εκεί που δουλεύω εγώ, για να πάρουμε το iso, τα παιδιά στην παραγωγή αναγκαστικά φοράνε μάσκες με ειδικό φίλτρο.Γραφικός έγραψε: 11 Οκτ 2019, 17:24Πας καλά κι εσύ τώρα;the comet the course the tail έγραψε: 11 Οκτ 2019, 17:17 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ, ΑΝ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΕΚΕΙ. ΘΑ ΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κάπνισμα - ξανά
-
the comet the course the tail
Re: Κάπνισμα - ξανά
-
- Casper -
foscilis έγραψε: 11 Οκτ 2019, 16:17Ούτε και για μας τους βιαστές προβλέπει χώρους που να μπορούμε να βιάζουμε τους εργαζόμενους και ταυτόχρονα να σερβίρουν φαγητό, να παίζουν μουσική κλπ.the comet the course the tail έγραψε: 11 Οκτ 2019, 13:52
ο αντικαπνιστικός νόμος απλά είναι τραγικός, που δεν προβλέπει και κάποιους χώρους για μας τους καπνιστές. κατά προτίμηση που σερβίρουν και αλκοόλ, φαγητό, παίζουν μουσική κλπ.
ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙΣ. ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΚΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΣΠΝΕΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΟΥ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΛΑΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ ΜΙΣΘΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.
Μάλιστα είναι θέμα χρόνου να τελειώσει αυτή η ιστορία όταν σκεφτεί ο πρώτος εργαζόμενος να ζητήσει καναδυο εκατομμύρια αποζημίωση για καρκίνο. Από δήμο και αφεντικό.
και ας φωνάζεις. Δίκιο Εμένα ένας γιατρός με ρώτησε αν καπνίζω μετά από κάποιες εξετάσεις. Σοκαρίστηκα. 3ις από τους 4ις μας στο σπίτι καπνίζουν, άρα κι' εγώ παθητικά. Σε εστιατόρια δεν το συζητάμε καν. Δούλεψα και σαν σερβιτόρα. Υπάρχει επίσης κόσμος που σε ρωτάει αν υπάρχει πρόβλημα να καπνίσουν μπροστά σου και για να μην του το χαλάσω απαντάω πως δεν έχω θέμα αλλά όσο κι' αν δεν μου είναι ευχάριστο, μεγάλωσα μ' αυτό.
-
ο σάββας που δουλεύει το μαγαζί με την γυναίκα του, χωρίς υπαλλήλους, γιατί να μην το έχει ως καπνιστών;
Κάπνιζα μέχρι και πενηνταπέντε τσιγάρα τη μέρα (στο στρατό αυτό, κανονικά ήμουν στα 13-20).
Μπορώ να σου στρίψω στο ένα χέρι κάνοντας κουτσό και πιστεύω ακράδαντα ότι τα φίλτρα είναι για αδερφάρες.
Ωστόσο ποτέ δε με πείραζε να πάω πιο κει για να καπνίσω ούτε βέβαια θα ντουμάνιαζα κάποιον.
Συνεπώς δικάζω στερεοφωνικά: και ως μη καπνιστής και ως πιο αρχιδάτος καπνιστής.
Μπορώ να σου στρίψω στο ένα χέρι κάνοντας κουτσό και πιστεύω ακράδαντα ότι τα φίλτρα είναι για αδερφάρες.
Ωστόσο ποτέ δε με πείραζε να πάω πιο κει για να καπνίσω ούτε βέβαια θα ντουμάνιαζα κάποιον.
Συνεπώς δικάζω στερεοφωνικά: και ως μη καπνιστής και ως πιο αρχιδάτος καπνιστής.
Γιατί δε νομιμοποιείται να αποκλείει εγκύους, ασθματικούς κλπ ούτε να μπαίνουν ανήλικοι και να βλέπουν όλον τον κόσμο να καπνίζει. Γιατί έχουμε 2019 και πρέπει να πάψει να είναι ουρακοτάγκος. Να γιατί.ο σάββας που δουλεύει το μαγαζί με την γυναίκα του, χωρίς υπαλλήλους, γιατί να μην το έχει ως καπνιστών;
-
Γραφικός
Νομίζω πως είχα δει ένα νήμα που έλεγε ότι υπάρχει δυνατότητα με 1250 τον χρόνο να το κάνεις λέσχη καπνιστών. Ήταν μούφα;
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Καλά κάνει και δεν προβλέπει χωρο για καπνιστές. Πολύ απλά επειδη στους ελ καπνιστες δεν ειναι να δινεις θάρρος. Ο ελ καπνιστής ειναι ο χωριάτης που σου ανεβαίνει στο κρεβάτι. Αν σπάσει τώρα αμέσως ενα μαγαζί σε χώρο καπνιστών και μη, εσύ που εισαι στον καπνιστικό χώρο θα δεις εμένα που ήμασταν σειρούλα απ το στρατό, στον αντικαπνιστικό, και θα έρθεις να με χαιρετήσεις με πατ-πατ στην πλατούλα και το τσιγάρο στο χέρι και ταυτόχρονα θα τζουράρεις κιόλας. Μπορεί να κάτσεις και στη διπλανή μου καρέκλα και να μου πιάσεις την πάρλα για κανα μισάωρο και ταυτόχρονα να μου φτύνεις και τον καρκίνο σου. Λες και δεν ξερουμε και δεν εχουμε ζησει την ελ ασυδοσία ολα αυτα τα χρόνια. Πολυ σωστά λοιπόν, κανενας χωρος για καπνιστές. Λιγο καιρο αργότερα, οταν με το καλό αρχισουν να συμμορφώνονται τα πιθήκια με τις προσταγές του νόμου, τοτε σαφώς και θα πρέπει να αρχίσει να χαλαρώνει ο νόμος (κι ετσι θα γίνει οντως, πιστευω) και να δημιουργούνται και καπνιστικοί χώροι, με τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις φυσικά. Έως τότε όμως, μαστίγιο και τσαπού.the comet the course the tail έγραψε: 11 Οκτ 2019, 13:52 ο αντικαπνιστικός νόμος απλά είναι τραγικός, που δεν προβλέπει και κάποιους χώρους για μας τους καπνιστές. κατά προτίμηση που σερβίρουν και αλκοόλ, φαγητό, παίζουν μουσική κλπ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 11 Οκτ 2019, 17:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Όποιος θεωρεί ότι το κάπνισμα δεν είναι κουλ, δεν έχει ιδέα του τι είναι κουλ.
Είμαι πρώην καπνιστής.
Είμαι πρώην καπνιστής.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
-
Γραφικός
Αυτό ισχύει.vantono έγραψε: 11 Οκτ 2019, 17:45 Καλά κάνει και δεν προβλέπει χωρο για καπνιστές. Πολύ απλά επειδη στους ελ καπνιστες δεν ειναι να δινεις θάρρος. Ο ελ καπνιστής ειναι ο χωριάτης που σου ανεβαίνει στο κρεβάτι. Αν σπάσει ενα μαγαζί σε χώρο καπνιστών και μη, εσύ που εισαι στον καπνιστικό χώρο θα δεις εμένα που ήμασταν σειρούλα απ το στρατό, στον αντικαπνιστικό, και θα έρθεις να με χαιρετήσεις με πατ-πατ στην πλατούλα και το τσιγάρο στο χέρι και ταυτόχρονα θα τζουράρεις κιόλας. Μπορεί να κάτσεις και στη διπλανή μου καρέκλα και να μου πιάσεις την πάρλα για κανα μισάωρο και ταυτόχρονα να μου φτύνεις και τον καρκίνο σου. Λες και δεν ξερουμε και δεν εχουμε ζησει την ελ ασυδοσία ολα αυτα τα χρόνια. Πολυ σωστά λοιπόν, κανενας χωρος για καπνιστές. Λιγο καιρο αργότερα, οταν με το καλό αρχισουν να συμμορφώνονται τα πιθήκια με τις προσταγές του νόμου, τοτε σαφώς και θα πρέπει να αρχίσει να χαλαρώνει ο νόμος (κι ετσι θα γίνει οντως, πιστευω) και να δημιουργούνται και καπνιστικοί χώροι, με τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις φυσικά. Έως τότε όμως, μαστίγιο και τσαπού.
Έχω δει άνθρωπο που μόλις είχε κάνει εγχείρηση στην καρδιά να λέει σε καπνιστή στο ίδιο τραπέζι "το γάμησες πια, δεν αντέχω καταλαβαίνεις;" και σε ένα πεντάλεπτο να ανάβει (ο καπνιστής) και να το κρατάει κάτω από το τραπέζι λες και λύνεται κάτι έτσι.
Μου έχει πει φίλος μου πως είχε πάει σε συνεδρίαση του κόμματός του (εννοείται ότι δεν είναι το ΚΚΕ, αφενός μεν δεν θα μας έδινα, αφετέρου αν το ανάψει κανείς τρώει κράξιμο) που είχε πρόσφατα κάνει εγχείρηση στο αναπνευστικό ότι δεν του δίνανε καμιά σημασία, τα ντουμάνια δίναν και παίρναν. Γι' αυτό ενώ ήμουν υπέρ μίας συμβιβαστικής λύσης συνειδητοποίησα πως μόνο με κάτι βίαιο θα σταματήσουν να παρενοχλούνται οι μη καπνιστές.
Αλλά ρε Βαντόνε, το να απαγορευθεί κι έξω, να απαγορευτεί και στις παραλίες, πάλι ο χωριάτης που ανεβαίνει στο κρεβάτι δεν είναι; Ίδιο πράγμα από την αντίθετη πλευρά.
- Dwarven Blacksmith
Κουλ είναι μια λέξη που λέγανε στις ντισκοτέκ των 80's, σωστά;Feindflug έγραψε: 11 Οκτ 2019, 17:47 Όποιος θεωρεί ότι το κάπνισμα δεν είναι κουλ, δεν έχει ιδέα του τι είναι κουλ.
Είμαι πρώην καπνιστής.
Κουλ είναι κάτι που δεν είσαι, τύπε.Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Οκτ 2019, 19:10Κουλ είναι μια λέξη που λέγανε στις ντισκοτέκ των 80's, σωστά;Feindflug έγραψε: 11 Οκτ 2019, 17:47 Όποιος θεωρεί ότι το κάπνισμα δεν είναι κουλ, δεν έχει ιδέα του τι είναι κουλ.
Είμαι πρώην καπνιστής.
Dein Herz, meine Gier
-
foscilis έγραψε: 11 Οκτ 2019, 17:38 Κάπνιζα μέχρι και πενηνταπέντε τσιγάρα τη μέρα (στο στρατό αυτό, κανονικά ήμουν στα 13-20).
Γιατί δε νομιμοποιείται να αποκλείει εγκύους, ασθματικούς κλπ ούτε να μπαίνουν ανήλικοι και να βλέπουν όλον τον κόσμο να καπνίζει. Γιατί έχουμε 2019 και πρέπει να πάψει να είναι ουρακοτάγκος. Να γιατί.ο σάββας που δουλεύει το μαγαζί με την γυναίκα του, χωρίς υπαλλήλους, γιατί να μην το έχει ως καπνιστών;
ό,τι να 'ναιvantono έγραψε: 11 Οκτ 2019, 17:45Καλά κάνει και δεν προβλέπει χωρο για καπνιστές. Πολύ απλά επειδη στους ελ καπνιστες δεν ειναι να δινεις θάρρος. Ο ελ καπνιστής ειναι ο χωριάτης που σου ανεβαίνει στο κρεβάτι. Αν σπάσει τώρα αμέσως ενα μαγαζί σε χώρο καπνιστών και μη, εσύ που εισαι στον καπνιστικό χώρο θα δεις εμένα που ήμασταν σειρούλα απ το στρατό, στον αντικαπνιστικό, και θα έρθεις να με χαιρετήσεις με πατ-πατ στην πλατούλα και το τσιγάρο στο χέρι και ταυτόχρονα θα τζουράρεις κιόλας. Μπορεί να κάτσεις και στη διπλανή μου καρέκλα και να μου πιάσεις την πάρλα για κανα μισάωρο και ταυτόχρονα να μου φτύνεις και τον καρκίνο σου. Λες και δεν ξερουμε και δεν εχουμε ζησει την ελ ασυδοσία ολα αυτα τα χρόνια. Πολυ σωστά λοιπόν, κανενας χωρος για καπνιστές. Λιγο καιρο αργότερα, οταν με το καλό αρχισουν να συμμορφώνονται τα πιθήκια με τις προσταγές του νόμου, τοτε σαφώς και θα πρέπει να αρχίσει να χαλαρώνει ο νόμος (κι ετσι θα γίνει οντως, πιστευω) και να δημιουργούνται και καπνιστικοί χώροι, με τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις φυσικά. Έως τότε όμως, μαστίγιο και τσαπού.the comet the course the tail έγραψε: 11 Οκτ 2019, 13:52 ο αντικαπνιστικός νόμος απλά είναι τραγικός, που δεν προβλέπει και κάποιους χώρους για μας τους καπνιστές. κατά προτίμηση που σερβίρουν και αλκοόλ, φαγητό, παίζουν μουσική κλπ.
- Dwarven Blacksmith
Θα το πάρω ως "ναι".Feindflug έγραψε: 11 Οκτ 2019, 19:17Κουλ είναι κάτι που δεν είσαι, τύπε.Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Οκτ 2019, 19:10Κουλ είναι μια λέξη που λέγανε στις ντισκοτέκ των 80's, σωστά;Feindflug έγραψε: 11 Οκτ 2019, 17:47 Όποιος θεωρεί ότι το κάπνισμα δεν είναι κουλ, δεν έχει ιδέα του τι είναι κουλ.
Είμαι πρώην καπνιστής.
Κυνήγι μαγισσών;aLiCat έγραψε: 11 Οκτ 2019, 10:50Με αυτή την έννοια, κάθε ψυχολογικός εθισμός είναι ασθένεια, συμπεριλαμβανομένων του αλκοολισμού και της βουλιμίας π.χ.stavmanr έγραψε: 11 Οκτ 2019, 10:38Το έχω ξαναγράψει σε παράλληλο νήμα:aLiCat έγραψε: 11 Οκτ 2019, 10:30
Νομίζεις... Όμως, δεν υπάρχουν σύνορα. Αυτοί ήδη εισβάλλουν απρόσκλητοι παντού, μέσω των δηλητηρίων που εκπέμπουν στον αέρα που αναπνέουμε όλοι (συμπεριλαμβανομένων και των αντικαπνιστών).
Κάπου έλεος παιδιά!.. Ναι σε σεβασμό απέναντι στον συνάνθρωπο που δεν καπνίζει και επιθυμεί να διατηρήσει τα πνευμόνια του καθαρά,
αλλά όχι σε εμπάθειες και υστερίες.
ο τοξικομανής δεν αντιλαμβάνεται το πρόβλημά του, όσο και να του το περιγράφεις.
Προέχει η κάλυψη των αναγκών του εθισμού του από οποιαδήποτε άλλη σκέψη.
Όταν αναγνωριστεί το κάπνισμα ως ασθένεια, όπως τα υπόλοιπα ναρκωτικά, τότε θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα να λύσουμε το γενικότερο πρόβλημα.
Κι αν μου πει κάποιος οτι το αλκοόλ δεν βλάπτει παρά μόνον αυτόν που το καταναλώνει, ας αναλογιστεί πόσα δυστυχήματα και πόσοι θάνατοι έχουν συμβεί εξ αιτίας του.
Αλλά τέτοιο κυνήγι μαγισσών, με τόσο μένος εναντίον του τσιγάρου, δεν βοηθάει ούτε τους καπνιστές, ούτε τους αντικαπνιστές πιστεύω.
Καταρχήν γράφεις σε έναν άνθρωπο που πολύ στενός του συγγενής έχει διαγνωσμένη Χ.Α.Π. εξαιτίας χρόνιας έκθεσης σε καπνό (παθητκό κάπνισμα) στο χώρο εργασίας. Αν εννοείς ότι οι μάγισσες του κόλλησαν το Χ.Α.Π. τότε μάλλον έχουμε πρόβλημα στη συνενόηση.
Τί είναι Χ.Α.Π.: https://www.europeanlung.org/el/%CF%80% ... %B1%CF%80
Επιπλέον, γράφεις κάτι χωρίς προφανώς να έχεις ψάξει. Στην περίπτωση της νικοτίνης δε μιλάμε για "ψυχολογικό εθισμό" αλλά για αναγνωρισμένη ουσία μεταξύ των πρώτων τριών σε βαθμό πρόκλησης εξάρτησης.
https://www.care.gr/post/5913/o-ethismos-sti-nikotiniΗ πιο σοβαρή χρόνια επίπτωση της νικοτίνης είναι η εξάρτηση. Η εξάρτηση από τη νικοτίνη είναι ένας νευροβιολογικός εθισμός και έχει ταξινομηθεί επίσημα ως ιατρική ασθένεια (Δέκατη Αναθεώρηση της Διεθνούς Ταξινόμησης των Νόσων [ICD-10] / Τέταρτη Έκδοση του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου των Ψυχικών Διαταραχών [DSM-IV]).
και
http://e-cardio.gr/default.aspx?pageid=564Τα φαρμακολογικά και συμπεριφοριστικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν την εξάρτηση από τον καπνό είναι παρόμοια με εκείνα που καθορίζουν τον εθισμό στα ναρκωτικά, όπως η ηρωίνη και η κοκαΐνη. Επίσης διάφορες μελέτες έχουν καταλήξει ότι η εξάρτηση από τη νικοτίνη ήταν ανέκαθεν ένας από τους δυσκολότερους εθισμούς να αντιμετωπιστεί. Ταυτόχρονα, η διακοπή της χρήσης καπνού προκαλεί συμπτώματα στέρησης, όπως ευερεθιστότητα και άγχος.
Δεν μπορούμε λοιπόν να χαϊδεύουμε αφτιά τοξικομανών επειδή είναι φίλοι ή γνωστοί μας. Πρέπει να τους ενημερώνουμε ότι πάσχουν από σοβαρή ασθένεια, αναγνωρισμένη από την ιατρική επιστήμη.
Και φυσικά δεν μπορεί να γίνεται επιτρεπτό να αδιαφορούμε στις συνέπειες αυτής της νόσου στο ευρύτερο περιβάλλον του χρήστη.
Η σύζυγός μου το έκοψε μαχαίρι όταν πλέον αντιλήφθηκε ότι ήταν εξαρτημένος χρήστης ουσιών.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 12 Οκτ 2019, 15:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Κοπλεξικα τομαρια ολα σας αυτο που σας αξιζει ειναι 3 ποτήρια γαλα το πρωί , πιτουρα το μεσημέρι και πολεντα το βραδυ
Μετα τα μεσανυχτα φατε και μια πουτσα!
Μετα τα μεσανυχτα φατε και μια πουτσα!
Η λέσχη είναι πολύ εύκολο να γίνει, τυπικά.Γραφικός έγραψε: 11 Οκτ 2019, 17:45 Νομίζω πως είχα δει ένα νήμα που έλεγε ότι υπάρχει δυνατότητα με 1250 τον χρόνο να το κάνεις λέσχη καπνιστών. Ήταν μούφα;
Μόνο που απαγορεύεται κάθε εμπορική δραστηριότητα, και φυσικά η απασχόληση προσωπικού...
Χαριτολογώντας, γράφω ότι είμαι υπέρ της λέσχης καπνιστών. Αρκεί να κλείνεται αεροστεγώς και να ανοίγουμε εκεί όλα τα ληγμένα καπνογόνα της αστυνομίας για να μεγιστοποιούμε την απόλαυση των καπνιστών.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση