Σελίδα 9 από 28
Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;
Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2025, 12:55
από Καραμελίτσα
Λευκός Λύκος έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:47
Καραμελίτσα έγραψε: 22 Μαρ 2025, 14:49
Πάντως η μπουγάτσα ζαμπόν-κασέρι που έχω φάει στη Θεσσαλονίκη, έχει κασέρι, όχι άλλο κίτρινο τυρί.
Μπουγάτσα ζαμπόν κασέρι που έχεις φάει δηλαδή;
Γιατί εγώ πρώτη φορά ακούω για τέτοια μπουγάτσα.
Δεν ξέρω πως λέγεται η περιοχή, τούμπα κάτι μάλλον. Αλλά έτσι το έλεγαν.
Επίσης, το βρίσκω συνέχεια στα κατεψυγμένα στο σούπερ.
Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;
Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2025, 12:55
από ΓΑΛΗ
Εγώ πάντως "χύμα" κασερόπιτα της προκοπής, έπαιρνα από το μαμ της Σοφοκλέους, πριν κάποια χρόνια. Και ήταν με ζύμη κουρου.
Τώρα, ακόμη και τα αθηνέζικα κουλούρια Θεσσαλονίκης έχουν χαλάσει.
Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;
Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2025, 12:56
από Λευκός Λύκος
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:52
Νετο Γκουερινο έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:50
Λευκός Λύκος έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:47
Μπουγάτσα ζαμπόν κασέρι που έχεις φάει δηλαδή;
Γιατί εγώ πρώτη φορά ακούω για τέτοια μπουγάτσα.
Λες και δεν ξέρεις τι εννοεί
Αυτοί νομίζουν ότι την ζαμπονοκασεροπιτα εμείς την λέμε μπουγάτσα με ζαμπόν κασέρι
Ίσως επειδή έχει φύλλο.
Γενικώς οι νότιοι κάπου μπερδεύουν τα πράγματα.
Τι φύλλο έχει;
Η σπανακόπιτα; Ή η σπανακοτυροπιτα είναι μπουγατσες δηλαδή;
Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;
Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2025, 12:57
από Λευκός Λύκος
Καραμελίτσα έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:55
Λευκός Λύκος έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:47
Καραμελίτσα έγραψε: 22 Μαρ 2025, 14:49
Πάντως η μπουγάτσα ζαμπόν-κασέρι που έχω φάει στη Θεσσαλονίκη, έχει κασέρι, όχι άλλο κίτρινο τυρί.
Μπουγάτσα ζαμπόν κασέρι που έχεις φάει δηλαδή;
Γιατί εγώ πρώτη φορά ακούω για τέτοια μπουγάτσα.
Δεν ξέρω πως λέγεται η περιοχή, τούμπα κάτι μάλλον. Αλλά έτσι το έλεγαν.
Επίσης, το βρίσκω συνέχεια στα κατεψυγμένα στο σούπερ.
Μάλλον μπερδεύεις κάτι άλλο.
Δεν υπάρχει περίπτωση να λένε μπουγάτσα με ζαμπόν και κασέρι.
Στο σούπερ που βρίσκεις,τι ακριβώς λέει; Υπάρχει κάποια φωτογραφία;
Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;
Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2025, 12:59
από Νετο Γκουερινο
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:52
Νετο Γκουερινο έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:50
Λευκός Λύκος έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:47
Μπουγάτσα ζαμπόν κασέρι που έχεις φάει δηλαδή;
Γιατί εγώ πρώτη φορά ακούω για τέτοια μπουγάτσα.
Λες και δεν ξέρεις τι εννοεί
Αυτοί νομίζουν ότι την ζαμπονοκασεροπιτα εμείς την λέμε μπουγάτσα με ζαμπόν κασέρι
Ίσως επειδή έχει φύλλο.
Γενικώς οι νότιοι κάπου μπερδεύουν τα πράγματα.
Τι θα πει έχει φύλλο;
Εγώ που είμαι άσχετος σε τέτοια ρωτάω ,οι πίτες με τι γίνονται αν όχι με φύλλο;
Φυσικά άλλο το φύλλο της μπουγατσας και άλλο της πιτας
Μέχρι πρόσφατα οι περισσότεροι Αθηναίοι νόμιζαν ότι την τυρόπιτα την λέγαμε μπουγάτσα με τυρί
Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;
Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2025, 13:03
από ΓΑΛΗ
Νετο Γκουερινο έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:59
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:52
Νετο Γκουερινο έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:50
Λες και δεν ξέρεις τι εννοεί
Αυτοί νομίζουν ότι την ζαμπονοκασεροπιτα εμείς την λέμε μπουγάτσα με ζαμπόν κασέρι
Ίσως επειδή έχει φύλλο.
Γενικώς οι νότιοι κάπου μπερδεύουν τα πράγματα.
Τι θα πει έχει φύλλο;
Εγώ που είμαι άσχετος σε τέτοια ρωτάω ,οι πίτες με τι γίνονται αν όχι με φύλλο;
Φυσικά άλλο το φύλλο της μπουγατσας και άλλο της πιτας
Μέχρι πρόσφατα οι περισσότεροι Αθηναίοι νόμιζαν ότι την τυρόπιτα την λέγαμε μπουγάτσα με τυρί
Ε... βασικά, ειδικώς η μπουγάτσα απαιτεί "αέρινο" φύλλο και άπλετο χώρο. Η ζύμη για κουρού, μια χαρά δουλεύεται και με το χέρι ή με μικρότερο πλάστη, είναι άλλη φάση.
Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;
Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2025, 13:08
από Νετο Γκουερινο
Οι Αθηναίοι σε τέτοια θέματα είστε για γέλια
Πριν πολλά χρόνια στα περισσότερα μαγαζιά της Αθήνας όταν ζητούσες σουβλάκι - καλαμάκι για εσας- σε έδιναν στο χέρι ένα σουβλάκι και μια φέτα ψωμί
Μετά τα περισσότερα έβαλαν πίτες και το από όλα σήμαινε τζατζίκι ντομάτα κρεμμύδι και σουβλάκι
Μετά βάλατε πατάτες και αλοιφές
Και τελικά πάω σε ένα μαγαζί από αυτά που λέτε βρώμικα και ζητάω ένα ψωμάκι με σουβλάκι
Και έβαλε στο ψωμί φέτες γκούντα, ζαμπόν, σουβλάκι και πατάτες
Στην αρχή νόμιζα ότι έτοιμαζε τοστ για κάποιον αλλον
Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;
Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2025, 13:09
από Καραμελίτσα
Λευκός Λύκος έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:57
Καραμελίτσα έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:55
Λευκός Λύκος έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:47
Μπουγάτσα ζαμπόν κασέρι που έχεις φάει δηλαδή;
Γιατί εγώ πρώτη φορά ακούω για τέτοια μπουγάτσα.
Δεν ξέρω πως λέγεται η περιοχή, τούμπα κάτι μάλλον. Αλλά έτσι το έλεγαν.
Επίσης, το βρίσκω συνέχεια στα κατεψυγμένα στο σούπερ.
Μάλλον μπερδεύεις κάτι άλλο.
Δεν υπάρχει περίπτωση να λένε μπουγάτσα με ζαμπόν και κασέρι.
Στο σούπερ που βρίσκεις,τι ακριβώς λέει; Υπάρχει κάποια φωτογραφία;
Δεν βρίσκω τη συγκεκριμένη, αλλά γκουγκλίζοντας βρήκα πολλές εταιρίες να πουλάνε. Π.χ.,
https://mriatro.gr/%CE%BC%CF%80%CE%BF%C ... %81%CE%B9/
Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;
Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2025, 13:10
από ΓΑΛΗ
Τους περισσότερους "αθηναίους" τους ...ξεβλάχεψαν οι αιγυπτιώτες και οι "τουρκόσποροι".
Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;
Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2025, 13:12
από Νετο Γκουερινο
Καραμελίτσα έγραψε: 23 Μαρ 2025, 13:09
Λευκός Λύκος έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:57
Καραμελίτσα έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:55
Δεν ξέρω πως λέγεται η περιοχή, τούμπα κάτι μάλλον. Αλλά έτσι το έλεγαν.
Επίσης, το βρίσκω συνέχεια στα κατεψυγμένα στο σούπερ.
Μάλλον μπερδεύεις κάτι άλλο.
Δεν υπάρχει περίπτωση να λένε μπουγάτσα με ζαμπόν και κασέρι.
Στο σούπερ που βρίσκεις,τι ακριβώς λέει; Υπάρχει κάποια φωτογραφία;
Δεν βρίσκω τη συγκεκριμένη, αλλά γκουγκλίζοντας βρήκα πολλές εταιρίες να πουλάνε. Π.χ.,
https://mriatro.gr/%CE%BC%CF%80%CE%BF%C ... %81%CE%B9/
Πάντως στα μαγαζιά τέτοιο πράγμα δεν πουλάνε
Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;
Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2025, 13:14
από Οργισμένος
Communio Sancta έγραψε: 21 Μαρ 2025, 16:01
Εντάξει, το καταλαβαίνω όταν είμασταν 15 ετών. Αλλά τώρα όλα είναι γνωστά σε όλους και όλες οι κουζίνες και τα προϊόντα είναι γνωστά. Γιατί ακόμα στον Βορρά λένε κάθε κίτρινο τυρί, κασέρι;
etsi gia να πονατε.
Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;
Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2025, 13:17
από Λευκός Λύκος
Καραμελίτσα έγραψε: 23 Μαρ 2025, 13:09
Λευκός Λύκος έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:57
Καραμελίτσα έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:55
Δεν ξέρω πως λέγεται η περιοχή, τούμπα κάτι μάλλον. Αλλά έτσι το έλεγαν.
Επίσης, το βρίσκω συνέχεια στα κατεψυγμένα στο σούπερ.
Μάλλον μπερδεύεις κάτι άλλο.
Δεν υπάρχει περίπτωση να λένε μπουγάτσα με ζαμπόν και κασέρι.
Στο σούπερ που βρίσκεις,τι ακριβώς λέει; Υπάρχει κάποια φωτογραφία;
Δεν βρίσκω τη συγκεκριμένη, αλλά γκουγκλίζοντας βρήκα πολλές εταιρίες να πουλάνε. Π.χ.,
https://mriatro.gr/%CE%BC%CF%80%CE%BF%C ... %81%CE%B9/
Μάλιστα. Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει τέτοιο προϊόν.
Πάντως στην Θεσσαλονίκη,δεν το έχω συναντήσει πουθενά. Και είμαι πολύ φίλος με τα συγκεκριμένα προϊόντα, μπουγατσες, πίτες κτλ.
Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;
Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2025, 13:17
από ΓΑΛΗ
Καραμελίτσα έγραψε: 23 Μαρ 2025, 13:09
Λευκός Λύκος έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:57
Καραμελίτσα έγραψε: 23 Μαρ 2025, 12:55
Δεν ξέρω πως λέγεται η περιοχή, τούμπα κάτι μάλλον. Αλλά έτσι το έλεγαν.
Επίσης, το βρίσκω συνέχεια στα κατεψυγμένα στο σούπερ.
Μάλλον μπερδεύεις κάτι άλλο.
Δεν υπάρχει περίπτωση να λένε μπουγάτσα με ζαμπόν και κασέρι.
Στο σούπερ που βρίσκεις,τι ακριβώς λέει; Υπάρχει κάποια φωτογραφία;
Δεν βρίσκω τη συγκεκριμένη, αλλά γκουγκλίζοντας βρήκα πολλές εταιρίες να πουλάνε. Π.χ.,
https://mriatro.gr/%CE%BC%CF%80%CE%BF%C ... %81%CE%B9/
Η Καραμελίτσα, ακόμη δεν έχει καταλάβει τη διαφορά μεταξύ συσκευασμένων, κατεψυγμένων και φρέσκων προϊόντων.
Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;
Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2025, 13:18
από sharp
Νόμιζα ότι λέτε για κασέρι = ρευστό
Re: Γιατί ακόμα τα λένε όλα κασέρια;
Δημοσιεύτηκε: 23 Μαρ 2025, 13:20
από ΓΑΛΗ
Οργισμένος έγραψε: 23 Μαρ 2025, 13:14
Communio Sancta έγραψε: 21 Μαρ 2025, 16:01
Εντάξει, το καταλαβαίνω όταν είμασταν 15 ετών. Αλλά τώρα όλα είναι γνωστά σε όλους και όλες οι κουζίνες και τα προϊόντα είναι γνωστά. Γιατί ακόμα στον Βορρά λένε κάθε κίτρινο τυρί, κασέρι;
etsi gia να πονατε.
Ο Καβαλιέρε έριξε μια τρολιά για χαβαλέ... χρειάζεται κάτι περισσότερο για πόνο.
