Αρίστος έγραψε: 15 Δεκ 2024, 15:24
Το προβλημα ομως ειναι οτι αυτο που λεμε Νεα Ταξη δεν ειναι η Αυτοκρατορια των ΗΠΑ (μακαρι να ηταν) αλλα η Δικτατορια μιας παγκοσμιοποιητικης κλικας πανω στις ΗΠΑ και στη Δυση που ειναι μια κλικα που μειωνει σταθερα και τα εισοδηματα τις μεσαιας ταξης οπως και τις ελευθεριες της ενω θετει σε κινδυνο και την ασφαλεια της με τις ποινες χαδια σε κατα συρροην εγκληματιες.
Οποτε εσυ σαν μεσαια ταξη που εισαι δεν εχεις τα ιδια συμφεροντα μαζι τους.
.
Το ίδιο συνέβαινε ανέκαθεν στην ιστορία όταν τα εθνικά (τοπικά) κράτη έπεφταν στα νύχια μιας αυτοκρατορίας
Ο εθνικισμός μας αρέσει δεν μας αρέσει έχει σχέση με την γέννηση της Δημοκρατίας βάση της Αρχής ότι έθνος είναι ο λαός και όχι ο ηγεμόνας
Μια Αυτοκρατορία ΔΕΝ μπορεί να είναι δημοκρατική (αυτό από αρχαιοτάτων χρόνων έως σήμερα)
Και όλες οι Αυτοκράτοριες το έπαιζαν Οικουμενικές
βρε μπουφε πως μπορεις να επιλεξεις τους γονεις οταν εισαι γονος απο δυο μερη ;
τυχαιοτητα θα ειναι το συγκεκριμενο πηδημα
Όχι ναζομπούφε, τυχαιότητα είναι οτιδήποτε συμβαίνει ανεξάρτητα από τις δικές σου επιθυμίες και ενέργειες. Δεν επιλέγει κάποιος τους γονείς του, επομένως είναι τυχαίο αν γεννήθηκε από Έλληνες γονείς ή από Αλγερινούς ξερωγώ, όπως τυχαίο είναι το πού θα γεννηθεί κάποιος και μάλιστα ανεξάρτητα από την υπηκοότητα των γονιών του. Μπορεί ας πούμε και οι δύο γονείς του να είναι Έλληνες κι εκείνος να γεννήθηκε στη Σουηδία γιατί εκεί έτυχε να έχουν μεταναστεύσει οι γονείς του όταν γεννήθηκε κι αυτή την υπηκοότητα, την σουηδική, να έλαβε. Κατάλαβες, λέμε τώρα, ρε πεπόνι;
ok οτι πεις! τυχαιοτητα ειναι να πηδηχτουν δυο μαυροι καιι να βγαλουν ελληνα οπως και το αντιστροφο
δεν σου χαλαω την γνωμη σου
Ανίκητη. Η ηλιθιότητα είναι ανίκητη. Δεν είναι τυχαίο που είσαι νάζος.
Ναύτης έγραψε: 15 Δεκ 2024, 08:50
Όχι ναζομπούφε, τυχαιότητα είναι οτιδήποτε συμβαίνει ανεξάρτητα από τις δικές σου επιθυμίες και ενέργειες. Δεν επιλέγει κάποιος τους γονείς του, επομένως είναι τυχαίο αν γεννήθηκε από Έλληνες γονείς ή από Αλγερινούς ξερωγώ, όπως τυχαίο είναι το πού θα γεννηθεί κάποιος και μάλιστα ανεξάρτητα από την υπηκοότητα των γονιών του. Μπορεί ας πούμε και οι δύο γονείς του να είναι Έλληνες κι εκείνος να γεννήθηκε στη Σουηδία γιατί εκεί έτυχε να έχουν μεταναστεύσει οι γονείς του όταν γεννήθηκε κι αυτή την υπηκοότητα, την σουηδική, να έλαβε. Κατάλαβες, λέμε τώρα, ρε πεπόνι;
ok οτι πεις! τυχαιοτητα ειναι να πηδηχτουν δυο μαυροι καιι να βγαλουν ελληνα οπως και το αντιστροφο
δεν σου χαλαω την γνωμη σου
Ανίκητη. Η ηλιθιότητα είναι ανίκητη. Δεν είναι τυχαίο που είσαι νάζος.
κι ομως αυτο που σου ειπα λες στην ουσια ασχετα αν δεν εισαι ικανος να το επεξεργαστεις
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 15 Δεκ 2024, 15:16
Και θα προσθέσω και κάτι άλλο
Δεν υπάρχει αυτό που λένε ως Ανθελληνικό η Αντεθνικο η Εθνοπροδοτικο η τα αντίθετα τους
Υπάρχουν μόνο συμφέροντα του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος τα οποία είναι πολλές φορές αντικρουόμενα σαν διαφορετικές κλικες της κυρίαρχης τάξης
Η οποία αλλάζει πολλές φορές πολιτικές όταν το απαιτούν τα συμφέροντα της και εκεί που ήταν εθνικιστική γίνεται το ακριβώς αντίθετο και το αντίστροφο
Ρε τύπε, άσε τους διεθνισμούς και τους πατριωτισμούς. Εγώ σε ρώτησα αν κλάνεις με δική σου βούληση ή περιμένεις να δεις αν θα συμφέρει τους εκάστοτε ηγέτες και την τσέπη σου.
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 15 Δεκ 2024, 15:16
Και θα προσθέσω και κάτι άλλο
Δεν υπάρχει αυτό που λένε ως Ανθελληνικό η Αντεθνικο η Εθνοπροδοτικο η τα αντίθετα τους
Υπάρχουν μόνο συμφέροντα του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος τα οποία είναι πολλές φορές αντικρουόμενα σαν διαφορετικές κλικες της κυρίαρχης τάξης
Η οποία αλλάζει πολλές φορές πολιτικές όταν το απαιτούν τα συμφέροντα της και εκεί που ήταν εθνικιστική γίνεται το ακριβώς αντίθετο και το αντίστροφο
Ρε τύπε, άσε τους διεθνισμούς και τους πατριωτισμούς. Εγώ σε ρώτησα αν κλάνεις με δική σου βούληση ή περιμένεις να δεις αν θα συμφέρει τους εκάστοτε ηγέτες και την τσέπη σου.
Ως Έλλην εθνικιστής αριστερό δεξιός πατριώτης κλάνω μόνο όταν με διατάξουν οι άρχοντες και οι τάφοι του αριστερού σοσιαλιστικού εθνικιστικού κράτους μας
ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΊΑ ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΌΣ ΑΝΑΡΧΊΑ
Η περηφάνεια έχει νόημα για πράξεις η επιτεύγματα που παράγεις εσύ ο ίδιος ή έστω άλλοι που όμως έλαβαν την καθοδήγησή σου. Έξω από αυτό το πλαίσιο συνιστά πλάνη και συνήθως είναι αποτέλεσμα προπαγάνδας.
Jimmy81 έγραψε: 16 Δεκ 2024, 02:31
Η περηφάνεια έχει νόημα για πράξεις η επιτεύγματα που παράγεις εσύ ο ίδιος ή έστω άλλοι που όμως έλαβαν την καθοδήγησή σου. Έξω από αυτό το πλαίσιο συνιστά πλάνη και συνήθως είναι αποτέλεσμα προπαγάνδας.
Ετσι όμως δεν είναι σα να κόβεις τα δεσμά με το παρελθόν? Να λες "εγώ μ' αυτούς?" Δε μας ενώνει τίποτα!
Ετσι όμως δεν είναι σα να κόβεις τα δεσμά με το παρελθόν? Να λες "εγώ μ' αυτούς?" Δε μας ενώνει τίποτα!
Έχει λίγο νόημα αν είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις κάνει επιμειξία, δεν μπορεί να έχεις Ιταλικό όνομα και να λες είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας.
Έχει λίγο νόημα αν είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις κάνει επιμειξία, δεν μπορεί να έχεις Ιταλικό όνομα και να λες είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας.
Antares έγραψε: 15 Δεκ 2024, 09:47
Νομίζω ότι μπορεί να είναι περήφανος και ο οποιοσδήποτε, όπου και αν έχει γεννηθεί. Ο Ελληνισμός είναι οικουμενικός. Η παράθεση είναι για τα προσωπικά επιτεύγματα (τσέπη) που έγραψε κάποιος πιο πριν.
Δεν χρειαζόμαστε τον υπόλοιπο κόσμο. Για να πάμε στο διάστημα. Κάποιος μπορεί να δει το στρατό μας και να πει: "Που να πάτε ρε κακομοίρηδες με 8 φρεγάτες 6 πυραυλάκατους και 20 Rafale?" Ομως εγώ πιστεύω στο Ελληνικό πνεύμα. Σε 20-30 χρόνια τα πράγματα μπορεί να έχουν αλλάξει.
Μαδουραίος έγραψε: 13 Δεκ 2024, 06:46
Μα δεν είναι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων οι ΝεοΕλ.Ειναι κράμα Οθωμανών, Αλβανών, Αιγυπτίων και Σλάβων.
ΥΓ.Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας αλλά Μακεδόνας.
Όσοι δεν είναι απευθείας, είναι αυτοί οι τουρκίζοντες ορθόδοξοι νεοέλληνες σαν και του λόγου σου...
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
Η παράδοση μας είναι το χρυσωρυχείο μας.
Οι προχωρημένες χώρες της δυτικής Ευρώπης, οι Αμερικάνοι ακόμα και οι εθνικιστές τους Τραμπ, Λεπέν δεν στηρίζονται μόνο στο αρχαίο παρελθόν τους, δεν το σκέφτονται καν. Το αποτέλεσμα το βλέπεις σε τι κατάσταση βρίσκονται σήμερα αυτοί σε τι εμείς. Η παράδοση δεν είναι μόνο στα λόγια είναι και στα έργα, εμείς είμαστε 100% μόνο στα λόγια, ένα άγαλμα του Περικλή έχεις δει στην Αθήνα? Οι Ευρωπαίοι έχουν, εμείς πουθενά.
Υποθέτω δεν ισχύει για black gay pride Κλπ.
Ήμουν υπερήφανος που ήμουν Έλληνας κυρίως λόγω του υψηλού πολιτισμού ανα περιόδους που είχαν αναπτύξει ιστορικά και επιβίωνε λόγω Ορθοδοξίας, ειδικά αν σύγκρινες με γειτόνικούς λαούς πλην δυτικών, ειχε σε υψηλή θέση τα γράμματα τις τέχνες κλπ. Πλέον δεν είμαι κρίνοντας από την στάση που τήρησε στην πρόσφατη κρίση, συγκρίνοντας πως την αντιμετώπισαν άλλα έθνη. Πλήρης αδιαφορία για εκατομμύρια που έμειναν άνεργοι, υιοθέτησαν την πιο βολική ιδεολογία αποποιησης ευθυνών τον ατομικιστικό φιλελευθερισμό, ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε να δείξουν αλληλεγγύη και το κράτος να πάρει κάποια έκτακτα μέτρα. μιλαμε μια εκτακτη κατάσταση όπου πρακτικά 1 στους 2 ήταν άνεργους υποαπασχολούμενος, δεν μπορούσε ο κόσμος να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Άλλα έθνη όπως οι Ισλανδοί πήραν έκτακτα μέτρα ακόμα και οι υπερκαπιταλιστικές ΗΠΑ στην κρίση του 1929 αφησαν την ιδεολογική καθαρότητα του φιλελευθερισμου έκαναν το new deal φορολόγησαν πλούσιους με 90% και άλλα μετρα υπερ της κοινωνικής και εθνικής συνοχής.Εδώ σου είπαν κοψε το λαιμό σου φύγε έξω , οι εργοδότες σαν λαδέμποροι εκβίαζαν τους μισθούς. Όσοι φωναζαν για εθνική αλληλεγγύη φυλακίστηκαν υιοθέτησαν τον πιο εγωιστικό ατομικισμό. Ο καθένας για την παρτι του ειναι αυτή η χώρα. Πρέπει να αναπροσαρμόζεσαι στο περιβάλλον σου