!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η Κεραμέως θέλει να καταστρέψει την παιδεία.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Re: Η Κεραμέως θέλει να καταστρέψει την παιδεία.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 27 Αύγ 2021, 15:02
Beria έγραψε: 27 Αύγ 2021, 14:53 Η κατάργηση σχολών χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο είναι σε θετική κατεύθυνση
Η λογική του ΠΑΣΟΚ, μια πανεπιστημιακή σχολή σε κάθε πόλη, για να κάνουν δουλειά τα ενοίκια και τα μπαρ, έφτασε στο τέλος της
Κάπου διάβασα ότι η αρχιτεκτονική Ξάνθης ή κάτι τέτοιο είχε μηδέν εισακτέους
Η Πολιτικών Μηχανικών είχε 0
Δεν είναι λογικό; Εκατοντάδες Πολ Μηχανικοί είναι άνεργοι και ανοίγουν χαριτωμένα μπαράκια με ψαγμένη μουσική και καθαρά ποτά

εδιτ: Η Αρχιτεκτονική Ξάνθης είναι με 0 εισακτέους, όντως
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

πήζον bot έγραψε: 04 Οκτ 2019, 21:51 αν περασει αυτο, ανοιγω νημα μεταναστευσης :smt005:
Δεν μας λες όμως πού προτείνεις να πάμε.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Αν έδινα τώρα, με την πιο κακή μου επίδοση (12500 μόρια περίπου), θα σπούδαζα σχεδόν ότι ήθελα. Δεν έχει αλλάξει ο αριθμός των υποψηφίων (από το 1990), ίσως ελαφρά.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

Antares έγραψε: 27 Αύγ 2021, 15:11 Αν έδινα τώρα, με την πιο κακή μου επίδοση (12500 μόρια περίπου), θα σπούδαζα σχεδόν ότι ήθελα. Δεν έχει αλλάξει ο αριθμός των υποψηφίων (από το 1990), ίσως ελαφρά.
αφου εδωσες το 1990 θα θυμασαι οτι υπηρχε και τοτε αυτη η μαλακια με βαση το 10 για 1 μαθημα απο καθε δεσμη ... θα θυμασαι το χαμο που εγινε με την κατακορυφη αυξηση των ιδιωτικων σχολων και πως αυτο το συστημα αποσυρθηκε ως αποτυχημενο ... το ξαναφερε η ασχετη παλι ως καινοτομια
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
Antares

nostromos έγραψε: 27 Αύγ 2021, 15:15 αφου εδωσες το 1990 θα θυμασαι οτι υπηρχε και τοτε αυτη η μαλακια με βαση το 10 για 1 μαθημα απο καθε δεσμη ... θα θυμασαι το χαμο που εγινε με την κατακορυφη αυξηση των ιδιωτικων σχολων και πως αυτο το συστημα αποσυρθηκε ως αποτυχημενο ... το ξαναφερε η ασχετη παλι ως καινοτομια
Έπρεπε να έχεις πάνω από δέκα στο βασικό μάθημα όπως όριζε η κάθε σχολή.
Άβαταρ μέλους
nostromos

Antares έγραψε: 27 Αύγ 2021, 15:17
nostromos έγραψε: 27 Αύγ 2021, 15:15 αφου εδωσες το 1990 θα θυμασαι οτι υπηρχε και τοτε αυτη η μαλακια με βαση το 10 για 1 μαθημα απο καθε δεσμη ... θα θυμασαι το χαμο που εγινε με την κατακορυφη αυξηση των ιδιωτικων σχολων και πως αυτο το συστημα αποσυρθηκε ως αποτυχημενο ... το ξαναφερε η ασχετη παλι ως καινοτομια
Έπρεπε να έχεις πάνω από δέκα στο βασικό μάθημα όπως όριζε η κάθε σχολή.
καμια σχολη δεν οριζε βασικο μαθημα ... 10 ειχε ως βαση καθε δεσμη για 1 μονο μαθημα ...1η μαθηματικα 2η βιολογια 3η αρχαια 4η μαθηματικα ... εξαιρεση τα ειδικα μαθηματα ... πχ Τουριστικων ειχε ως βαση ειδικου μαθηματος τα Αγγλικα και οχι τα μαθηματικα οπως η υπολοιπη 4η δεσμη
Άβαταρ μέλους
Antares

nostromos έγραψε: 27 Αύγ 2021, 15:21 καμια σχολη δεν οριζε βασικο μαθημα ... 10 ειχε ως βαση καθε δεσμη για 1 μονο μαθημα ... εξαιρεση τα ειδικα μαθηματα ... πχ Τουριστικων ειχε ως βαση ειδικου μαθηματος τα Αγγλικα και οχι τα μαθηματικα οπως η υπολοιπη 4η δεσμη
Χρησιμοποίησα την βαθμολογία μου στη Γερμανία και στο φυσικό που έκανα αίτηση, μου ζήτησαν βαθμολογία στη φυσική πάνω από δέκα και στο σύνολο πάνω από δέκα (στις πανελλήνιες, για να μην κάνω έναν χρόνο προετοιμασίας που ίσως ήταν καλό βέβαια). Ίσως πάλι δεν θυμάμαι καλά και ζήτησαν στα μαθηματικά (το βασικό μάθημα της 1ης δέσμης).
Άβαταρ μέλους
nostromos

Antares έγραψε: 27 Αύγ 2021, 15:27
nostromos έγραψε: 27 Αύγ 2021, 15:21 καμια σχολη δεν οριζε βασικο μαθημα ... 10 ειχε ως βαση καθε δεσμη για 1 μονο μαθημα ... εξαιρεση τα ειδικα μαθηματα ... πχ Τουριστικων ειχε ως βαση ειδικου μαθηματος τα Αγγλικα και οχι τα μαθηματικα οπως η υπολοιπη 4η δεσμη
Χρησιμοποίησα την βαθμολογία μου στη Γερμανία και στο φυσικό που έκανα αίτηση, μου ζήτησαν βαθμολογία στη φυσική πάνω από δέκα και στο σύνολο πάνω από δέκα (στις πανελλήνιες, για να μην κάνω έναν χρόνο προετοιμασίας που ίσως ήταν καλό βέβαια). Ίσως πάλι δεν θυμάμαι καλά και ζήτησαν στα μαθηματικά (το βασικό μάθημα της 1ης δέσμης).
ναι τη ζητανε αυτη τη βλακεια οι Γερμανοι ΑΝ δωσεις Πανελληνιες ... φυσικα αν δεν κανεις προπαρασκευη σε γλωσσα και τεχνικη ορολογια και μπεις κατευθειαν σε Γερμανικο ιδρυμα τον ηπιες κανονικα ... καλυτερα να μην δωσεις εδω εξετασεις και να πας εκει ξεκουραστος να προσαρμοστεις
Άβαταρ μέλους
Antares

nostromos έγραψε: 27 Αύγ 2021, 15:32
ναι τη ζητανε αυτη τη βλακεια οι Γερμανοι ΑΝ δωσεις Πανελληνιες ... φυσικα αν δεν κανεις προπαρασκευη σε γλωσσα και τεχνικη ορολογια και μπεις κατευθειαν σε Γερμανικο ιδρυμα τον ηπιες κανονικα ... καλυτερα να μην δωσεις εδω εξετασεις και να πας εκει ξεκουραστος να προσαρμοστεις
Δεν είναι δύσκολο, άλλα είναι τα δύσκολα, το κόστος ζωής γιατί δίδακτρα δεν υπάρχουν.
Ήθελα να πω ότι τότε, μια βαθμολογία 12500-13000 μορίων, μόνο σε ΤΕΙ σου έδινε θέση. Σήμερα υπάρχουν παραπάνω δυνατότητες και δεν μπορώ να δω την αδικία. Βέβαια το βασικό μάθημα δεν θα έπρεπε να υπάρχει, εκεί προκλήθηκαν τα προβλήματα απ' ότι καταλαβαίνω. Αλλά και τα ΤΕΙ έγιναν πανεπιστήμια και έχουμε αύξηση πανεπιστημιακών τμημάτων.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Beria έγραψε: 27 Αύγ 2021, 15:05
EKPLIKTIKOS έγραψε: 27 Αύγ 2021, 15:02
Beria έγραψε: 27 Αύγ 2021, 14:53 Η κατάργηση σχολών χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο είναι σε θετική κατεύθυνση
Η λογική του ΠΑΣΟΚ, μια πανεπιστημιακή σχολή σε κάθε πόλη, για να κάνουν δουλειά τα ενοίκια και τα μπαρ, έφτασε στο τέλος της
Κάπου διάβασα ότι η αρχιτεκτονική Ξάνθης ή κάτι τέτοιο είχε μηδέν εισακτέους
Η Πολιτικών Μηχανικών είχε 0
Δεν είναι λογικό; Εκατοντάδες Πολ Μηχανικοί είναι άνεργοι και ανοίγουν χαριτωμένα μπαράκια με ψαγμένη μουσική και καθαρά ποτά

εδιτ: Η Αρχιτεκτονική Ξάνθης είναι με 0 εισακτέους, όντως
Κάπου εδώ να πούμε ότι η τρομερή προσθήκη της ΕΒΕ είχε ως αποτέλεσμα στην Αρχιτεκτονική Ξάνθης η ΕΒΕ να είναι 14,45 και στα ειδικά μαθήματα 15,43 και 17,08 (!!!) για τα ειδικά μαθήματα του ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου αντίστοιχα.

Οι αντίστοιχες ΕΒΕ για την ίδια σχολή του ΕΜΠ ήταν 13,13 και στα ειδικά μαθήματα 14,03 και 15,53 για τα ειδικά μαθήματα του ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου αντίστοιχα.

Ε, ντάξει, οι τύποι είναι εκτός πραγματικότητας...

Οι ΕΒΕ για την αρχιτεκτονική του Μητροπολιτικού κολλεγίου είναι 0... :lol:
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Εγώ αύριο θα απέλυα, άνευ αποζημίωσης, όλους τους καθηγητές της Αρχιτεκτονικής Ξάνθης που απλά αποφάσισαν ότι δεν θέλουν εισακτέους για το 2021-2022, άρα και οι ίδιοι δεν χρειάζονται
Άβαταρ μέλους
nostromos

Antares έγραψε: 27 Αύγ 2021, 16:03
nostromos έγραψε: 27 Αύγ 2021, 15:32
Δεν είναι δύσκολο, άλλα είναι τα δύσκολα, το κόστος ζωής γιατί δίδακτρα δεν υπάρχουν.
Ήθελα να πω ότι τότε, μια βαθμολογία 12500-13000 μορίων, μόνο σε ΤΕΙ σου έδινε θέση. Σήμερα υπάρχουν παραπάνω δυνατότητες και δεν μπορώ να δω την αδικία. Βέβαια το βασικό μάθημα δεν θα έπρεπε να υπάρχει, εκεί προκλήθηκαν τα προβλήματα απ' ότι καταλαβαίνω. Αλλά και τα ΤΕΙ έγιναν πανεπιστήμια και έχουμε αύξηση πανεπιστημιακών τμημάτων.
δεν μπορείς να δεις την αδικία...? θα σου την πω εγώ και ας μην με συμφέρει...εγώ θα στείλω το γιο μου σε ιδιωτική σχολή Ελλάδα ότι γουσταρει και μετά μεταπτυχιακο εξω ...ξεκούραστα ...εσύ κάτσε να φας τα νιάτα σου να περάσεις και τα λέμε στην αγορά εργασίας αργοτερα
Άβαταρ μέλους
Antares

nostromos έγραψε: 27 Αύγ 2021, 17:30
δεν μπορείς να δεις την αδικία...? θα σου την πω εγώ και ας μην με συμφέρει...εγώ θα στείλω το γιο μου σε ιδιωτική σχολή Ελλάδα ότι γουσταρει και μετά μεταπτυχιακο εξω ...ξεκούραστα ...εσύ κάτσε να φας τα νιάτα σου να περάσεις και τα λέμε στην αγορά εργασίας αργοτερα
Συγγνώμη δεν γνώριζα για την ελάχιστη βάση εισαγωγής. Το έψαξα λίγο και δεν μου φαίνεται λογικό. Δηλαδή να ζητάει βάση 15 στο σχέδιο π.χ. Επιπλέον το μάθημα δεν διδάσκεται στο σχολείο.
Δεν υποστηρίζω αυτό το σύστημα. Απλά δεν είχα ασχοληθεί, δεν έχω παιδιά, ούτε και ανίψια σε ηλικία πανελληνίων.
Η χώρα τείνει προς την Αφρική, διαφθορά, εγκληματικότητα. Τα παιδιά φταίνε που δεν γράφουν κατά τα άλλα. :-?
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

Βάσεις 2021: Σχολές με υψηλές βάσεις και τμήματα με ελάχιστους φοιτητές

https://www.protothema.gr/greece/articl ... -foitites/
Ανοδικά κινήθηκαν οι βάσεις εισαγωγής σε περισσότερες από 400 σχολές - Η ταυτότητα των φετινών Πανελλαδικών - Δείτε ποιες είναι οι σχολές με τα περισσότερα μόρια, αλλά και τμήματα με μονοψήφιο αριθμό νέων φοιτητών
Ανοδος στα «ρετιρέ» των πανεπιστημιακών και στρατιωτικών σχολών και 30 τμήματα με περίπου 14.000 κενές θέσεις αναγράφονται στην ταυτότητα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Όπως λέει στο protothema.gr ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γιάννης Βαφειαδάκης, υπάρχουν τμήματα που έχουν μηδενικούς υποψηφίους, όπως αυτό της Αρχιτεκτονικής Ξάνθης και πολλά τμήματα με υποψηφίους που δεν ξεπερνούν τους 3 και 4.
Παιδιά, δεν αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει, θα κλείσει ο ντουνιάς. Στην Μυτιλήνη από τις 273 ελεύθερες θέσεις πρωτοετών φοιτητών καλύφθηκαν οι... 54. Θα μου πεις Κούλης είναι αυτός, τι περίμενες να πρεσβεύσει; Τις ίσες ευκαιρίες; Την μεγαλύτερη δυνατή διαφορά διαβίωσης ανάμεσα στην πλέμπα και στην πάρτη του θα πρεσβεύσει και θα επιβάλλει.

Τι καταστροφή είναι αυτή η κυβέρνηση ρε...
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Και ο φυσικός κληρονόμος του ΠΑΣΟΚ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”