!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Re: Γιατί δεν πληρώνονται τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

Μηχανικός έγραψε: 18 Μάιος 2019, 12:25 Το πόσο κόζα νόστρα είναι μια συντεχνία φαίνεται με το πόσο εύκολα βρίσκει ένας πολίτης βοήθεια όταν αδικηθεί από μέλη τις συντεχνίας.
- Πόσοι δικηγόροι θα καταθέσουν για δικηγόρο που έβλαψε σε δίκη τον πελάτη του; ΚΑΝΕΙΣ.
- Πόσοι γιατροί θα καταθέσουν κατά γιατρού όταν έκανε ζημιά σε ασθενή του; ΚΑΝΕΙΣ.
- Πόσοι μηχανικοί θα καταθέσουν κατά μηχανικού που έβλαψε τον πελάτη του; ΠΟΛΛΟΙ.
Το πόσο κόζα νόστρα είναι το ΤΕΕ, έχει φανεί από την δίκη της Ρικομέξ.
Δεν ξέρω πόσοι μηχανικοί κατέθεσαν κατά των μηχανικών που υπέγραψαν στην άδεια οικοδομής του εργοστασίου ή επέβλεψαν την κατασκευή του, αλλά μέχρι και ο πρόεδρος του ΤΕΕ ήρθε να καταθέσει υπέρ τους. Εν τέλει μάθαμε ότι όσο άσχετος ή μιλημένος και αν είναι ένας μηχανικός, και όσους και αν πάρει στο λαιμό του, τελικά φταίνε πάντα οι εργοδότες του και η υπογραφή του δεν συνεπάγεται καμία ευθύνη.
My Life had stood, a Loaded Gun
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

aljawn έγραψε: 18 Μάιος 2019, 12:27 1. Το αν διορίζεσαι συχνά μέλος της εφορευτικής επιτροπής, σχετίζεται και με τον εκλογικό κατάλογο που περιλαμβάνεσαι. Αν ο εκλογικός κατάλογος περιέχει ένα 50% άτομα άνω των 67, τότε οι πιθανότητες σου πολλαπλασιάζονται (τυπικό στους εκλογικούς καταλόγους Αθήνας και μεγάλων δήμων). Επιπλέον, μην ξεχνάμε ότι σε κάθε κλήρωση διορίζονται 4 + 4, 8 μέλη εφορευτική. Σε ένα κατάλογο 300 ατόμων, εκ των οποίων το 60% (180) είναι άνω των 67 ή ΔΥ, μπορείτε να υπολογίσετε τις πιθανότητες να ξανακληρωθείτε.
Υπόψη, ΔΥ διορίζονται τυχαία, είναι γιατί είναι συμβασιούχοι, είτε γιατί είναι σε κανένα κουφό ΝΠΔΔ για το οποίο δεν έχει ακόμα ενταχθεί στο μητρώο.

2. Η νομολογία του ΑΠ, υποθέτω θα έχει ενσωματωθεί και στο ΠΔ που κωδικοποιεί την νομοθεσία των εκλογών (26/2102), αναφέρει ρητά ότι ο διορισμός ισχύει, ακόμα και αν δεν έχεις πάρει στα χέρια σου το διοριστήριο. Αρκεί η θυροκόλληση από την Αστυνομία. Σε κάθε περίπτωση, ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπορεί να σε υποχρεώσει να εκτελέσεις τα καθήκοντα σου, άμα εμφανιστείς, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του το αν η επίδοση χώρισε νόμιμα ή όχι: την ευθύνη της απόδειξης την φέρεις εσύ (βασικά, είναι probatio diabolica).

3. Υπενθυμίζω ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει εκ του νόμου τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα όσον αφορά την εκλογική διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί συντάξει έκθεση μηνυτήριας αναφοράς και να προχωρήσει στην ποινική δίωξη για αδικήματα που αφορούν το εκλογικό του κατάστημα και λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας. Αν και η πρόβλεψη αυτή αφορά αδικήματα σχετικά με νοθεία ή παρεμπόδιση εκλογών, καταλαμβάνει και τα μέλη της εφορευτικής.

Ως εκ τούτου, για όσους έχουν σκοπό να τσαμπουκαλευτούν, μπορεί κάλλιστα ο δικαστικός αντιπρόσωπος να συντάξει σχετική έκθεση και να ζητήσει από τους αστυνομικούς που φυλάσσουν το εκλογικό κατάστημα την σύλληψη και προσαγωγή στο αρμόδιο δικαστήριο, στα πλαίσια του αυτοφώρου. Επειδή δε τα δικαστήρια είναι μεν ανοιχτά, αλλά ασχολούνται με την εποπτεία της διαδικασίας και δύσκολα συνίσταται δικαστήριο για την εκδίκαση του αυτοφώρου, το πιο πιθανό είναι να κρατηθούν μέχρι την Τρίτη οπότε και θα δικαστούν (πάλι ως αυτόφωρο).
καλά, χεσμένους τους έχουμε τους δικαστικούς αντιπροσωπους που την είδαν εισαγγελείς για μια μέρα επειδή το λέει ένα κωλόχαρτο.
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Άβαταρ μέλους
aljawn

Lord Brum έγραψε: 18 Μάιος 2019, 12:41 καλά, χεσμένους τους έχουμε τους δικαστικούς αντιπροσωπους που την είδαν εισαγγελείς για μια μέρα επειδή το λέει ένα κωλόχαρτο.
Εντάξει. :smt005:
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

aljawn έγραψε: 18 Μάιος 2019, 12:43
Lord Brum έγραψε: 18 Μάιος 2019, 12:41 καλά, χεσμένους τους έχουμε τους δικαστικούς αντιπροσωπους που την είδαν εισαγγελείς για μια μέρα επειδή το λέει ένα κωλόχαρτο.
Εντάξει. :smt005:
ε ναι ρε, δεν πας να ψηφίσεις στην τελική και αστους να σε ψάχνουν. Θα στείλουν σπίτι σου αστυνομικό θα τους πει όποιος ανοίξει δεν είναι εδώ δεν ξέρω που είναι, λείπει στο εξωτερικό, παρτάρει άγρια, δεν μένει πια εδώ, δεν σηκώνει τηλέφωνο,ή απλά δεν ανοίγεις στον αστυνομικό και τέλος. Σιγά μην δουλεύουμε τζάμπα, το τζάμπα πέθανε
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

aljawn έγραψε: 18 Μάιος 2019, 12:36
Μηχανικός έγραψε: 18 Μάιος 2019, 12:25 Το πόσο κόζα νόστρα είναι μια συντεχνία φαίνεται με το πόσο εύκολα βρίσκει ένας πολίτης βοήθεια όταν αδικηθεί από μέλη τις συντεχνίας.
- Πόσοι δικηγόροι θα καταθέσουν για δικηγόρο που έβλαψε σε δίκη τον πελάτη του; ΚΑΝΕΙΣ.
- Πόσοι γιατροί θα καταθέσουν κατά γιατρού όταν έκανε ζημιά σε ασθενή του; ΚΑΝΕΙΣ.
- Πόσοι μηχανικοί θα καταθέσουν κατά μηχανικού που έβλαψε τον πελάτη του; ΠΟΛΛΟΙ.
Το πόσο κόζα νόστρα είναι το ΤΕΕ, έχει φανεί από την δίκη της Ρικομέξ.
Δεν ξέρω πόσοι μηχανικοί κατέθεσαν κατά των μηχανικών που υπέγραψαν στην άδεια οικοδομής του εργοστασίου ή επέβλεψαν την κατασκευή του, αλλά μέχρι και ο πρόεδρος του ΤΕΕ ήρθε να καταθέσει υπέρ τους. Εν τέλει μάθαμε ότι όσο άσχετος ή μιλημένος και αν είναι ένας μηχανικός, και όσους και αν πάρει στο λαιμό του, τελικά φταίνε πάντα οι εργοδότες του και η υπογραφή του δεν συνεπάγεται καμία ευθύνη.
Μου λες για μια περίπτωση που παίζονταν αποζημιώσεις εκατομμυρίων ευρώ.
Κάθε μέρα γίνονται δικαστήρια για μηχανικούς που δεν έκαναν καλά την δουλειά τους, βρίσκει αμέσως μηχανικούς ο ιδιοκτήτης να καταθέσουν αν έχει δίκιο. Και οι πραγματογνώμονες μηχανικοί που διορίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις, σχεδόν πάντα είναι αντικειμενικοί, ξέρω αρκετές περιπτώσεις που καίνε τον συνάδελφό τους, αδιανόητο για δικηγόρους ή γιατρούς.
Και εγώ δεν έχω κανένα κόλλημα να καταθέσω κατά μηχανικού αν δεν έχει κάνει καλά την δουλειά του.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Μηχανικός έγραψε: 18 Μάιος 2019, 12:25
aljawn έγραψε: 18 Μάιος 2019, 12:10
Lugozzi έγραψε: 18 Μάιος 2019, 02:05 Για την κωλοσυντεχνια σας λέγω
Μλκ μου, το να σε κατηγορεί μηχανικός για συντεχνία, είναι σαν να σε κατηγορεί πασόκος για ρεμούλα. :smt005: :smt005: :smt005:
Το πόσο κόζα νόστρα είναι μια συντεχνία φαίνεται με το πόσο εύκολα βρίσκει ένας πολίτης βοήθεια όταν αδικηθεί από μέλη τις συντεχνίας.
Πρόσφατα σε υπόθεση που εμπλέκεται πελάτης μου:
Δικηγόρος πλαστογραφησε υπογραφή σε εξουσιοδότηση. Ο δεύτερος δικηγόρος που θα αναλάμβανε την υπόθεση λέει σε μενα: τι μαλάκας αυτός ο δικηγόρος (Ο πρωτος) κάνει μαλακιες γενικά κλπ. Όταν του είπα να στραφούμε εναντίον του μου λεει: α εγώ δεν παίρνω υποθέσεις κατά συναδέλφων ας πάει αλλού ο πελάτης.
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

aljawn αν έχεις πρόβλημα υγείας που δεν επιτρέπει ορθοστασία και κούραση και πάρεις χαρτί από γιατρό που σε παρακολουθεί καλύπτεσαι; Και πού πρέπει να το παραδώσεις;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Εμπιστευόμαστε δίνοντας χρήματα στα μηχανάκια του οπαπ για να παίξουμε τζόκερ λόττο καιτιστομπούτσο και αντίστοιχα ο οπαπ εμπιστεύεται την διαδικασία και αν κερδίζει το δελτίο μας δίνει εκατομμύρια άμα λάχει αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο για μια απλή ψηφοφορία.
Φυσικά και είναι άδικο να μην υπάρχει αμοιβή για την εφορευτική και ο πούτανος και το πουτανάκι του να παίρνουν 1κ κ 100 τη μέρα αντίστοιχα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
ενωσηΚ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ενωσηΚ »

Spiros252 έγραψε: 18 Μάιος 2019, 13:34 aljawn αν έχεις πρόβλημα υγείας που δεν επιτρέπει ορθοστασία και κούραση και πάρεις χαρτί από γιατρό που σε παρακολουθεί καλύπτεσαι; Και πού πρέπει να το παραδώσεις;
Δεν ειμαι αρμόδιος αλλα όσοι ητανε για χαρτι νοσοκομείου δεν το ειχανε δωσει πιο νωρις αλλα εμφανίστηκαν πουρνό πουρνο, το σφησαν και εφυγαν
LEONAS έγραψε: 25 Ιουν 2019, 15:51 Εγώ ξυπόλητος και ξεβρακωτος
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Χθες δικηγόρος μου έλεγε ότι παίρνουν 1000 ευρώ σύνολο και για τις 2 Κυριακές.
Τι ισχύει τελικά?
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
ενωσηΚ

Lugozzi έγραψε: 18 Μάιος 2019, 13:44 Χθες δικηγόρος μου έλεγε ότι παίρνουν 1000 ευρώ σύνολο και για τις 2 Κυριακές.
Τι ισχύει τελικά?
Τωρα περιμένεις να μάθεις την αληθεια απο δικηγόρο
Κλαιν
Ο αλλος λεει πιο πανω ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ
οτι ειναι Χ Τα μελη που καλουν αρα σε μικρο τμημα με υπερηλικες ειναι λογικό να σε ξανακαλουν.....φιλε απλή α ριθμητικη ειναι....και δεν βγαινει....αμα σε εκλογικά κέντρα Αθηνών, εχει το κάθε τμημα 20 νοματαιους μη υπερηλικες ώστε να ξαναπεσεις διαδοχικα....να το κλείσουμε το μαγαζάκι Ελλάς...τα σάπια σας αλλου....

Μονο οτι μας συμφέρει, το να εξαιρούνται όσοι ηδη πήγαν, τσιμουδιά να σχολιαστει
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ενωσηΚ την 18 Μάιος 2019, 13:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

ενωσηΚ έγραψε: 18 Μάιος 2019, 13:54
Lugozzi έγραψε: 18 Μάιος 2019, 13:44 Χθες δικηγόρος μου έλεγε ότι παίρνουν 1000 ευρώ σύνολο και για τις 2 Κυριακές.
Τι ισχύει τελικά?
Τωρα περιμένεις να μάθεις την αληθεια απο δικηγόρο
Κλαιν
Ο αλλος λεει πιο πανω ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ
οτι ειναι Χ Τα μελη που καλουν αρα σε μικρο τμημα με υπερηλικες ειναι λογικό να σε ξανακαλουν.....φιλε απλή α ριθμητικη ειναι....και δεν βγαινει....αμα σε εκλογικά κέντρα Αθηνών, εχει το κάθε τμημα 20 νοματαιους μη υπερηλικες ώστε να ξαναπεσεις διαδοχικα....να το κλείσουμε το μαγαζάκι Ελλάς...τα σάπια σας αλλου....
Μου αρκεί φίλε μου ότι ντρέπονται να πουν την αλήθεια
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

aljawn έγραψε: 18 Μάιος 2019, 12:27 1. Το αν διορίζεσαι συχνά μέλος της εφορευτικής επιτροπής, σχετίζεται και με τον εκλογικό κατάλογο που περιλαμβάνεσαι. Αν ο εκλογικός κατάλογος περιέχει ένα 50% άτομα άνω των 67, τότε οι πιθανότητες σου πολλαπλασιάζονται (τυπικό στους εκλογικούς καταλόγους Αθήνας και μεγάλων δήμων). Επιπλέον, μην ξεχνάμε ότι σε κάθε κλήρωση διορίζονται 4 + 4, 8 μέλη εφορευτική. Σε ένα κατάλογο 300 ατόμων, εκ των οποίων το 60% (180) είναι άνω των 67 ή ΔΥ, μπορείτε να υπολογίσετε τις πιθανότητες να ξανακληρωθείτε.
Υπόψη, ΔΥ διορίζονται τυχαία, είναι γιατί είναι συμβασιούχοι, είτε γιατί είναι σε κανένα κουφό ΝΠΔΔ για το οποίο δεν έχει ακόμα ενταχθεί στο μητρώο.

2. Η νομολογία του ΑΠ, υποθέτω θα έχει ενσωματωθεί και στο ΠΔ που κωδικοποιεί την νομοθεσία των εκλογών (26/2102), αναφέρει ρητά ότι ο διορισμός ισχύει, ακόμα και αν δεν έχεις πάρει στα χέρια σου το διοριστήριο. Αρκεί η θυροκόλληση από την Αστυνομία. Σε κάθε περίπτωση, ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπορεί να σε υποχρεώσει να εκτελέσεις τα καθήκοντα σου, άμα εμφανιστείς, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του το αν η επίδοση χώρισε νόμιμα ή όχι: την ευθύνη της απόδειξης την φέρεις εσύ (βασικά, είναι probatio diabolica).

3. Υπενθυμίζω ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει εκ του νόμου τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα όσον αφορά την εκλογική διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί συντάξει έκθεση μηνυτήριας αναφοράς και να προχωρήσει στην ποινική δίωξη για αδικήματα που αφορούν το εκλογικό του κατάστημα και λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας. Αν και η πρόβλεψη αυτή αφορά αδικήματα σχετικά με νοθεία ή παρεμπόδιση εκλογών, καταλαμβάνει και τα μέλη της εφορευτικής.

Ως εκ τούτου, για όσους έχουν σκοπό να τσαμπουκαλευτούν, μπορεί κάλλιστα ο δικαστικός αντιπρόσωπος να συντάξει σχετική έκθεση και να ζητήσει από τους αστυνομικούς που φυλάσσουν το εκλογικό κατάστημα την σύλληψη και προσαγωγή στο αρμόδιο δικαστήριο, στα πλαίσια του αυτοφώρου. Επειδή δε τα δικαστήρια είναι μεν ανοιχτά, αλλά ασχολούνται με την εποπτεία της διαδικασίας και δύσκολα συνίσταται δικαστήριο για την εκδίκαση του αυτοφώρου, το πιο πιθανό είναι να κρατηθούν μέχρι την Τρίτη οπότε και θα δικαστούν (πάλι ως αυτόφωρο).
Τι ακριβώς εννοείς "τσαμπουκά"; Την οποιαδήποτε λογική αντίδραση απέναντι στον παραλογισμό του κράτους; Το χειροκρότημα στο αλάθητο του κρατικού πάπα; Κάτι άλλο;
Σαφώς και το κράτος είναι πιο ισχυρό από το οτιδήποτε και οποιονδήποτε.
Κι επίσης σαφέστερα εισπράττει ακριβώς τον ίδιο σεβασμό που το ίδιο δείχνει στους πολίτες του.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
aljawn

Τι ισχύει τελικά?
H αμοιβή των δικαστικών αντιπροσώπων κυμαίνεται από 650 έως 1470 ευρώ και για τις 2 Κυριακές.
Η διακύμανση οφείλεται στο αν διορίζεσαι εντός ή εκτός έδρας, σε επαρχία ή μεγάλο δήμο, με 2 ή 3 ή 4 κάλπες.

Επιπλέον δικαιούσαι οδοιπορικά 0,015 ανά χιλιόμετρο, αν θυμάμαι καλά.

Και επειδή κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, χθες συνάδελφος πόσταρε την διατακτική του, ύψους περίπου 890 ευρώ.
Με το ποσό αυτό (αποζημίωση + οδοιπορικά) πρέπει να καλύψει την διαδικασία για 2 Κυριακές.
Ο ίδιος είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης και διορίστηκε στο Ηράκλειο Κρήτης.
Υπολογίστε έξοδα μετακίνησης και διαμονή τουλάχιστον 2+2 ημέρες (πρακτικά 3+3).

Αυτή είναι και η απάντηση γιατί αποζημιώνονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.
Τουλάχιστον η εφορευτική διορίζεται στον τόπο κατοικίας της.
Άβαταρ μέλους
ενωσηΚ

Τωρα ας κανουμε και μια ηλιθια ερωτηση, γιατι δεν διοριζονται κοντινοί δικηγόροι;;; και αν ο λόγος ειναι να μην κάνουν νοθεια για γνωστούς, γιατί δεν ειναι διπλανού δήμου ξερωγω
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”