!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κορονοϊός από την κινα

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Κορονοϊός από την κινα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:06
hellegennes έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:02 Σωστά, όλα αυτά βοήθησαν να μην πεθάνουν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα στην χώρα, παρότι εξαπλώθηκε παντού στην χώρα, γιατί και καλά τον περιόρισαν με απομόνωση, αλλά κατά κάποιον μαγικό τρόπο αυτή η απομόνωση λειτούργησε μόνο εσωτερικά και απλώθηκε ο ιός στα πέρατα της οικουμένης.
Μα δεν είναι κάτι που έγινε μια φορά και τέλος. Είναι συνεχής μάχη.
Την προηγούμενη εβδομάδα τεστάρανε μια ολόκληρη πόλη 9 εκατομμυρίων κατοίκων.
Εντυπωσιάστηκα. Ακόμη δεν απάντησες πώς εκτροχιάστηκε τόσο η κατάσταση ώστε να πρόλαβαν οι Κινέζοι να κολλήσουν όλον τον υπόλοιπο κόσμο αλλά με κάποιον μαγικό τρόπο κατάφεραν να εντοπίσουν όλους τους φορείς στην χώρα τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:03 Είστε αστείοι όσοι πιστεύετε ότι δεν μπορεί να ξέρει κανείς τι γίνεται σε μια χώρα 1.5 δις ατόμων με ανοιχτά σύνορα.
:smt005:
η οποία κάνει το 1984 του Όργουελ να μοιάζει Ουτοπία σε σχέση με το καθεστώς της

σταμάτα το hot pot, κάτι σου ρίχνει μέσα, σου κάνει κακό
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

hellegennes έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:14 Εντυπωσιάστηκα. Ακόμη δεν απάντησες πώς εκτροχιάστηκε τόσο η κατάσταση ώστε να πρόλαβαν οι Κινέζοι να κολλήσουν όλον τον υπόλοιπο κόσμο αλλά με κάποιον μαγικό τρόπο κατάφεραν να εντοπίσουν όλους τους φορείς στην χώρα τους.
Πάνε δυο φορείς στη χώρα Χ. Κολλάνε άλλους δύο.
Γυρίζουν, πλέον είναι θέμα της Κίνας πως θα τους χειριστεί. Οι άλλοι είναι θέμα της χώρας Χ και αν η απόκριση της είναι ανεπαρκής συνεχίζουν να κολλάνε κι άλλους.

Ποιά η απορία;
elchav έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:14 η οποία κάνει το 1984 του Όργουελ να μοιάζει Ουτοπία σε σχέση με το καθεστώς της

σταμάτα το hot pot, κάτι σου ρίχνει μέσα, σου κάνει κακό
Εντάξει φίλε μου. Φαντάσου τώρα εμένα να σου έλεγα ότι το Χονγκ Κονγκ δεν υπάρχει και τα πλάνα γυρίζονται στην Ταϊβάν.
Κάπως έτσι μου ακούγεσαι.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
elchav

Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:22 Εντάξει φίλε μου. Φαντάσου τώρα εμένα να σου έλεγα ότι το Χονγκ Κονγκ δεν υπάρχει και τα πλάνα γυρίζονται στην Ταϊβάν.
για αυτό ακριβώς το λόγο σε προτρέπω -για αρχή- να το ξαναγυρίσεις σε σουβλάκια και να παρατήσεις τους παγκολίνους μέσα σε hot pot.
προκαλούν παραισθήσεις
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

elchav έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:24
Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:22 Εντάξει φίλε μου. Φαντάσου τώρα εμένα να σου έλεγα ότι το Χονγκ Κονγκ δεν υπάρχει και τα πλάνα γυρίζονται στην Ταϊβάν.
για αυτό ακριβώς το λόγο σε προτρέπω -για αρχή- να το ξαναγυρίσεις σε σουβλάκια και να παρατήσεις τους παγκολίνους μέσα σε hot pot.
προκαλούν παραισθήσεις
Ρε και να παίξουμε το παιχνίδι σου δε βγαίνει λέμε.
Η ανάπτυξη πως εξηγείται; Όλοι οι εκατομμύρια νοσούντες στις ΜΕΘ και τα πεζοδρόμια, και οι νεκροί δεν έχουν δουλειές, δεν καταναλώνουν;
Πως ανακάμπτει το ΑΕΠ; Πως δουλεύουν τα εργοστάσια και εξάγουν;
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:11
Που κολλάνε αυτά;
Σε ολα τα επίπεδα. Το θεωρούσα αυτονόητο, αλλά ας το εξηγήσω.

Μια δυτική κυβέρνηση δεν μπορεί να καρφώσει τις πόρτες και τα παράθυρα στα σπίτια των ανθρώπων στο Παλαιό Φάληρο, την Καλλιθέα και το Χαλάνδρι. Ούτε μπορεί να απαιτεί πλήρη υποταγή των πολιτών της υπό την απειλή εξαφάνισης ή "επιμόρφωσης" σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Εσύ παριστάνεις προφανώς τον βλακα θεωρώντας αυτο το πραγμα, αν και καθοριστικό στην αντιμετώπιση μιας πανδημιας, άσχετο με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ερχεσαι τωρα εδώ ζητώντας μας να πούμε μπράβο στην Κινα, σε αυτούς τους εγκληματίες νυχτεριδοφαγους που μοίρασαν το θάνατο σε όλον τον πλανήτη, εσκεμμένα απέκρυψαν το πρόβλημα στην πρώτη φάση, έδιναν ψεύτικα στοιχεία στον ΠΟΥ, αν δεν τον λαδωσαν εν πάση περιπτώσει για να αναπαράγει την κινεζική κομμουνιστική προπαγάνδα, απείλησαν κυβερνήσεις να μην κλείσουν τα σύνορα τους στην Κινα. Όχι φίλε. Δε σεβόμαστε την Κίνα. Δεν έχουμε λογο να τη σεβαστούμε. Ούτε να την πιστέψουμε. Είναι ένα κράτος εγκληματίας, όπως κάθε απολυταρχικό κράτος, ό,τι θετικά side effects Κ να έχει που πηγάζουν ακριβώς απο την απολυταρχικοτητα του. Κ θα καταρρεύσει όπως κατέρρευσε και η Σοβιετική Ένωση.
Άβαταρ μέλους
elchav

Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:27 Ρε και να παίξουμε το παιχνίδι σου δε βγαίνει λέμε.
Η ανάπτυξη πως εξηγείται;
ΛΑΦ ΑΟΥΤ ΛΑΟΥΝΤ. Ξέρω γω, μάλλον με τον ίδιο τρόπο που το ΚΚΚ πέφτει ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ στις προβλέψεις του για ανάπτυξη και όλα τα οικονομικά στοιχεία.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:27 Όλοι οι εκατομμύρια νοσούντες στις ΜΕΘ και τα πεζοδρόμια, και οι νεκροί δεν έχουν δουλειές, δεν καταναλώνουν; Πως ανακάμπτει το ΑΕΠ; Πως δουλεύουν τα εργοστάσια και εξάγουν;
Εξηγείται μερικώς από το παραπάνω, πλάς, ακόμα και με ένα εκατομμύριο νεκρούς (extreme scenario, εγώ τους υπολογίζω πιο κοντά σε δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες), δε χρειάζεται να μαγειρέψεις τόσο πολύ
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

elchav έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:31
Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:27 Ρε και να παίξουμε το παιχνίδι σου δε βγαίνει λέμε.
ΛΑΦ ΑΟΥΤ ΛΑΟΥΝΤ. Ξέρω γω, μάλλον με τον ίδιο τρόπο που το ΚΚΚ πέφτει ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ στις προβλέψεις του για ανάπτυξη και όλα τα οικονομικά στοιχεία.
Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:27 Όλοι οι εκατομμύρια νοσούντες στις ΜΕΘ και τα πεζοδρόμια, και οι νεκροί δεν έχουν δουλειές, δεν καταναλώνουν; Πως ανακάμπτει το ΑΕΠ; Πως δουλεύουν τα εργοστάσια και εξάγουν;
Εξηγείται μερικώς από το παραπάνω, πλάς, ακόμα και με ένα εκατομμύριο νεκρούς (extreme scenario, εγώ τους υπολογίζω πιο κοντά σε δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες), δε χρειάζεται να μαγειρέψεις τόσο πολύ
H mercedes παντως ειπε οτι εχει διψήφια αυξηση στις πωλήσεις τους τελευταίους μήνες στη Κίνα
Άβαταρ μέλους
elchav

talaipwros έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:32
elchav έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:31
H mercedes παντως ειπε οτι εχει διψήφια αυξηση στις πωλήσεις τους τελευταίους μήνες στη Κίνα
νεκροφόρες;
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

EKPLIKTIKOS έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:29
Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:11
Που κολλάνε αυτά;
Σε ολα τα επίπεδα. Το θεωρούσα αυτονόητο, αλλά ας το εξηγήσω.

Μια δυτική κυβέρνηση δεν μπορεί να καρφώσει τις πόρτες και τα παράθυρα στα σπίτια των ανθρώπων στο Παλαιό Φάληρο, την Καλλιθέα και το Χαλάνδρι. Ούτε μπορεί να απαιτεί πλήρη υποταγή των πολιτών της υπό την απειλή εξαφάνισης ή "επιμόρφωσης" σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Εσύ παριστάνεις προφανώς τον βλακα θεωρώντας αυτο το πραγμα, αν και καθοριστικό στην αντιμετώπιση μιας πανδημιας, άσχετο με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ερχεσαι τωρα εδώ ζητώντας μας να πούμε μπράβο στην Κινα, σε αυτούς τους εγκληματίες νυχτεριδοφαγους που μοίρασαν το θάνατο σε όλον τον πλανήτη, εσκεμμένα απέκρυψαν το πρόβλημα στην πρώτη φάση, έδιναν ψεύτικα στοιχεία στον ΠΟΥ, αν δεν τον λαδωσαν εν πάση περιπτώσει για να αναπαράγει την κινεζική κομμουνιστική προπαγάνδα, απείλησαν κυβερνήσεις να μην κλείσουν τα σύνορα τους στην Κινα. Όχι φίλε. Δε σεβόμαστε την Κίνα. Δεν έχουμε λογο να τη σεβαστούμε. Ούτε να την πιστέψουμε. Είναι ένα κράτος εγκληματίας, όπως κάθε απολυταρχικό κράτος, ό,τι θετικά side effects Κ να έχει που πηγάζουν ακριβώς απο την απολυταρχικοτητα του. Κ θα καταρρεύσει όπως κατέρρευσε και η Σοβιετική Ένωση.
Δε ζήτησα κάπου να πείτε μπράβο. Ο καθένας με τις προτεραιότητες του, απλά να ξέρει τι κερδίζει και τι χάνει.
Εσύ πάλι πουλάς τρέλα μη διευκρινίζοντας τη θέση σου και ταλαντευόμενος ανάμεσα στο "είναι ψέμματα η επιτυχής αντιμετώπιση" και στο "οκ μπορεί να ισχύει, αλλά με τι κόστος".
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Καλά όλα αυτά, αλλά δεν είναι λίγο υπερβολικό να μην έχει ούτε ένα νεκρό; Τι διάολο και ένας Κινέζος θα ταξίδεψε και θα κόλλησε κατά λάθος...
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:33 Εσύ πάλι πουλάς τρέλα μη διευκρινίζοντας τη θέση σου και ταλαντευόμενος ανάμεσα στο "είναι ψέμματα η επιτυχής αντιμετώπιση" και στο "οκ μπορεί να ισχύει, αλλά με τι κόστος".
Δεν έχω θέση, κ δεν ξερω τι απο τα δυο είναι χειρότερο. Δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει, γιατί ειναι ένα καθεστώς που είναι φοβερά απολυταρχικό, που σημαίνει οτι μπορεί να λάβει ακραία μέτρα χωρίς κανένα κόστος πρακτικα για τη δημοφιλία του, ακόμη και αν δεν υπήρχε ο λόγος να τα λάβει. Και επίσης οτιδήποτε βγαίνει από την Κίνα δεν μπορεί κανείς να το εμπιστευτεί. Σε reports, νούμερα κτλ. Όλα ειναι μαγειρεμένα και εξυπηρετούν σκοπιμότητες. Από τέτοια κράτη εγκληματίες δε βγαίνει ούτε μισή αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

EKPLIKTIKOS έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:43
Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:33 Εσύ πάλι πουλάς τρέλα μη διευκρινίζοντας τη θέση σου και ταλαντευόμενος ανάμεσα στο "είναι ψέμματα η επιτυχής αντιμετώπιση" και στο "οκ μπορεί να ισχύει, αλλά με τι κόστος".
Δεν έχω θέση, κ δεν ξερω τι απο τα δυο είναι χειρότερο. Δεν μπορώ να ξέρω τι συμβαίνει, γιατί ειναι ένα καθεστώς που είναι φοβερά απολυταρχικό, που σημαίνει οτι μπορεί να λάβει ακραία μέτρα χωρίς κανένα κόστος πρακτικα για τη δημοφιλία του, ακόμη και αν δεν υπήρχε ο λόγος να τα λάβει. Και επίσης οτιδήποτε βγαίνει από την Κίνα δεν μπορεί κανείς να το εμπιστευτεί. Σε reports, νούμερα κτλ. Όλα ειναι μαγειρεμένα και εξυπηρετούν σκοπιμότητες. Από τέτοια κράτη εγκληματίες δε βγαίνει ούτε μισή αλήθεια.
Και άλλα απολυταρχικά καθεστώτα υπάρχουν αλλά για κάποιο λόγο όλοι ξέρουν ποιον είναι το ΑΕΠ τους, το βιωτικό τους επίπεδο, τι προβλήματα έχουν, κλπ. Μόνο η Κίνα είναι αδιάτρητη, απροσδιόριστη και μη μετρήσιμη. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει το Δυτικό κεφάλαιο να επενδύσει σ' αυτό το μυστήριο κβαντικό περιβάλλον, αλλά εμποδίζει τον Βασίλη να σχηματίζει γνώμη για το καφενείο.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Η σημερινή Κίνα μοιάζει με την Γερμανία του 1940. Και τότε κάποιοι την θαύμαζαν, υποστήριζαν ότι θα κατακτήσει όλο τον κόσμο (ειδικά μετά την γρήγορη κατάρρευση του δυτικού μετώπου) και ίσως κρυφά να το επιθυμούσαν. Βέβαια, όπως κάθε δικτατορία, είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει. Το πότε και το πώς είναι άγνωστα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:22
hellegennes έγραψε: 21 Οκτ 2020, 13:14 Εντυπωσιάστηκα. Ακόμη δεν απάντησες πώς εκτροχιάστηκε τόσο η κατάσταση ώστε να πρόλαβαν οι Κινέζοι να κολλήσουν όλον τον υπόλοιπο κόσμο αλλά με κάποιον μαγικό τρόπο κατάφεραν να εντοπίσουν όλους τους φορείς στην χώρα τους.
Πάνε δυο φορείς στη χώρα Χ. Κολλάνε άλλους δύο.
Γυρίζουν, πλέον είναι θέμα της Κίνας πως θα τους χειριστεί. Οι άλλοι είναι θέμα της χώρας Χ και αν η απόκριση της είναι ανεπαρκής συνεχίζουν να κολλάνε κι άλλους.
Παλικάρι μου, το γεγονός ότι κατάφεραν να μεταδώσουν την νόσο σε όλην την υφήλιο, σημαίνει ότι η κατάσταση στην Κίνα ήταν εντελώς εκτός ελέγχου και ΔΕΝ ήξεραν οι αρχές ποιοι είναι φορείς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”