!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είμαι 40 και μένω με τη μητέρα μου

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
nemo

Re: Είμαι 40 και μένω με τη μητέρα μου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

micmic έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:34 Και το πιο απλό, μπορεί να θέλει να κυκλοφορεί ξεβράκωτος στο σπίτι το καλοκαίρι
ονειρωξεις που ειχαμε εφηβοι οκ δεν λεω αλλα σε αυτην την ηλικια κυκλοφορει και η πρωιμη ανοια

δεν λεει τιποτα αυτο που λες
LittleLife
Phorum.gr user: LittleLife

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LittleLife »

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:38
LittleLife έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:30
nemo έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:03 εγω προσπαθω να καταλαβω σε τι τον εμποδιζει η συγκατοικηση με την μανα του;

δωστε ενα καλο λογο γιατι- οτι πανω σε αυτο σκεφτομαι δεν βλεπω κατι να τον εμποδιζει
Κοιτα. Αν ήμασταν μόνοι μας (εγώ και η μάνα μου) δεν θα πείραζε να μένουμε μαζί, αλλά έχουμε και συγγενείς, που ανά πάσα στιγμή θα έρθουν για επίσκεψη και έχω μπορεί να έχω δουλειά (δουλεύω και στο σπίτι κάποιες φορές) επισης έχω δύο αδέρφια παντρεμένα με παιδια, που ο ένας μένει σε άλλη πόλη και έρχεται πολύ συχνά και μένουν σπίτι μας για δυο τρεις ή και πάρα πάνω μέρες. Όταν έρχονται εγώ δεν μπορώ να δουλέψω από το σπίτι όταν υπάρχουν άλλα πέντε άτομα (3 ανήλικα) στο σπίτι μέσα.
Θες και άλλους λόγους; Την πρωτοχρονιά παράδειγμα ήρθε ο αδερφός και έμεινε μερικές μέρες, εγώ ήθελα να κάνω τραπέζι σε φίλους στο σπίτι μου αλλά αφού ήρθαν επισκέπτες δεν το έκανα γιατί μένουν στο σαλόνι όταν έρχονται οπότε πρακτικά δεν μπορούσα να καλέσω κόσμο σπίτι μου ούτε για καφέ.
Με μια περισσότερο εύθυμη διάθεση, προτείνω ομοιοπαθητική. Άρχισε να καλείς συνεχώς δικούς σου φίλους στο σπίτι και ενίοτε να τους φιλοξενείς για κάποιες μέρες... :lol:
Αυτή τη μέθοδο δεν την έχω σκεφτεί :P
nemo

LittleLife έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:42

Κοιτα. Αν ήμασταν μόνοι μας (εγώ και η μάνα μου) δεν θα πείραζε να μένουμε μαζί, αλλά έχουμε και συγγενείς, που ανά πάσα στιγμή θα έρθουν για επίσκεψη και έχω μπορεί να έχω δουλειά (δουλεύω και στο σπίτι κάποιες φορές) επισης έχω δύο αδέρφια παντρεμένα με παιδια, που ο ένας μένει σε άλλη πόλη και έρχεται πολύ συχνά και μένουν σπίτι μας για δυο τρεις ή και πάρα πάνω μέρες. Όταν έρχονται εγώ δεν μπορώ να δουλέψω από το σπίτι όταν υπάρχουν άλλα πέντε άτομα (3 ανήλικα) στο σπίτι μέσα.
Θες και άλλους λόγους; Την πρωτοχρονιά παράδειγμα ήρθε ο αδερφός και έμεινε μερικές μέρες, εγώ ήθελα να κάνω τραπέζι σε φίλους στο σπίτι μου αλλά αφού ήρθαν επισκέπτες δεν το έκανα γιατί μένουν στο σαλόνι όταν έρχονται οπότε πρακτικά δεν μπορούσα να καλέσω κόσμο σπίτι μου ούτε για καφέ.
Με μια περισσότερο εύθυμη διάθεση, προτείνω ομοιοπαθητική. Άρχισε να καλείς συνεχώς δικούς σου φίλους στο σπίτι και ενίοτε να τους φιλοξενείς για κάποιες μέρες... :lol:
κακως το πιο ευκολο ηταν
LittleLife

micmic έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:34 Και το πιο απλό, μπορεί να θέλει να κυκλοφορεί ξεβράκωτος στο σπίτι το καλοκαίρι
Αυτό ακριβώς, όταν βγαίνω από το μπάνιο για να πάω στο δωμάτιο να ετοιμαστώ να φύγω, πρέπει να βγω ντυμενος από το μπάνιο να πάω δωμάτιο να ξεντυθώ για να ξανα ντυ
nemo

LittleLife έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:43
Αυτό ακριβώς, όταν βγαίνω από το μπάνιο για να πάω στο δωμάτιο να ετοιμαστώ να φύγω, πρέπει να βγω ντυμενος από το μπάνιο να πάω δωμάτιο να ξεντυθώ για να ξανα ντυ
μην ακους και μην απαντας σε μκλς αν ειχες παιδια θα εβγαινες απο το μπανιο γυμνος;

ολα στο μυαλο ειναι ξεκολλα
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

nemo έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:44
μην ακους και μην απαντας σε μκλς αν ειχες παιδια θα εβγαινες απο το μπανιο γυμνος;

Δεν θα έβγαινε γυμνός μετά από κάποια ηλικία των παιδιών, αλλά μέχρι τότε θα είχε περάσει την περίοδο που θα κυκλοφορούσε γυμνός στο σπίτι με τη γυναίκα του και θα πηδιόσαντε σε όλα τα έπιπλα. Αυτό δεν είναι στο μυαλό.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
nemo

micmic έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:46

Δεν θα έβγαινε γυμνός μετά από κάποια ηλικία των παιδιών, αλλά μέχρι τότε θα είχε περάσει την περίοδο που θα κυκλοφορούσε γυμνός στο σπίτι με τη γυναίκα του και θα πηδιόσαντε σε όλα τα έπιπλα. Αυτό δεν είναι στο μυαλό.
εναι και αυτο αν δεν πηδηξει καρεκλατο τωρα που εφτασε 40 ποτε θα το κανει στα εξηντα; :smt005:
LittleLife

Τα παιδιά θα ήταν επιλογή μου και θα είχα προσαρμοστεί. Τώρα είναι μια συγκατοίκηση που ξεκίνησε για λόγους ανάγκης
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Τέλος πάντων, ξέρω κάποιον που είναι γύρω στα 55 και το λέει ότι έχει μείνει ανύπαντρος για να φροντίσει τους γονείς του. Και έτσι θα γίνει κιόλας, όχι τόσο λόγω ηλικίας όσο λόγω χαρακτήρα που έχει. Τα αδέλφια του που είναι παντρεμένα του λένε να παντρευτεί, η μάνα του του λέει να φύγει και να παντρευτεί, αλλά αυτός το έχει δει σκοπό της ζωής του να φροντίσει τους γονείς του. Πόσο από αυτό είναι διάθεση όντως να φροντίσει τους γονείς του και πόσο είναι αδυναμία να βρει κάποια που να τον θέλει και να την θέλει; Όλα παίζουν ρόλο, αλλά πάντως από ένα σημείο και πέρα συνηθίζεις και παγιώνονται οι καταστάσεις.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
LittleLife

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:33 Βρες γυναίκα και κάνε ένα εγγονάκι να ασχολείται.
Εχει εγγόνια από τα αδέρφια μου τα οποία όταν ήταν μικρά τα είχαμε σπίτι Σαββατοκύριακα. Γιατί μετά από χρόνια το σπίτι δεν ήταν του θείου αλλά της γιαγιάς...!
LittleLife

Antares έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:35 Έχω την εντύπωση ότι οι Έλληνες γονείς (τουλάχιστον οι προηγούμενοι) θεωρούν τα παιδιά τους ιδιοκτησία τους.
Ακόμη και όταν δεν υπάρχει συγκατοίκηση, ούτε οικονομικές βοήθειες.
Κάπως έτσι είναι, εκείνοι παντρεύτηκαν από μικροί και δεν κατανοούν ότι ένας άνθρωπος μπορεί να θέλει να μείνει μόνος, έχουν άλλη άποψη για την ελευθερία
nemo

micmic έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:50 Τέλος πάντων, ξέρω κάποιον που είναι γύρω στα 55 και το λέει ότι έχει μείνει ανύπαντρος για να φροντίσει τους γονείς του. Και έτσι θα γίνει κιόλας, όχι τόσο λόγω ηλικίας όσο λόγω χαρακτήρα που έχει. Τα αδέλφια του που είναι παντρεμένα του λένε να παντρευτεί, η μάνα του του λέει να φύγει και να παντρευτεί, αλλά αυτός το έχει δει σκοπό της ζωής του να φροντίσει τους γονείς του. Πόσο από αυτό είναι διάθεση όντως να φροντίσει τους γονείς του και πόσο είναι αδυναμία να βρει κάποια που να τον θέλει και να την θέλει; Όλα παίζουν ρόλο, αλλά πάντως από ένα σημείο και πέρα συνηθίζεις και παγιώνονται οι καταστάσεις.
αυτο ! εφοσον και μονος του να μεινει δεν θα αλλαξει τιποτα εκτος οτι θα κατασταλαξει σε κατι
και θα του φυγουν καποιες αναστολες
LittleLife

micmic έγραψε: 17 Ιαν 2025, 15:50 Τέλος πάντων, ξέρω κάποιον που είναι γύρω στα 55 και το λέει ότι έχει μείνει ανύπαντρος για να φροντίσει τους γονείς του. Και έτσι θα γίνει κιόλας, όχι τόσο λόγω ηλικίας όσο λόγω χαρακτήρα που έχει. Τα αδέλφια του που είναι παντρεμένα του λένε να παντρευτεί, η μάνα του του λέει να φύγει και να παντρευτεί, αλλά αυτός το έχει δει σκοπό της ζωής του να φροντίσει τους γονείς του. Πόσο από αυτό είναι διάθεση όντως να φροντίσει τους γονείς του και πόσο είναι αδυναμία να βρει κάποια που να τον θέλει και να την θέλει; Όλα παίζουν ρόλο, αλλά πάντως από ένα σημείο και πέρα συνηθίζεις και παγιώνονται οι καταστάσεις.
Αυτό ακριβώς πολλοί συγγενείς παράδειγμα όταν ήρθε η μάνα μου να μείνει μαζί μου έλεγαν: άντε τυχερέ τώρα θα τα έχεις όλα έτοιμα, ρούχα φαγητό κλπ λες και εγώ ήθελα να τα έχω έτοιμα και δεν τα έκανα πριν μόνος μου.
Κι εγώ ξέρω άτομα μεγαλύτερα από εμένα σε ηλικία που δεν έχουν μείνει μόνοι τους, ή γύρισαν στο πατρικό τους και βολεύτηκαν, εγώ όμως δεν γύρισα στο πατρικό μου ήρθε το πατρικό σε εμένα!!! :)
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Κακώς.

Αν κάνεις καλή διαχείριση, το πιο πιθανό είναι να σε διώξει η μάνα σου. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
LittleLife

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Ιαν 2025, 16:03

Κακώς.

Αν κάνεις καλή διαχείριση, το πιο πιθανό είναι να σε διώξει η μάνα σου. :lol:

Χαχα λες μετά να την παρακαλάω να μείνω; Αστειεύομαι!
Οπως σου είπα πριν σκέφτομαι ότι θα είναι και για εκείνη καλύτερα, θα μπορεί για παράδειγμα να παίρνει τα εγγόνια της οπότε θέλει χωρίς να σκέφτεται αν με ενοχλούν.
Επίσης μπορεί κι εκείνη να το έχει στο μυαλό της να μείνουμε χωριστά αλλά να είναι και εκείνη στην ίδια θέση με εμένα που δεν ξέρει πως να το πει. (όπως είχα γράψει το είχαμε συζητήσει παλιότερα)
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”