Φρούραρχος έγραψε: 22 Νοέμ 2018, 12:18
ΟΚ Πλαστογράφησε ένα χαρτί ΑΧΡΗΣΤΟ για την δουλειά που κλήθηκε να κάνει. Δεν θα καθάριζε καλύτερα αν είχε βγάλει και την ΣΤ.
Από την άλλη "έφαγε" μια θέση που μάλλον είχε ανάγκη κάποια άλλη.
Για να εφαρμοστεί και το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, αρκούσε ποινή με αναστολή και επιστροφή 1/6 από τους μισθούς που έχει λάβει ή με αναστολή και ψαλίδισμα 1/6 στη μισθοδοσία που θα λάβει στο μέλλον.
Εναλλακτικά απόλυση και τίποτα άλλο.
Ποινή πρέπει να υπάρξει, για να υπάρχει μελλοντική αποτροπή από άλλους-ες. ΟΧΙ όμως εξόντωση όπως έγινε με την απόφαση έκτρωμα.
ΠΟΙΝΗ ΌΧΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ
από την άλλη, αυτή που θα έχασε τη θέση, θα την έχασε διότι η κατηγορούμενη είχε περισσότερα μόρια από κοινωνικά κριτήρια, οπότε το επιχείρημα πως την είχε περισσότερο ανάγκη δεν στέκει
αλλά δεν δικαιούταν να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για μία τάξη δημοτικού
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
και τέλος, δε νομίζω να είπε κανείς εδώ πως δεν θα πρέπει να τιμωρηθεί
αυτό που λέμε είναι πως η ποινή σε σχέση με το παράπτωμα είναι αντιστρόφως ανάλογη
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
ritzeri έγραψε: 22 Νοέμ 2018, 13:46
Να ξεσηκώθουμε επειδή τιμωρήθηκε ένας ένοχος;
Όχι δα.
Είπαμε να στρώνουμε σαν κοινωνία, όχι να διαιωνίσουμε τις παθογένειες μας.
Το θέμα είναι να ξεσηκώθουμε όταν δεν τιμωρούνται οι ένοχοι, όπως πχ ο Παπακωνσταντινου που αναφέρθηκε.
Και κάτι τελευταίο προς προβληματισμό, εμάς περισσότερο μας αδικούν περιπτώσεις σαν της καθαρίστριας πάρα περιπτώσεις μεγαλολαμογιων.
Γιατί υποθέτω ότι είναι πιθανότερο να διεκδικήσει κάποιος δικός μας μια θέση καθαρίστριας, μάγειρα, φύλακα κλπ πάρα να διεκδικήσει την ανάθεση της Αττικής Οδού.
Κι όταν θα φτάσουμε πνευματικά να μην ανεχόμαστε περιπτώσεις σαν της καθαρίστριας τότε θα έχουμε και τα μούτρα να πούμε στον Πάγκαλο ότι έλεγε μαλακιές και να ξεσηκώθουμε όταν θα τη γλιτώνουν οι πολιτικοί και οι της ελιτ
Δε νομίζω ότι ισχυρίστηκε κανένας ότι η καθαρίστρια δεν έπρεπε να τιμωρηθεί για την πράξη της. Το θέμα είναι το ύψος της ποινής, αν εσένα σου φαίνεται ότι μία ποινή 10 ετών κάθειρξης που απονέμεται σε βαριά εγκλήματα όπως ο φόνος ή το εμπόριο λευκής σαρκός ή το εμπόριο ναρκωτικών μπορεί να απονέμεται και σε τέτοιου είδους αδικήματα, πάω πάσο.
Με βάση το δικό μου αξιακό σύστημα, η ποινή είναι υπέρμετρη αναλογικά με το είδος του αδικήματος. Θα ήταν αναλογική αν τα λεφτά τα είχε π.χ. υπεξαιρέσει. Τα λεφτά όμως τα δούλεψε. Αυτό δεν έπρεπε να βαρύνει στη ζυγαριά;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Όχι δα.
Το θέμα είναι να ξεσηκώθουμε όταν δεν τιμωρούνται οι ένοχοι, όπως πχ ο Παπακωνσταντινου που αναφέρθηκε.
Και κάτι τελευταίο προς προβληματισμό, εμάς περισσότερο μας αδικούν περιπτώσεις σαν της καθαρίστριας πάρα περιπτώσεις μεγαλολαμογιων.
Γιατί υποθέτω ότι είναι πιθανότερο να διεκδικήσει κάποιος δικός μας μια θέση καθαρίστριας, μάγειρα, φύλακα κλπ πάρα να διεκδικήσει την ανάθεση της Αττικής Οδού.
Κι όταν θα φτάσουμε πνευματικά να μην ανεχόμαστε περιπτώσεις σαν της καθαρίστριας τότε θα έχουμε και τα μούτρα να πούμε στον Πάγκαλο ότι έλεγε μαλακιές και να ξεσηκώθουμε όταν θα τη γλιτώνουν οι πολιτικοί και οι της ελιτ
Δε νομίζω ότι ισχυρίστηκε κανένας ότι η καθαρίστρια δεν έπρεπε να τιμωρηθεί για την πράξη της. Το θέμα είναι το ύψος της ποινής, αν εσένα σου φαίνεται ότι μία ποινή 10 ετών κάθειρξης που απονέμεται σε βαριά εγκλήματα όπως ο φόνος ή το εμπόριο λευκής σαρκός ή το εμπόριο ναρκωτικών μπορεί να απονέμεται και σε τέτοιου είδους αδικήματα, πάω πάσο.
Με βάση το δικό μου αξιακό σύστημα, η ποινή είναι υπέρμετρη αναλογικά με το είδος του αδικήματος. Θα ήταν αναλογική αν τα λεφτά τα είχε π.χ. υπεξαιρέσει. Τα λεφτά όμως τα δούλεψε. Αυτό δεν έπρεπε να βαρύνει στη ζυγαριά;
Δεκτόν, αν και δε νομίζω να ήταν αυτό το πρόβλημα της νηματοθετριας.
Όντως, να κάτσει μέσα 10 χρόνια είναι πολλά, χωρίς να αποκλείω όμως ότι σε 2-3 χρόνια θα είναι έξω.
Και πάλι, θεωρώ μεγαλύτερο πρόβλημα για την κοινωνία μας τις γελοίες ποινές των λαθρο διαρρηκτών και δολοφόνων.
Επιθυμώ εξαντλητικές ποινές, η λογική (μου) λέει πως πιο ευκολα θα ξεσηκώνονταν ο κόσμος για το νόμο Παρασκευοπουλου πάρα για την αυστηρή τιμωρία της κυρίας.
ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: Έως 50 ημέρες (από την ημερομηνία επιτυχούς συμμετοχής στην ειδική γραπτή εξέταση σε θέματα Κανονισμού Ε.Δ.Χ., Α' βοηθειών, τοπικά και μηχανολογικά θέματα)
Το κρατος δειχνει το ανελεητο προς τους φτωχους προσωπο του, την στιγμη που τα μεγαλολαμογια ειναι εξω και βιαζουν το κρατος νυχθημερον. Ειναι ντροπη....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Ερμής έγραψε: 22 Νοέμ 2018, 11:34
Ο Παπακωνσταντίνου που παραποίησε δημόσιο και απόρρητο έγγραφο, ένα χρονακι με τριετή αναστολή δε πήρε;
Δεν ήταν μόνο αυτή η ποινή, τον αποκλεισαν από τη δημοσιότητα από τότε, εδώ κατά συρροή δολοφόνους και τους βγάζουν στο γυαλί κάθε τόσο, τι ρατσισμός και σαδισμός είναι αυτός;; Σαν το αρχαίο ιερατείο με την περίπτωση του Ηρόστρατου ένα πραγμα αλλά έτσι είναι αφού ο κόσμος θέλει αίμα...
Ζωγράφισε έναν ήλιο στο ταβάνι, μίλησε με τ’ αγέρι της νυχτιάς
και χόρεψε μαζί με τη σκιά σου στους ήχους μιας αδύναμης καρδιάς.
Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς
πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς
Όχι δα.
Δεκτόν, αν και δε νομίζω να ήταν αυτό το πρόβλημα της νηματοθετριας.
Όντως, να κάτσει μέσα 10 χρόνια είναι πολλά, χωρίς να αποκλείω όμως ότι σε 2-3 χρόνια θα είναι έξω.
Και πάλι, θεωρώ μεγαλύτερο πρόβλημα για την κοινωνία μας τις γελοίες ποινές των λαθρο διαρρηκτών και δολοφόνων.
Επιθυμώ εξαντλητικές ποινές, η λογική (μου) λέει πως πιο ευκολα θα ξεσηκώνονταν ο κόσμος για το νόμο Παρασκευοπουλου πάρα για την αυστηρή τιμωρία της κυρίας.
Τι είναι οι λαθροδιαρρηκτες;;
Ζωγράφισε έναν ήλιο στο ταβάνι, μίλησε με τ’ αγέρι της νυχτιάς
και χόρεψε μαζί με τη σκιά σου στους ήχους μιας αδύναμης καρδιάς.
Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς
πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς
ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: Έως 50 ημέρες (από την ημερομηνία επιτυχούς συμμετοχής στην ειδική γραπτή εξέταση σε θέματα Κανονισμού Ε.Δ.Χ., Α' βοηθειών, τοπικά και μηχανολογικά θέματα)
αυτο ειναι για να βγαλεις διπλωμα, για να οδηγησεις ταξι. δεν αρκει να παρεις ενα αυτοκινητο και να το βαψεις κιτρινο..
To be old and wise, you must first be young and stupid.
αυτο ειναι για να βγαλεις διπλωμα, για να οδηγησεις ταξι. δεν αρκει να παρεις ενα αυτοκινητο και να το βαψεις κιτρινο..
Αρίστος for Tsirpas Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Όχι δα.
Μερικοί κάνουν λες και δεν ξέρουν τι έχει γίνει στην Ελλάδα, λες και η Ελλάδα είναι το προπύργιο της δικαιοσύνης στο οποίο οι νόμοι τηρούνται απαρέγκλιτα και όλοι είμαστε "άμεμπτοι και αμόλυντοι", έτσι ώστε και ένα "σχετικά" μικρό έγκλημα (τουλάχιστον στα δικά μου τα μάτια) να τιμωρείται τόσο σκληρά και χωρίς καθόλου επιείκια.
Τελείως υποκριτικό μου φαίνεται και παντελώς ψεύτικο.
Ασέβαστος έγραψε: 22 Νοέμ 2018, 14:38