!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Στην Ιταλία αφού τα έκαναν σκ@τά, τώρα το παίζουν και θεοί!

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Re: Στην Ιταλία αφού τα έκαναν σκ@τά, τώρα το παίζουν και θεοί!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

under έγραψε: 12 Μαρ 2020, 21:03 δεν μπορουσαν να εκτιμησουν την εκταση του φαινομενου.

είναι έτοιμοι έλεγε η κυβέρνηση
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Ντρές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντρές »

Μην φρικάρετε, δεν θα πιουμε σαν κοινωνία τωρα τίποτα. Η σημερινη κυβέρνηση δεν έκανε τιποτα περισσότερο ή τιποτα λιγότερο απο την προηγουμενη και τις υπολοιπες κυβερνήσεις της Ευρωπής. Απλά πολυ λίγα πράγματα και ανεπαρκη. Αυτοι που θα τον πιουνε θα είναι οι υγειονομικοι. Απο εκει κα πέρα περισσότερες απώλειες απο το Μάτι ή την Μανδρα τα προηγουμενα χρόνια (και πάλι η λογική της μη πρόληψης που είπα προηγουμένως: θα κάνουμε αντιπλημηρικά εργα ?? όχι καλέ κοστίζουν, να κανουμε καμια μαρίνα καλύτερα να έρθουν και τουρίστες - πάρε δεκαπλάσιο κόστος σε υλικές απωλειες και ζωές μετά) δεν θα έχουμε θεωρώ. Το μεγάλο πρόβλήμα θα υπάρξει απο Σεπτέμβρη- Οκτώβρη και μετα εαν δεν εχει βρεθει εμβόλιο κλπ. Τότε η νόσος μπορεί να είναι ενδημική όπως η γρίπη και με πολλές χιλιάδες κρούσματα
pikey25
Phorum.gr user: pikey25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pikey25 »

Niki έγραψε: 11 Μαρ 2020, 18:03 Κάποιος φίλος που ήτανε στην Ρουμανία.
Επέστρεψε Ελλάδα πρίν μια βδομάδα.
Μέσω Ιταλίας το έμαθα τώρα έμεινε εκεί τρεις ώρες tranzit μου είπε.
Μου έκανε επίσκεψη.

Μόλις έφυγε έκανα γενική απολύμανση όλο το σπίτι.

:smt005: :smt005: :smt005:
Άλλαξα ρούχα έκανα μπάνιο και έπλυνα και απολύμανα το μπάνιο.
νο φακς γουερ γκιβεν δατ ντει
Open your eyes time to wake up, Enough is enough is enough is enough
Spoiler
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

Ντρές έγραψε: 12 Μαρ 2020, 21:49 Μην φρικάρετε, δεν θα πιουμε σαν κοινωνία τωρα τίποτα. Η σημερινη κυβέρνηση δεν έκανε τιποτα περισσότερο ή τιποτα λιγότερο απο την προηγουμενη και τις υπολοιπες κυβερνήσεις της Ευρωπής. Απλά πολυ λίγα πράγματα και ανεπαρκη. Αυτοι που θα τον πιουνε θα είναι οι υγειονομικοι. Απο εκει κα πέρα περισσότερες απώλειες απο το Μάτι ή την Μανδρα τα προηγουμενα χρόνια (και πάλι η λογική της μη πρόληψης που είπα προηγουμένως: θα κάνουμε αντιπλημηρικά εργα ?? όχι καλέ κοστίζουν, να κανουμε καμια μαρίνα καλύτερα να έρθουν και τουρίστες - πάρε δεκαπλάσιο κόστος σε υλικές απωλειες και ζωές μετά) δεν θα έχουμε θεωρώ. Το μεγάλο πρόβλήμα θα υπάρξει απο Σεπτέμβρη- Οκτώβρη και μετα εαν δεν εχει βρεθει εμβόλιο κλπ. Τότε η νόσος μπορεί να είναι ενδημική όπως η γρίπη και με πολλές χιλιάδες κρούσματα
δε φρικάρουμε, θα πεθάνουμε εν πλήροι ηρεμία
pikey25

Ανδρέας έγραψε: 11 Μαρ 2020, 15:12
stergiosbik έγραψε: 11 Μαρ 2020, 15:10
Ανδρέας έγραψε: 11 Μαρ 2020, 15:05 Με ποιο δικαίωμα ένα δημόσιο σύστημα υγείας αρνείται περίθαλψη σε έναν πολίτη με κριτήριο την ηλικία του;

Ποιος είναι αυτός που θα αποφασίσει ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει;

Μη με εξοργίζετε με τις μαλακίες σας!
Με το ιδιο δικαιωμα που θα αποφασιζες εσυ αν εβλεπες να πνιγονται ενας 65χρονος και ενας 10χρονος και μπορουσες να σωσεις μονο τον εναν.
Εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να σώσω κανέναν!
Δεν με πλήρωνε 40 χρόνια ένας 65χρονος για να τον σώσω αν ποτέ χρειαστεί!
αυτο ειναι το θεμα παρελθον, μετα την απομακρυνση απο το ταμειο... ξες..
Spoiler
pikey25

Ανδρέας έγραψε: 11 Μαρ 2020, 15:05 Με ποιο δικαίωμα ένα δημόσιο σύστημα υγείας αρνείται περίθαλψη σε έναν πολίτη με κριτήριο την ηλικία του;

Ποιος είναι αυτός που θα αποφασίσει ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει;

Μη με εξοργίζετε με τις μαλακίες σας!
Εχεις πυρετο? Φταρνιζεσαι ? Ψηφιζες το παλιο Πασοκ? πες μας για σενα :lol:
Ανδρέας έγραψε: 11 Μαρ 2020, 15:51
EKPLIKTIKOS έγραψε: 11 Μαρ 2020, 15:45
Ανδρέας έγραψε: 11 Μαρ 2020, 15:18
Το κράτος είναι υποχρεωμένο να μπορεί!
Σε νορμάλ συνθήκες ναι. Θα επρεπε τουλαχιστον.
Ξαναδιάβασε τον τίτλο του νήματος.

Στους υπόλοιπους ΔΕΝ εύχομαι να αρρωστήσουν ταυτόχρονα με έναν μικρότερό τους κατά 5 χρόνια (κι ας είναι 25άρηδες κι ο άλλος 20)!
Ξαναδιάβασε το αρθρο που παρεθεσες.
Spoiler
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Ντρές έγραψε: 12 Μαρ 2020, 21:25 Τον απλό κόσμο εννοεις που απλά ενημερώνεται (ή πιο συνήθες δεν ασχολειται καν) απο τηλεόραση , εφημερίδες κλπ. Ναι θα συμφωνήσω. Στον υγειονομικό κόσμο όμως η κουβέντα , αλλα και τα πρωτα papers απο τότε ξεκίνησαν
Όχι δεν εννοώ τον απλό κόσμο.
Υπήρχαν σχέδια επί χάρτου αλλά μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου οταν είχαμε ακόμα λίγα κρούσματα,δεν υπήρχε ιδιαίτερη ανησυχία ή έστω φοβος.Στην Ιταλία τουλάχιστον.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ανδρέας έγραψε: 11 Μαρ 2020, 15:12 Εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να σώσω κανέναν!
Πες πως ένας συγκεκριμένος 65χρονος σε πλήρωνε 40 χρόνια για να τον προστατεύεις (είσαι σωματοφύλακάς του) και έρχεται η στιγμή που κινδυνεύει η ζωή η δική του και ενός 10χρονου παιδιού, άσχετου, και μπορείς να σώσεις μόνο τον έναν. Θα σώσεις αυτόν που σε πλήρωνε 40 χρόνια ή το παιδί;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Για μένα δεν τίθεται καν δίλημμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

hellegennes έγραψε: 12 Μαρ 2020, 22:18
Ανδρέας έγραψε: 11 Μαρ 2020, 15:12 Εγώ δεν είμαι υποχρεωμένος να σώσω κανέναν!
Πες πως ένας συγκεκριμένος 65χρονος σε πλήρωνε 40 χρόνια για να τον προστατεύεις (είσαι σωματοφύλακάς του) και έρχεται η στιγμή που κινδυνεύει η ζωή η δική του και ενός 10χρονου παιδιού, άσχετου, και μπορείς να σώσεις μόνο τον έναν. Θα σώσεις αυτόν που σε πλήρωνε 40 χρόνια ή το παιδί;
Τύπε, του έκανα και γω παρόμοια ερώτηση πριν κάποιες σελίδες, νευρίασε και άρχισε να με αποκαλεί μαλάκα.

Εσένα σε βλέπω με αφιερωμένο νήμα, σαν αυτό για τον Otto.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Εγώ είμαι συνάδελφος, με αγαπάει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Ντρές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντρές »

under έγραψε: 12 Μαρ 2020, 22:10
Ντρές έγραψε: 12 Μαρ 2020, 21:25 Τον απλό κόσμο εννοεις που απλά ενημερώνεται (ή πιο συνήθες δεν ασχολειται καν) απο τηλεόραση , εφημερίδες κλπ. Ναι θα συμφωνήσω. Στον υγειονομικό κόσμο όμως η κουβέντα , αλλα και τα πρωτα papers απο τότε ξεκίνησαν
Υπήρχαν σχέδια επί χάρτου αλλά μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου οταν είχαμε ακόμα λίγα κρούσματα,δεν υπήρχε ιδιαίτερη ανησυχία ή έστω φοβος.Στην Ιταλία τουλάχιστον.
Μα δεν είναι θεμα φόβου ή ανύσηχίας, ειναι θεμα δεδομένων:
1) Εχεις ξεσπάσμα σε μία μεγάλη πυκνοκατοικημένη χώρα με πολλές διασυνδέσεις με άλλές χωρες
2) εχεις υψηλη μεταδοτικότητα
3) έχεις μεγάλη περίοδο επώασης και ασυμπτωματικούς ασθενείς
4) Στη χώρα αυτή έχεις πολλούς υπηκόους ξένων χωρών.
Αν βάλεις κάτω αυτά τα δεδομένα είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα εξαπλωθεί και οφείλεις να είσαι έτοιμος για πάν ενδεχόμενο. Δεν ξέρω αν είσαι συνάδελφός αλλά στους χώρους δουλειάς επαναλαμβάνω (τουλάχιστον εδώ) είχε ξεκινήσει από τότε η κουβέντα. Τώρα τι έπραξαν οι απο πάνω ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.
Αν το ίδιο σενάριο είχε γίνει σε μία χώρα όπως το Τσαντ ή τον Νίγηρα θα άλλαζαν τα δεδομένα και πιθανότατα να μην το ακούγαμε ποτέ , ούτε καν σε δελτία εξωτερικών ειδήσεων
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Ντρές έγραψε: 12 Μαρ 2020, 22:48
under έγραψε: 12 Μαρ 2020, 22:10
Μα δεν είναι θεμα φόβου ή ανύσηχίας, ειναι θεμα δεδομένων:
1) Εχεις ξεσπάσμα σε μία μεγάλη πυκνοκατοικημένη χώρα με πολλές διασυνδέσεις με άλλές χωρες
2) εχεις υψηλη μεταδοτικότητα
3) έχεις μεγάλη περίοδο επώασης και ασυμπτωματικούς ασθενείς
4) Στη χώρα αυτή έχεις πολλούς υπηκόους ξένων χωρών.
Αν βάλεις κάτω αυτά τα δεδομένα είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα εξαπλωθεί και οφείλεις να είσαι έτοιμος για πάν ενδεχόμενο. Δεν ξέρω αν είσαι συνάδελφός αλλά στους χώρους δουλειάς επαναλαμβάνω (τουλάχιστον εδώ) είχε ξεκινήσει από τότε η κουβέντα. Τώρα τι έπραξαν οι απο πάνω ειναι αλλου παπα ευαγγελιο.
Αν το ίδιο σενάριο είχε γίνει σε μία χώρα όπως το Τσαντ ή τον Νίγηρα θα άλλαζαν τα δεδομένα και πιθανότατα να μην το ακούγαμε ποτέ , ούτε καν σε δελτία εξωτερικών ειδήσεων
Δεν διαφωνώ καθόλου με όσα λες.
Απλά λέω ότι άλλο πράγμα η κουβέντα και η θεωρητικη επιφυλακή και άλλο η ανησυχία ή ο φόβος κλπ.
Ενδεικτικά θα σου πω ότι το ιατρικό προσωπικό στην Ιταλία άρχισε να κυκλοφορεί με μάσκες μέσα σε ολα τα νοσοκομεία και όλες τις κλινικές μετά τις 19-20/02.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”