!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ελένη Μπέλλου μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, κατα της ατομικης ιδιοκτησιας

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.

Συμφωνειτε με την καταργηση της ατομικης ιδιοκτησιας;

1. OXI
15
56%
2. Nαι, ειμαι κομμουνιστης
12
44%

Σύνολο ψήφων: 27

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Ελένη Μπέλλου μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, κατα της ατομικης ιδιοκτησιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

southern έγραψε: 11 Φεβ 2025, 08:48
Ασέβαστος έγραψε: 11 Φεβ 2025, 08:43
exiledd έγραψε: 10 Φεβ 2025, 17:00 Αφορά θεωρητική ανάλυση.
Μιλάει κυρίως για μέσα παραγωγής όχι για αυτοκίνητο, σπίτι ή κινητό...
Αυτό σε περίπτωση που ρωτάς σοβαρά και δεν τι γράφεις απλά για αντικομμουνιστικό κογιονάρισμα
ναι, θεωρητικη.

πρακτικα, "μεσα παραγωγης" ειναι οτι του καπνισει του εκαστοτε πατερουλη/μοναρχη. οποτε το αν ο ορος θα περιλαμβανει μονο εργοστασια η και το βρακι που φορας, εξαρταται απο το πως θα ξυπνησει το πρωι ο δικτατορας.
δες το αποσπασμα απο τη κομμουνιστικη επιθεωρηση στη σελιδα 6 του νηματος
βαριεμαι να διαβαζω κομμουνιστικες βλακειες.

ειναι δεδομενο, οπως σε καθε δικτατορικο καθεστως, οτι δεν εχουν καμμια αξια, και μπορουν να αλλαζουν τους κανονες και τους νομους καθε μερα, αναλογα πως τους βολευει. ολα αυτα που λενε τωρα, μπορουν πανευκολα να τα αλλαξουν αν βρεθουν στην εξουσια.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Re: Ελένη Μπέλλου μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, κατα της ατομικης ιδιοκτησιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Φεβ 2025, 09:32 Μορφωθειτε, ταγάρια

https://twitter.com/binraccooon/status/ ... 5106197620
Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. :lol:
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

GoBzi έγραψε: 11 Φεβ 2025, 09:34

Λίγο αλαζονικό το εμείς καλύτερα.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Φεβ 2025, 09:42
GoBzi έγραψε: 11 Φεβ 2025, 09:34

Λίγο αλαζονικό το εμείς καλύτερα.
Εγώ πάντως στο (θεωρητικό) ερώτημα του poll ψήφισα "ναι", δεν έχω κόλλημα με σπίτια και χωράφια. Τώρα στην πράξη, εάν πάρουμε για δείγμα του κομμουνιστές του πφορουμ, ουτε αναπτήρα να ανάψουν τσιγάρο δεν θα τους έδινα και δεν καπνίζω να πεις ότι τον χρειάζομαι. :102:
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

GoBzi έγραψε: 11 Φεβ 2025, 09:47
Εγώ πάντως στο (θεωρητικό) ερώτημα του poll ψήφισα "ναι", δεν έχω κόλλημα με σπίτια και χωράφια.
Μόνο τα σπίτια και τα χωράφια είναι ατομική ιδιοκτησία; Το νούμερο στον τραπεζικό λογαριασμό δεν είναι; Γιατί αν δεν είναι βάλε μου ένα δις και σου χαρίζω ένα ψωρόσπιτο και μια σακαράκα που έχω.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

sharp έγραψε: 11 Φεβ 2025, 09:56
Εγώ πάντως στο (θεωρητικό) ερώτημα του poll ψήφισα "ναι", δεν έχω κόλλημα με σπίτια και χωράφια.
Μόνο τα σπίτια και τα χωράφια είναι ατομική ιδιοκτησία; Το νούμερο στον τραπεζικό λογαριασμό δεν είναι; Γιατί αν δεν είναι βάλε μου ένα δις και σου χαρίζω ένα ψωρόσπιτο και μια σακαράκα που έχω.
Δεν έχω ένα δις να σου βάλω, ούτε θέλω να ανταλλάξω κάτι.
Λέω πως εάν γίνει μετάβαση σε κάποιο σύστημα που απαγορεύονται πχ οι ιδιωτικοί τραπεζικοί λογαριασμοί δεν θα κάτσω να σκάσω κιόλας, απο την στιγμή που θα μου παρέχονται αρκετά ώστε να ζω αξιοπρεπώς.

Η ζωή είναι μικρή, πολύ στα σοβαρά παίρνετε τα υλικά αγαθά.

Τώρα στην πράξη, με ΓΓ τον Κουτσούμπα και στο επιτελείο του τον Φραπεζιτη δεν νομίζω να πάει καλά ένα τέτοιο εγχείρημα, για αυτό και τους κοροϊδεύω. :102:
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Αν δεν καταργηθεί η εγχρηματη κοινωνία τι να τον κάνουν το λογαριασμό σου. Αν καταργηθεί, τι να τον κάνεις εσύ. Σου βάζουμε και 45 δις.
sharp

GoBzi έγραψε: 11 Φεβ 2025, 10:01
Λέω πως εάν γίνει μετάβαση σε κάποιο σύστημα που απαγορεύονται πχ οι ιδιωτικοί τραπεζικοί λογαριασμοί δεν θα κάτσω να σκάσω κιόλας, απο την στιγμή που θα μου παρέχονται αρκετά ώστε να ζω αξιοπρεπώς.

Τώρα στην πράξη, με ΓΓ τον Κουτσούμπα και στο επιτελείο του τον Φραπεζιτη δεν νομίζω να πάει καλά ένα τέτοιο εγχείρημα, για αυτό και τους κοροϊδεύω. :102:
Αυτοί που παίρνουν στα σοβαρά τα υλικά αγαθά είναι όσοι συνέχεια ανοίγουν τέτοια νήματα (δεν είμαστε εσύ ούτε εγώ).

Εκείνο που παρατηρώ είναι ότι οι άνθρωποι έχουν μείνει στη βιομηχανική επανάσταση και αναμασάνε τα περί μέσων παραγωγής, σε μια εποχή που οι τάξεις ήταν αυστηρώς διαχωρισμένες σε δύο. Σήμερα κεφάλαιο είναι η γνώση και υπάρχουν υπάλληλοι με παχυλούς μισθούς, που τους επενδύουν και φτάνουν στα 40 τους να έχουν μια σεβαστή περιουσία. Θέμα επιλογών και τύχης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 11 Φεβ 2025, 10:17, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
sharp

Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Φεβ 2025, 10:11
Αν δεν καταργηθεί η εγχρηματη κοινωνία τι να τον κάνουν το λογαριασμό σου. Αν καταργηθεί, τι να τον κάνεις εσύ. Σου βάζουμε και 45 δις.
Στην πρώτη πρόταση δεν σε κατάλαβα. Ποιος τι να κάνει τον λογαριασμό μου;
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

sharp έγραψε: 11 Φεβ 2025, 10:16
Dwarven Blacksmith έγραψε: 11 Φεβ 2025, 10:11

Στην πρώτη πρόταση δεν σε κατάλαβα. Ποιος τι να κάνει τον λογαριασμό μου;
Σόρρυ αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν κατάλαβες. Είναι αδύνατον. Τα LLMs έχουν πολλαπλάσιο context window.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

:fp:
sharp έγραψε: 11 Φεβ 2025, 10:15
GoBzi έγραψε: 11 Φεβ 2025, 10:01

Αυτοί που παίρνουν στα σοβαρά τα υλικά αγαθά είναι όσοι συνέχεια ανοίγουν τέτοια νήματα (δεν είσαι εσύ, ούτε εγώ).

Εκείνο που παρατηρώ είναι ότι οι άνθρωποι έχουν μείνει στη βιομηχανική επανάσταση και αναμασάνε τα περί μέσων παραγωγής, αε μια εποχή που οι τάξεις ήταν αυστηρώς διαχωρισμένες σε δύο. Σήμερα κεφάλαιο είναι η γνώση και υπάρχουν υπάλληλοι με παχυλούς μισθούς, που τους επενδύουν και φτάνουν στα 40 τους να έχουν μια σεβαστή περιουσία. Θέμα επιλογών και τύχης.
Βρε και εγώ από την πλευρά του υπαλλήλου με παχυλό μισθό γράφω.

Συμφωνώ με αυτά που λες, αλλά έχε υπόψιν πως πάλι γυρνάμε σε δύο διαχωρισμένες τάξεις, αυτό που αποκαλεί ο Γιανης technofeudalism. Ειδικά με την άνοδο του ΑΙ αυτοί οι παχουλοί μισθοί θα μειωθούν και σε κάποια φάση θα εξαφανιστούν.
Άβαταρ μέλους
Polaris3
Phorum.gr user: Polaris3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Polaris3 »

Ασέβαστος έγραψε: 11 Φεβ 2025, 09:12
Polaris3 έγραψε: 10 Φεβ 2025, 19:19

Άλλο πράγμα έγραψα. Το αν οι ανάγκες μας είναι τεχνητές ή όχι (σίγουρα σε κάποιο βαθμό είναι τεχνητές) είναι άλλο θέμα για συζήτηση.

Τέλος, κομμουνισμός δεν είναι να μένεις σε υπόγειο, το αντίθετο. Αν μου αναφέρεις παραδείγματα όπως Κούβα, θα πρέπει να υπολογίσεις τον πόλεμο δεκαετιών από την δύση (ΗΠΑ), ούτε φάρμακα για τον καρκίνο δεν μπορούν να εισάγουν εξαιτίας των εμπάργκο που βάζει ο μεγάλος σατανάς ΗΠΑ.
εχεις ενα παραδειγμα κομμουνισμου που ΔΕΝ εμεναν σε τρωγλες, υπογεια κλπ;
Δεν φταίω εγώ αν δεν έχεις επαφή με βασικές γνώσεις ιστορίας :102:
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης »

Polaris3 έγραψε: 11 Φεβ 2025, 18:17
Ασέβαστος έγραψε: 11 Φεβ 2025, 09:12
Polaris3 έγραψε: 10 Φεβ 2025, 19:19

Άλλο πράγμα έγραψα. Το αν οι ανάγκες μας είναι τεχνητές ή όχι (σίγουρα σε κάποιο βαθμό είναι τεχνητές) είναι άλλο θέμα για συζήτηση.

Τέλος, κομμουνισμός δεν είναι να μένεις σε υπόγειο, το αντίθετο. Αν μου αναφέρεις παραδείγματα όπως Κούβα, θα πρέπει να υπολογίσεις τον πόλεμο δεκαετιών από την δύση (ΗΠΑ), ούτε φάρμακα για τον καρκίνο δεν μπορούν να εισάγουν εξαιτίας των εμπάργκο που βάζει ο μεγάλος σατανάς ΗΠΑ.
εχεις ενα παραδειγμα κομμουνισμου που ΔΕΝ εμεναν σε τρωγλες, υπογεια κλπ;
Δεν φταίω εγώ αν δεν έχεις επαφή με βασικές γνώσεις ιστορίας :102:
Καλά σε αυτό είναι πολύ καλός, στην ασχετίλα περι ιστορίας, οικονομίας. Πετά καμιά κορώνα παπαγαλίζοντας και αν πας να εμβαθύνεις λιγο λέει σιγά μη κάτσω να διαβάσω και να ασχοληθώ.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
plebsareneeded

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plebsareneeded »

Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 10 Φεβ 2025, 22:37
plebsareneeded έγραψε: 10 Φεβ 2025, 19:02 Το σημαντικότερο αρνητικό χαρακτηριστικό της κατάρρευσης της εσσδ ήταν οτι πραγματικά κανένας στην κοινωνία δεν ήθελε να την υπερασπιστεί. Σε κανενα απο τα σοβιετ. Ε διαολε, αυτό κάτι λέει...
έχει απαντηθεί αυτό, καθυστερημένα μεν και με ελλειπή συσχετισμό δυνάμεων
viewtopic.php?f=11&t=29245
Πράγματι, έχει απαντηθεί. οριστικά. Δεν θες να το καταλάβεις όμως.

Βάζω την πρωτη-πρωτη παράθεση από το link που πρόσφερες:
Fluffy έγραψε:Η αντεπαναστατική προπαγάνδα λέει για τους λαούς της ΕΣΣΔ πως άφησαν και ήθελαν την ανατροπή στο πρωτο εργατικό κράτος. Παραβλέπει όμως το δημοψήφισμα του 1991 για διατήρηση της ένωσης πως βγήκε 76% υπερ.
Τώρα, αν κάνεις δημοψήφισμα για τη διατήρηση της ευρωπαϊκής ένωσης, το ποσοστό θα βγει 90%. Όταν καταρρεύσει όμως (με πρωτοβουλία της Γερμανίας και της Γαλλίας) δεν θα ασχοληθεί κανείς. Ο καθένας θα κοιτάξει να σωθεί ο ίδιος (η οικογένειά του). ακριβώς όπως στην εσσδ. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου και αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει.
Το "όχι" στο δημοψήφισμα του Τσίπρα πήρε 60%, το έκανε "ναι" και δεν κουνήθηκε φύλο. Δες λοιπόν την πραγματικότητα όπως είναι και όχι όπως θα ήθελες να είναι.
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης »

plebsareneeded έγραψε: 12 Φεβ 2025, 10:22
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 10 Φεβ 2025, 22:37
plebsareneeded έγραψε: 10 Φεβ 2025, 19:02 Το σημαντικότερο αρνητικό χαρακτηριστικό της κατάρρευσης της εσσδ ήταν οτι πραγματικά κανένας στην κοινωνία δεν ήθελε να την υπερασπιστεί. Σε κανενα απο τα σοβιετ. Ε διαολε, αυτό κάτι λέει...
έχει απαντηθεί αυτό, καθυστερημένα μεν και με ελλειπή συσχετισμό δυνάμεων
viewtopic.php?f=11&t=29245
Πράγματι, έχει απαντηθεί. οριστικά. Δεν θες να το καταλάβεις όμως.

Βάζω την πρωτη-πρωτη παράθεση από το link που πρόσφερες:
Fluffy έγραψε:Η αντεπαναστατική προπαγάνδα λέει για τους λαούς της ΕΣΣΔ πως άφησαν και ήθελαν την ανατροπή στο πρωτο εργατικό κράτος. Παραβλέπει όμως το δημοψήφισμα του 1991 για διατήρηση της ένωσης πως βγήκε 76% υπερ.
Τώρα, αν κάνεις δημοψήφισμα για τη διατήρηση της ευρωπαϊκής ένωσης, το ποσοστό θα βγει 90%. Όταν καταρρεύσει όμως (με πρωτοβουλία της Γερμανίας και της Γαλλίας) δεν θα ασχοληθεί κανείς. Ο καθένας θα κοιτάξει να σωθεί ο ίδιος (η οικογένειά του). ακριβώς όπως στην εσσδ. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου και αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει.
Το "όχι" στο δημοψήφισμα του Τσίπρα πήρε 60%, το έκανε "ναι" και δεν κουνήθηκε φύλο. Δες λοιπόν την πραγματικότητα όπως είναι και όχι όπως θα ήθελες να είναι.
πέρα από τα δημοψηφίσματα ήταν εκεί με φυσική παρουσία και οδοφράγματα να υπερασπιστούν το ανώτατο σοβιέτ (το κτίριο), προφανώς δεν υπήρχε ο συσχετισμός δύναμης ώστε να το καταφέρουν.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”