!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σάμος: «Έκανε 23 εφημερίες και διαλύθηκε» λέει στενός συγγενής της παιδιάτρου που έπαθε το εγκεφαλικό

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
sharp

Re: Σάμος: «Έκανε 23 εφημερίες και διαλύθηκε» λέει στενός συγγενής της παιδιάτρου που έπαθε το εγκεφαλικό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Αποτάσσεσαι την Ελλάδα πρέπει να του πεις. Αλλά αυτό το έχει ήδη κάνει.
sharp

Re: Σάμος: «Έκανε 23 εφημερίες και διαλύθηκε» λέει στενός συγγενής της παιδιάτρου που έπαθε το εγκεφαλικό

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

talaipwros έγραψε: 22 Αύγ 2024, 10:52
sharp έγραψε: 22 Αύγ 2024, 10:41
talaipwros έγραψε: 22 Αύγ 2024, 10:10
Νομιζω το συνολο της μισθοδοσίας των γιατρων του ΕΣΥ ειναι μολις 900 εκατομμύρια.

Λιγο να μειωσεις τη συμμετοχη του κρατους σε ιδιωτικές ιατρικες πραξεις και τα εβγαλες.

(Για να μην πω οτι μια απλή μείωση της εξτρα συνεισφοράς του κρατους στις συνταξεις κατα μολις 6% , φτανει για να διπλασιασθουν οι μισθοι - ή μαλλον καλύτερα τα λεφτα για μισθους, θα πρεπει να γινουν και προσληψεις - χωρις κανενα αλλο μετρο)
Και αυτό δεν θα δυσαρεστήσει κανέναν; Ή θα κάνουμε συζήτηση για το που πιστεύει ο καθένας ότι είναι σημαντικότερο να δίνει λεφτά το κράτος; Αν είναι να φέρω :popc:
Αν καποιος εχει μεγαλυτερο οφελος απο καλες παροχες υγειας, αυτοι ειναι οι συνταξιουχοι. το να μειωθουν λιγο τα εξτρα λεφτα που τους δινει το κρατος, βοηθαει και αυτους μια και θα δωσουν λιγοτερα λεφτα σε ιδιωτες και θα εχουν και την υγεια τους.

Το να μην εχει συμμετοχη το κρατος σε εξετασεις και ιατρικες πραξεις που δεν εχει εγκρινει το δημοσιο, θα επρεπε να ειναι αυτονοητο.

θες να κανεις ιδιωτικα αρθροπλαστικη στον γιατρο που επελεξες; μπραβο, δωσε 15 χιλιαρικα, μην ζητας το κρατος να σου καλυψει.
Είμαι σίγουρος πως ούτε μισός συν/χος δεν θα το δει όπως λες. Άσε πόσα θέματα θα ανοίξει μετά ο Μαρουραίος (καλά αυτό θα το κάνει έτσι κι αλλιώς).
runner

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από runner »

talaipwros έγραψε: 21 Αύγ 2024, 20:18 Σπουδές ειναι και η ειδικότητα.

Γιατρός δεν έχεις πει οτι Δεν είσαι;
Δεν έχω πει, τώρα το λέω.
Η ειδικότητα, όπως και το αγροτικό, πληρώνονται, έχουν ωραρια και έχουν ασφάλιση και ένσημα.
Εκπαιδευτικό χαρακτήρα φυσικά και έχει η ειδικοτητα αλλά σπουδες δεν είναι.
Οι σπουδές διαρκούν 6 χρόνια όπου παίρνεις πτυχίο και εν συνεχεία άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Το επάγγελμα του ιατρού επίσης μπορείς να το ασκήσεις και χωρίς ειδικότητα.
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

runner έγραψε: 22 Αύγ 2024, 12:51
talaipwros έγραψε: 21 Αύγ 2024, 20:18 Σπουδές ειναι και η ειδικότητα.

Γιατρός δεν έχεις πει οτι Δεν είσαι;
Δεν έχω πει, τώρα το λέω.
Η ειδικότητα, όπως και το αγροτικό, πληρώνονται, έχουν ωραρια και έχουν ασφάλιση και ένσημα.
Εκπαιδευτικό χαρακτήρα φυσικά και έχει η ειδικοτητα αλλά σπουδες δεν είναι.
Οι σπουδές διαρκούν 6 χρόνια όπου παίρνεις πτυχίο και εν συνεχεία άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Το επάγγελμα του ιατρού επίσης μπορείς να το ασκήσεις και χωρίς ειδικότητα.
στα νοσκομεια;

για ονομασε μου 5 τετοιες θεσεις;
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

sharp έγραψε: 22 Αύγ 2024, 11:41
talaipwros έγραψε: 22 Αύγ 2024, 10:52
sharp έγραψε: 22 Αύγ 2024, 10:41

Και αυτό δεν θα δυσαρεστήσει κανέναν; Ή θα κάνουμε συζήτηση για το που πιστεύει ο καθένας ότι είναι σημαντικότερο να δίνει λεφτά το κράτος; Αν είναι να φέρω :popc:
Αν καποιος εχει μεγαλυτερο οφελος απο καλες παροχες υγειας, αυτοι ειναι οι συνταξιουχοι. το να μειωθουν λιγο τα εξτρα λεφτα που τους δινει το κρατος, βοηθαει και αυτους μια και θα δωσουν λιγοτερα λεφτα σε ιδιωτες και θα εχουν και την υγεια τους.

Το να μην εχει συμμετοχη το κρατος σε εξετασεις και ιατρικες πραξεις που δεν εχει εγκρινει το δημοσιο, θα επρεπε να ειναι αυτονοητο.

θες να κανεις ιδιωτικα αρθροπλαστικη στον γιατρο που επελεξες; μπραβο, δωσε 15 χιλιαρικα, μην ζητας το κρατος να σου καλυψει.
Είμαι σίγουρος πως ούτε μισός συν/χος δεν θα το δει όπως λες. Άσε πόσα θέματα θα ανοίξει μετά ο Μαρουραίος (καλά αυτό θα το κάνει έτσι κι αλλιώς).

αν ειναι το κρατος να κρεμεται απο τους μαρουραιους, αστο καλυτερα
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 22 Αύγ 2024, 08:42 Κατά πρώτον ως ένστολο κρατικό λειτουργό ΔΕΝ με πλήρωνες εσύ η ο υπόλοιπος φόρου υποτελής ελληνικός λαός
Ούτε υπηρετούσα εσένα η τον υπόλοιπο ελληνικό λαό
Εγώ σε πλήρωνα για να υπηρετείς εμένα και κάθε πολίτης σε πλήρωνε για να τον υπηρετείς. Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας. Ούτε σουλτάνους έχουμε ούτε ηγεμονίες. Οι μαλακίες που έχεις σκαρφιστεί για να δικαιολογείς ότι είσαι ένα ακόμη αργόμισθο βαρίδιο δεν πιάνουν εδώ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 22 Αύγ 2024, 08:42
hellegennes έγραψε: 22 Αύγ 2024, 06:54
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 21 Αύγ 2024, 18:48 Γιατρέ έχω βρεθεί μέσα σε πολεμικό πλοίο να κάνω βάρδιες.... απόπλου κατάπλου του πλοίου
Θες να πεις ότι υπήρξαν και μέρες που δούλεψες για τα λεφτά που σε πληρώναμε;
Κατά πρώτον ως ένστολο κρατικό λειτουργό ΔΕΝ με πλήρωνες εσύ η ο υπόλοιπος φόρου υποτελής ελληνικός λαός
Ούτε υπηρετούσα εσένα η τον υπόλοιπο ελληνικό λαό ( όπως ΔΕΝ υπηρετούσα κανένα έθνος η καμία πατρίδα)
Ως ένστολος κρατικός υπάλληλος υπηρετούσα τον Ηγεμόνα μου δηλαδή την ελληνική κρατική εξουσία η οποία με πλήρωνε και μου έκανε κουμάντο
Με πλήρωνε δε με χρήματα που έπαιρνε από τους φόρου υποτελείς υπηκόους της τον υπόλοιπο ελληνικό λαό

Το να ισχυρίζεσαι εσύ η οποιοσδήποτε άλλος ότι με πλήρωνες με τους φόρους σου (η ότι υπηρετώ ως δημόσιος υπάλληλος εσένα ) είναι σαν να ισχυρίζεται ένας ραγιάς στην τουρκοκρατία ότι οι γενίτσαροι είναι υπηρέτες του γιατί πληρώνονται με τους φόρους που έδινε αυτός στον Σουλτάνο !!!!
Στην τουρκοκρατια δεν ελεγε το συνταγμα οτι κυριαρχος ειναι ο λαος.
Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης »

Κυρίαρχος είναι ο λαός απ όπου πηγάζουν όλες οι εξουσίες. Οι σημερινοί εκπρόσωποι του κοινοβουλίου είναι έμμισθοι εντεταλμένοι χωρίς άποψη και προσωπική γνώμη. Ο κυρίαρχος του παιχνιδιού είναι ο Ηγεμόνας που παίρνει αποφάσεις μόνος του χωρίς να λαμβάνει υπ όψιν το γενικότερο καλό.
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
Άβαταρ μέλους
βοθρατζης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από βοθρατζης »

Να γιατί ο Ηγεμόνας παίρνει αποφάσεις με μόνο γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον

See new posts
Conversation
Constantine Mortopoulos
@demorteau
Είναι εξοργιστικό πέρα από κάθε όριο να είσαι επαγγελματίας και να βλέπεις καθημερινά λουκέτα σοβαρών εταιρειών που αντικαθίστανται από δουλειές του ποδαριού. Κρέπα, νύχι και μπουρδέλο.

Η τελευταία καταστροφή που έζησα από κοντά ήταν ο Τσάνταλης. Πάρτε το αυτοκίνητό σας και πηγαίνετε να μπείτε μέσα στο εργοστάσιο. Έχει ακόμα τα δελτία παραγγελιών καρφιτσωμένα και τα αποστακτήρια στο on. Και μέσα ρημάζει. Πέφτουν οι ψευδοροφές.

Κι εγώ με τη σειρά μου να βλέπω αυτό που είδε κάποτε κι ο Μαρξ: η ταυτόχρονη ένταση χρόνου και ένταση εργασίας, δηλαδή το γαμημένο sweatshop ειλώτων, θα σκάσει κάποια στιγμή το άλογο.

Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα είναι πλήρως γαμημένη.
Γιατί;

Διότι:
1. Δεν υπάρχει χώρος για προσλήψεις, αφού μία πρόσληψη σημαίνει ότι για κάθε ευρώ που παίρνει στο χέρι ο εργαζόμενος, παίρνει επιπλέον 42 λεπτά το Κράτος ως εισφορές και ο εργαζόμενος ο ίδιος δίνει κι άλλα 9 λεπτά με τη φορολογία του στο Κράτος. Η πρόσληψη είναι ακριβή λόγω νταβατζιλικιού.

2. Δεν υπάρχει χώρος για εμπορική πίστη. Με τις τράπεζες ερμητικά κλειστές στο 95% των επιχειρήσεων, κάθε στραβή σημαίνει ότι βάζεις το χέρι στη δική σου τσέπη. Χωρίς απόθεμα γίνεσαι ακόμα ένα λουκέτο στα πολλά.

3. Δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά. Μέχρι και στο μεδούλι του νεοφιλελευθερισμού τα έχουμε κάνει σκατά. Ένα τραστ που κάνει μπιζνες με το Κράτος έχει ένα στάνταρ ποσό κι οι άλλοι παλεύουν με τα κύματα. Σε όλα. Από εργολάβους μέχρι αυτούς που πουλάνε κωλόχαρτο κι από δικηγόρους μέχρι αυτούς που "νοικιάζουν" σεκιούριτι, πουλάνε φωτοτυπίες, ρεύματα, στυλό, συνδετήρες. Οι απ'ευθείας αναθέσεις κρατάνε μαγαζιά ζωντανά με το ζόρι και ξεσκίζουν την ελεύθερη αγορά.

4. Δεν είμαστε τόπος για ξένες επενδύσεις. Δεν παράγουμε, δεν μεταποιούμε. Για τις υπηρεσίες; Χέστηκε ο επενδυτής.
Γιατί να έρθει σε ένα διεφθαρμένο μαγαζί που θα του τα πάρουνε ακόμα και στη μελέτη πυρασφάλειας;
Γιατί θα πρέπει να βρει τρεις στάνταρ βουλευτές να θρέφει για να μπει σε προγράμματα της ΕΕ, όταν σε άλλες χώρες μπαίνει αξιοκρατικά;
Γιατί να σπάσει τα αρχίδια του με το Ελληνικό ανάπηρο Δημόσιο, όταν υπάρχουν χώρες που του δίνουν one stop shop και επιχείρηση κομπλέ σε τρεις μέρες;

5. Πουλάμε γη. Αυτό ξέρουμε να κάνουμε. Σε Τούρκους, σε Βούλγαρους, σε Βορειομακεδόνες, σε Αλβανούς, σε Ρώσους, σε Σέρβους.
Ποιος θα έρθει να στήσει παραγωγική μονάδα σε μια τουριστοαρπαχτή;

6. Θρέφουμε ξενοφοβία στα πίτουρα και γλείψιμο στο στάρι.
Ποιος θα έρθει να βάλει τα καλά του τα λεφτά στο νάνο που θα "περπατήσουμε και θα τρέμει η γη"; Αρχίδια θα τρέμει η γη, μικρόβια.

Και σε όλα αυτά, συζητάμε αν φοράει ο Πρωθυπουργός ρολόι των 15.000 ευρώ, αν χτίζει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βοθρογούρνα 1,20, και μιλάμε όλοι για τις μαλακίες τα Ζους και Ντιόνε ρούχα της κάθε μικροαεροπορικής, που, άμα την αφήσεις μόνη της, θα σφυρίξει φαλιμέντο μέχρι τον Νοέμβρη.

Εικόνα

https://x.com/demorteau/status/1826563410781179953
“Success is not about winning every battle, but about having the strength to keep fighting”?
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

foscilis έγραψε: 22 Αύγ 2024, 20:04
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 22 Αύγ 2024, 08:42
hellegennes έγραψε: 22 Αύγ 2024, 06:54

Θες να πεις ότι υπήρξαν και μέρες που δούλεψες για τα λεφτά που σε πληρώναμε;
Κατά πρώτον ως ένστολο κρατικό λειτουργό ΔΕΝ με πλήρωνες εσύ η ο υπόλοιπος φόρου υποτελής ελληνικός λαός
Ούτε υπηρετούσα εσένα η τον υπόλοιπο ελληνικό λαό ( όπως ΔΕΝ υπηρετούσα κανένα έθνος η καμία πατρίδα)
Ως ένστολος κρατικός υπάλληλος υπηρετούσα τον Ηγεμόνα μου δηλαδή την ελληνική κρατική εξουσία η οποία με πλήρωνε και μου έκανε κουμάντο
Με πλήρωνε δε με χρήματα που έπαιρνε από τους φόρου υποτελείς υπηκόους της τον υπόλοιπο ελληνικό λαό

Το να ισχυρίζεσαι εσύ η οποιοσδήποτε άλλος ότι με πλήρωνες με τους φόρους σου (η ότι υπηρετώ ως δημόσιος υπάλληλος εσένα ) είναι σαν να ισχυρίζεται ένας ραγιάς στην τουρκοκρατία ότι οι γενίτσαροι είναι υπηρέτες του γιατί πληρώνονται με τους φόρους που έδινε αυτός στον Σουλτάνο !!!!
Στην τουρκοκρατια δεν ελεγε το συνταγμα οτι κυριαρχος ειναι ο λαος.
Και ο Τσάρος θεωρούνταν ο Πατέρας όλων των υπηκόων του και ο Βασιλιάς ελέω Θεού υπηρετούσε κυβερνώντας τους υπηκόους του κλπ κλπ κλπ
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

hellegennes έγραψε: 22 Αύγ 2024, 14:51
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 22 Αύγ 2024, 08:42 Κατά πρώτον ως ένστολο κρατικό λειτουργό ΔΕΝ με πλήρωνες εσύ η ο υπόλοιπος φόρου υποτελής ελληνικός λαός
Ούτε υπηρετούσα εσένα η τον υπόλοιπο ελληνικό λαό
Εγώ σε πλήρωνα για να υπηρετείς εμένα και κάθε πολίτης σε πλήρωνε για να τον υπηρετείς. Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας. Ούτε σουλτάνους έχουμε ούτε ηγεμονίες. Οι μαλακίες που έχεις σκαρφιστεί για να δικαιολογείς ότι είσαι ένα ακόμη αργόμισθο βαρίδιο δεν πιάνουν εδώ.
Είσαι ένας φόρου υποτελής υπήκοος της κρατικής εξουσίας η οποία πληρώνει και κάνει κουμάντο σε εμένα κατά την επιθυμία της
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”