stavmanr έγραψε: 28 Αύγ 2020, 00:25
Χαοτικός έγραψε: 28 Αύγ 2020, 00:18
Γιατί δεν συμβιβάζεστε με τη γαμημένη αλήθεια ότι ως προς το θέμα της απόλυτης γνώσης θα πάρετε ένα αρχίδι (άντε και μισό για δώρο).
Απαντώ και στον χ εξυπνάκια που θα πει "Μα δεν είναι θέμα απόλυτης γνώσης, ούτε είπαμε για απόλυτη γνώση. Απλά σύμφωνα με αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα και η επιστήμη διαρκώς προοδεύει ... και .... μπλα μπλα μπλα ...αρκεί". Αν είναι έτσι γιατί εγώ βλέπω ύφος του στυλ" εγώ θα φτάσω στο τέρμα";
Πόσο δύσκολο είναι να πείτε ότι ούτε τυχαίο είναι ούτε σχεδιασμένο. Ούτε πολλές ήταν οι πιθανότητες (με την τυχαιότητά κιόλας) ούτε λίγες.
Απλά δεν το κατέχουμε και δεν τρέχει και τίποτα που δεν θα το βρούμε ποτέ. Γιατί να το βρούμε στην τελική;
Διότι με αυτό τον τρόπο πρέπει να καταρρίψουμε μύθους στους οποίους βασίζεται ολόκληρος ο πολιτισμός μας, όπως πχ. ότι η επιστήμη είναι απλά μία μέθοδος έρευνας και μελέτης και δεν φτάνει ποτέ σε οριστικές αλήθειες εξ ορισμού της.
Φαντάζεσαι όλους τους επιστήμονες (90% των απόφοιτων ΓΕΛ είναι πια εισακτέοι σε ΑΕΙ) να πρέπει να παραδεχτούν ότι δεν ξέρουν στην ουσία τίποτα και πρέπει μόνο να ψάχνουν και να ερευνούν;
Άμα είναι μαλάκες ας κρύβονται κι ας μην το πουν. Εγώ πάντως όταν το κατάλαβα και πείστηκα ότι ισχύει, νιώθω ελεύθερος και είναι μεγάλη καύλα.
αλλά να πούμε κι εδώ ότι η πεποίθηση είναι τέτοιος παράγοντας που νομίζουμε ότι τον ελέγχουμε. Δεν μας στο μυαλό ότι αυτό μας κινεί. Πάει δηλαδή το μυαλό αλλά σκάει ντροπή γιατί νομίζουμε ότι θα μας πουν άκυρους. κι αν μας ακυρώσει το πεδίο δεν θα έχουμε υπόσταση ρε

Δεν θα καμπυλώνουμε τίποτα

θα μας προσπερνάνε οι υποστασιακοί και θα κάνουν και καζούρα. Θα λένε "Ούου μαλάκααα! δεν υπάρχεις! Χαχαχα".
Μαύρη δυστυχία σου λέω.
Πεποίθηση ρε! Αυτήν υπηρετείτε. και είναι και γαμώ τις φάσεις! Όσο για την αντικειμενική αλήθεια, κρατήστε μου μισό κιλό αν έχετε την καλοσύνη

Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.