Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
kameron έγραψε: 24 Απρ 2021, 11:15
Μου ήρθε και εμένα αυτομάτως η ειδοποίηση μέσω άυλης.
7 Μαιου η πρώτη δόση, 15 ημέρες μετά την ειδοποίηση, μια χαρά.
Ποιά ειδοποίηση;
Ειδοποίηση στο κινητό και με mail καθώς είμαι στην άυλη συνταγογράφηση.
Αφού επιβεβαίωσα, μου ήρθε και νέα ειδοποίηση ότι τα δυο ραντεβού "κλείδωσαν" στις εν λόγω ημερομηνίες.
kameron έγραψε: 24 Απρ 2021, 11:15
Μου ήρθε και εμένα αυτομάτως η ειδοποίηση μέσω άυλης.
7 Μαιου η πρώτη δόση, 15 ημέρες μετά την ειδοποίηση, μια χαρά.
Ποιά ειδοποίηση;
Ειδοποίηση στο κινητό και με mail καθώς είμαι στην άυλη συνταγογράφηση.
Αφού επιβεβαίωσα, μου ήρθε και νέα ειδοποίηση ότι τα δυο ραντεβού "κλείδωσαν" στις εν λόγω ημερομηνίες.
Η διατύπωση "15 μέρες μετά την ειδοποίηση" με μπέρδεψε.
Ασέβαστος έγραψε: 24 Απρ 2021, 10:36
και νομιζα οτι υπαρχουν μονο ψεκ και μη ψεκ. αλλα τελικα υπαρχουν και ιμιψεκ.
Υπάρχουν χώρες που έχουν απαγορεύσει γενικώς το αστραζενεκα, και άλλες για κάτω από του 50 ετών. Δεν τους κόβω ψεκασμενους. Αν είσαι τώρα νέος άνθρωπος που κινδυνεύεις άπειροελάχιστα βάση ποσοστών από τον ιό και να πας να κάνεις το ζενεκα, πρέπει να είσαι και πολύ αλτρουιστης με τους γύρω σου. Αν είναι περίμενε να κάνεις πφαιζερ η μοντέρνα. Αλλά εδώ εμβολιαζονται οι μισοί άνω των 60, οι νέοι άνθρωποι τώρα μας πειράζουν; σε αυτούς έπρεπε να στοχεύουν με πφαιζερ.
Eγώ που είμαι 45 και δεν έχω θέματα υγείας να το κάνω το Αστρα Ζενεκα ή το Τζόνσον? Η να περιμένω να κάνω πφαιζερ? Δίλημμα. Πάντως με συνομήλικους μου που μιλάω δεν βλέπω και μεγάλη προθυμία για Αστρα Ζένεκα κυρίως. Και σημειωτέον οτι έρχομαι σε επαφή με πολύ κόσμο λόγω δουλειάς. Από την άλλη όμως δεν είναι μόνο οι παρενέργειες του Αστρα Ζένεκα που φοβίζουν, είναι και η αποτελεσματικότητα του που είναι μικρότερη από αυτήν του εμβολίου του αρειανού κτηνίατρου. Και αν συνυπολογίσεις και το γεγονός οτι η δεύτερη δόση του Αστρα Ζένεκα είναι μετά από 2 μήνες δεν βλέπω και καμιά διαφορά από το να περιμένεις 1-2 μήνες για το εμβόλιο της Pfizer.
να πα να ρημαδοκανεις οποιο ρημαδοεμβολιο βρεθει μπροστα σου και να μην ψειριζεις τη μαιμου.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Fluffy έγραψε: 23 Απρ 2021, 17:22
Όπου νάναι έρχεται η σειρά μας να πάμε με χαρά για εμβολιασμό. Ψάχνω να βρώ επιχειρήματα που να με αποτρέψουν. Προς το παρόν ακούω κάτι «η γιαγιά σουλτάνα κάπνιζε μέχρι τα 100 αρα το κάπνισμα δε βλαπτει», « τα εμβόλια δεν έχουν μακροπροθεσμες μελέτες», πραγματα δηλαδή που δεν στοιχειοθετούν σοβαρό λόγο να με αποτρέψουν.
Πχωρουμιτες/ισσες υπάρχει κάποιο επιχείρημα, συλλογισμός που να είναι πειστικό για την αποφυγή του εμβολιασμου;
Το οτι έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσεις αργότερα κάποιο αυτοάνοσο νοσημα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢