Η συνείδηση είναι υπαρκτή ή ανύπαρκτη;klg έγραψε: 06 Αύγ 2022, 00:30 Δεν έχει σημασία τι είναι το πρόβλημα. Οι υπολογιστές δεν μπορούν να λύσουν προβλήματα, αυτό προϋποθέτει τη δυνατότητα κατανόησης του τι κάνεις και εξ ορισμού συνείδηση.
Ναι. Το ερώτημά μου είναι αυτό. Υπάρχει κάποια φυσική αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών που σκέφτομαι, αυτών που καταγράφονται στην οθόνη μου, αυτών που διαβάζεις στην οθόνη σου και αυτών που σκέφτεσαι με βάση όσα διαβάζεις; Ποια φυσική αλληλεπίδραση υπάρχει ώστε να επηρεάζεσαι από εμένα κι εγώ από εσένα, και μάλιστα με κάτι που δεν υπάρχει (σκέψη) ;Το ερωτημά σου είναι πώς ακριβώς πραγματώνεται αυτή η διαδικασία; Τι σημασία έχει αυτό; Εννοώ δεν νομίζω ότι έχουμε περιγραφή του μηχανισμού (μπορεί και να έχουμε, δε γνωρίζω) αλλά δεν βλέπω τι σημασία έχει σε σχέση με αυτό που έγραψα.stavmanr έγραψε: 06 Αύγ 2022, 00:03 Το ηλεκτροχημικό process προϋποθέτει ηλεκτροχημικές μεταβολές. Το process είναι μία σειριακή ηλεκτροχημική μεταβολή που συμβαίνει από κύτταρο σε κύτταρο.
Δεν αλλάζει το ερώτημα.
Είναι απλό το ερώτημα κι αφορά το αν η σκέψη μας είναι υπαρκτή ή ανύπαρκτη.
Ας δοκιμάσουμε κάτι.
Σκέφτομαι ένα τετράγωνο τοστ που έχει μέσα μόνο κίτρινο τυρί.
Το σκέφτηκες κι εσύ τώρα μόλις; Πώς έγινε αυτό;