!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κλασική Μουσική με Ελληνική γεύση

Νέες κυκλοφορίες, προτάσεις για νέα ακούσματα, κριτικές
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: Κλασική Μουσική με Ελληνική γεύση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

πάντως πάλι όσο πιο σοβαρά μπορώ που δεν είναι και πολύ, έχω μια απορία. Έχει κανείς εμβαθύνει σε κινέζικη μουσική; Είναι της μόδας όσοι ασχολούνται να κοιτάνε και από εκεί, ή κοιτάμε απο την πλευρά μας μόνο;

Κάποτε έκανα γουσού με έναν απίστευτο δάσκαλο, απίστευτο γιατί ήταν στα όρια του μάγου, από την πάνω πλευρά, 70 ετών με εγκεφαλικό, εγώ 25 και τέρας τότε, με έμαθε να μην τσακώνομαι με κανέναν που είναι κάτω από 120, ποτέ δεν ξέρεις.

Τεσπα δεν θα πω τα άσχετα που δεν θα τα πιστέψει και κανείς, αλλά η μουσική που μας έβαζε είχε εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα απο τις δικές μας. Όταν τελείωνε, έπρεπε να πας αμέσως σπίτι, ήταν υποχρεωτικό να μην έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε μετά, σπίτι αμέσως, κινδυνεύαμε να σκοτώσουμε κανέναν αν μας έλεγε καλησπέρα περίεργα, ήμασταν επικίνδυνοι για την βαρβαρότητα, ήμασταν για λίγο ήρεμοι άνθρωποι. Πώς σου ακούγονται αυτά;
Άβαταρ μέλους
Saliveros
Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros »

enaon έγραψε: 28 Απρ 2018, 12:20 Όταν τελείωνε, έπρεπε να πας αμέσως σπίτι, ήταν υποχρεωτικό να μην έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε μετά, σπίτι αμέσως, κινδυνεύαμε να σκοτώσουμε κανέναν αν μας έλεγε καλησπέρα περίεργα, ήμασταν επικίνδυνοι για την βαρβαρότητα, ήμασταν για λίγο ήρεμοι άνθρωποι. Πώς σου ακούγονται αυτά;
Ελαφρώς αντιφατικά :)
    Σας κάναμε ανθρώπους.
    Πάνος Σκουρλέτης
    Άβαταρ μέλους
    enaon

Saliveros έγραψε: 28 Απρ 2018, 12:28 Ελαφρώς αντιφατικά :)
    ναι αλλά θέλω να το σκεφτείς λίγο παραπάνω αν θες. Στην πράξη δηλαδή, πότε σου ήταν πιο φυσικό να ενοχληθείς από το ανισόρροπο, όταν είσαι πιο ανισόρροπος ή όταν είσαι λιγότερο;
    Άβαταρ μέλους
    Saliveros
    Phorum.gr user: Saliveros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saliveros »

enaon έγραψε: 28 Απρ 2018, 12:33
    Saliveros έγραψε: 28 Απρ 2018, 12:28 Ελαφρώς αντιφατικά :)
    ναι αλλά θέλω να το σκεφτείς λίγο παραπάνω αν θες. Στην πράξη δηλαδή, πότε σου ήταν πιο φυσικό να ενοχληθείς από το ανισόρροπο, όταν είσαι πιο ανισόρροπος ή όταν είσαι λιγότερο;
    Εγώ, νομίζω το ίδιο.
      Σας κάναμε ανθρώπους.
      Πάνος Σκουρλέτης
      Άβαταρ μέλους
      ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

enaon έγραψε: 28 Απρ 2018, 12:20 πάντως πάλι όσο πιο σοβαρά μπορώ που δεν είναι και πολύ, έχω μια απορία. Έχει κανείς εμβαθύνει σε κινέζικη μουσική; Είναι της μόδας όσοι ασχολούνται να κοιτάνε και από εκεί, ή κοιτάμε απο την πλευρά μας μόνο;
      Δεν την γνωρίζω. Δεν ξέρω αν είναι θέμα μόδας. Θα έλεγα ότι είναι θέμα χρόνου. Παλαιότερα ήταν και θέμα πηγών. Τώρα με το internet υπάρχουν κάποια πράγματα να ακούσει κανείς. Κάποια στιγμή που προσπάθησα ήταν κάπως δύσκολο να βρω παραδοσιακή κινεζική μουσική χωρίς σύγχρονες προσμίξεις. Είναι και η γλώσσα εμπόδιο...
      enaon έγραψε: 28 Απρ 2018, 12:20 Κάποτε έκανα γουσού με έναν απίστευτο δάσκαλο, απίστευτο γιατί ήταν στα όρια του μάγου, από την πάνω πλευρά, 70 ετών με εγκεφαλικό, εγώ 25 και τέρας τότε, με έμαθε να μην τσακώνομαι με κανέναν που είναι κάτω από 120, ποτέ δεν ξέρεις.

Τεσπα δεν θα πω τα άσχετα που δεν θα τα πιστέψει και κανείς, αλλά η μουσική που μας έβαζε είχε εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα απο τις δικές μας. Όταν τελείωνε, έπρεπε να πας αμέσως σπίτι, ήταν υποχρεωτικό να μην έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε μετά, σπίτι αμέσως, κινδυνεύαμε να σκοτώσουμε κανέναν αν μας έλεγε καλησπέρα περίεργα, ήμασταν επικίνδυνοι για την βαρβαρότητα, ήμασταν για λίγο ήρεμοι άνθρωποι. Πώς σου ακούγονται αυτά;
      Ένας πίνακας ζωγραφικής που σε βάζουν να βλέπεις ενώ δεν καταλαβαίνεις ή δεν σου αρέσει είναι σαφώς λιγότερο "ενοχλητικός" από μουσική που την ακούς υποχρεωτικά. Κατά κάποιο τρόπο η μουσική έχει μια δύναμη να υποβάλλει και αυτό που μου λες δεν μου φαίνεται τελείως απίθανο. Ωστόσο νομίζω ότι θα ήταν συνδυασμός παραγόντων και όχι η μουσική από μόνη της. Γενικώς πάντως μη φαντάζεσαι τέτοια πράγματα για όποιον ακούει σύγχρονη μουσική. Καμία σχέση. Εκεί πραγματοποιείς συνειδητή ακρόαση προκειμένου να ανακαλύψεις τα πνευματικά επιτεύγματα αυτού που το έφτιαξε.
      Άβαταρ μέλους
      enaon

ST48410 έγραψε: 28 Απρ 2018, 12:40 Γενικώς πάντως μη φαντάζεσαι τέτοια πράγματα για όποιον ακούει σύγχρονη μουσική. Καμία σχέση. Εκεί πραγματοποιείς συνειδητή ακρόαση προκειμένου να ανακαλύψεις τα πνευματικά επιτεύγματα αυτού που το έφτιαξε.
      το καταλαβαίνω διαφορετικά νομίζω, η μουσική πράγματι νομίζω αφήνει αυτόν που την έγραψε να ακουμπήσει την ψυχή σου, υπονοώ ότι ανοίγουμε την πόρτα στην σχιζοφρένεια ακούγοντας κλασική μουσική, αλλά είναι απλά η γνώμη μου και θα ήθελα να την αλλάξω αν γίνεται.
      Άβαταρ μέλους
      enaon

εδώ επίσης με παραξενέυει ο Καβάκος. Πέρα απο οτι φοβάμαι μην σηκωθεί και βαρέσει κανένα χαιλ χίτλερ καθώς μιλάει, λέει ανατολή και εννοέι τσιφτετέλια μάλλον, ειναι δυνατόν;

Άβαταρ μέλους
      ST48410

enaon έγραψε: 28 Απρ 2018, 12:44
      ST48410 έγραψε: 28 Απρ 2018, 12:40 Γενικώς πάντως μη φαντάζεσαι τέτοια πράγματα για όποιον ακούει σύγχρονη μουσική. Καμία σχέση. Εκεί πραγματοποιείς συνειδητή ακρόαση προκειμένου να ανακαλύψεις τα πνευματικά επιτεύγματα αυτού που το έφτιαξε.
      το καταλαβαίνω διαφορετικά νομίζω, η μουσική πράγματι νομίζω αφήνει αυτόν που την έγραψε να ακουμπήσει την ψυχή σου, υπονοώ ότι ανοίγουμε την πόρτα στην σχιζοφρένεια ακούγοντας κλασική μουσική, αλλά είναι απλά η γνώμη μου και θα ήθελα να την αλλάξω αν γίνεται.
      Έχεις και δίκιο και άδικο. Υπάρχουν στοιχεία που σε συγκινούν στην μουσική, "ακουμπούν την ψυχή σου" αλλά περιορίζεις πολύ την τέχνη αν μείνεις μόνο σε αυτά. Επίσης τέτοια στοιχεία υπάρχουν σε κάθε μορφή τέχνης τόσο υψηλού όσο και χαμηλού επιπέδου. Δεν είναι αυτά που ξεχωρίζουν τα μέτρια έργα από τα αριστουργήματα.

Αν πχ μέναμε σε ένα τέτοιο επίπεδο άμεσης συγκίνησης του ακροατή/θεατή θα βλέπαμε τις γυναίκες στους πίνακες του Rembrandt και επειδή αυτές δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που θεωρούμε όμορφη γυναίκα σήμερα (οι περισσότεροι για χάρη της συζήτησης) θα λέγαμε ότι δεν είναι καλός ζωγράφος. Δεν πάει έτσι όμως.
      https://www.google.gr/search?client=ope ... h58VXN4RG8
      Άβαταρ μέλους
      enaon

ST48410 έγραψε: 28 Απρ 2018, 12:53 Έχεις και δίκιο και άδικο.
      μοιάζει να με ξέρεις καλά, και εγώ έτσι νομίζω :)

μιλάω για την υποσυνείδητη λήψη του μηνύματος βέβαια, όχι για αυτό που μας αρέσει, αλλά απλά τα λέω για πλάκα, προφανώς δεν ξέρω ακόμα και αυτά που νομίζω οτι γνωρίζω σε αυτά τα θέματα.
      Άβαταρ μέλους
      ST48410

Δεν έχω άλλο χρόνο για σήμερα. Προτείνω το video με τον Καβάκο να το συζητήσουμε σε δικό του νήμα γιατί θέτει πάρα πολλά θέματα. Επίσης με πρώτη ευκαιρία θα ανοίξω ένα νήμα για μουσική του 20ου αιώνα όχι αποκλειστικά με Έλληνες συνθέτες ώστε να δούμε λίγο λίγο πως φτάσαμε στα παραπάνω του Ξενάκη και του Χρήστου. Αλλιώς έτσι ακούγονται ως περίεργα στους περισσότερους.

Στο θέμα του νήματος

Άβαταρ μέλους
      enaon

οκ ναι, ευχαριστώ τον νηματοθέτη για την ανοχή :)
      Άβαταρ μέλους
      sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

η τεχνj παιδιά δεν είναι δικαιολογία για να γεμίζουμε τον κόσμο με μαλακίες.
      (:
      βασικά οι πιο κουράδες άνθρωποι που έχω γνωρίσει είναι άνθρωποι που όλη μέρα μιλάνε για την τεχνj, λες και υπάρχει αυτό το πράμα (έτσι όπως το νομίζουν).
      ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
      Άβαταρ μέλους
      ST48410

enaon έγραψε: 28 Απρ 2018, 13:10 οκ ναι, ευχαριστώ τον νηματοθέτη για την ανοχή :)
      Εδώ είμαστε: viewtopic.php?f=18&t=1218
      Άβαταρ μέλους
      ST48410

Να βάλουμε και Σκαλκώτα με έργα που δεν είναι τόσο γνωστά όσο οι χοροί

Απάντηση
      • Παραπλήσια Θέματα
        Απαντήσεις
        Προβολές
        Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μουσική”