!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ποτε θα ανακάμψει η Ελλάδα;Αγοραστική δυνατότητα πολιτων

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Re: Ποτε θα ανακάμψει η Ελλάδα;Αγοραστική δυνατότητα πολιτων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Μου κάνει ενύπωση πώς άνθρωποι που αγωνίζονται για να επιβιώσουν και κοιτάνε να μαζέψουν επιδόματα από 'δω κι από 'κει, στηρίξουν με πάθος το σύστημα που τους φτωχοποίησε.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Kauldron έγραψε: 28 Δεκ 2024, 15:31 Μου κάνει ενύπωση πώς άνθρωποι που αγωνίζονται για να επιβιώσουν και κοιτάνε να μαζέψουν επιδόματα από 'δω κι από 'κει, στηρίξουν με πάθος το σύστημα που τους φτωχοποίησε.

Για να φτωχοποιηθεί κάποιος πρέπει να ήταν προηγουμένως πλούσιος.Πως έγινε πλούσιος;υπήρχε κάποιο άλλο σύστημα που τους έκανε πλούσιους και ήλθε ένα άλλο που τους έκανε φτωχούς;ποιό είναι αυτό το σύστημα που τους έκανε πλούσιους πριν φτωχοποιηθούν για να το επαναλάβουμε;έχει όνομα;είναι κάποιο κόλπο;
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος »

πατησιωτης έγραψε: 28 Δεκ 2024, 15:36
Kauldron έγραψε: 28 Δεκ 2024, 15:31 Μου κάνει ενύπωση πώς άνθρωποι που αγωνίζονται για να επιβιώσουν και κοιτάνε να μαζέψουν επιδόματα από 'δω κι από 'κει, στηρίξουν με πάθος το σύστημα που τους φτωχοποίησε.

Για να φτωχοποιηθεί κάποιος πρέπει να ήταν προηγουμένως πλούσιος.Πως έγινε πλούσιος;υπήρχε κάποιο άλλο σύστημα που τους έκανε πλούσιους και ήλθε ένα άλλο που τους έκανε φτωχούς;ποιό είναι αυτό το σύστημα που τους έκανε πλούσιους πριν φτωχοποιηθούν για να το επαναλάβουμε;έχει όνομα;είναι κάποιο κόλπο;
Και τις καλές εποχές που είχε περισσότερα χρήματα, πάλι φτωχός ήταν αλλά δεν το ήξερε.
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bill Hicks »

τα'χουμε ξαναπεί ότι το GDP per capita δεν είναι ο καλύτερος δείκτης για την κατάσταση νοικοκυριών και σε άλλους πιο αντιπροσωπευτικούς δείκτες, όπως το μέσο καθαρό εισόδημα και η πραγματική ατομική κατανάλωση, πάντα σε όρους αγοραστικής δύναμης, είμαστε πολύ πιο πάνω, αν και θα έπρεπε να ήμασταν καλύτερα.

σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός ότι οι ΕΛ, όσο κι αν κλαίγονται, στην πραγματικότητα δεν πεινάνε.

Annual net earnings - Purchasing Power Standard - Single person without children earning 100% of the average earning
Εικόνα

Annual net earnings - Purchasing Power Standard - Two-earner couple with two children, both earning 100% of the average earning
Εικόνα

Purchasing power parities (PPPs), Price level indices, Actual individual consumption
Εικόνα
https://ec.europa.eu/eurostat/databrows ... ar?lang=en
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Ερμής έγραψε: 26 Δεκ 2024, 20:51 Όταν έρθει η Αγία μέρα που θα βαρέσει φαλιμεντο η συμμορία του ερμπινμπι.
Η την επίσης Αγία μέρα που κάποιος ηγέτης θα το μπαναρει στην Ελλάδα όπως συμβαίνει στην Ισπανία.
Βασικά επειδή η δεύτερη περίπτωση είναι απίθανη, κρατάμε την πρώτη
εσύ τι κόλλημα έχεις φάει με το airbnb; :smt005:
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day! :smt033
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Bill Hicks έγραψε: 28 Δεκ 2024, 16:10 τα'χουμε ξαναπεί ότι το GDP per capita δεν είναι ο καλύτερος δείκτης για την κατάσταση νοικοκυριών και σε άλλους πιο αντιπροσωπευτικούς δείκτες, όπως το μέσο καθαρό εισόδημα και η πραγματική ατομική κατανάλωση, πάντα σε όρους αγοραστικής δύναμης, είμαστε πολύ πιο πάνω, αν και θα έπρεπε να ήμασταν καλύτερα.

Παλι παπαριες λες καλο μου πλυντηριο. :c020:

GDP per capita is a popular metric used to measure the average prosperity and well-being of a country. It takes populations into account, unlike some other measures of economic productivity, allowing easy comparisons between countries with different populations.GDP per capita is a popular metric used to measure the average prosperity and well-being of a country. It takes populations into account, unlike some other measures of economic productivity, allowing easy comparisons between countries with different populations.

https://www.investopedia.com/terms/p/per-capita-gdp.asp

.
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Αρίστος έγραψε: 27 Δεκ 2024, 04:29 Στην παρουσα Ευρωπαικη Ενωση με τους ορους του Μααστριχτ των ματωμενων πλεονασματων ελλειμμάτων 3% δεν υπαρχει δυνατοτητα ανακαμψης ουτε για την Ελλαδα, ουτε καν για τη Γαλλια και την Ιταλια που σε βαθος χρονου θα πεσουν στο δικο μας επιπεδο λογω της δικης τους κρισης χρεους. Ηδη στη Γαλλια η κυβερνηση Μπαρνιε επεσε γιατι ουσιαστικα επρεπε να εφαρμοσει μνημονιο που ζητουσε περικοπες 60 δις λογω ακριβως των ορων του Μααστριχτ.

Ουσιαστικα οι κανονες του Μααστριχτ ηταν βομβα στις οικονομιες ολων των νοτιων χωρων και επιβραβευση των οικονομικων δεικτων της Γερμανιας. Τα ελεγε αυτα ο Ανδρεας Παπανδρεου πριν μπει η Ελλαδα στην ΟΝΕ. Ενας λογος που τον ανετρεψαν οι Σημιτικοι ηταν για να πλαστογραφησουν 5 οικονομικους δεικτες προκειμενου να μπει η Ελλαδα στη ζωνη του ευρω και ταυτοχρονα να διαμορφωσουν μια ισοτιμια στο νεο νομισμα που εκφραζε μονο τα γερμανικα συμφεροντα ενω ηταν καταστροφη για τα ελληνικα.

.
τα έλεγε ο Ανδρέας ότι δεν μπορούμε να ζούμε με έλλειμμα κάτω τού 3%; :smt005:

πες ότι είσαι πασόκος χωρίς να πεις ότι είσαι πασόκος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 26 Δεκ 2024, 19:29 Ποτέ
1ον: Ο πληθυσμός μας είναι μεγαλύτερος απ' τις Πρωτογενείς Παραγωγικές μας Δυνατότητες

Αυτός ο Υπολογισμός έγινε επί Μεταξά (πιθανά κι απ' τον ίδιο) και κατέληξε ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 10 εκατομμύρια

Ο Υπολογισμός έγινε με βάση την Αγροτική - Μεταποιητική Επανάσταση της δεκαετίας του 1930. Από τότε, με εξαίρεση την Εργαστηριακή Βελτίωση των Σπόρων, δεν είχαμε καμία σημαντική, σε ποσότητα παραγωγής, βελτίωση
Αυτός ο υπολογισμός είναι τελείως άκυρος για την σύγχρονη πραγματικότητα και δεν ξέρω αν αντιλαμβάνεσαι σε τι αναφέρεται, το σημαντικό όμως είναι ότι μια αναπτυγμένη οικονομία μετατοπίζεται προς τον τριτογενή τομέα και αυτός είναι που παρέχει την οικονομική ανάπτυξη και ευμάρεια στους πολίτες. Οι κατά κεφαλήν πρωτογενείς παραγωγικές μας δυνατότητες συνεχίζουν να είναι μεγαλύτερες από πολλών άλλων αναπτυγμένων κρατών που έχουν μακράν καλύτερες οικονομίες από την δική μας. Τουτέστιν δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα το έλλειμμα πρωτογενούς παραγωγής.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Δεκ 2024, 20:22
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε: 26 Δεκ 2024, 20:16
ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Δεκ 2024, 20:10

Εσύ σε ποιον από τους τρεις εθνοπρεπείς τομείς παράγεις κάτι;

Στον μακρύτερο;
Εσύ που δουλεύεις?

Με δεδομένο ότι είμαστε στο Ίντερνετ
Απάντησε σ ´αυτό που ρώτησα και άσε τις ερωτήσειςσε μένα βρε ΑΝΕΛΕΗΤΗ παπάντζω. :lol:

Το πού δούλευα και πώς συνεχίζω να δουλεύω γενικώς, δεν ήταν ποτέ προσωπικό δεδομένο ή μυστικό.
Α, τώρα δεν σ' αρέσει να σου απαντάνε με ερώτηση -σε αγενή ερώτησή σου.

Επίσης γιατί μπαίνεις στον κόπο να γράψεις ότι δεν είναι μυστικό η δουλειά σου και δεν έχεις πρόβλημα να το ξέρουν οι άλλοι αλλά δεν γράφεις ποια είναι αυτή η δουλειά; Ή μην γράφεις τίποτα ή πες "είμαι γραφίστρια".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Bill Hicks

Αρίστος έγραψε: 28 Δεκ 2024, 16:41
Bill Hicks έγραψε: 28 Δεκ 2024, 16:10 τα'χουμε ξαναπεί ότι το GDP per capita δεν είναι ο καλύτερος δείκτης για την κατάσταση νοικοκυριών και σε άλλους πιο αντιπροσωπευτικούς δείκτες, όπως το μέσο καθαρό εισόδημα και η πραγματική ατομική κατανάλωση, πάντα σε όρους αγοραστικής δύναμης, είμαστε πολύ πιο πάνω, αν και θα έπρεπε να ήμασταν καλύτερα.

Παλι παπαριες λες καλο μου πλυντηριο. :c020:

GDP per capita is a popular metric used to measure the average prosperity and well-being of a country. It takes populations into account, unlike some other measures of economic productivity, allowing easy comparisons between countries with different populations.GDP per capita is a popular metric used to measure the average prosperity and well-being of a country. It takes populations into account, unlike some other measures of economic productivity, allowing easy comparisons between countries with different populations.

https://www.investopedia.com/terms/p/per-capita-gdp.asp

.
καλό το πρόχειρο γκούγκλισμα, ψάξε λίγο καλύτερα. :c020:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

SeaHawk έγραψε: 28 Δεκ 2024, 10:38
Κλεομένης Γ έγραψε: 28 Δεκ 2024, 10:28 Όταν μπήκαμε στα μνημόνια και με τον κίνδυνο χρεωκοπίας και πείνας, η συζήτηση που γινόταν ήταν ότι δεν είχαμε επάρκεια τροφίμων (κρέατα, οπωροκηπευτικα). Τώρα που τελειώνει το 2024, θα μας πει κάποια ψυχή αν έκαναν τίποτα επί αυτού οι κυβερνησάρες μας, σε περίπτωση που προκύψει κάτι ζοφερό; Θα έχουμε να φάμε;
:smt005: :smt005: :smt005:
Επαρκεια τροφιμων;
Τι γραφεις ρε φιλε εν ετη 2024.
Αν δεν ξέρεις πώς γράφεται η δοτική, να χρησιμοποιείς την αιτιατική.

Επίσης εσύ τα έλεγες αυτά, εν έτει 2015.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ερμής έγραψε: 28 Δεκ 2024, 12:04
Parrot έγραψε: 27 Δεκ 2024, 02:58 Δεν έχουν μεγάλη αγοραστική δύναμη οι ελ πολίτες - δεν γέμισε και το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό
στο κέντρο που τραγουδάει η Βίσση τα Χριστούγεννα.. Περνάει κρίση ο ελ, κλαψ- κλαψ
:a040: :a040: :a040:
https://www.protothema.gr/best-of-netwo ... krisi/AMP/
Ναι πάει στη Βίσση το 0.5% του Ελ πληθυσμου=γίναμε ελβενια
0,05%, που τον υπόλοιπο μήνα τρώει μακαρόνια των 0,50 €.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ερμής έγραψε: 28 Δεκ 2024, 14:08
Αρίστος έγραψε: 28 Δεκ 2024, 14:06
Ερμής έγραψε: 28 Δεκ 2024, 14:00 Πάντως τις τελευταίες μέρες που βρίσκομαι στη Λαμία τα ξενοικιαστα καταστήματα είναι περισσότερα και από την εποχή της βαθιάς κρίσης 2013-2016

Οι εκλογές έδειξαν άλλο πράγμα πάντως

Εδειξαν ακριβως αυτο που λεω:

ΝΔ: 1.125.510 ψηφοι σε συνολο 9.849.154 εγγραγραμμενων.

.
Τους θέλουν όμως περισσότερο από τους άλλους. Άρα δύο φορές κουκιά με λάδι
Ναι, αλλά δεν είναι λάθος αυτό που λέει. Απλά οι περισσότεροι δεν έχουν κάποια λύση άλλου κόμματος οπότε δεν ψηφίζουν τίποτα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Προτάσεις για εκλογή σωτήριων κομμάτων, δεν βλέπω.

Το "οποιοσδήποτε θα είναι καλύτερος από τον Κούλη" δεν είναι πρόταση, είναι χρόνια εμμονική διαταραχή.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Δεκ 2024, 17:16 Προτάσεις για εκλογή σωτήριων κομμάτων, δεν βλέπω.
Αν υπήρχαν θα είχαν βγει. Αυτό δεν κάνει καλό κόμμα την ΝΔ ούτε την κατάσταση στην χώρα λιγότερο τραγική.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”