!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Δημοσκοπική έρευνα για αποδοχή της ανθρώπινης εξέλιξης απο το Ευρωβαρόμετρο-Μόνο 1 στους 2 την αποδέχεται

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Re: Δημοσκοπική έρευνα για αποδοχή της ανθρώπινης εξέλιξης απο το Ευρωβαρόμετρο-Μόνο 1 στους 2 την αποδέχεται

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

stavmanr έγραψε: 29 Δεκ 2021, 10:33 Όποιος δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει μία θεωρία, δεν είναι και σε θέση να την στηρίξει. Κι αντίστροφα.
[...]
Αυτός που είναι σε θέση να αμφισβητήσει μια θεωρία, όπως η ΘτΣ που φέραμε σαν παράδειγμα, είναι αυτός που την έχει σπουδάσει, που την έχει μελετήσει, που έχει φάει χρόνια σε πειράματα και παρατηρήσεις ελέγχου της.
ΌΧΙ εσύ, από τον καναπέ σου, που δεν έχεις καμία επιστημονική σχέση με την ΘτΣ, ασχέτως αν καταλαβαείνεις τι λέει.
Και εγώ και πολλοί άλλοι μη σχετικοί με προχωρημένη φυσική/αστροφυσική, καταλαβαίνουμε τι λέει, αλλά δεν έχουμε τα προσόντα για να την αποδείξουμε λανθασμένη.
Αν εσύ την αμφισβητείς, απόδειξέ το και άσε τις φιλοσοφικές/λογοτεχνικές παρλαπίπες.
Μια διατύπωση όπως: Εγώ αμφισβητώ την διαστολή του χρόνου (της ειδικής σχετικότητας), δεν έχει κανένα αντίκρυσμα.
Αν την αμφισβητείς, οφείλεις και να φέρεις αποδείξεις που καταρρίπτουν τις μέχρι τώρα αποδείξεις.

Σταμάτα να γράφεις γενικούρες και αοριστολογίες μόνο και μόνο για να μην παραδεχθείς πως δεν είσια σε θέση να καταρρίψεις καμία καθιερωμένη θεωρία σε επιστημονικό επίπεδο. Πέφτεις επίπεδο...
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Re: Δημοσκοπική έρευνα για αποδοχή της ανθρώπινης εξέλιξης απο το Ευρωβαρόμετρο-Μόνο 1 στους 2 την αποδέχεται

stavmanr έγραψε: 29 Δεκ 2021, 10:33 Λοξία, παρότι σου γράφω δεν διαβάζεις.
Όποιος δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει μία θεωρία, δεν είναι και σε θέση να την στηρίξει. Κι αντίστροφα.
Προσπαθείς διαρκώς να επιχειρηματολογήσεις επάνω στο αν εγώ ή ο άλλος είναι σε θέση να αμφισβητήσει μία θεωρία και δεν προβληματίζεσαι στο γεγονός ότι εσύ αντίστοιχα την έχεις αποδεχτεί χωρίς να την καταλαβαίνεις.
Αναφέρεσαι στην επιστημονική μελέτη και θεωρία με όρους θρησκειολογίας. Εκφράζεις πίστη σε αυτόν που την υποστηρίζει κι όχι πίστη στον εαυτό σου ως προς την κατανόηση των όποιων λεχθέντων.
Για να σου το πω και πιο απλά, σε εσένα, προφανώς, κάθε ένας μπορεί να καταρρίψει τη θεωρία της σχετικότητας ή οποιαδήποτε άλλη, αφού δεν ξέρεις καν πώς στηρίζεται αυτή η θεωρία.
Αυτό που οφείλεις να κάνεις είναι να μελετάς, να αμφισβητείς, να συζητάς, ώστε να διαπιστώνεις όλες τις δυνατές εκφάνσεις μίας θεωρίας, που ακόμα συζητιέται ως προς τη σημασία της στον κόσμο αυτό.
Από την πλευρά μου η αμφισβήτηση δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η θεωρία είναι λάθος. Σημαίνει ότι για να μάθω κάτι πρέπει να το αμφισβητήσω. Πρέπει να μπορεί κάποιος ή κάτι να μου εξηγήσει γιατί η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ισχύ, πότε και που.

Και εγώ διαβάζω τι γράφεις και εσύ διαβάζεις τι γράφω εγώ. Δεδομένο.
Μόνο που εσύ δεν απαντάς σε ό,τι σε ρωτούν. Δεδομένο.
Αυτό κάνεις εδώ και δέκα ποστς. Δεδομένο.
Αυτό έκανες και στο τελευταίο μου ποστ, δεν απάντησες στην ξεκάθαρη ερώτηση. Δεδομένο.
Συνεχίζεις την παρελκυστική τακτική. Δεδομένο.
Συνεχίζεις να ελίσσεσαι, ώστε να αποφύγεις να πάρεις ξεκάθαρη θέση. Δεδομένο.
Συνεχίζεις να μου αποδίδεις νοήματα που ποτέ δεν εξέφρασα, όπως στα υπογραμμισμένα. Δεδομένο.
Συνεχίζεις να γράφεις ψέματα, όπως στα υπογραμμισμένα. Δεδομένο.

Ήτοι: παραμένεις ο γνωστός σταβ. Ο λάτρης της άρνησης για την άρνηση και της αντιδικίας για την αντιδικία.
Ο σταβ που έτσι και δηλώσει πως αυτό είναι άσπρο και συμφωνήσεις μαζί του, θα αντιγυρίσει πως "ναι μεν, όμως δεν είναι ακριβώς άσπρο, αλλά προς το γκρίζο", μέχρι να στο γυρίσει σε μαύρο.
Ο σταβ με το φουσκωμενο εγώ του, που έτσι και υποχρεωθεί να συμφωνήσει με κάποιον, μπορεί να πάθει και κάνα εγκεφαλικό από την στενοχώρια του.
Ο σταβ που συμφωνεί μόνον με θρησκευτικούς ομοιδεάτες του, ακόμα και αν αυτά που λένε είναι αποδεδειγμένα κουταμάρες.

Εν κατακλείδι, αφού αρνείσαι να απαντήσεις ευθέως και κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις και αποπροσανατολίζεις διαρκώς και σιωπάς, και αφού "δοκεί συναινείν ο σιωπών", συναινείς πως δεν είσαι σε θέση εσύ, να καταρρίψεις την ΘτΣ καθώς και καμία άλλη καθιερωμένη θεωρία. Και έτσι είναι το σωστό και το λογικό.
Αυτό έλειπε, ένας σταβούλης χωρίς κανένα επιστημονικό υπόβαθρο στην φυσική, χωρίς καμία σχέση με την ΘτΣ, χωρίς να την έχει σπουδάσει, χωρίς να έχει πραγματοποιήσει ένα πείραμα πάνω σε αυτή, χωρίς καν μία μελέτη, να είναι σε θέση να καταρρίψει την ΘτΣ, με μόνο του εφόδιο την Αγία Γραφή...

Καλέ μου σταβ, το δεδομένο είναι ότι δεν μπορείς να καταρρίψεις καμία καθιερωμένη θεωρία που χαίρει της εμπιστοσύνης της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.
Στον ατομικό σου μικρόκοσμο, είσαι ένας θριαμβευτής Δον Κιχώτης που κατατροπώνεις τους ανεμόμυλους της επιστήμης, μιας και σου χαλάνε το θρησκευτικό σου αφήγημα και υπονομεύουν την θρησκευτικής καταγωγής Δουλτσινέα σου.
Χτύπα αλύπητα...και άσε την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα να γελάει με τέτοια καμώματα.
Που ξέρεις; μπορεί από τα γέλια να καταρριφθούν οι επιστημονικές θεωρίες που τόσο σε ενοχλούν.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Λοξίας έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:00 Καλέ μου σταβ, το δεδομένο είναι ότι δεν μπορείς να καταρρίψεις καμία καθιερωμένη θεωρία που χαίρει της εμπιστοσύνης της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.
Δεν κατέρριψα και δεν προσπάθησα να καταρρίψω οποιαδήποτε τεκμηριωμένη/επιστημονική θεωρία.
Μαλώνεις με ...φαντάσματα, Λοξία. :102:

Αμφισβητώ την καθολική ισχύ κάθε θεωρίας, στο βαθμό που προσπαθώ να κατανοήσω τον κόσμο.

Από την άλλη, εσύ αποδέχεσαι κάθε θεωρία χωρίς να την γνωρίζεις, χωρίς να την καταλαβαίνεις. Κι αυτό είναι ένα φοβερό παράδοξο.

Υπάρχει κι ακόμη ένα παράδοξο: σύμφωνα με την άποψή σου ότι τα επιστημονικά θέματα δεν πρέπει να συζητιούνται στα φόρα, δεν πρέπει να υπάρχουν φόρα. Υπάρχει επιστημονικός τομέας για κάθε τι στην ζωή σου. Άρα, θα πρέπει να μιλάνε μόνο "ειδικοί", και μόνο με papers γενικά στη ζωή; Επιπλέον, στην καθημερινότητά μας θα πρέπει να λέμε μόνο "καλημέρα" στο διπλανό μας; Ή θα πρέπει να πίνουμε καφέ με papers και τη συνδρομή ειδικών;
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

stavmanr έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:01
Λοξίας έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:00 Καλέ μου σταβ, το δεδομένο είναι ότι δεν μπορείς να καταρρίψεις καμία καθιερωμένη θεωρία που χαίρει της εμπιστοσύνης της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.
Δεν κατέρριψα και δεν προσπάθησα να καταρρίψω οποιαδήποτε τεκμηριωμένη/επιστημονική θεωρία.
Εύγε για τον ελιγμό...
Μόνο που δεν σε ρώτησα αν προσπάθησες, αλλά αν είσαι σε θέση να καταρρίψεις μία καθιερωμένη θεωρία σε επιστημονικό επίπεδο...
Θα απαντήσεις Μπα ε;
stavmanr έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:01Αμφισβητώ τα πάντα, στο βαθμό που προσπαθώ να κατανοήσω τον κόσμο.
Και πολύ καλά κάνεις. ΑΛλά εγώ ζήτησ να μάθω αν εσύ, είσαι σε θέση να καταρρίψεις[/u] μία καθιερωμένη θεωρία σε επιστημονικό επίπεδο.
Θα απαντήσεις; Μπα ε;

stavmanr έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:01Από την άλλη, εσύ αποδέχεσαι κάθε θεωρία χωρίς να την γνωρίζεις, χωρίς να την καταλαβαίνεις. Κι αυτό είναι ένα φοβερό παράδοξο.
Θα σε εγκαλέσω για τρίτη φορά ως ψεύτη...
Στο παράδειγμά με την ΘτΣ, σου έχω τονίσει πως καταλαβαίνω (όπως και πολλοί άλλοι μη σχετικοί) τι λέει η θεωρία, αλλά δεν έχω τα προσόντα να την απορρίψω.
Εσύ τα έχεις;
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

stavmanr έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:01 Υπάρχει κι ακόμη ένα παράδοξο: σύμφωνα με την άποψή σου ότι τα επιστημονικά θέματα δεν πρέπει να συζητιούνται στα φόρα, δεν πρέπει να υπάρχουν φόρα. Υπάρχει επιστημονικός τομέας για κάθε τι στην ζωή σου. Άρα, θα πρέπει να μιλάνε μόνο "ειδικοί", και μόνο με papers γενικά στη ζωή; Επιπλέον, στην καθημερινότητά μας θα πρέπει να λέμε μόνο "καλημέρα" στο διπλανό μας; Ή θα πρέπει να πίνουμε καφέ με papers και τη συνδρομή ειδικών;
Συνεχίζεις να ψεύδεσαι, πράγμα καθόλου παράδοξο για εσένα...
ΠΟΥ ακριβώς εγώ είπα ότι επιστημονικά θέματα δεν πρέπει να συζητιούνται στα φόρα; Μπορείς να μου το δείξεις;
Το υπόλοιπο είναι παραλήρημα προερχόμενο από το ψεύδος σου.
Σαν δεν ντρέπεσαι λιγάκι να προσπαθείς με ψέματα να αντεπεξέλθεις σε μια συζήτηση.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Λοξίας έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:13
stavmanr έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:01
Εύγε για τον ελιγμό...
Μόνο που δεν σε ρώτησα αν προσπάθησες, αλλά αν είσαι σε θέση να καταρρίψεις μία καθιερωμένη θεωρία σε επιστημονικό επίπεδο...
Θα απαντήσεις Μπα ε;
Καθένας είναι σε θέση να καταρρίψει μία θεωρία σε επιστημονικό επίπεδο. Αρκεί πχ. να παρουσιάσει δεδομένα που δεν ανταποκρίνονται στη θεωρία.
stavmanr έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:01Από την άλλη, εσύ αποδέχεσαι κάθε θεωρία χωρίς να την γνωρίζεις, χωρίς να την καταλαβαίνεις. Κι αυτό είναι ένα φοβερό παράδοξο.
Θα σε εγκαλέσω για τρίτη φορά ως ψεύτη...
Στο παράδειγμά με την ΘτΣ, σου έχω τονίσει πως καταλαβαίνω (όπως και πολλοί άλλοι μη σχετικοί) τι λέει η θεωρία, αλλά δεν έχω τα προσόντα να την απορρίψω.
Εσύ τα έχεις;
Από τη στιγμή που δεν έχεις τα προσόντα να αποδείξεις την όποια ΘτΣ, ό,τι και να σου παρουσιάσω δεν θα μπορέσεις να το καταλάβεις. Επομένως, στα δικά σου μάτια δεν υφίσταται ΘτΣ, παρά μόνο ως νεράιδα ή θεότητα των παραμυθιών.
Αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα της συζήτησής μας;

* Προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Συζήτηση κάνουμε.
** Δεν έχω σκοπό να καταρρίψω καμία ΘτΣ. Παλεύουμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς περιγράφει η κάθε ΘτΣ στον κόσμο μας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 29 Δεκ 2021, 12:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Λοξίας έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:16
stavmanr έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:01 Υπάρχει κι ακόμη ένα παράδοξο: σύμφωνα με την άποψή σου ότι τα επιστημονικά θέματα δεν πρέπει να συζητιούνται στα φόρα, δεν πρέπει να υπάρχουν φόρα. Υπάρχει επιστημονικός τομέας για κάθε τι στην ζωή σου. Άρα, θα πρέπει να μιλάνε μόνο "ειδικοί", και μόνο με papers γενικά στη ζωή; Επιπλέον, στην καθημερινότητά μας θα πρέπει να λέμε μόνο "καλημέρα" στο διπλανό μας; Ή θα πρέπει να πίνουμε καφέ με papers και τη συνδρομή ειδικών;
Συνεχίζεις να ψεύδεσαι, πράγμα καθόλου παράδοξο για εσένα...
ΠΟΥ ακριβώς εγώ είπα ότι επιστημονικά θέματα δεν πρέπει να συζητιούνται στα φόρα; Μπορείς να μου το δείξεις;
Το υπόλοιπο είναι παραλήρημα προερχόμενο από το ψεύδος σου.
Σαν δεν ντρέπεσαι λιγάκι να προσπαθείς με ψέματα να αντεπεξέλθεις σε μια συζήτηση.
Αν δεν έχεις πρόβλημα να συζητιούνται τότε γιατί έχεις πρόβλημα να αμφισβητούνται απόψεις, βρε Λοξία;
Έχεις δει συζήτηση που όλοι συμφωνούν μεταξύ τους;

Από το ένα παράδοξο στο επόμενο πηγαίνεις.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

stavmanr έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:17
Λοξίας έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:13
stavmanr έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:01 Δεν κατέρριψα και δεν προσπάθησα να καταρρίψω οποιαδήποτε τεκμηριωμένη/επιστημονική θεωρία.
Εύγε για τον ελιγμό...
Θα απαντήσεις Μπα ε;
Καθένας είναι σε θέση να καταρρίψει μία θεωρία σε επιστημονικό επίπεδο. Αρκεί πχ. να παρουσιάσει δεδομένα που δεν ανταποκρίνονται στη θεωρία.
Εύγε για τον νέο ελιγμό!
Μόνο που δεν ρώτησα για τον καθένα, αλλά ειδικά για εσένα. Πάμε πάλι...
Εσύ, είσαι σε θέση να καταρρίψεις την ΘτΣ; έχεις να παρουσιάσεις δεδομένα που δεν ανταποκρίνονται στην θεωρία;
Θα απαντήσεις; Μπα ε;
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Λοξίας έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:26
stavmanr έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:17
Λοξίας έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:13 Εύγε για τον ελιγμό...
Θα απαντήσεις Μπα ε;
Εύγε για τον νέο ελιγμό!
Μόνο που δεν ρώτησα για τον καθένα, αλλά ειδικά για εσένα. Πάμε πάλι...
Εσύ, είσαι σε θέση να καταρρίψεις την ΘτΣ; έχεις να παρουσιάσεις δεδομένα που δεν ανταποκρίνονται στην θεωρία;
Θα απαντήσεις; Μπα ε;
Μα βρε Λοξία, σου έχω απαντήσει 5 φορές!
Για εμένα, κάθε θεωρία που δεν μπορώ να κατανοήσω δεν έχει νόημα. Δεν μπορώ να αποδεχτώ θεωρίες που δεν κατανοώ.
Η αμφισβήτηση είναι μία δημιουργική διαδικασία μάθησης. Για όλους μας. Για εμένα, για εσένα, για τον Αινστάιν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 29 Δεκ 2021, 12:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

stavmanr έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:01Από τη στιγμή που δεν έχεις τα προσόντα να αποδείξεις την όποια ΘτΣ, ό,τι και να σου παρουσιάσω δεν θα μπορέσεις να το καταλάβεις.
Εγώ βασίζομαι στις αποδείξεις τις παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για την ισχύ της θεωρίας. Και, επίσης, στην κατάρρευση όσων αμφισβητήσεων έχουν τεθεί στα τόσα χ΄ρονια.
Εσύ παρουσίασε τις δικές σου αποδείξεις και μετά βλέπουμε...

stavmanr έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:01* Προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Συζήτηση κάνουμε.
** Δεν έχω σκοπό να καταρρίψω καμία ΘτΣ. Παλεύουμε να κατανοήσουμε τι ακριβώς περιγράφει η κάθε ΘτΣ στον κόσμο μας.
Την ψυχραιμία μου την διατηρώ, δεν είναι δα και κάτι το δύσκολο. Απλά λυπάμαι για την προσφυγή σου σε ψέματα.

Α, νέος ελιγμός...καλός!
Δεν σε ρώτησα τι σκοπεύεις να κάνεις. Σε ρώτησα αν μπορείς, αν είσαι σε θέση εσύ να καταρρίψεις την ΘτΣ.
Θα απαντήσεις; Μπα ε;
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

stavmanr έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:32 Μα βρε Λοξία, σου έχω απαντήσει 5 φορές!
Για εμένα, κάθε θεωρία που δεν μπορώ να κατανοήσω δεν έχει νόημα. Δεν μπορώ να αποδεχτώ θεωρίες που δεν κατανοώ.
Η αμφισβήτηση είναι μία δημιουργική διαδικασία μάθησης. Για όλους μας. Για εμένα, για εσένα, για τον Αινστάιν.
Μπα! Απάντησες 5 φορές και δεν το έχω δει; Που είναι;
Μα δεν σε έχω ρωτήσει αν έχει νόημα για εσένα μια θεωρία που δεν την κατανοείς.
Υποτίθεται πως έχει κατανοήσει την ΘτΣ, έτσι; Κάνω λάθος;
Αφού λοιπόν την έχεις κατανοήσει, γιατί δεν απαντάς αν είσαι σε θέση να την απορρίψεις σε επιστημονικό πεδίο;
Θα απαντήσεις; Μπα ε;
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Λοξίας έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:32
stavmanr έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:01Από τη στιγμή που δεν έχεις τα προσόντα να αποδείξεις την όποια ΘτΣ, ό,τι και να σου παρουσιάσω δεν θα μπορέσεις να το καταλάβεις.
Εγώ βασίζομαι στις αποδείξεις τις παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για την ισχύ της θεωρίας.
Δεν βασίζεσαι σε τέτοιες αποδείξεις, Λοξία. Πιστεύεις ότι υπάρχουν αποδείξεις που αποδεικνύουν αυτά που εσύ νομίζεις ότι λέει μία θεωρία.
Γι' αυτό και σου μιλώ πάντοτε σε ενικό. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αν μία θεωρία αποδεικνύεται μαθηματικά ή με άλλο εργαλείο, αλλά αν εσύ έχεις καταλάβει τι λέει αυτή η θεωρία που αποδεικνύεται.
Δεν υπάρχει θεωρία ως προς υποκείμενο που δεν κατανοεί τη θεωρία αυτή. Μετατρέπεις την επιστημονική δραστηριότητα σε θρησκειολογικό εργαλείο. Κάτι σα λατρεία.
stavmanr έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:01* Προσπάθησε να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Συζήτηση κάνουμε.
Την ψυχραιμία μου την διατηρώ, δεν είναι δα και κάτι το δύσκολο. Απλά λυπάμαι για την προσφυγή σου σε ψέματα.

Α, νέος ελιγμός...καλός!
Δεν σε ρώτησα τι σκοπεύεις να κάνεις. Σε ρώτησα αν μπορείς, αν είσαι σε θέση εσύ να καταρρίψεις την ΘτΣ.
Θα απαντήσεις; Μπα ε;
Πως να καταρρίψω μία θεωρία που βρίσκω ισχυρή βρε Λοξία;
Αφού τη βρίσκω ήδη ισχυρή, γιατί να βάζω τον εαυτό μου με το ζόρι να σκέφτεται αν μπορεί να την καταρρίψει;
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

stavmanr έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:37

Α, νέος ελιγμός...καλός!
Θα απαντήσεις; Μπα ε;
Αφού τη βρίσκω ήδη ισχυρή, γιατί να βάζω τον εαυτό μου με το ζόρι να σκέφτεται αν μπορεί να την καταρρίψει;
Καλό!
Για να μην κρατάω άλλο τα χαρτιά μου κλειστά, αυτό που κάνω εδώ και μερικά ποστς είναι να τεστάρω την ικανότητά σου να μην απαντάς...
Και τα έχεις καταφέρει πολύ καλά. Αλλά το τεστ δεν έχει τελειώσει ακόμα...

Ώστε βρίσκεις την ΘτΣ ισχυρή. Πάμε καλά...
Εντάξει, δεν χρειάζεται να ζοριστείς. Δεν είναι κάποια ερώτηση που απαιτεί πνευματική δύναμη για να την απαντήσεις. Είναι πολύ απλή.
Εσύ, έχοντας καταλάβει τι λέει η ΘτΣ, είσαι σε θέση να τη καταρρίψεις σε επιστημονικό επίπεδο;
Απλή ερώτηση, που δεν κρύβει κάποια παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Εγώ βασίζομαι στις αποδείξεις τις παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για την ισχύ της θεωρίας.
Δεν βασίζεσαι σε τέτοιες αποδείξεις, Λοξία. Πιστεύεις ότι υπάρχουν αποδείξεις που αποδεικνύουν αυτά που εσύ νομίζεις ότι λέει μία θεωρία.
Γι' αυτό και σου μιλώ πάντοτε σε ενικό. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αν μία θεωρία αποδεικνύεται μαθηματικά ή με άλλο εργαλείο, αλλά αν εσύ έχεις καταλάβει τι λέει αυτή η θεωρία που αποδεικνύεται.
Δεν υπάρχει θεωρία ως προς υποκείμενο που δεν κατανοεί τη θεωρία αυτή. Μετατρέπεις την επιστημονική δραστηριότητα σε θρησκειολογικό εργαλείο. Κάτι σα λατρεία.
Συνεχίζεις ακόμα τις ψευτοφιοριτούρες...
Δεν νομίζω τι λέει. Ξέρω τι λέει η ΘτΣ και τι επιπτώσεις έχει και θα έχει στο μέλλον (κυρίως στο μέλλον), η εφαρμογή της.
Το να μην την καταλαβαίνεις, δεν έχει σχέση στην συζήτησή μας. Διότι, παρ' όλο που κάποιος δεν κατανοεί τι λέει η ΘτΣ, απολαμβάνει την χρήση και τα ωφέλη του GPS, για παράδειγμα. Οπότε, αυτό άσε το έξω από την συζήτηση, καθώς αυτός δεν μετατρέπει την ΘτΣ σε θρησκειολογικό εργαλείο, επειδή δεν κατανοεί τι λέει.
Πόσω μάλλον ένας που την κατανοεί.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λοξίας την 29 Δεκ 2021, 12:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Λοξίας έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:46
Λοξίας έγραψε: 29 Δεκ 2021, 12:32 Την ψυχραιμία μου την διατηρώ, δεν είναι δα και κάτι το δύσκολο. Απλά λυπάμαι για την προσφυγή σου σε ψέματα.

Α, νέος ελιγμός...καλός!
Θα απαντήσεις; Μπα ε;
Καλό!
Για να μην κρατάω άλλο τα χαρτιά μου κλειστά, αυτό που κάνω εδώ και μερικά ποστς είναι να τεστάρω την ικανότητά σου να μην απαντάς...
Αυτό που κάνεις εδώ και πολλά ποστς είναι αυτό που σου βγαίνει αυθόρμητα στις συζητήσεις. Να προσπαθείς να υποβαθμίσεις τον συνομιλητή σου, Λοξία.
Ψάχνεις κάθε ευκαιρία, χρησιμοποιείς κάθε πρόσφορο μέσο για να ασχοληθείς μόνο με την απαξίωση του συνομιλητή.
Ώστε βρίσκεις την ΘτΣ ισχυρή. Πάμε καλά...
Φυσικά. Αλλά είμαι διαισθητικά βέβαιος ότι κάτι μας διαφεύγει...
Εντάξει, δεν χρειάζεται να ζοριστείς. Δεν είναι κάποια ερώτηση που απαιτεί πνευματική δύναμη για να την απαντήσεις. Είναι πολύ απλή.
Εσύ, έχοντας καταλάβει τι λέει η ΘτΣ, είσαι σε θέση να τη καταρρίψεις σε επιστημονικό επίπεδο;
Απλή ερώτηση, που δεν κρύβει κάποια παγίδα.
Καταρχήν, η εμμονή σου στη ΘτΣχετικότητας σε ένα νήμα για τη ΘτΕξέλιξης των ειδών, δείχνει πολλά. Αντιλαμβάνεσαι κι ο ίδιος ότι η ισχύς της μίας δεν έχει καμία σχέση με την ισχύ της άλλης. Έστω και διαισθητικά. Και προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις επάνω σε αυτήν που νομίζεις ότι σε βολεύει καλύτερα στο διάλογο, κι ας είναι άσχετη με το διάλογο καθαυτό.
Σου εξήγησα από το πρώτο σχεδόν ποστ ότι κάθε επιστημονικός τομέας έχει διαφορετικό τρόπο τεκμηρίωσης και αντίληψης της έννοιας "επιστημονική μελέτη". Αλλιώς τεκμηριώνεται η ΘτΣ κι αλλιώς η οικονομική θεωρία ή οτιδήποτε άλλο.
Δεν είσαι ο πρώτος που προσπαθεί να τεκμηριώσει την ΘτΕ στηριζόμενος στην αυθεντία της επιστήμης, χρησιμοποιώντας το κύρος των θεωριών της Φυσικής.
Είναι λογικό άλμα. Σόφισμα. Και δείχνει ότι ούτε ο ίδιος πιστεύεις πραγματικά αυτά που υποτίθεται ότι υποστηρίζεις στο διάλογο.
Αν πραγματικά πίστευες στην αδιαμφισβήτητη τεκμηρίωση της όποιας ΘτΕ, δεν θα είχες για ιδεολογική ανάγκη τα δεκανίκια της ΘτΣ.

Δεν έχω λόγο να καταρρίψω κάτι που βγάζει νόημα σε εμένα. Είτε αυτό είναι ΘτΣ είτε όχι.

* Τη ΘτΣ πασχίζει ο άνθρωπος να κατανοήσει στο πλήρες εύρος της εδώ κι 110 χρόνια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 29 Δεκ 2021, 13:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”