!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Νέο Ψυχικό - 88χρονη οδηγός θέρισε κόσμο, πάτησε γκάζι αντί για φρένο

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Re: Νέο Ψυχικό - 88χρονη οδηγός θέρισε κόσμο, πάτησε γκάζι αντί για φρένο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Δίνεις 500 ευρώ σε μια σχολή οδήγησης και σου φέρνει το δίπλωμα σου ανανεωμένο σε οτι κατάσταση και αν βρίσκεσαι εσύ. Ξέρω άνθρωπο 85 χρονών με σοβαρά προβλήματα και το ένα πόδι στον τάφο, και του ανανέωσαν το δίπλωμα. Ήταν κατάκοιτος στο τέλος και παράλληλα είχε δίπλωμα.
Δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για αυτό; Η κυβέρνηση γιατι δεν αλλάζει το σύστημα; Ρητορικό το ερώτημα, ξέρω την απάντηση
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

foscilis έγραψε: 06 Φεβ 2025, 09:35
vagabondo έγραψε: 05 Φεβ 2025, 20:55
Mike Bassett έγραψε: 05 Φεβ 2025, 20:45 Κανονικά θα πρέπει να γίνεται αυτόματη ακύρωση διπλώματος μόλις κάποιο άτομο κλείνει τα 65, και χωρίς κανένα δικαίωμα επανεξέτασης/έφεσης κλπ.
Αν έβγαινε κάποιος σύνταξη στα 65, ναι.
Δεν γίνεται να ανεβάζεις το όριο συνταξιοδότησης και το δίπλωμα να λήγει στα 65, γιατι υπάρχουν και οι επαγγελματίες οδηγοί.
Και επαγγελματίες πιλότοι υπάρχουν αλλά μετά τα 40 έχουν κάθε εξάμηνο ιατρικό έλεγχο και άμα δεν είναι 20/20 σε όλα πρέπει να βρουν άλλη δουλειά.

Και δεύτερον το 99.5% των οδηγών δεν είναι επαγγελματίες οπότε δε θα εκτρέψεις τη συζήτηση.

:smt005:
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Οι θέσεις στον κρατικό μηχανισμό που λαδώνεσαι πωλούνται 200 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή δίνεις 200 χιλιάδες σε ένα κύκλωμα το οποίο υποθέτω οτι φτάνει μέχρι τον υπουργό, και μπαίνεις στη θέση που θα λαδώνεσαι για να ρεφάρεις τα 200 που έδωσες και να βγάλεις άλλα τοσα. Αυτό γίνεται σε τελωνεία, ελεγκτές εφορίας, εξεταστές και εκδότες διπλωμάτων, κλπ.
Τώρα κατάλαβες γιατί δεν αλλάζουν το σύστημα έκδοσης των αδειών οδήγησης;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

micmic έγραψε: 06 Φεβ 2025, 18:37 Η κυρία 94 χρονών που έγραψα παραπάνω και η οποία σταμάτησε μόνη της πριν λίγους μήνες λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης (χωρίς να δημιουργήσει κανένα ατύχημα), δεν έχει πάντως κανένα πρόβλημα όρασης. Δηλαδή δεν έχει κάνει εγχείρηση καταρράκτη, δεν φοράει καν γυαλιά, δεν έχει γλαύκωμα. Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι, τί να κάνουμε. Τις προάλλες διάβαζα για έναν Άγγλο 110 ετών που ζει μόνος του και οδηγεί καθημερινά. Εξαιρέσεις; Σίγουρα, αλλά όπως είπα παραπάνω είναι και οι στατιστικές που δείχνουν ότι οι ηλικιωμένοι προξενούν λιγότερα ατυχήματα από τους κάτω των 25.
Και έχει απολύτως λογική εξήγηση αυτό γιατί οι ηλικιωμένοι σπανίως αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, δεν οδηγούν μεθυσμένοι και δεν έχουν τη νοοτροπία της οδηγάρας που έχουν οι ημιπιτσιρικάδες.

Το ότι σίγουρα πρέπει να υπάρχει πλήρης ιατρικός έλεγχος από μία ηλικία και μετά είναι δεδομένο. Το ότι στο γκρις ο συγκεκριμένος έλεγχος, συνήθως σημαίνει φρη πας με το αζημίωτο, είναι επίσης δεδομένο.

Νομίζω ότι όριο ηλικίας πρέπει να μπαίνει στις πόλεις, όπου οι ηλικιωμένοι έχουν και άλλους τρόπους μετακίνησης για τα απαραίτητα.

Αλλά υπάρχουν και ηλικιωμένοι που ζουν σε χωριά, όπου δεν υπάρχουν ούτε ταξί ούτε μμμ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Belladonna_new
Phorum.gr user: Belladonna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belladonna_new »

sharp έγραψε: 06 Φεβ 2025, 17:37
Belladonna_new έγραψε: 06 Φεβ 2025, 16:02 Εντέξει, θα επρεπε να υπαρχει οριο ηλικίας στην οδήγηση. Στα 90 περιμένει καποιος να εχει αντανακλαστικα καποιος που οδηγει;
new?

Benvenutta :)
Τωρα το new ειναι για να χαμε να λεγαμε.
Καλώς σας (ξανα)βρηκα
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Πασιφάη έγραψε: 06 Φεβ 2025, 13:55
enterprise-psi έγραψε: 06 Φεβ 2025, 13:54
Πασιφάη έγραψε: 06 Φεβ 2025, 13:15
Αν το καμάρι μου γουστάρει στα 70 του να πηγαίνει για εντουραδες στο βουνό, με τρέϊλερ το μεκανάκι πάνω, που θα τον πηγαίνει ο μεγάλος, (διότι εγώ χέστηκα..) και να τον αφήνει να αλωνιζει στα χώματα και στις λασπουριες.. Και να τονε φάνε τα τσακάλια..:102: :lol:
Ωραία είσαι ρε :smt005:
Είμαι. Θεάρα. :lol:
θεικα θα τον παρακολουθεις απο το μπαλκονι στα 70+ να φευγει στη μια ροδα, με το ενα χερι, και να κανει κωλοδαχτυλο με το αλλο. :003: :003:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Φεβ 2025, 19:09 Το ότι στο γκρις ο συγκεκριμένος έλεγχος, συνήθως σημαίνει φρη πας με το αζημίωτο, είναι επίσης δεδομένο.
Για μένα δεν είναι καθόλου δεδομένο. Για την ακρίβεια δεν το χωράει ο νους μου οτι κάποιος δίνει 200 χιλιάδες σε κάποιο σύστημα Καραμανλή για να αγοράσει μια θέση στην οποία θα λαδώνεται για να υπογράφει διπλώματα σε ανθρώπους που άμα βγουν στο δρόμο θα σκοτώσουν έναν άνθρωπο
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Υδράργυρος έγραψε: 06 Φεβ 2025, 18:48 Δίνεις 500 ευρώ σε μια σχολή οδήγησης και σου φέρνει το δίπλωμα σου ανανεωμένο σε οτι κατάσταση και αν βρίσκεσαι εσύ. Ξέρω άνθρωπο 85 χρονών με σοβαρά προβλήματα και το ένα πόδι στον τάφο, και του ανανέωσαν το δίπλωμα. Ήταν κατάκοιτος στο τέλος και παράλληλα είχε δίπλωμα.
Δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για αυτό; Η κυβέρνηση γιατι δεν αλλάζει το σύστημα; Ρητορικό το ερώτημα, ξέρω την απάντηση
Ποια 500; με ένα πενηνταρι έχει γίνει η δουλειά
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2025, 20:22
Υδράργυρος έγραψε: 06 Φεβ 2025, 18:48 Δίνεις 500 ευρώ σε μια σχολή οδήγησης και σου φέρνει το δίπλωμα σου ανανεωμένο σε οτι κατάσταση και αν βρίσκεσαι εσύ. Ξέρω άνθρωπο 85 χρονών με σοβαρά προβλήματα και το ένα πόδι στον τάφο, και του ανανέωσαν το δίπλωμα. Ήταν κατάκοιτος στο τέλος και παράλληλα είχε δίπλωμα.
Αυτή είναι η αξία της ζωής ενός νέου ανθρώπου στην Ελλάδα
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Υδράργυρος έγραψε: 06 Φεβ 2025, 19:58
ΓΑΛΗ έγραψε: 06 Φεβ 2025, 19:09 Το ότι στο γκρις ο συγκεκριμένος έλεγχος, συνήθως σημαίνει φρη πας με το αζημίωτο, είναι επίσης δεδομένο.
Για μένα δεν είναι καθόλου δεδομένο. Για την ακρίβεια δεν το χωράει ο νους μου οτι κάποιος δίνει 200 χιλιάδες σε κάποιο σύστημα Καραμανλή για να αγοράσει μια θέση στην οποία θα λαδώνεται για να υπογράφει διπλώματα σε ανθρώπους που άμα βγουν στο δρόμο θα σκοτώσουν έναν άνθρωπο
...Η οξυδέρκεια σου είναι κάτι το απίστευτο. Ούτε ο δικός μου νους τη χωράει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Υδράργυρος έγραψε: 06 Φεβ 2025, 20:34
Ερμής έγραψε: 06 Φεβ 2025, 20:22
Αυτή είναι η αξία της ζωής ενός νέου ανθρώπου στην Ελλάδα
Έλα βρε, γερνάς και γίνεσαι ψυχοπονιάρης...
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Ασέβαστος έγραψε: 06 Φεβ 2025, 19:56
Πασιφάη έγραψε: 06 Φεβ 2025, 13:55
enterprise-psi έγραψε: 06 Φεβ 2025, 13:54

Ωραία είσαι ρε :smt005:
Είμαι. Θεάρα. :lol:
θεικα θα τον παρακολουθεις απο το μπαλκονι στα 70+ να φευγει στη μια ροδα, με το ενα χερι, και να κανει κωλοδαχτυλο με το αλλο. :003: :003:
Κι εγώ θεϊκά, θα άλλαζα την κλειδαριά. :003:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Η γριά φημολογείται ότι ήταν ιδιοκτήτρια σχολείου στην Παλλήνη. Και ότι τα περί μπερδέματος γκαζιού και φρένου είναι ιστορίες για αρκούδες. Απλά μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο...
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Εμπεδοκλής έγραψε: 07 Φεβ 2025, 10:08 Η γριά φημολογείται ότι ήταν ιδιοκτήτρια σχολείου στην Παλλήνη.
Εράσμειος;
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”