορα χωρις κοπο -που θα γλιτωσεις πολυτιμο χρονο για να τον αφιερωσεις σε αλλα πιο ωφελιμα πραγματα- :lol: με το σουπερ εργαλειο, τη μπανανα, το καρπουζι, το μουστακι..

η καταναλωση δεν ειναι μονο υλικη, οταν ο κοσμος καθεται στο netflix και βλεπει αμετρητες σειρες απο μια αστειρευτη πηγη στην ουσια επιλεγει να σπαταλαει τον προσωπικο του χρονο βλεποντας σε σειρες τις ζωες των αλλων, ειτε αυτο γινεται στο netflix, ειτε στο youtube, instagram κλπ. ακομα κι εδω μεσα
Κι αυτό είναι ένα πρόβλημα, αλλά στο εργασιακό το πάω για να δείξω ότι καθιστούν υποχρέωση την αγορά υλικών αγαθών.

Δηλαδή όλα αυτά τα gadgets μπορεί κάποιος που δεν είναι εξαρτημένος από τον καταναλωτισμό, να μη τα αγοράσει, εφόσον έχει επιλέξει να κάνει τα όσα θέλει, χωρίς αυτά. Ομως ο υπερκαταναλωτισμός των συνανθρώπων του, θα τον οδηγήσει αργά η γρήγορα στο να υποχρεωθεί να τα αποκτήσει. Διαφορετικά θα αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

AlienWay έγραψε: 29 Απρ 2022, 15:35 Δηλαδή όλα αυτά τα gadgets μπορεί κάποιος που δεν είναι εξαρτημένος από τον καταναλωτισμό, να μη τα αγοράσει, εφόσον έχει επιλέξει να κάνει τα όσα θέλει, χωρίς αυτά. Ομως ο υπερκαταναλωτισμός των συνανθρώπων του, θα τον οδηγήσει αργά η γρήγορα στο να υποχρεωθεί να τα αποκτήσει. Διαφορετικά θα αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.
Ή το αντίθετο. Να τα φτύσει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Καραμελίτσα έγραψε: 29 Απρ 2022, 15:31
Η θεωρία των μεταμοντερνιστών βασίζεται σε συντηρητικούς φιλόσοφους, όπως ο Νίτσε και ο Χάιντεγκερ, καμία σχέση με μαρξισμό, είτε στη σοβιετική είτε στη δυτική μορφή του.
Το πιο αστείο πράγμα που διάβασα σήμερα.

Εύγε. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Απρ 2022, 15:41
AlienWay έγραψε: 29 Απρ 2022, 15:35 Δηλαδή όλα αυτά τα gadgets μπορεί κάποιος που δεν είναι εξαρτημένος από τον καταναλωτισμό, να μη τα αγοράσει, εφόσον έχει επιλέξει να κάνει τα όσα θέλει, χωρίς αυτά. Ομως ο υπερκαταναλωτισμός των συνανθρώπων του, θα τον οδηγήσει αργά η γρήγορα στο να υποχρεωθεί να τα αποκτήσει. Διαφορετικά θα αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.
Να τα φτύσει, με την έννοια να τα κακαρώσει. Γιατί στα παραδείγματα που επικαλέστηκα παραπάνω, δεν θα μου ζητούνταν να έχω ακριβό σμάρτφον από τα αφεντικά μου αν και οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μου, δεν διέθεταν ακριβό σμάρφον.

Θεώρησαν δεδομένο ότι θα έχω τέτοιο μοντέλο, ακριβώς διότι όλοι οι συνάδελφοί μου, είχαν.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

AlienWay έγραψε: 29 Απρ 2022, 15:45
ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Απρ 2022, 15:41
Να τα φτύσει, με την έννοια να τα κακαρώσει. Γιατί στα παραδείγματα που επικαλέστηκα παραπάνω, δεν θα μου ζητούνταν να έχω ακριβό σμάρτφον από τα αφεντικά μου αν και οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μου, δεν διέθεταν ακριβό σμάρφον.

Θεώρησαν δεδομένο ότι θα έχω τέτοιο μοντέλο, ακριβώς διότι όλοι οι συνάδελφοί μου, είχαν.
Αυτό είναι κάτι τελείως άσχετο. Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς ακριβό σμαρτφον. Οι εταιρίες που θέλουν κάποια χαϊλίστικα γκατζετάκια για να πουλήσουν εταιρική μούρη τα στελέχη, τα παρέχουν οι ίδιες. Αν εννοείς ότι κάποια apps που είναι απαραίτητα για την εταιρική επικοινωνία δεν διατίθενται σε παλιές εφαρμογές, είναι άλλο πράγμα αλλά και πάλι το βρίσκω υπερβολικό έως απίθανο να υπάρχουν τέτοιες απαιτήσεις.

Κατά τα άλλα, με το "φτύσιμο" εννοώ φτύσιμο με την έννοια της απαξίωσης.

Γιατί στην τελική Alien μου, το θέμα είναι ότι όταν φτάσεις στο σημείο να φτύνεις την υπερκατανάλωση, δεν είσαι στο σημείο όπου απαξιώνεις τα προϊόντα αλλά τους ανθρώπους που τα καθιστούν ως σημείο αναφοράς της ταυτότητας τους.

Στην τελική, η καταναλωτική ταυτότητα με την σεξουαλική, είναι μισό τσιγάρο βίγκαν μπέργκερ δρόμος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 29 Απρ 2022, 16:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Απρ 2022, 15:44
Η θεωρία των μεταμοντερνιστών βασίζεται σε συντηρητικούς φιλόσοφους, όπως ο Νίτσε και ο Χάιντεγκερ, καμία σχέση με μαρξισμό, είτε στη σοβιετική είτε στη δυτική μορφή του.

Πολιτικά συντηρητικοί. Και ανορθολογιστές. Δεν είναι αστείο, κρίμα είναι.
Z
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Καραμελίτσα έγραψε: 29 Απρ 2022, 16:00

Οκ, συνέχισε τα ορθολογικά πολιτικά τραγουδάκια, από τη στιγμή που μ' έκανες και γέλασα δεν σκοπεύω να στο χαλάσω. :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Απρ 2022, 16:06
Καραμελίτσα έγραψε: 29 Απρ 2022, 16:00

Οκ, συνέχισε τα ορθολογικά πολιτικά τραγουδάκια, από τη στιγμή που μ' έκανες και γέλασα δεν σκοπεύω να στο χαλάσω. :)
ε, προφανως, άλλωστε η διαχωριστική γραμμή του ορθολογισμού είναι αυτό που διαχωρίζει την μπούρδα από το περιεχόμενο.
Z
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία”