Αρίστος έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 05:21
Δεν ηταν ομως ο μονος, υπηρξαν και αλλοι Ελληνες Πατερες σφοδροι αντισημιτες οπως πιχι ο Μεγας Αθανασιος.
.
και τι ήταν ο Αθανάσιος; Ξέρεις τι εθνικότητας ήτανε; Όχι..
Κομμενο πετσακι δεν ειχε, ελληνικα μιλουσε, ελληνικη παιδεια ειχε, μεγαλωσε στον ελληνικο τομεα της Αλεξανδρειας και σ' ολη του τη ζωη δεν χωνευε τους Εβραιους.
Φιλος μου καθηγητης πανεπιστημιου που συναστρεφοταν με Εβραιους μου διηγηθηκε περιστατικο οτι καποτε μιλησε με ενα πολυ μορφωμενο Εβραιο σε θεματα ιστοριας, ο οποιος του εξομολογηθηκε πως δυο ειναι οι ιστορικες φιγουρες που εθεσαν σε θανασιμο κινδυνο τους Εβραιους. Πρωτον ο Μεγας Αλεξανδρος γιατι κατακτωντας τη γη του Ισραηλ στην ελληνιστικη περιοδο οι Εβραιοι κινδυνεψαν να αφανιστουν σαν εθνος επειδη πολιτιστικα πολλοι ηθελαν να μιμηθουν τον τροπο ζωης των Ελληνων. Και δευτερον ο Παυλος γιατι θεωρουν πως αυτος ηταν ο θεμελιωτης του Χριστιανισμου, ο οποιος Χριστιανισμος υπηρξε ο βσικος εχθρος τους επι 2000 χρονια. Προσοχη ο συγκεκριμενος δεν θεωρησε θανασιμους εχθρους τον Ναβουχοδονοσορα που κατεστρεψε τον Πρωτο Ναο, ουτε τον Τιτο που κατεστρεψε τον Δευτερο Ναο και ισοπεδωσε την Ιερουσαλημ, ουτε τον Χιτλερ. Αλλα τον Αλεξανδρο και τον Παυλο γιατι οι κοσμοθεωριες τους απειλουσαν την ιδια την ιδεολογικη συνοχη των Εβραιων και ταυτοχρονα τους εξαναγκαζαν σε περιθωριοποιηση.
Αρίστος έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 14:09
Φιλος μου καθηγητης πανεπιστημιου που συναστρεφοταν με Εβραιους μου διηγηθηκε περιστατικο οτι καποτε μιλησε με ενα πολυ μορφωμενο Εβραιο σε θεματα ιστοριας, ο οποιος του εξομολογηθηκε πως δυο ειναι οι ιστορικες φιγουρες που εθεσαν σε θανασιμο κινδυνο τους Εβραιους. Πρωτον ο Μεγας Αλεξανδρος γιατι κατακτωντας τη γη του Ισραηλ στην ελληνιστικη περιοδο οι Εβραιοι κινδυνεψαν να αφανιστουν σαν εθνος επειδη πολιτιστικα πολλοι ηθελαν να μιμηθουν τον τροπο ζωης των Ελληνων. Και δευτερον ο Παυλος γιατι θεωρουν πως αυτος ηταν ο θεμελιωτης του Χριστιανισμου, ο οποιος Χριστιανισμος υπηρξε ο βσικος εχθρος τους επι 2000 χρονια. Προσοχη ο συγκεκριμενος δεν θεωρησε θανασιμους εχθρους τον Ναβουχοδονοσορα που κατεστρεψε τον Πρωτο Ναο, ουτε τον Τιτο που κατεστρεψε τον Δευτερο Ναο και ισοπεδωσε την Ιερουσαλημ, ουτε τον Χιτλερ. Αλλα τον Αλεξανδρο και τον Παυλο γιατι οι κοσμοθεωριες τους απειλουσαν την ιδια την ιδεολογικη συνοχη των Εβραιων και ταυτοχρονα τους εξαναγκαζαν σε περιθωριοποιηση.
.
Το πρόβλημα με τους Εβραίους δεν είναι οι χαζομάρες του ταξαλα
Το πρόβλημα με τους Εβραίους το έχουμε τα τελευταία χρόνια εμείς οι παλιοί εθνικιστές
Που ένα μεγάλο μέρος της ιδεολογίας μας στηριζόταν στον αντισημιτισμό -αντιεβραισμο
Και ξαφνικά το Ισραήλ έγινε έθνος κράτος πρότυπο για τους απανταχού νεοεθνικιστες και εμείς πλέον δεν ξέρουμε προς τα πού να γειρουμε
Για παράδειγμα τώρα στον πόλεμο στην Γάζα η λογική λέει με τα χίλια Ισραήλ αλλά το συναίσθημα, λέει οχι
.
Το πρόβλημα με τους Εβραίους το έχουμε τα τελευταία χρόνια εμείς οι παλιοί εθνικιστές
Που ένα μεγάλο μέρος της ιδεολογίας μας στηριζόταν στον αντισημιτισμό -αντιεβραισμο
Και ξαφνικά το Ισραήλ έγινε έθνος κράτος πρότυπο για τους απανταχού νεοεθνικιστες και εμείς πλέον δεν ξέρουμε προς τα πού να γειρουμε
Για παράδειγμα τώρα στον πόλεμο στην Γάζα η λογική λέει με τα χίλια Ισραήλ αλλά το συναίσθημα, λέει οχι
για αυτο περιμενουμε καποιον που να θεσει τα ορια
επισης αλλο να θαυμαζουμε το ισραηλ και αλλο να συμπεθεριασουμε ...οσο για τους παλαιστινιους
αυτοι απο καιρο εχουν γινει φανατικοι ισλαμιστες και αποτελουν εν δυναμει εχθροι
Νετο Γκουερινο έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 16:45
μια χαρα εναλλακτικες εχετε για να γειρετε το κεφαλακι σας, την Τουρκια του Σουλτανου και τους Αγιατολαδες του Ιραν, κι αμα θελετε παμε και πιο βορεια-βορειοανατολικα
τι θελετε και μπλεκετε με ιστοριες χιλιετιων εσεις οι "παραδοσιακοι"; αφου εισαστε "αισθηματιες" ?
στο τελος της ημερας ενας καραβανας του δημοτικου αρκει να σας μιλησει στην καρδια για να σας πεισει
Νετο Γκουερινο έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 16:45
μια χαρα εναλλακτικες εχετε για να γειρετε το κεφαλακι σας, την Τουρκια του Σουλτανου και τους Αγιατολαδες του Ιραν, κι αμα θελετε παμε και πιο βορεια-βορειοανατολικα
τι θελετε και μπλεκετε με ιστοριες χιλιετιων εσεις οι "παραδοσιακοι"; αφου εισαστε "αισθηματιες" ?
στο τελος της ημερας ενας καραβανας του δημοτικου αρκει να σας μιλησει στην καρδια για να σας πεισει
.
Το προβλημα το δικο μου δεν ειναι το κρατος του Ισραηλ που δεν θα ειχα κανενα προβλημα να ειχε και μεγαλυτερη εκταση σε βαρος των Ισλαμιστων, πιχι δεν θα με χαλουσε και να ειχε ολη τη Χερσονησο του Σινα. Το προβλημα μου ειναι πρωτον αυτο το κρατος να μην υποστηριζει την Τουρκια, κατι που το διεπραξε ο Νετανιαχου τουλαχιστον επι Τραμπ (ηταν εχθρος της Τουρκιας και συμμαχος της Ελλαδας) και δευτερον εχω προβλημα με εκεινο το κομματι του διεθνους Εβραισμου που προωθει την Παγκοσμια Κυβερνηση χωρις να δινει δεκαρα για το κρατος του Ισραηλ, πιχι ο Σορος και η παρεα του.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 20 Ιούλ 2024, 18:15, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
.
Το προβλημα το δικο μου δεν ειναι το κρατος του Ισραηλ που δεν θα ειχα κανενα προβλημα να ειχε και μεγαλυτερη εκταση σε βαρος των Ισλαμιστων, πιχι δεν θα με χαλουσε και να ειχε ολη τη Χερσονησο του Σινα. Το προβλημα μου ειναι πρωτον αυτο το κρατος να μην υποστηριζει την Τουρκια, κατι που το διεπραξε ο Νετανιχου τουλαχιστον επι Τραμπ και δευτερον εκεινο το κομματι του διεθνους Εβραισμου που προωθει την Παγκοσμια Κυβερνηση χωρις να δινει δεκαρα για το κρατος του Ισραηλ, πιχι ο Σορος και η παρεα του.
.
Εντάξει τώρα μην κοροιδευομαστε μεταξύ μας
Το ξέρω ότι και εσύ κατά βάθος είσαι αντισημίτης και έρχεσαι σε δύσκολη θέση με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Γάζα
Νετο Γκουερινο έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 18:12
Εντάξει τώρα μην κοροιδευομαστε μεταξύ μας
Το ξέρω ότι και εσύ κατά βάθος είσαι αντισημίτης και έρχεσαι σε δύσκολη θέση με όλα αυτά που συμβαίνουν στην Γάζα
Μπα εγω πολυ θελω να ασχολουνται οι Εβραιοι με το πως θα κανουν μεγαλυτερο το κρατος τους σε βαρος του Ισλαμ παρα να ασχολουνται με τις διεθνεις τραπεζες και την παγκοσμια κυβερνηση. Αν εχεις προσεξει μαλιστα εκεινοι οι Αμερικανοεβραιοι που μιλανε υπερ των Παλαιστινιων και οι αριστερατζες μεσα στο Ισραηλ, ειναι ακριβως αυτοι που προωθουν τα woke ιδεολογηματα, κανουν τουμπες στο Ισλαμ και μιλανε για παγκοσμια κυβερνηση.
Με λιγα λογια εγω δεν εχω κανενα προβλημα ουτε με τους Εθνικιστες Εβραιους, ουτε με τους υπερορθοδοξους Χασιντιμ, με τους κοσμοπολιτες Εβραιους που δεν πιστευουν στα εθνη και θελουν παγκοσμια κυβενηση εχω.
Τωρα θα μου πεις οι Παλαιστινιοι δεν εχουν δικια; 100 δικια αλλα τα χανουν απο τη στιγμη που στηριζουν την τουρκοφιλη Χαμας. Τους υποστηριζα με Αραφατ, οχι ομως με Χαμας.
οταν επι χιλιετιες κανεις πογκρομ σε συγκεκριμενη θρησκευτικη κοινοτητα.. στην καλυτερη τους υποχρεωνεις να φορουν συγκεκριμενες ενδυμασιες για να διακρινονται.. και τους απαγορευεις να ασκουν οποιοδηποτε επαγγελμα, πλην του κλεπταποδοχου και του τοκογλυφου.. αυτα παθαινεις..
Οσο για τον Ταχαλαταχασιο που εγω τον εκτιμω εκφραζει μια ρομαντικη ψευδαισθηση του ελληνικου εθνικισμου οτι ταχα μας καπελωσαν οι Εβραιοι με το Χριστιανισμο.
Αυτο το ρευμα ομως δεν εχει καταλαβει οτι ο Ελληνισμος τελικα οχι μονο διεσωσε τη γλωσσα του και την αρχαια γραμματεια μεσω του Βυζαντιου (οι Χριστιανοι μοναχοι ξενυχτουσαν για να αντιγραφουν τα αρχαια κειμενα) αλλα τελικα ευνοημενος απο την εγκατασταση της Νεας Ρωμης σε παραδοσιακα ελληνικα εδαφη καταφερε επι Κομνηνων και Παλαιολογων να αποτελεσει και την εθνικη συνειδηση του Βυζαντιου.
Αρα σαν Ελληνες ειμαστε κερδισμενοι απο αυτη την αυτοκρατορια που διατηρηθηκε 1100 χρονια και μαλιστα μπορουμε να θεωρουμε τις νικες της επι των Αραβων και των Σλαβων σαν δικες μας νικες. Ανθρωποι που μιλουσαν ελληνικα και ειχαν ελληνικα ονοματα πετυχαν αυτες τις νικες, πιχι καποιος που λεγοταν Νικηφορος Ουρανος.
Τι ψαχνουμε τωρα πετρελαιο;
Δηλαδη δεν μπορουμε να ταυτιστουμε με τον Νικηφορο Ουρανο επειδη δεν πιστευε στο Δωδεκαθεο;
Αν δεν υπηρχε το Βυζαντιο θα ειχαμε γινει ολοι Αραβες η Σλαβοι και δεν θα ειχε μεινει τιποτα απο τη γλωσσα και τα αρχαια κειμενα.
omg kai 3 lol έγραψε: 20 Ιούλ 2024, 18:33
οταν επι χιλιετιες κανεις πογκρομ σε συγκεκριμενη θρησκευτικη κοινοτητα.. στην καλυτερη τους υποχρεωνεις να φορουν συγκεκριμενες ενδυμασιες για να διακρινονται.. και τους απαγορευεις να ασκουν οποιοδηποτε επαγγελμα, πλην του κλεπταποδοχου και του τοκογλυφου.. αυτα παθαινεις..
οτι σπερνεις θεριζεις ..
Ισχυει αλλα ο ρατσισμος να ξερεις υπηρχε και απο τις δυο πλευρες, πιχι οι Χριστιανοι τους εκλειναν στα γκετο αλλα οταν εβγαινε και κανενας πιο προοδευτικος Μοναρχης στη Δυση και τους αφηνε καποιες ελευθεριες πηγαιναν οι Ραββινοι και ελεγαν στους πιστους τους οτι οχι τελικα θα μεινουμε μεσα στα γκετο γιατι δεν θελουμε να συγχρωτιστουμε με τους γκοιμ και ουτε θελουμε να παντρευομαστε μαζι τους.
Ιστορικα παντως η πρωτη πολη που απολαυσαν σημαντικες ελευθεριες και καταργηθηκε στην πραξη το απαρτχαιντ εναντιον τους ηταν η Θεσσαλονικη στους 4 τελευταιους βυζαντινους αιωνες. Δηλαδη πολυ πιο μπροστα απο την υπολοιπη Ευρωπη που αρχισε να τους δινει ελευθεριες τον 19ο αιωνα. Σκεψου πως οταν οι βυζαντινες αρχες της Θεσσαλονικης καταργουσαν σταδιακα το απαρτχαιντ, στη Δυση ηταν εθιμο σε καποιες περιοχες πιχι της Γαλλιας τα ετησια πογκρομς σε βαρος τους.