!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η κότα έκανε τ' αυγό ή το αυγό την κότα;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Η κότα έκανε τ' αυγό ή το αυγό την κότα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 27 Αύγ 2020, 20:01
stavmanr έγραψε: 27 Αύγ 2020, 18:49

Σαφώς.
Ακόμα και η ίδια η εξελικτική θεωρία για την προέλευση των ειδών που πολλοί υποστηρίζετε αλλά λίγοι διαβάζετε και μελετάτε, υποστηρίζει αυτά που σας γράφω.
Θελεις να μου απαντησεις για τους σκύλους και τους λύκους; :smt017
Σε όσα γράφω εμπεριέχονται οι απαντήσεις που ψάχνεις.
Τίποτα δεν προέρχεται από κάτι άλλο. Αυτό που ρωτάς αποτελεί θεώρηση του 19ου αιώνα. Οι σύγχρονες θεωρίες δεν ψάχνουν είδη που προέρχονται από άλλα είδη, αλλά είδη που εξελίσσονται παράλληλα.

https://www.livingwithdogs.gr/about-dog ... kai-skilos

Άλλωστε όλα τα σύγχρονα πειράματα απέτυχαν να αποδείξουν εξέλιξη από είδος σε είδος. Όλα δείχνουν προσαρμογή του κάθε είδους στις συνθήκες, με βάση τις ήδη ανεπτυγμένες δυνατότητές τους.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Γιατί δεν συμβιβάζεστε με τη γαμημένη αλήθεια ότι ως προς το θέμα της απόλυτης γνώσης θα πάρετε ένα αρχίδι (άντε και μισό για δώρο).
Απαντώ και στον χ εξυπνάκια που θα πει "Μα δεν είναι θέμα απόλυτης γνώσης, ούτε είπαμε για απόλυτη γνώση. Απλά σύμφωνα με αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα και η επιστήμη διαρκώς προοδεύει ... και .... μπλα μπλα μπλα ...αρκεί". Αν είναι έτσι γιατί εγώ βλέπω ύφος του στυλ" εγώ θα φτάσω στο τέρμα";

Πόσο δύσκολο είναι να πείτε ότι ούτε τυχαίο είναι ούτε σχεδιασμένο. Ούτε πολλές ήταν οι πιθανότητες (με την τυχαιότητά κιόλας) ούτε λίγες.
Απλά δεν το κατέχουμε και δεν τρέχει και τίποτα που δεν θα το βρούμε ποτέ. Γιατί να το βρούμε στην τελική;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Χαοτικός έγραψε: 28 Αύγ 2020, 00:18 Γιατί δεν συμβιβάζεστε με τη γαμημένη αλήθεια ότι ως προς το θέμα της απόλυτης γνώσης θα πάρετε ένα αρχίδι (άντε και μισό για δώρο).
Απαντώ και στον χ εξυπνάκια που θα πει "Μα δεν είναι θέμα απόλυτης γνώσης, ούτε είπαμε για απόλυτη γνώση. Απλά σύμφωνα με αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα και η επιστήμη διαρκώς προοδεύει ... και .... μπλα μπλα μπλα ...αρκεί". Αν είναι έτσι γιατί εγώ βλέπω ύφος του στυλ" εγώ θα φτάσω στο τέρμα";

Πόσο δύσκολο είναι να πείτε ότι ούτε τυχαίο είναι ούτε σχεδιασμένο. Ούτε πολλές ήταν οι πιθανότητες (με την τυχαιότητά κιόλας) ούτε λίγες.
Απλά δεν το κατέχουμε και δεν τρέχει και τίποτα που δεν θα το βρούμε ποτέ. Γιατί να το βρούμε στην τελική;
Διότι με αυτό τον τρόπο πρέπει να καταρρίψουμε μύθους στους οποίους βασίζεται ολόκληρος ο πολιτισμός μας, όπως πχ. ότι η επιστήμη είναι απλά μία μέθοδος έρευνας και μελέτης και δεν φτάνει ποτέ σε οριστικές αλήθειες εξ ορισμού της.
Φαντάζεσαι όλους τους επιστήμονες (90% των απόφοιτων ΓΕΛ είναι πια εισακτέοι σε ΑΕΙ) να πρέπει να παραδεχτούν ότι δεν ξέρουν στην ουσία τίποτα και πρέπει μόνο να ψάχνουν και να ερευνούν;
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

stavmanr έγραψε: 28 Αύγ 2020, 00:25
Χαοτικός έγραψε: 28 Αύγ 2020, 00:18 Γιατί δεν συμβιβάζεστε με τη γαμημένη αλήθεια ότι ως προς το θέμα της απόλυτης γνώσης θα πάρετε ένα αρχίδι (άντε και μισό για δώρο).

Διότι με αυτό τον τρόπο πρέπει να καταρρίψουμε μύθους στους οποίους βασίζεται ολόκληρος ο πολιτισμός μας, όπως πχ. ότι η επιστήμη είναι απλά μία μέθοδος έρευνας και μελέτης και δεν φτάνει ποτέ σε οριστικές αλήθειες εξ ορισμού της.
Φαντάζεσαι όλους τους επιστήμονες (90% των απόφοιτων ΓΕΛ είναι πια εισακτέοι σε ΑΕΙ) να πρέπει να παραδεχτούν ότι δεν ξέρουν στην ουσία τίποτα και πρέπει μόνο να ψάχνουν και να ερευνούν;
Άμα είναι μαλάκες ας κρύβονται κι ας μην το πουν. Εγώ πάντως όταν το κατάλαβα και πείστηκα ότι ισχύει, νιώθω ελεύθερος και είναι μεγάλη καύλα.
αλλά να πούμε κι εδώ ότι η πεποίθηση είναι τέτοιος παράγοντας που νομίζουμε ότι τον ελέγχουμε. Δεν μας στο μυαλό ότι αυτό μας κινεί. Πάει δηλαδή το μυαλό αλλά σκάει ντροπή γιατί νομίζουμε ότι θα μας πουν άκυρους. κι αν μας ακυρώσει το πεδίο δεν θα έχουμε υπόσταση ρε :o Δεν θα καμπυλώνουμε τίποτα :cry θα μας προσπερνάνε οι υποστασιακοί και θα κάνουν και καζούρα. Θα λένε "Ούου μαλάκααα! δεν υπάρχεις! Χαχαχα".
Μαύρη δυστυχία σου λέω. :c040:

Πεποίθηση ρε! Αυτήν υπηρετείτε. και είναι και γαμώ τις φάσεις! Όσο για την αντικειμενική αλήθεια, κρατήστε μου μισό κιλό αν έχετε την καλοσύνη :)
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

hellegennes έγραψε: 30 Ιαν 2019, 06:20
Γραφικός έγραψε: 19 Δεκ 2018, 10:40
Νταρνάκας έγραψε: 19 Δεκ 2018, 08:14 H κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα;
Αν λάβουμε υπ' όψη τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών, πριν την κότα υπήρχε ένα πτηνό που δεν ήταν κότα -θα το πούμε "κότα-1".
Κάποια στιγμή μια "κότα-1" γέννησε ένα αβγό από το οποίο βγήκε μια κότα. Άρα το αβγό έκανε την κότα.
Αυτό βέβαια δίνει την λανθασμένη εντύπωση ότι κατά την εξέλιξη μπορεί να συμβεί ο γόνος ενός οργανισμού να ανήκει σε διαφορετικό είδος από τον γονέα, πράγμα που δεν ισχύει.
Να θυμίσω μόνο ότι ο γέρος Μητσοτάκης ήταν έξυπνος.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

hellegennes έγραψε: 30 Ιαν 2019, 06:20
Γραφικός έγραψε: 19 Δεκ 2018, 10:40
Νταρνάκας έγραψε: 19 Δεκ 2018, 08:14 H κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα;
Αν λάβουμε υπ' όψη τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών, πριν την κότα υπήρχε ένα πτηνό που δεν ήταν κότα -θα το πούμε "κότα-1".
Κάποια στιγμή μια "κότα-1" γέννησε ένα αβγό από το οποίο βγήκε μια κότα. Άρα το αβγό έκανε την κότα.
Αυτό βέβαια δίνει την λανθασμένη εντύπωση ότι κατά την εξέλιξη μπορεί να συμβεί ο γόνος ενός οργανισμού να ανήκει σε διαφορετικό είδος από τον γονέα, πράγμα που δεν ισχύει.
Εικόνα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”