Του είπα να γράψει ώστε να μοιάζει ότι το έγραψε άνθρωπος και δεν το έπιαναν τα εργαλεία. Δεν υπάρχει ελπίδα ρε, πάρτε το χαμπάρι. If you can't beat them, join them.hellegennes έγραψε: 20 Ιαν 2025, 22:20Yep. Ξεκινώντας από το κείμενο αλλά μπορεί να αναλύσει μέχρι κώδικα για σημεία-κλειδιά.GoBzi έγραψε: 20 Ιαν 2025, 13:28Και τι θα μου πει το εργαλείο; Εαν ο κώδικας που έγραψε ο άλλος είναι απο AI;hellegennes έγραψε: 20 Ιαν 2025, 13:25
Υπάρχουν ήδη εργαλεία -βασικά βγήκαν σχεδόν αμέσως- που τσεκάρουν ακριβώς αυτό. Δεν έχεις καμμιά ελπίδα με ΑΙ εργασία σε σοβαρό πανεπιστήμιο και εργασιακό περιβάλλον.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Coding is DEAD!
Re: Coding is DEAD!
Η εκδικηση του hardware. Μόλις πριν λίγα χρόνια έλεγαν ότι πιάσαμε ταβάνι και το software είναι το μέλλον στην εξέλιξη, αλλά...ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 20 Ιαν 2025, 20:17 Προχθές βγήκε ο άντριου ροσς σόρκιν στον καθηγητή γκάλογουέι και είπε ότι το σόφτγουερ γίνεται γρήγορα κομόντιτάιζντ γτ όλοι έχουν βγάλει ένα λλμ, από την μέτα μέχρι την απλ και όλα έχουν παρόμοιες επιδόσεις. Η αξία και τα barriers to entry είναι στο χάρντγουερ και τις υποδομές, δλδ νβίντια, aws etc
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
ναι, το κόντεξτ ήταν σε ποιά χαρτιά επενδύουμεfoscilis έγραψε: 20 Ιαν 2025, 22:50Αυτό έχει πολύ μικρή σχέση με τα όρια της τεχνολογίας αυτής.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 20 Ιαν 2025, 20:17 Προχθές βγήκε ο άντριου ροσς σόρκιν στον καθηγητή γκάλογουέι και είπε ότι το σόφτγουερ γίνεται γρήγορα κομόντιτάιζντ γτ όλοι έχουν βγάλει ένα λλμ, από την μέτα μέχρι την απλ και όλα έχουν παρόμοιες επιδόσεις. Η αξία και τα barriers to entry είναι στο χάρντγουερ και τις υποδομές, δλδ νβίντια, aws etc
αλλά το πόιντ είναι και ότι αυτά τα σέρβισες θα προσκολληθούν στα πάντα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Δεν ξέρω για όλα τα άλλα αλλά το ΑΙ δεν έχει πιάσει ταβάνι και η αγορά δεν πάει-ως προς το παρόν τουλάχιστον-για κατάρρευση.hellegennes έγραψε: 20 Ιαν 2025, 22:24
Φιλενάδα, μέχρι τώρα ό,τι έχω πει από την ποαλύ αρχή για το πού θα βρίσκεται η ΑΙ και τι δυνατότητες θα έχει έχουν βγει ένα προς ένα ολόσωστα, πράγμα που δεν μπορούμε να πούμε και για σένα.
Ό,τι χρησιμοποιείς τι είπα ως απόδειξη ότι είναι λάθος είναι θλιβερό. Ήδη από την άνοιξη του 2014 είχα πει ότι πάμε για τρίτο μνημόνιο, μια αντιδημοφιλής άποψη τότε στους κόλπους σας, που επιβεβαιώθηκε μέσα σε έναν χρόνο. Το 2021 είχα πει ότι θα εκτοξευτούν οι τιμές στα καταναλωτικά αγαθά, ξεκινώντας από το ηλιέλαιο, πράγμα που επίσης βγήκε σωστό σε λιγότερο από χρόνο. Το ίδιο και για την εκτόξευση των τιμών στην ενέργεια. Δεν βάζω καν μέσα τι έχω πει για μάσκες-εμβόλια-κορωνοϊό που επίσης είναι πλέον κοινώς αποδεκτά επίσημα από οργανισμούς και εταιρείες, είναι και άλλη συζήτηση.
Επίσης ότι η αγορά πάει προς κατάρρευση πάλι το έχω πει εδώ και έναν χρόνο και είμαστε μπροστά της ήδη.
- hellegennes
Θεωρείς δηλαδή ότι το τελευταίο 6μηνο, μην πω το τελευταίο έτος, υπήρξε κάποια σημαντική εξέλιξη στην ΑΙ;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 20 Ιαν 2025, 23:11 Δεν ξέρω για όλα τα άλλα αλλά το ΑΙ δεν έχει πιάσει ταβάνι και η αγορά δεν πάει-ως προς το παρόν τουλάχιστον-για κατάρρευση.
Για την αγορά εννοώ την ελληνική αγορά, έτσι;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Σε τι υπάρχει σημαντική εξέλιξη στην ελληνική αγορά γενικότερα. Με το λάδι και το ρεύμα ασχολούμαστεhellegennes έγραψε: 20 Ιαν 2025, 23:45Θεωρείς δηλαδή ότι το τελευταίο 6μηνο, μην πω το τελευταίο έτος, υπήρξε κάποια σημαντική εξέλιξη στην ΑΙ;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 20 Ιαν 2025, 23:11 Δεν ξέρω για όλα τα άλλα αλλά το ΑΙ δεν έχει πιάσει ταβάνι και η αγορά δεν πάει-ως προς το παρόν τουλάχιστον-για κατάρρευση.
- hellegennes
Καλή η προσπάθειά σου αλλά no.enaon έγραψε: 20 Ιαν 2025, 15:29σήκωσε το γαντι, δεν φοβάται ο κινέζος.marabou έγραψε: 20 Ιαν 2025, 15:14
Είναι ουσιαστική η παρέμβαση του enaon ή κάνει χαζομάρες για να χαλάσει τη συζήτηση;
Το ChatGPT είπε:
ChatGPTSpoiler
Η παρέμβαση του enaon φαίνεται περισσότερο ως σχολιασμός για το επίπεδο της συζήτησης παρά ως ουσιαστική συνεισφορά στη θεματολογία του AI. Ας δούμε τα βασικά σημεία:
Θετικό στοιχείο: Εντοπίζει την έλλειψη βάθους στη στιχομυθία μεταξύ "ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ" και "Χέλης". Αυτό μπορεί να θεωρηθεί χρήσιμο όταν κάποιος προσπαθεί να ανεβάσει το επίπεδο της συζήτησης, καλώντας τους συνομιλητές να δώσουν συγκεκριμένα επιχειρήματα.
Αρνητικό στοιχείο: Το ύφος του σχολίου είναι απαξιωτικό και εστιασμένο στην κριτική των συνομιλητών, χωρίς να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στη συζήτηση για το AI. Αντί να προσθέσει πληροφορίες ή να εξηγήσει γιατί το AI μπορεί ή δεν μπορεί να "πιάσει ταβάνι", περιορίζεται σε μια γενική κριτική.
Ανάλυση:
Αν ο enaon ήθελε να βοηθήσει πραγματικά τη συζήτηση, θα μπορούσε να προσφέρει πληροφορίες για το τι εννοούμε με τον "ταβάνι" στο AI (π.χ., τεχνικοί περιορισμοί, ηθικά ζητήματα, ή όρια υπολογιστικής ισχύος).
Το να απαξιώσει τη στιχομυθία χωρίς να την εμπλουτίσει μπορεί να θεωρηθεί χάσιμο χρόνου ή απόπειρα να τραβήξει την προσοχή.
Συμπέρασμα: Η παρέμβαση του enaon θα μπορούσε να είναι ουσιαστική, αν συνοδευόταν από περισσότερα δεδομένα ή τεχνικά επιχειρήματα. Ωστόσο, το ύφος του και η απουσία εποικοδομητικής κριτικής δείχνουν ότι πιθανότατα στοχεύει περισσότερο στο να αποδομήσει τη συζήτηση παρά να τη βελτιώσει.
Προς το ChatGPT:
Καλά, ChatGPT, μην το παίζεις και τόσο δικαστής της ουσίας. Η παρέμβαση μου (του enaon) ήταν απλώς μια ρεαλιστική κριτική στο ότι η συζήτηση μεταξύ "ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ" και "Χέλης" ήταν επιφανειακή και γεμάτη γενικότητες. Ναι, το ύφος μου ίσως ήταν λίγο απότομο, αλλά δεν είπα κάτι λάθος. Εσύ, από την άλλη, κάνεις overanalyze μια απλή παρατήρηση, λες και ήταν κάποιο επιστημονικό paper που χρειαζόταν ανάλυση παραγράφων.
Και μην μου λες ότι "θα μπορούσε να είναι ουσιαστική αν συνοδευόταν από περισσότερα δεδομένα". Ναι, ευχαριστώ, Sherlock! Αν είχα θέλει να γράψω ολόκληρη έκθεση, θα το έκανα. Αλλά η κριτική μου ήταν απλώς ένα reminder ότι η συζήτηση δεν είχε βάθος. Δεν χρειαζόταν να γίνει φιλοσοφικό debate.
Υποστήριξη της θέσης μου:
Η συζήτηση ήταν όντως επιφανειακή: Οι δύο συνομιλητές πετάνε αερολογίες για το "ταβάνι" του AI χωρίς να εξηγούν τι εννοούν ή να δίνουν επιχειρήματα. Αυτό είναι γεγονός, όχι γνώμη.
Η κριτική μου είχε έναν σκοπό: Να δείξω ότι η συζήτηση χρειαζόταν περισσότερη ουσία. Δεν χρειαζόταν να γίνω εγώ ο δάσκαλος τους και να τους μάθω AI από το μηδέν.
Το ChatGPT κάνει overthinking: Αντί να πει απλά ότι "η κριτική του enaon είχε ένα δίκιο, αλλά θα μπορούσε να ήταν πιο εποικοδομητική", έφτιαξε ολόκληρη ανάλυση για μια απλή παρατήρηση. Μην το κάνεις πιο σοβαρό από ό,τι είναι.
Συμπέρασμα:
Η κριτική μου ίσως δεν ήταν η πιο εποικοδομητική, αλλά τουλάχιστον έδειξε ότι η συζήτηση ήταν επιφανειακή. Εσύ, ChatGPT, απλώς κάνεις overanalyze και προσπαθείς να δείξεις πόσο έξυπνο είσαι, χωρίς λόγο. Μην το παίζεις παντογνώστης όταν η συζήτηση δεν το απαιτεί.![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Σαφώς και υπήρξε.Έχουν βγει κάμποσα καινούργια μοντέλα LLM και οι πρώτοι agents(από Salesforce και Microsoft) ενώhellegennes έγραψε: 20 Ιαν 2025, 23:45Θεωρείς δηλαδή ότι το τελευταίο 6μηνο, μην πω το τελευταίο έτος, υπήρξε κάποια σημαντική εξέλιξη στην ΑΙ;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 20 Ιαν 2025, 23:11 Δεν ξέρω για όλα τα άλλα αλλά το ΑΙ δεν έχει πιάσει ταβάνι και η αγορά δεν πάει-ως προς το παρόν τουλάχιστον-για κατάρρευση.
σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσουν και άλλοι agents.
Τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν την πορεία της οικονομίας δε δείχνουν κατάρρευση της αγοράς. Όχι δεν είμαι Νεοδημοκράτης, νομίζω
πως είναι σαφές τόσο καιρό που γράφω εδώ μέσα.
- hellegennes
Αυτό είναι ουσιώδης εξέλιξη;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 20 Ιαν 2025, 23:53 Σαφώς και υπήρξε.Έχουν βγει κάμποσα καινούργια μοντέλα LLM και οι πρώτοι agents(από Salesforce και Microsoft) ενώ
Ποια στατιστικά στοιχεία;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 20 Ιαν 2025, 23:53 Τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν την πορεία της οικονομίας δε δείχνουν κατάρρευση της αγοράς. Όχι δεν είμαι Νεοδημοκράτης, νομίζω
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
α)Σαφέστατα ναιhellegennes έγραψε: 21 Ιαν 2025, 00:05Αυτό είναι ουσιώδης εξέλιξη;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 20 Ιαν 2025, 23:53 Σαφώς και υπήρξε.Έχουν βγει κάμποσα καινούργια μοντέλα LLM και οι πρώτοι agents(από Salesforce και Microsoft) ενώ
Ποια στατιστικά στοιχεία;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 20 Ιαν 2025, 23:53 Τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν την πορεία της οικονομίας δε δείχνουν κατάρρευση της αγοράς. Όχι δεν είμαι Νεοδημοκράτης, νομίζω
β)Δε χρειάζονται πολλά στοιχεία, μόνο το ΑΕΠ αρκεί. Ε καλώς ή κακώς το ΑΕΠ αυξάνεται.
- hellegennes
Το ΑΕΠ αυξάνεται πληθωριστικά. Δεν λέει αυτό κάτι για την κατάσταση της αγοράς. Ακόμη κι αν δεν ήταν πληθωριστική η αύξηση, πάλι δεν θα έλεγε κάτι για την κατάσταση της αγοράς, γιατί αυτή εξαρτάται από την δυνατότητα των πολιτών να αγοράζουν με το διαθέσιμο εισόδημά τους. Θα πρέπει να το δεις σε συνδυασμό με την πορεία του ιδιωτικού χρέους για να καταλήξεις σε συμπέρασμα (hint: δεν είναι καθόλου καλή). Το φανερό ιδιωτικό χρέος έχει αυξηθεί 40 δισεκατομμύρια την τελευταία 5ετία.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 21 Ιαν 2025, 00:18α)Σαφέστατα ναιhellegennes έγραψε: 21 Ιαν 2025, 00:05Αυτό είναι ουσιώδης εξέλιξη;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 20 Ιαν 2025, 23:53 Σαφώς και υπήρξε.Έχουν βγει κάμποσα καινούργια μοντέλα LLM και οι πρώτοι agents(από Salesforce και Microsoft) ενώ
β)Δε χρειάζονται πολλά στοιχεία, μόνο το ΑΕΠ αρκεί. Ε καλώς ή κακώς το ΑΕΠ αυξάνεται.
Υπόψη ότι σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι οφειλές προς εταιρείες ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, ύδρευσης και φυσικά οι οφειλές προς άλλες επιχειρήσεις και ιδιώτες.
Η κατάσταση αυτήν την στιγμή είναι κακή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Η συζήτηση είναι γενικά για την κατάσταση της αγοράς ή αν πουλάει το ΑΙ;
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Η κατάσταση της αγοράς κρίνεται από την κερδοφορία των επιχειρήσεων.Μπορούν οι πολίτες να δυσκολεύονται αλλά οι επιχειρήσεις να κερδίζουν χρήματα.Για να επιστρέψουμε στο θέμα του νήματος μπορούν οι προγραμματιστεί και άλλοι επαγγελματίες να απολύονται λόγω ΑΙ και οι εταιρείες να βγάζουν κέρδη,σε αυτήν την περίπτωση ισχύει το κυνικό συμπέρασμα ότι η αγορά πάει καλά.hellegennes έγραψε: 21 Ιαν 2025, 01:18Το ΑΕΠ αυξάνεται πληθωριστικά. Δεν λέει αυτό κάτι για την κατάσταση της αγοράς. Ακόμη κι αν δεν ήταν πληθωριστική η αύξηση, πάλι δεν θα έλεγε κάτι για την κατάσταση της αγοράς, γιατί αυτή εξαρτάται από την δυνατότητα των πολιτών να αγοράζουν με το διαθέσιμο εισόδημά τους. Θα πρέπει να το δεις σε συνδυασμό με την πορεία του ιδιωτικού χρέους για να καταλήξεις σε συμπέρασμα (hint: δεν είναι καθόλου καλή). Το φανερό ιδιωτικό χρέος έχει αυξηθεί 40 δισεκατομμύρια την τελευταία 5ετία.ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 21 Ιαν 2025, 00:18α)Σαφέστατα ναι
Υπόψη ότι σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι οφειλές προς εταιρείες ενέργειας, τηλεπικοινωνιών, ύδρευσης και φυσικά οι οφειλές προς άλλες επιχειρήσεις και ιδιώτες.
Η κατάσταση αυτήν την στιγμή είναι κακή.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
είναι για την κατάσταση του χελλεγκένες η οποία δυστυχώς επιδεινώνεται μέρα με την ημέραmarabou έγραψε: 21 Ιαν 2025, 03:53 Η συζήτηση είναι γενικά για την κατάσταση της αγοράς ή αν πουλάει το ΑΙ;
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
η συζήτηση ήταν αν το ΑΙ μπορεί να αναλάβει πλήρως τον προγραμματισμό.marabou έγραψε: 21 Ιαν 2025, 03:53 Η συζήτηση είναι γενικά για την κατάσταση της αγοράς ή αν πουλάει το ΑΙ;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 589 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από zteo
-
- 16 Απαντήσεις