Της οποίας το κύτταρο είναι η οικογένεια.Λίνο Βεντούρα έγραψε: 13 Ιουν 2020, 18:44Αυτό το πράγμα λέγεται «γειτονιά» και «κοινωνία»foscilis έγραψε: 13 Ιουν 2020, 12:15συζητούσα χθες με τη σύζυγο ότι εγώ όντως έπαιζα με τους φίλους μου στη γειτονιά τρία τετράγωνα από το σπίτι μου σε ένα παρκάκι στη Δάφνη των 80s, όλη μέρα χωρίς επιτήρηση.Σενέκας έγραψε: 13 Ιουν 2020, 11:05
Αν κρίνουμε από το πως μεγαλώσατε και τι είδους ενήλικες είστε πλέον, πάλι καλά
Αλλά το σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή και συνειδητοποίησα ότι το παρκάκι είχε οπτική επαφή με το σπίτι του ενός από τα παιδιά της παρέας. Ότι σε όλη τη διαδρομή ήταν μονοκατοικίες που έμεναν συγγενείς της μάνας μου συμπεριλαμβανομένης (στο πιο στρατηγικό σημείο) της αδερφής του παππού μου με το ταιριαστό όνομα "Κατίνα" η οποία ήταν σε μόνιμη βάση στο περβάζι της και δεν έπαιζε ούτε κουνούπι να κλάσει χωρίς να το μάθει. Και το τελικό που είχα ξεχάσει τελείως: ένα σπίτι στο οποίο έμεναν η γιαγιά και ο παππούς ενός από τα κορίτσια της παρέας είχε πόρτα ακριβώς στο παρκάκι, γι' αυτό μαζευόταν όλη η παρέα εκεί. Δηλαδή στην πραγματικότητα έπαιζα στην αυλή της γιαγιάς της συμμαθήτριάς μου.
Μία φορά πέρασα με τον ξάδερφό μου το πρώτο στενάκι της διαδρομής προς το παρκάκι χωρίς να κοιτάξουμε (μιλάμε για στενάκι με ένα αυτοκίνητο την ώρα) και την άλλη μέρα ο θείος μου μας άστραψε σφαλιάρες γιατί η γειτονιά μας είχε δει να περνάμε χωρίς να κοιτάξουμε.
Στην πραγματικότητα λοιπόν ήμασταν υπό πολύ πιο στενή επιτήρηση απ' ό,τι τα σημερινά παιδιά, απλώς δεν είχε την ίδια μορφή.
Και παρ' όλα αυτά και οι δύο αδερφές μου σε αυτή τη γειτονιά, στο πρώτο στενό από το σπίτι μας (αυτό που περάσαμε χωρίς να κοιτάξουμε το γεμάτο συγγενείς), πριν καν πάνε πρώτη δημοτικού, τους έτυχε επιδειξίας χωμένος σε οικοδομή να λέει "κοριτσάκι έλα δω" δείχνοντας το πουλί του.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Εξαφάνιση 10χρονης στην Θεσσαλονίκη
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Εξαφάνιση 10χρονης στην Θεσσαλονίκη
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Η γειτονιά με την παλιά έννοια, ενέχει πολλά κολεκτιβιστικά χαρακτηριστικά που αγνοούν οι αριστεροί. Αυτοί εστιάζουν μόνο στα αρνητικά (φόλες στις γάτες, γριές σε ρόλο καμερών παρακολούθησης, τσακωμοί για το πάρκινγκ, κουτσομπολιό).
Επειδή όμως έχουν καταφέρει να αποδομίσουν τον ρόλο της σε σύμπραξη με τις παγκοσμιοποιητικές επιταγές, τώρα βλέπουμε φαινόμενα "Μαρκέλλα".
Προσωπικά δεν θα απορήσω αν εμπλέκεται και η χρήση του facebook σε όλο αυτό που έγινε.
Επειδή όμως έχουν καταφέρει να αποδομίσουν τον ρόλο της σε σύμπραξη με τις παγκοσμιοποιητικές επιταγές, τώρα βλέπουμε φαινόμενα "Μαρκέλλα".
Προσωπικά δεν θα απορήσω αν εμπλέκεται και η χρήση του facebook σε όλο αυτό που έγινε.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- Philip Mortimer
Καλά, σε έχω για σοβαρό.AlienWay έγραψε: 14 Ιουν 2020, 16:38 Η γειτονιά με την παλιά έννοια, ενέχει πολλά κολεκτιβιστικά χαρακτηριστικά που αγνοούν οι αριστεροί. Αυτοί εστιάζουν μόνο στα αρνητικά (φόλες στις γάτες, γριές σε ρόλο καμερών παρακολούθησης, τσακωμοί για το πάρκινγκ, κουτσομπολιό).
Μην αρχίζεις τώρα κι εσύ να λες για παγκοσμιοποιητικες επιταγές.
Εχω πει ότι για εμένα οι παγκοσμιοποίηση δεν σχετίζεται με ένα μοναδικό κέντρο εξουσίας, αλλά διέπει τους πάντες στη σύγχρονη εποχή.Philip Mortimer έγραψε: 14 Ιουν 2020, 16:40Καλά, σε έχω για σοβαρό.AlienWay έγραψε: 14 Ιουν 2020, 16:38 Η γειτονιά με την παλιά έννοια, ενέχει πολλά κολεκτιβιστικά χαρακτηριστικά που αγνοούν οι αριστεροί. Αυτοί εστιάζουν μόνο στα αρνητικά (φόλες στις γάτες, γριές σε ρόλο καμερών παρακολούθησης, τσακωμοί για το πάρκινγκ, κουτσομπολιό).
Από την επινόηση της δορυφορικής τηλεόρασης, των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών και του ίντερνετ, έχουμε μπει όλοι μας σε ένα μονοπάτι δίχως επιστροφή.
Αυτό έχει τα καλά του και τα κακά του.
Ε, ένα από τα "κακά" είναι οι απρόσωπες σχέσεις στις γειτονιές.
Αλλος θα σου πεί ότι είναι καλύτερα έτσι, γιατί δεν χρειάζεται πλέον να κάνει κανείς One night stand και να απαιτείται να φύγει "το πρωί, σαν κλέφτης" που λέει και η Ελένη Δήμου.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- Philip Mortimer
Πιο μεγάλη ασφάλεια παρέχεται με αυτά που ανέφερες (σύγχρονες τηλεπικοινωνίες, ίντερνετ κλπ).AlienWay έγραψε: 14 Ιουν 2020, 16:46Εχω πει ότι για εμένα οι παγκοσμιοποίηση δεν σχετίζεται με ένα μοναδικό κέντρο εξουσίας, αλλά διέπει τους πάντες στη σύγχρονη εποχή.Philip Mortimer έγραψε: 14 Ιουν 2020, 16:40Καλά, σε έχω για σοβαρό.AlienWay έγραψε: 14 Ιουν 2020, 16:38 Η γειτονιά με την παλιά έννοια, ενέχει πολλά κολεκτιβιστικά χαρακτηριστικά που αγνοούν οι αριστεροί. Αυτοί εστιάζουν μόνο στα αρνητικά (φόλες στις γάτες, γριές σε ρόλο καμερών παρακολούθησης, τσακωμοί για το πάρκινγκ, κουτσομπολιό).
Από την επινόηση της δορυφορικής τηλεόρασης, των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών και του ίντερνετ, έχουμε μπει όλοι μας σε ένα μονοπάτι δίχως επιστροφή.
Αλλος θα σου πεί ότι είναι καλύτερα έτσι, γιατί δεν χρειάζεται πλέον να κάνει κανείς One night stand και να απαιτείται να φύγει "το πρωί, σαν κλέφτης" που λέει και η Ελένη Δήμου.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Ιουν 2020, 17:10AlienWay έγραψε: 14 Ιουν 2020, 16:46Εχω πει ότι για εμένα οι παγκοσμιοποίηση δεν σχετίζεται με ένα μοναδικό κέντρο εξουσίας, αλλά διέπει τους πάντες στη σύγχρονη εποχή.Philip Mortimer έγραψε: 14 Ιουν 2020, 16:40
Καλά, σε έχω για σοβαρό.
Πιο μεγάλη ασφάλεια παρέχεται με αυτά που ανέφερες (σύγχρονες τηλεπικοινωνίες, ίντερνετ κλπ).
Ναι, αλλά έχουμε και πιο ανορθόδοξα εγκλήματα.
Οχι μόνο εδώ. Ο κανίβαλος Meister Butcher στη Γερμανία αιτήθηκε γνωριμία μέσω ίντερνετ με θύμα που ήθελε να "φαγωθεί".
Το θύμα προσήλθε αυτοβούλως.
Αυτά τα "περίεργα" είναι νέας κοπής εγκλήματα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Αυτό είναι μια πραγματικά τρομακτική σκέψη.Εμπεδοκλής έγραψε: 13 Ιουν 2020, 16:40ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Ιουν 2020, 16:39Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Θυμάμαι μια μαύρη πιτσιρίκα που είχε εξαφανιστεί, που είναι το περίεργο;
Τι είναι το αμπελαλε;
Άστο. Δεν πειράζει. Αν ήταν να με καταλαβαίνουν όλοι θα δούλευα σε νηπιαγωγείο...
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
-
Εμπεδοκλής
Δεν φτάνει που αργείς, δεν τα πιάνεις κιόλας. Next time...Yochanan έγραψε: 16 Ιουν 2020, 14:09Αυτό είναι μια πραγματικά τρομακτική σκέψη.Εμπεδοκλής έγραψε: 13 Ιουν 2020, 16:40ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Ιουν 2020, 16:39
Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Θυμάμαι μια μαύρη πιτσιρίκα που είχε εξαφανιστεί, που είναι το περίεργο;
Τι είναι το αμπελαλε;
Άστο. Δεν πειράζει. Αν ήταν να με καταλαβαίνουν όλοι θα δούλευα σε νηπιαγωγείο...
Ελα μου ντε. Γυναίκα από το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού. Να πάρεις φόρα και να μη σταματήσεις αν δεν την δεις λιποθυμη από το ξύλο.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Μαρκέλλα πες αλεύρι, ο Γιαννόπουλος σε γυρεύει

Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Azzurra Carnelos
Τα αραπακτικά είδαν αίμα και κόβουν βόλτες πάνω απ το κοριτσάκι
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Azzurra Carnelos
Azzurra Carnelos
Έχουν πει γιατί η Μαρκέλλα έμενε με τη γιαγιά;
Όταν λένε έμενε, συνέχεια; ή απλώς δούλευε η μητέρα κ την έπαιρνε κάποια στιγμή ταπογευμα;
Όταν λένε έμενε, συνέχεια; ή απλώς δούλευε η μητέρα κ την έπαιρνε κάποια στιγμή ταπογευμα;
-
Κεφτέδες με βλήτα
Την πιάσανε την απαγωγέα. Έδινε ναρκωτικά στο κοριτσάκι λένε.
Ναι, ναι...Κεφτέδες με βλήτα έγραψε: 18 Ιουν 2020, 12:03 Την πιάσανε την απαγωγέα. Έδινε ναρκωτικά στο κοριτσάκι λένε.
Κατι δεν παει καλα σαυτη την υποθεση...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 619 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
-