!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εξαφάνιση 10χρονης στην Θεσσαλονίκη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Re: Εξαφάνιση 10χρονης στην Θεσσαλονίκη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 13 Ιουν 2020, 18:44
foscilis έγραψε: 13 Ιουν 2020, 12:15
Σενέκας έγραψε: 13 Ιουν 2020, 11:05

Αν κρίνουμε από το πως μεγαλώσατε και τι είδους ενήλικες είστε πλέον, πάλι καλά
συζητούσα χθες με τη σύζυγο ότι εγώ όντως έπαιζα με τους φίλους μου στη γειτονιά τρία τετράγωνα από το σπίτι μου σε ένα παρκάκι στη Δάφνη των 80s, όλη μέρα χωρίς επιτήρηση.

Αλλά το σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή και συνειδητοποίησα ότι το παρκάκι είχε οπτική επαφή με το σπίτι του ενός από τα παιδιά της παρέας. Ότι σε όλη τη διαδρομή ήταν μονοκατοικίες που έμεναν συγγενείς της μάνας μου συμπεριλαμβανομένης (στο πιο στρατηγικό σημείο) της αδερφής του παππού μου με το ταιριαστό όνομα "Κατίνα" η οποία ήταν σε μόνιμη βάση στο περβάζι της και δεν έπαιζε ούτε κουνούπι να κλάσει χωρίς να το μάθει. Και το τελικό που είχα ξεχάσει τελείως: ένα σπίτι στο οποίο έμεναν η γιαγιά και ο παππούς ενός από τα κορίτσια της παρέας είχε πόρτα ακριβώς στο παρκάκι, γι' αυτό μαζευόταν όλη η παρέα εκεί. Δηλαδή στην πραγματικότητα έπαιζα στην αυλή της γιαγιάς της συμμαθήτριάς μου.

Μία φορά πέρασα με τον ξάδερφό μου το πρώτο στενάκι της διαδρομής προς το παρκάκι χωρίς να κοιτάξουμε (μιλάμε για στενάκι με ένα αυτοκίνητο την ώρα) και την άλλη μέρα ο θείος μου μας άστραψε σφαλιάρες γιατί η γειτονιά μας είχε δει να περνάμε χωρίς να κοιτάξουμε.

Στην πραγματικότητα λοιπόν ήμασταν υπό πολύ πιο στενή επιτήρηση απ' ό,τι τα σημερινά παιδιά, απλώς δεν είχε την ίδια μορφή.

Και παρ' όλα αυτά και οι δύο αδερφές μου σε αυτή τη γειτονιά, στο πρώτο στενό από το σπίτι μας (αυτό που περάσαμε χωρίς να κοιτάξουμε το γεμάτο συγγενείς), πριν καν πάνε πρώτη δημοτικού, τους έτυχε επιδειξίας χωμένος σε οικοδομή να λέει "κοριτσάκι έλα δω" δείχνοντας το πουλί του.
Αυτό το πράγμα λέγεται «γειτονιά» και «κοινωνία»
Της οποίας το κύτταρο είναι η οικογένεια.
:g030:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Η γειτονιά με την παλιά έννοια, ενέχει πολλά κολεκτιβιστικά χαρακτηριστικά που αγνοούν οι αριστεροί. Αυτοί εστιάζουν μόνο στα αρνητικά (φόλες στις γάτες, γριές σε ρόλο καμερών παρακολούθησης, τσακωμοί για το πάρκινγκ, κουτσομπολιό).

Επειδή όμως έχουν καταφέρει να αποδομίσουν τον ρόλο της σε σύμπραξη με τις παγκοσμιοποιητικές επιταγές, τώρα βλέπουμε φαινόμενα "Μαρκέλλα".

Προσωπικά δεν θα απορήσω αν εμπλέκεται και η χρήση του facebook σε όλο αυτό που έγινε.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

AlienWay έγραψε: 14 Ιουν 2020, 16:38 Η γειτονιά με την παλιά έννοια, ενέχει πολλά κολεκτιβιστικά χαρακτηριστικά που αγνοούν οι αριστεροί. Αυτοί εστιάζουν μόνο στα αρνητικά (φόλες στις γάτες, γριές σε ρόλο καμερών παρακολούθησης, τσακωμοί για το πάρκινγκ, κουτσομπολιό).

Επειδή όμως έχουν καταφέρει να αποδομίσουν τον ρόλο της σε σύμπραξη με τις παγκοσμιοποιητικές επιταγές, τώρα βλέπουμε φαινόμενα "Μαρκέλλα".

Προσωπικά δεν θα απορήσω αν εμπλέκεται και η χρήση του facebook σε όλο αυτό που έγινε.
Καλά, σε έχω για σοβαρό.
Μην αρχίζεις τώρα κι εσύ να λες για παγκοσμιοποιητικες επιταγές.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Philip Mortimer έγραψε: 14 Ιουν 2020, 16:40
AlienWay έγραψε: 14 Ιουν 2020, 16:38 Η γειτονιά με την παλιά έννοια, ενέχει πολλά κολεκτιβιστικά χαρακτηριστικά που αγνοούν οι αριστεροί. Αυτοί εστιάζουν μόνο στα αρνητικά (φόλες στις γάτες, γριές σε ρόλο καμερών παρακολούθησης, τσακωμοί για το πάρκινγκ, κουτσομπολιό).

Καλά, σε έχω για σοβαρό.
Εχω πει ότι για εμένα οι παγκοσμιοποίηση δεν σχετίζεται με ένα μοναδικό κέντρο εξουσίας, αλλά διέπει τους πάντες στη σύγχρονη εποχή.

Από την επινόηση της δορυφορικής τηλεόρασης, των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών και του ίντερνετ, έχουμε μπει όλοι μας σε ένα μονοπάτι δίχως επιστροφή.

Αυτό έχει τα καλά του και τα κακά του.

Ε, ένα από τα "κακά" είναι οι απρόσωπες σχέσεις στις γειτονιές.

Αλλος θα σου πεί ότι είναι καλύτερα έτσι, γιατί δεν χρειάζεται πλέον να κάνει κανείς One night stand και να απαιτείται να φύγει "το πρωί, σαν κλέφτης" που λέει και η Ελένη Δήμου.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer »

AlienWay έγραψε: 14 Ιουν 2020, 16:46

Καλά, σε έχω για σοβαρό.
Εχω πει ότι για εμένα οι παγκοσμιοποίηση δεν σχετίζεται με ένα μοναδικό κέντρο εξουσίας, αλλά διέπει τους πάντες στη σύγχρονη εποχή.

Από την επινόηση της δορυφορικής τηλεόρασης, των σύγχρονων τηλεπικοινωνιών και του ίντερνετ, έχουμε μπει όλοι μας σε ένα μονοπάτι δίχως επιστροφή.

Αλλος θα σου πεί ότι είναι καλύτερα έτσι, γιατί δεν χρειάζεται πλέον να κάνει κανείς One night stand και να απαιτείται να φύγει "το πρωί, σαν κλέφτης" που λέει και η Ελένη Δήμου.
Πιο μεγάλη ασφάλεια παρέχεται με αυτά που ανέφερες (σύγχρονες τηλεπικοινωνίες, ίντερνετ κλπ).
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Philip Mortimer έγραψε: 14 Ιουν 2020, 17:10
AlienWay έγραψε: 14 Ιουν 2020, 16:46

Καλά, σε έχω για σοβαρό.

Πιο μεγάλη ασφάλεια παρέχεται με αυτά που ανέφερες (σύγχρονες τηλεπικοινωνίες, ίντερνετ κλπ).

Ναι, αλλά έχουμε και πιο ανορθόδοξα εγκλήματα.

Οχι μόνο εδώ. Ο κανίβαλος Meister Butcher στη Γερμανία αιτήθηκε γνωριμία μέσω ίντερνετ με θύμα που ήθελε να "φαγωθεί".

Το θύμα προσήλθε αυτοβούλως.

Αυτά τα "περίεργα" είναι νέας κοπής εγκλήματα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Εμπεδοκλής έγραψε: 13 Ιουν 2020, 16:40
ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Ιουν 2020, 16:39
Εμπεδοκλής έγραψε: 13 Ιουν 2020, 16:36

Πόσα μαυράκια έχεις δει στο αμπελαλε και μπερδεύεσαι;
Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Θυμάμαι μια μαύρη πιτσιρίκα που είχε εξαφανιστεί, που είναι το περίεργο;

Τι είναι το αμπελαλε;

Άστο. Δεν πειράζει. Αν ήταν να με καταλαβαίνουν όλοι θα δούλευα σε νηπιαγωγείο...
Αυτό είναι μια πραγματικά τρομακτική σκέψη.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Yochanan έγραψε: 16 Ιουν 2020, 14:09
Εμπεδοκλής έγραψε: 13 Ιουν 2020, 16:40
ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Ιουν 2020, 16:39

Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Θυμάμαι μια μαύρη πιτσιρίκα που είχε εξαφανιστεί, που είναι το περίεργο;

Τι είναι το αμπελαλε;

Άστο. Δεν πειράζει. Αν ήταν να με καταλαβαίνουν όλοι θα δούλευα σε νηπιαγωγείο...
Αυτό είναι μια πραγματικά τρομακτική σκέψη.
Δεν φτάνει που αργείς, δεν τα πιάνεις κιόλας. Next time...
Άβαταρ μέλους
zoltan
Phorum.gr user: zoltan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zoltan »

georgebi έγραψε: 16 Ιουν 2020, 14:02
:o

τι διάλο βρωμερή υπόθεση είναι πάλι αυτή;
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

zoltan έγραψε: 16 Ιουν 2020, 14:20
georgebi έγραψε: 16 Ιουν 2020, 14:02
:o

τι διάλο βρωμερή υπόθεση είναι πάλι αυτή;
Ελα μου ντε. Γυναίκα από το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού. Να πάρεις φόρα και να μη σταματήσεις αν δεν την δεις λιποθυμη από το ξύλο.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας »

Μαρκέλλα πες αλεύρι, ο Γιαννόπουλος σε γυρεύει
Εικόνα
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας »

Τα αραπακτικά είδαν αίμα και κόβουν βόλτες πάνω απ το κοριτσάκι
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

Έχουν πει γιατί η Μαρκέλλα έμενε με τη γιαγιά;
Όταν λένε έμενε, συνέχεια; ή απλώς δούλευε η μητέρα κ την έπαιρνε κάποια στιγμή ταπογευμα;

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Κεφτέδες με βλήτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κεφτέδες με βλήτα »

Την πιάσανε την απαγωγέα. Έδινε ναρκωτικά στο κοριτσάκι λένε.
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

Κεφτέδες με βλήτα έγραψε: 18 Ιουν 2020, 12:03 Την πιάσανε την απαγωγέα. Έδινε ναρκωτικά στο κοριτσάκι λένε.
Ναι, ναι...

Κατι δεν παει καλα σαυτη την υποθεση...

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”