!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η αφή της ολυμπιακής φλόγας ήταν ναζιστικής έμπνευσης
- Dwarven Blacksmith
Re: Η αφή της ολυμπιακής φλόγας ήταν ναζιστικής έμπνευσης
Και ο οργανωμένος λαός έχει την ελίτ του, μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάποιο σύστημα που πειστικά μεταφέρει την εξουσία απευθείας στο λαό. Το καλύτερο που έχω δει είναι συνεχές feedback από το λαό.Ναύτης έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 12:12Κι εγώ που νόμιζα ότι ο κομμουνισμός είναι θέμα του οργανωμένου λαού κι όχι των ελίτ, για την ακρίβεια νόμιζα ότι στον κομμουνισμό δεν υπάρχουν ελίτ, όλα λάθος τα νόμιζα τελικά.Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 11:37Μια πέτρα να πετάξεις θα πετύχεις 50 "αντιπαραγωγικες" χώρες που η ελίτ εξουσιάζει τους λαούς.Ναύτης έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 11:21
Α, η αφή της ολυμπιακής φλόγας και οι λαμπαδηδρομίες ευθύνονται για την κατάρρευση της σοβιετίας; Κι εγώ που νόμιζα ότι έφταιγε το γεγονός πως είχε καταντήσει ένα σάπιο, αντιπαραγωγικό, γραφειοκρατικό και ολοκληρωτικό καθεστώς που το εξουσίαζε μια απολύτως διεφθαρμένη κομματική νομενκλατούρα σε βάρος του σοβιετικού λαού.
Η ΕΣΣΔ διαλύθηκε επειδή η ελίτ της δεν είχε αυτοπεποίθηση, ήταν ηθικά καταρρακωμένη που ο καπιταλισμός ζούσε ακόμα ενώ το τελευταίο στάδιο του κομμουνισμού δεν έφτανε, και έχασε από τους εθνικιστές.
Βιαζόταν υπερβολικά για το δικό της τέλος της ιστορίας αντι να χαρεί τις ως τότε επιτυχίες της.
Η ελίτ είναι μια ορολογία που μπορεί να αντιστοιχιστεί σε πάρα πολλά συστήματα, είτε μιλάμε για πατρικίους είτε για γαιοκτήμονες, για βιομηχάνους, για την πολιτική τάξη και δημοσιογραφική τάξη του καπιταλισμού, και ναι, για τα ανώτατα όργανα ενός κομμουνιστικού κόμματος.
Εσύ λες ότι πιστεύεις σ αυτά για ειρωνευτείς τον υπαρκτό κρατώντας μια πισινή για το μέλλον του σοσιαλισμού. Εγώ κάνω μια ρεαλιστική αποτίμηση των επιτυχιών και αποτυχιών του υπαρκτού, δεν τον αποκυρρησω, δεν τον θεοποιώ, δεν λέω ότι έτσι θα πρέπει να γίνουν τα πράγματα το 2024.
Για τον "κομμουνισμό", το ιδεατό αυτό στάδιο, δεν έχω καν άποψη, δεν με ενδιαφέρει, είναι το πεδίο του fanfiction. Ο κομμουνιστής πρέπει να βρει πως θα λύσει τις αντιφάσεις του καιρού του, στη χώρα του. Έτσι θα υπηρετήσει το λαό.
Γιατί κοπανάς το κεφάλι σου;
Αυτό σημαίνει κομμουνισμός· μαρασμός και τελικά κατάργηση του κράτους
Το ότι η Σ. Ένωση το γιγάντωσε αντί να το μαράνει, όπως λένε οι Γραφές είναι άλλο ζήτημα
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
συμφωνω στην ουτοπικη ιδεα αλλα ο φιλος εχει και μια διαφορετικη γνωμη σε αλλα θεματαBeria έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 12:29Γιατί κοπανάς το κεφάλι σου;
Το ότι η Σ. Ένωση το γιγάντωσε αντί να το μαράνει, όπως λένε οι Γραφές είναι άλλο ζήτημα
περι αριστερης ιδεολογιας
Η ουτοπική ιδέα είναι το κεντρικό ιδεολογικό πρόταγμα του Μαρξισμούnemo έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 12:34συμφωνω στην ουτοπικη ιδεα αλλα ο φιλος εχει και μια διαφορετικη γνωμη σε αλλα θεματα
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Εντάξει βρε, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μέχρι ο ελ κομμουνισμός να υπηρετήσει τον λαό θα επιδοτείται από τον λαό στο πλαίσιο στήριξης της επ' αόριστον κυοφορούσας θυγατέρας.Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 12:28
Για τον "κομμουνισμό", το ιδεατό αυτό στάδιο, δεν έχω καν άποψη, δεν με ενδιαφέρει, είναι το πεδίο του fanfiction. Ο κομμουνιστής πρέπει να βρει πως θα λύσει τις αντιφάσεις του καιρού του, στη χώρα του. Έτσι θα υπηρετήσει το λαό.
Προς το παρόν πάντως η φάση παραπέμπει σε παρατεταμένο ανεμογκάστρι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να ειμαι κομμουνιστης για να την ενστερνιστωBeria έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 12:35Η ουτοπική ιδέα είναι το κεντρικό ιδεολογικό πρόταγμα του Μαρξισμούnemo έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 12:34συμφωνω στην ουτοπικη ιδεα αλλα ο φιλος εχει και μια διαφορετικη γνωμη σε αλλα θεματαBeria έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 12:29
Γιατί κοπανάς το κεφάλι σου;
Την κατάργηση του Κράτους την έχουν σαν ιδέα και άλλες θεωρίες, εκτός από την κομμουνιστικήnemo έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 12:40αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να ειμαι κομμουνιστης για να την ενστερνιστω

- Dwarven Blacksmith
Αν δεν σου αρέσει, πίεσε την ελίτ σου να αλλάξει το νόμο ώστε τα κόμματα να βγουν στη γύρα για σπόνσορες.ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 12:39Εντάξει βρε, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μέχρι ο ελ κομμουνισμός να υπηρετήσει τον λαό θα επιδοτείται από τον λαό στο πλαίσιο στήριξης της επ' αόριστον κυοφορούσας θυγατέρας.Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 12:28
Προς το παρόν πάντως η φάση παραπέμπει σε παρατεταμένο ανεμογκάστρι.
φυσικα ενα κρατος που δεν υποστηριζει το εθνος πρεπει να καταστραφειBeria έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 12:42Την κατάργηση του Κράτους την έχουν σαν ιδέα και άλλες θεωρίες, εκτός από την κομμουνιστική
![]()
Το κράτος δεν έχει σχέση με το έθνος· ούτε ως περιεχόμενο, ούτε ως θεσμόςnemo έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 12:50φυσικα ενα κρατος που δεν υποστηριζει το εθνος πρεπει να καταστραφει![]()
αυτα τα λενε αριστεριζοντα μισοτυφλα ανθρωποειδη ..εξαιρουνται οι ομιλουντεςBeria έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 12:53Το κράτος δεν έχει σχέση με το έθνος· ούτε ως περιεχόμενο, ούτε ως θεσμός
εγω λεω κρατος και εθνος πανε μαζι ....
- Ληστοσυμμορίτης
η επίθεση στον σοσιαλισμό, γιατί αυτό είναι οι δήθεν ολυμπιακοι της μόσχας είναι ένα ακόμα παράδειγμα
πως viewtopic.php?f=32&t=25455
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Χρειάζεσαι διακοπέςΛηστοσυμμορίτης έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 13:07 η επίθεση στον σοσιαλισμό, γιατί αυτό είναι οι δήθεν ολυμπιακοι της μόσχας είναι ένα ακόμα παράδειγμα
Ρετάρεις
ΚΚΕ ΕΣ, Ευρωκομμουνισμός, nothing new to see here.Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Ιούλ 2024, 12:28 Για τον "κομμουνισμό", το ιδεατό αυτό στάδιο, δεν έχω καν άποψη, δεν με ενδιαφέρει, είναι το πεδίο του fanfiction. Ο κομμουνιστής πρέπει να βρει πως θα λύσει τις αντιφάσεις του καιρού του, στη χώρα του. Έτσι θα υπηρετήσει το λαό.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 137 Απαντήσεις
- 4175 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Machine ghost
-
- 3 Απαντήσεις