stavmanr έγραψε: 02 Μάιος 2020, 12:24
Η Θεία δικαιοσύνη δεν είναι στα δικά σου χέρια. Επομένως πρέπει να μην την ανακατεύουμε στις ανθρώπινες υποθέσεις.
Η ανθρώπινη δικαιοσύνη είναι μία σύμβαση.
Σε κάποιους τόπους κόβουν χέρια, σε άλλους κόβουν κεφάλια, σε άλλους φυλακίζουν και σε άλλους οι θύτες δικαιώνονται.
Θεία και ανθρώπινη εμπλέκονται. Νομίζω ότι όλοι έχουμε έμφυτο το αίσθημα δικαίου. Καταλαβαίνουμε που έγινε το σωστό και που το λάθος, αν και καμιά φορά υπάρχει τρομερή κάλυψη, σε σημείο αισχρότητας και χρειάζονται δυνάμεις πέραν των αισθήσεων και της λογικής για να δούμε την αλήθεια.
Όπως και να έχει, εμένα το "σκοτώνω και δεν πληρώνω" δεν μου αρέσει στην κοινωνία που θέλω να ζω.
Πιστεύω στην Θεία δικαιοσύνη και ότι αποδίδεται με τρόπους που βλέπουμε ή με τρόπους που δεν θα δούμε.
Αλλά όταν έχεις το έγκλημα στην κορυφή η κοινωνία πάει κατά διαόλου. Δημιουργούνται κοινωνίες με μια μειοψηφία που καλοπερνά και μια μάζα που κακοπερνά.
Πόσες φορές έχω πει, θα πάω στην δουλειά μου γιατί δεν έχω εισόδημα από αλλού και θα αγνοώ τα πάντα.
Αμ δε. Όσο και να αγνοείς, η δουλειά αυτών είναι να σου κάνουν κακό. Με οποιονδήποτε τρόπο. Αν η κορυφή είναι χαλασμένη, οι τρόποι αυτοί είναι απεριόριστοι. Επίσης θέλουν αγάπες και χαρούλες σαν να είσαι σκύλος και χρησιμοποιούν ασύδοτα τα περί αγάπης του χριστιανισμού. Απλά δεν μπορείς, ακόμη και αν διατηρείς μια χαλαρή και ουδέτερη στάση, κάτι θα βρουν να σου κάνουν. Σε απομακρύνουν από όσους αποδέχεσαι επίσης. Εμετός. Για πείτε, πως αγαπάμε αυτά τα άτομα (τρόπος του λέγειν);