Αυτό δεν το κατάλαβα. Οι αναξιοπρεπείς (άρρωστοι, με ψυχικές ασθένειες, θύματα εγκλημάτων κλπ.) πρέπει να κάνουν ευθανασία για να καταστήσουν την ζωή κάτι αξιοπρεπές;ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 18:29 Η επιλογή της ευθανασίας σε κάποιες περιπτώσεις καθιστά ως κάτι αξιοπρεπές τη ζωή και όχι τον θάνατο.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
"Πατήστε το κουμπί για να πεθάνετε": Μετά τον Καναδά, η φρίκη στην Ελβετία.
Re: "Πατήστε το κουμπί για να πεθάνετε": Μετά τον Καναδά, η φρίκη στην Ελβετία.
οχι δεν λεει αυτο ...λεει οτι ο τροπος που διαλεγεις πως θα φυγεις ειναι για την ζωηAntares έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 18:34Αυτό δεν το κατάλαβα. Οι αναξιοπρεπείς (άρρωστοι, με ψυχικές ασθένειες, θύματα εγκλημάτων κλπ.) πρέπει να κάνουν ευθανασία για να καταστήσουν την ζωή κάτι αξιοπρεπές;ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 18:29 Η επιλογή της ευθανασίας σε κάποιες περιπτώσεις καθιστά ως κάτι αξιοπρεπές τη ζωή και όχι τον θάνατο.![]()
Καμμία σχέση. Θύματα ηθικιστικού εγκλήματος είναι όσοι αιτούνται ευθανασία επειδή υποφέρουν και δεν την έχουν. Προσωπική άποψη, έτσι;Antares έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 18:34Αυτό δεν το κατάλαβα. Οι αναξιοπρεπείς (άρρωστοι, με ψυχικές ασθένειες, θύματα εγκλημάτων κλπ.) πρέπει να κάνουν ευθανασία για να καταστήσουν την ζωή κάτι αξιοπρεπές;ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 18:29 Η επιλογή της ευθανασίας σε κάποιες περιπτώσεις καθιστά ως κάτι αξιοπρεπές τη ζωή και όχι τον θάνατο.![]()
Για τα αμιγώς ψυχολογικά, έχω ήδη εκφέρει άποψη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ευχαριστώ και τους δύο. Κατάλαβα.
Και για να μην υπάρχει θέμα παρερμηνείας, το ζύγι της αξιοπρέπειας των ανθρώπων δεν μετριέται με την υγεία τους. Υπάρχουν αξιοπρεπέστατοι ασθενείς και τέρμα αναξιοπρεπείς υγιείς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
micmic έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 09:03Φυσικά και συμβαίνει ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ. Τυχαίνει να ξέρω αρκετά πράγματα για το τί συμβαίνει σε νοσοκομεία. Δεν είναι και κάτι μυστικό, όσοι είχαν την ατυχία να περάσει άνθρωπός τους μεγάλο διάστημα σε νοσοκομείο (ιδιαίτερα αντικαρκινικό), μαθαίνουν γρήγορα. Ή, ρωτήστε έναν ογκολόγο δημόσιου νοσοκομείου.Chilloutbuddy έγραψε: 08 Ιούλ 2024, 08:48 Έχω ακούσει (φήμες και διασώσεις, χωρις αποδείξεις φυσικά) ότι και στην Ελλάδα κάποιοι γιατροί σε κάποιες απελπιστικες περιπτώσεις τραβάνε σωληνάκια και βγάζουν καποιους απ' τη μιζέρια τους. Δεν ξέρω αν ισχύει, ούτε αν είμαι σίγουρος αν θα ήθελα η δεν ήθελα να ισχύει.
Φυσικά και η υποβοηθούμενη ευθανασία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για τους φτωχούς. Για τους πλούσιους είναι. Υπολογίστε το κόστος για όποιον θέλει να πάει να πεθάνει πχ στην Ελβετία όπου είναι νόμιμο.
Τώρα ας μην πούμε καλύτερα πώς πεθαίνουν οι άνθρωποι που δεν έχουν όχι χρήματα, αλλά ούτε καν συγγενείς να τους παράσχουν την ελάχιστη φροντίδα.
Κάποιοι -όπως πάντα- ζούνε στην κοσμάρα τους. Ψάξτε λίγο στο youtube για άτομα που εξηγούν γιατί επέλεξαν την ευθανασία και ακούστε λίγο τις ιστορίες τους. Ίσως μετά να μην έχετε το ΘΡΑΣΟΣ να τους κρίνετε.

To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 209 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
-
- 105 Απαντήσεις