!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Βάπτιση βρέφους καταλήγει σε πνιγμό!

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Re: Βάπτιση βρέφους καταλήγει σε πνιγμό!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Φεβ 2021, 12:01 Ο τράγος όπως κ ολοι που βυθίζουν το κεφάλι του παιδιού είναι για σουβλισμα . Λιγο στο κεφάλι ρίχνεις κ τελος, αλλιώς μιλάμε για βασανιστήριο. Δεν ξέρω τι στον πούτσο συζητάτε 10 σελίδες, όποιος θέλει τέτοια τριτοκοσμικα έθιμα να πάει στη Σομαλία να κατακρεουργει κλειτοριδες νεογέννητων
Εδω θα γίνετε αθρωποι
Θα μπορούσε να είναι θεμα θεολογίας. Η ορθοδοξία απαιτεί τριπλή κατάδυση αντίθετα από την καθολική που το κάνει δι επιχυσεως. Αλλά αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Εφόσον έχει τηρηθεί η τριαδικη φόρμουλα στην τελετουργία κατάδυση η επιχυση είναι το ίδιο σχετικά. Είναι βασικά θέμα παραδοσης.

Εχω παραβρεθεί σε δεκάδες βαπτίσεις και γενικότερα δεν είδα κανέναν να διαμαρτυρεται ούτε κάποιο παιδί να πνίγεται. Οι περισσότεροι ιερείς γνωρίζουν πως πρέπει να γίνει χωρίς να βαφτεί το παιδί. Χωρίς βέβαια να αποκλείονται και οι αγαρμποι/άτσαλοι οι οποίοι θα έπρεπε να μην το κάνουν αν δεν αλλάξουν τον τρόπο τους.

Π.χ. Άλλο είναι να το βουτήξεις πλήρως για λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο όρθιο κρατώντας από τις μασχάλες και αλλο να το βυθίσει για 10 δευτερόλεπτα ανάσκελα. Όπως είπα και παραπάνω την ανηψια μου την έκανε πατητη ο παπάς σε τρεις γρήγορες κινήσεις και όχι μόνο δεν έκλαψε αλλά μάλλον το διασκέδαζε γελωντας
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ασέβαστος έγραψε: 03 Φεβ 2021, 11:17
Mitharadir έγραψε: 03 Φεβ 2021, 11:08
Και το καρναβάλι και οι αποκριές ελληνικά έθιμα και μέρος της ελληνικής παράδοσης είναι όπως και η βάφτιση.Αυτό θέλει να ξεριζώσει η παγκοσμιοποίηση.Την παράδοση συνολικά όπως και την οικογένεια έτσι ώστε οι λαοί να μην έχουν ταυτότητες και να μετατραπούν σε λαούς-ζόμπι καταργώντας έτσι την έννοια του έθνους.Κάτι τέτοιο επιχειρείται με τις συζητήσεις για ''Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης'' δηλαδή για μια ομοσπονδιακή Ευρωπαική Ένωση στα πρότυπα των ΗΠΑ(με τα 27 κράτη-μέλη της να αποτελούν καθενα απο μια πολιτεία).
το καρναβαλι ειναι διονυσιακο εθιμο, παγανιστικο, και ναι, ελληνικο.ακριβως το αντιθετο του χριστιανισμου.

οποτε δε γινεται να ειναι 80% χριστιανοι, και ταυτοχρονα 80% παγανιστες.

μακαρι να καταργηθει η εννοια του εθνους, και να υπαρξει ενωμενη ευρωπη, και ακομη καλυτερα, ενωμενος πλανητης, χωρις εθνη.
Σαφώς και υπάρχει συνέχεια των εθίμων. Και τα περισσότερα έθιμα της λαϊκής παράδοσης, παγανιστικές μεταφορές είναι. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Που ακριβώς βρίσκεις το αρνητικό στοιχείο σε αυτό το φαινόμενο;

Πιο συγκεκριμένα, που θεωρείς ότι η διατήρηση παγανιστικών εθίμων εκλαμβάνεται πιο χαλαρά από την επίσημη εκκλησία;
Στους καθολικούς ή στους ορθόδοξους;

Και κάτι άλλο. Είσαι σίγουρος ότι τα περισσότερα παγανιστικά έθιμα έχουν ελληνική ρίζα;

Αν ναι, κάνεις μέγα λάθος. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι, κάπου στη μέση; Για να γίνω πιο κατανοητή. Μπορούν κάλλιστα να επιλέξουν τα παιδιά, όταν ενηλικιωθούν,αν θα βαπτιστουν με τον Ορθόδοξο τρόπο ή αν θα παραμείνουν στην απλή ονοματοδοσία.
Προσωπικά ανέχτηκα καταστάσεις, ένεκα σογιών στα 21-23 και με χάλασε τα μάλα που δεν τους είπα απλα΄να πάνε να γαμηθούν. Ο συμβίος χριστιανός, όχι όμως κάτι τραγικό, απλά για το ''θεαθήναι'', επίσης δεν μπορούσε να χαλάσει χατήρια.
Θεωρώ το έθιμο, ενοχλητικό, ενίοτε βάρβαρο και δεν θα προέτρεπα κανέναν φρέσκο γονιό, να μπει στη διαδικασία.
Δεν με αφορούν οι παντός είδους στατιστικές, εμμένω στην άποψή μου και επιπροσθέτως θεωρώ πως δεν προσφέρει κάπου ουσιαστικά, το να έχεις '' την σφραγίδα'' του βαπτισμένου. Δεν σου προσφέρει κάτι το διαφορετικό επί του πρακτέου.
Άσε που καταγράφει δούλους.
Τα παιδιά μου τα μεγάλωσα να είναι υπερήφανα για τις επιλογές στη ζωή τους. Όχι να έχουν την άρρωστη ταπεινότητα που δεν βοηθάει σε καμία των περιπτώσεων και απλά τα κατηγοριοποεί στις ατραπούς μιας σύνεσης και υποδούλωσης, που προσωπικά καταδικάζω απερίφραστα.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Δεν χρειαζεται δε, να πω ότι θλίβομαι βαθειά για την τύχη του βρέφους. Ούτε να πω, τι θα έκαμα αν ήμουν η μάνα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Φεβ 2021, 12:38
Ασέβαστος έγραψε: 03 Φεβ 2021, 11:17
Mitharadir έγραψε: 03 Φεβ 2021, 11:08
Και το καρναβάλι και οι αποκριές ελληνικά έθιμα και μέρος της ελληνικής παράδοσης είναι όπως και η βάφτιση.Αυτό θέλει να ξεριζώσει η παγκοσμιοποίηση.Την παράδοση συνολικά όπως και την οικογένεια έτσι ώστε οι λαοί να μην έχουν ταυτότητες και να μετατραπούν σε λαούς-ζόμπι καταργώντας έτσι την έννοια του έθνους.Κάτι τέτοιο επιχειρείται με τις συζητήσεις για ''Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης'' δηλαδή για μια ομοσπονδιακή Ευρωπαική Ένωση στα πρότυπα των ΗΠΑ(με τα 27 κράτη-μέλη της να αποτελούν καθενα απο μια πολιτεία).
το καρναβαλι ειναι διονυσιακο εθιμο, παγανιστικο, και ναι, ελληνικο.ακριβως το αντιθετο του χριστιανισμου.

οποτε δε γινεται να ειναι 80% χριστιανοι, και ταυτοχρονα 80% παγανιστες.

μακαρι να καταργηθει η εννοια του εθνους, και να υπαρξει ενωμενη ευρωπη, και ακομη καλυτερα, ενωμενος πλανητης, χωρις εθνη.
Σαφώς και υπάρχει συνέχεια των εθίμων. Και τα περισσότερα έθιμα της λαϊκής παράδοσης, παγανιστικές μεταφορές είναι. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Που ακριβώς βρίσκεις το αρνητικό στοιχείο σε αυτό το φαινόμενο;

Πιο συγκεκριμένα, που θεωρείς ότι η διατήρηση παγανιστικών εθίμων εκλαμβάνεται πιο χαλαρά από την επίσημη εκκλησία;
Στους καθολικούς ή στους ορθόδοξους;

Και κάτι άλλο. Είσαι σίγουρος ότι τα περισσότερα παγανιστικά έθιμα έχουν ελληνική ρίζα;

Αν ναι, κάνεις μέγα λάθος. :lol:
δεν βρισκω κατι αρνητικο.

σημειωνω οτι ειναι γελοιο να ονομαζεται το 80% χριστιανοι, και ταυτοχρονα ιδιο ποσοστο παγανιστες. η αληθεια ειναι οτι αντε 5% να ειναι αληθινοι πιστοι σε οτιδηποτε. οι λοιποι ειναι μια φορα το χρονο χριστιανοι (το πασχα) μια παγανιστες( τις αποκριες) και 363 οτι κατσει την καθε μερα.
και οταν τους ρωτανε στα γκαλοπ, απαντανε το πρωτο που τους ερχεται στο μυαλο, χωρις να το πολυκοσκινιζουν οτι δεν μπορουν ταυτοχρονα να ειναι χριστιανοι και καρναβαλιστες, να σεβονται την εκκλησια και να κατεβαζουν χριστοπαναγιες, να ακολουθουν τις γραφες και να γαμιουνται πριν το γαμο. και μετα, αλλα με αλλους :003: ενω ταυτοχρονα αναβουν κερακι την κυριακη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Ασέβαστος έγραψε: 03 Φεβ 2021, 11:05
Mitharadir έγραψε: 03 Φεβ 2021, 10:57
Nandros έγραψε: 02 Φεβ 2021, 19:10
Αυτοί στις 2 στήλες δεξιά δεν θα βαπτίσουν τα παιδιά τους, θα δηλώσουν απλά το όνομα στο ληξιαρχείο.
.
85% οι χριστιανοί ορθόδοξοι και 91% λέει πως βαφτίζει/θα βαφτίσει τα παιδιά του.Καλό πήξιμο :c020:
Spoiler
Εικόνα

Εικόνα
και 81.8% πιστοι του θεου διονυσου, καρναβαλιστες αφου :102:
Τα νούμερα θυμίζουν το δημοψήφισμα της χούντας!
Και δεν ξέρω αν πρόσεξες την άλλη πουστιά. Όλα είναι έθιμα εκτός από το σκυλοπνίξιμο.
Δεν κατάφερα να βρω την πηγή, το πιο πιθανόν κάποιο βοθρομπλόγκ.
Υπάρχουν δημοσκοπήσεις που ανατρέπουν τα ψέματα που μας έφερε.

18 Απριλίου 2015. δημοσκόπηση Κάπα Research ... το 74,5% της κοινής γνώμης τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας.
ποσοστό 63,9% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από τη δραστηριότητα της Εκκλησίας.

https://www.tovima.gr/2015/04/18/politi ... ekklisias/

Όλοι αυτοί θα βαφτίσουν τα παιδιά τους; :smt077:
.
Άβαταρ μέλους
Nandros

Πασιφάη έγραψε: 03 Φεβ 2021, 13:19 Μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι, κάπου στη μέση; Για να γίνω πιο κατανοητή. Μπορούν κάλλιστα να επιλέξουν τα παιδιά, όταν ενηλικιωθούν,αν θα βαπτιστουν με τον Ορθόδοξο τρόπο ή αν θα παραμείνουν στην απλή ονοματοδοσία.
Προσωπικά ανέχτηκα καταστάσεις, ένεκα σογιών στα 21-23 και με χάλασε τα μάλα που δεν τους είπα απλα΄να πάνε να γαμηθούν. Ο συμβίος χριστιανός, όχι όμως κάτι τραγικό, απλά για το ''θεαθήναι'', επίσης δεν μπορούσε να χαλάσει χατήρια.
Θεωρώ το έθιμο, ενοχλητικό, ενίοτε βάρβαρο και δεν θα προέτρεπα κανέναν φρέσκο γονιό, να μπει στη διαδικασία.
Δεν με αφορούν οι παντός είδους στατιστικές, εμμένω στην άποψή μου και επιπροσθέτως θεωρώ πως δεν προσφέρει κάπου ουσιαστικά, το να έχεις '' την σφραγίδα'' του βαπτισμένου. Δεν σου προσφέρει κάτι το διαφορετικό επί του πρακτέου.
Τα παιδιά μου τα μεγάλωσα να είναι υπερήφανα για τις επιλογές στη ζωή τους. Όχι να έχουν την άρρωστη ταπεινότητα που δεν βοηθάει σε καμία των περιπτώσεων και απλά τα κατηγοριοποεί στις ατραπούς μιας σύνεσης και υποδούλωσης, που προσωπικά καταδικάζω απερίφραστα.
Πας καλά;
Θα απομείνουν λιγότεροι από τους 300 του Λεωνίδα! Ποιος στα 20 του θα πάει να βαπτιστεί;
Γι αυτό δουλεύει το νηπιοβάτισμα και η συνεχής πλύση εγκεφάλου παιδιόθεν για το μάζεμα στο μαντρί.
Ρώτα τα παιδιά σου τί είδους γάμο θα κάνουν και αν βαπτίσουν τα παιδιά τους.
.
Άβαταρ μέλους
George_V

Η απάντηση είναι ναι.

Ακόμα και αν είναι απογοητευμένοι οι ίδιοι από την εκκλησία θα το κάνουν λόγω πίεσης από σόγια λόγω παράδοσης και πολλών άλλων λόγων.

Επαναλαμβάνω ότι η κοινωνία μας είναι βαθύτατα συντηρητική και ακολουθεί συγκεκριμένες κοινωνικές νορμες. Απλά κάποιος δεν μπορεί να τις παραβιάσει η αγνοήσει χωρίς συνέπειες.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Nandros έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:03
Πασιφάη έγραψε: 03 Φεβ 2021, 13:19 Μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι, κάπου στη μέση; Για να γίνω πιο κατανοητή. Μπορούν κάλλιστα να επιλέξουν τα παιδιά, όταν ενηλικιωθούν,αν θα βαπτιστουν με τον Ορθόδοξο τρόπο ή αν θα παραμείνουν στην απλή ονοματοδοσία.
Πας καλά;
Θα απομείνουν λιγότεροι από τους 300 του Λεωνίδα! Ποιος στα 20 του θα πάει να βαπτιστεί;
Γι αυτό δουλεύει το νηπιοβάτισμα και η συνεχής πλύση εγκεφάλου παιδιόθεν για το μάζεμα στο μαντρί.
Ρώτα τα παιδιά σου τί είδους γάμο θα κάνουν και αν βαπτίσουν τα παιδιά τους.
.
Μα κανένα, πλην ελαχιστων, ΔΕΝ θα επιλέξει , αυτό προσπαθω να κάμω σαφές. Χεστήκανε. :lol:
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

George_V έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:06 Η απάντηση είναι ναι.

Ακόμα και αν είναι απογοητευμένοι οι ίδιοι από την εκκλησία θα το κάνουν λόγω πίεσης από σόγια λόγω παράδοσης και πολλών άλλων λόγων.

Επαναλαμβάνω ότι η κοινωνία μας είναι βαθύτατα συντηρητική και ακολουθεί συγκεκριμένες κοινωνικές νορμες. Απλά κάποιος δεν μπορεί να τις παραβιάσει η αγνοήσει χωρίς συνέπειες.
Πλέον όχι. Οι νόρμες ευτυχώς αλλάζουν και διαπιστώνω πως το θέμα της ανεξιθρησκείας και της επιλογής, ολοένα και αυξάνει.
Ακριβώς επειδή κάποιοι φάγαμε στη μαπα τον συντηρητισμό.
Άβαταρ μέλους
George_V

Πασιφάη έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:09

Πλέον όχι. Οι νόρμες ευτυχώς αλλάζουν και διαπιστώνω πως το θέμα της ανεξιθρησκείας και της επιλογής, ολοένα και αυξάνει.
Θα σου πω το αντίθετο. Τυγχάνει να μη ζω πλέον Αθήνα και η ελληνική επαρχία παραμένει βαθύτατα συντηρητική. Και όχι μόνο στο θέμα βάφτισης.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ανεξιθρησκεια και την ελευθερία επιλογής αλλά ο συντηρητισμος υπάρχει και θα υπάρχει γιατί είναι γραμμένος στο DNA μας. Ακο. Ακομα και άπιστος να ειναι κάνεις αν τον ρωτήσεις γιατί βάφτισε τα παιδιά του θα σου πει ότι ήταν μια κοινωνική σύμβαση η υποχρέωση. Η γιατί του σπάσανε τα @@ τα σόγια. Έχω περιπτώσεις και εντός οικογένειας.
Άβαταρ μέλους
Nandros

Έχω χέσει κυριολεκτικά κάποιες κοινωνικές νόρμες, αυτό πριν 40 χρόνια, και ο κοινωνικός μου περίγυρος ούτε που ασχολήθηκε. Δεν είδα τίποτα συνέπειες.

Η προσπάθεια εκφοβισμού που κάνεις είναι θλιβερή/δεν περνάει πια.
.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

George_V έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:15
Πασιφάη έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:09

Θα σου πω το αντίθετο. Τυγχάνει να μη ζω πλέον Αθήνα και η ελληνική επαρχία παραμένει βαθύτατα συντηρητική. Και όχι μόνο στο θέμα βάφτισης.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την ανεξιθρησκεια και την ελευθερία επιλογής αλλά ο συντηρητισμος υπάρχει και θα υπάρχει γιατί είναι γραμμένος στο DNA μας. Ακο. Ακομα και άπιστος να ειναι κάνεις αν τον ρωτήσεις γιατί βάφτισε τα παιδιά του θα σου πει ότι ήταν μια κοινωνική σύμβαση η υποχρέωση. Η γιατί του σπάσανε τα @@ τα σόγια. Έχω περιπτώσεις και εντός οικογένειας.
Δεν υπάρχει τίποτε γραμμένο στο DNA μας. Εμείς αποφασιζουμε. Μην ακούω αηδίες μεσημεριάτικα. Είναι σαφές αυτό που λέω και το βλέπω καθημερινά στο τρόπο που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι τη θρησκεία και τα παράγωγα της.
Σαφώς υπάρχει ακόμη η νοοτροπία αλλά δεν είναι κανόνας.

Κάποτε τα σόγια, σπάγανε αρχίδια στο μέγιστο βαθμό. Ευτυχώς που πλέον δεν υφίσταται κατι τέτοιο.
Άβαταρ μέλους
George_V

Nandros έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:21

Έχω χέσει κυριολεκτικά κάποιες κοινωνικές νόρμες, αυτό πριν 40 χρόνια, και ο κοινωνικός μου περίγυρος ούτε που ασχολήθηκε. Δεν είδα τίποτα συνέπειες.

.
Δεν είσαι ακριβώς δείγμα του ελληνικού λαού.
Άβαταρ μέλους
Nandros

George_V έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:24
Nandros έγραψε: 03 Φεβ 2021, 14:21

.
Δεν είσαι ακριβώς δείγμα του ελληνικού λαού.
Και είμαι πολύ περήφανος γι αυτό.
Μακρυά από μένα η αμορφωσιά και η ηλιθιότητα.
.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”