!!! DEVELOPMENT MODE !!!

SCAT-A

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: SCAT-A

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

σε ευχαριστώ στ, νομιζω ειναι πολυ βατο, ενα παζλ για μεγάλους. :)

μόνο με το δεκαράκι και τον άξονα στην μπάλα δεν είμαι πολύ χαρούμενος, με την έννοια ότι θέλουν τροχό και ηλεκτροκολληση, ολα τα αλλα ειναι οκ για όλους, με υπομονή γίνονται χωρις εργαλεια. Αν σκεφτώ κάτι πιο απλό θα τα αναθεωρήσω.

ναι σίγουρα αρκετούς, θα ασχοληθώ λίγο με το λογισμικό τώρα να γίνει σωστό και θα κάνω καλές μετρήσεις να ξέρω ακριβώς, αλλα πάνω απο 3 μηνες η άσπρη, 4 η μπλε που έχει 8 μπαταριες. Αν το μοντουλακι απο το παουρμπανκ εχει πραγματι 30μA καταναλωση στο στανδβυ οπως λεει, μπορει χρονο με μια γάτα, θα το δω όμως.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

enaon έγραψε: 29 Ιαν 2024, 00:03 σε ευχαριστώ στ, νομιζω ειναι πολυ βατο, ενα παζλ για μεγάλους. :)
:lol: Τι βατό; Αφού κάποιοι δεν έχουμε ιδέα από προγραμματισμό. Τις ρητίνες πες πως βλέπεις μερικά videos και δοκιμάζεις και μαθαίνεις πως να τις δουλεύεις. Το άλλο θέλει εκμάθηση και γνώση που αποκτάται με τα χρόνια.
Στα υλικά επίσης, ο άσχετος δεν θα ήξερε καν τι μοτέρ να πάρει να δοκιμάσει. Θα χάλαγε πολύ χρήμα σε πράγματα που δεν θα χρησιμοποιούσε στο τέλος. Τουλάχιστον σε αυτό το project.

Μπράβο και πάλι. Εξαιρετική δουλειά.

Αν είχα γάτες, νομίζω ότι θα έφτιαχνα κάτι μηχανικό να το γυρίζω με το χέρι ή μια μικρή μανιβέλα, να τα συγκεντρώνει όλα στον κάδο από κάτω ή στο πλάι και να τα πετάω χωρίς τη σκόνη και τη διασπορά της άμμου κάθε φορά που σβαρνίζω με την τσουγκράνα την κλασική θήκη. Μέχρι εκεί. Άντε να βαζα και κάνα μοτεράκι με διακόπτη να τον πατάω και να γίνεται ο καθαρισμός όταν η γάτα δεν είναι μέσα. Τα υπόλοιπα απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις, θαρρώ. Δεν ξέρω τι ακριβώς οπότε δεν είμαι και σίγουρος.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Τρομερός. Εύγε.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 29 Ιαν 2024, 00:15 :lol: Τι βατό; Αφού κάποιοι δεν έχουμε ιδέα από προγραμματισμό.
εννοώ στο τέλος θα είναι βατό, το έχω σαν απαίτηση ας πούμε στο μυαλό μου, βοηθάει να κόβω επιλογές και έχει πλάκα. Αλλιώς σιγα μην δοκίμαζα χαρτί και ριτινη, τρελος ειμαι; Πολλοί εδώ μέσα ξέρουν προγραμματισμό, javascript χρησιμοποιησα, πολυ κοινη και αυτά που κάνω είναι βασικά, αλλα ειναι και το πιο εύκολο αυτο. :lol:

όλα χρειαζονται, και αυτοματισμοί, και μηχανική αντιληψη, και να πιάνουν τα χέρια κάπως για να κανεις την ιδέα πραξη, και να μην είναι γεμάτα στόκο και λερώσεις το πληκτρολόγιο όταν γράφεις κωδικα. Γελουσα λιγο, εχω σκουπισει το δσδ6 από στοκους 5-6 φορες, αυτα παθαίνεις αν ο στοκατζης σου είναι και ο πληροφορικαριος σου. Θελω να πω ότι συμφωνώ, δεν βγαινει χωρις ολα μαζι, υπηρχαν πραγματα που δεν μπορουσα να υπολογισω μηχανικα αν δεν ειχα και τον ηλεκτρονικο μαζι μου. Αλλα αυτα ειναι για να γίνει μια φορα, μετα ειναι παζλ, το βλέπεις και κανεις, νομίζω απο τα πιο χρήσιμα πράγματα που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας, αν έχουμε γάτα :)

ευχαριστώ συς
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 29 Ιαν 2024, 00:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
sys3x

είναι πράγματι κάτι πολύ χρήσιμο εάν ζεις σε διαμέρισμα.

.
Άβαταρ μέλους
enaon

ε ναι έχει πλάκα, φτιάχνεις ένα ρομποτακι, που μαζεύει σκατα γατας αντι να κουνάει τα χεράκια σαν χαζό, ή να οδηγεις γύρω γυρω στο δωματιο, σούπερ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 29 Ιαν 2024, 00:47, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
sys3x

ναι είναι γαμώ.

.
Άβαταρ μέλους
enaon

ST48410 έγραψε: 29 Ιαν 2024, 00:15 Τα υπόλοιπα απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις, θαρρώ. Δεν ξέρω τι ακριβώς οπότε δεν είμαι και σίγουρος.
στο επόμενο επεισοδιο, το τελευταίο, θα ανεβάσω όλη την λογική, μια σελιδα ειναι, ευκολοδιαβαστη, θα τα δούμε και μαζί αν θες :)
Άβαταρ μέλους
Lasal
Phorum.gr user: Lasal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lasal »

enaon έγραψε: 29 Ιαν 2024, 00:55 στο επόμενο επεισοδιο, το τελευταίο, θα ανεβάσω όλη την λογική, μια σελιδα ειναι, ευκολοδιαβαστη, θα τα δούμε και μαζί αν θες :)
:wave: Γατόφιλε enaon
Έπεσα κατά λάθος στο βίντεο που είχες ανεβάσει στο Youtube.
Αυτό ήταν και η αιτία να γραφτώ στο φόρουμ.
Οπότε και αυτό ειναι το πρώτο μου ποστ
Εχω αρκετή γατοεμπειρία και ισως μπορώ να βοηθήσω στο εγχείρημα σου και ισως βοηθήσει και περισσότερους Γατόφιλους
Θα ξεκινήσω ανάποδα.
Ισως θα έπρεπε απο την αρχή να καθοριστούν οι προδιαγραφές για να μπορεί να αναπτυχθεί η λογική γύρω απο το εγχείρημα σου.
Φυσικά όλοι οι γατόφιλοι μπορούν να συνεισφέρουν σε αυτό.
Αν γίνει αυτό τοτε προβλέπω μια 2η version δηλαδή scat-a ver2.0
Μια φιλοσοφική συζήτηση μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω οπότε ξεκινώ ρωτώντας:
Για ποιο λόγο να χρησιμοποιήσει κάποιος μια ρομποτική τουαλέτα?
(Παρεμπιπτόντως εχω 4 στο σπίτι μου, μια απλή μια με πέλλετ μια ημιαυτόματη(DIY) και μια ρομποτική)
και χρησιμοποιούνται και οι τέσσερις.
ΥΓ.
Εχεις κάνει εξαιρετική δουλειά.
Τα λόγια είναι περιττά
Άβαταρ μέλους
enaon

Lasal έγραψε: 19 Φεβ 2024, 14:02 Αυτό ήταν και η αιτία να γραφτώ στο φόρουμ.
τιμη μου, σε ευχαριστώ πολυ.

Σε λιγο καιρό θα ανεβασω την εκδοση 2, την βελτιωσα λιγο, την εκανα λιγο πιο απλη, εκανα δοκιμες με ολες τις γνωστες αμμους της αγορας, εφτιαξα τα πατερν να τις υποστιρίζει και εφτιαξα το φτιαρακι να μπορει να κοσκινίζει πελετς, νομιζω η πρωτη που μπορει να το κανει, θα σε κανω μεντιον.
Άβαταρ μέλους
Lasal

Εδώ μια κατασκευή με φωτοκύτταρο και led στην είσοδο της γάτας και χρονοδιακόπτης εξαερισμού με φίλτρο ενεργού άνθρακα.
Ετσι για αρχή :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
enaon

Lasal έγραψε: 19 Φεβ 2024, 17:53 Εδώ μια κατασκευή με φωτοκύτταρο και led στην είσοδο της γάτας και χρονοδιακόπτης εξαερισμού με φίλτρο ενεργού άνθρακα.
Ετσι για αρχή :)
πολυ ωραία, εσυ το εχεις φτιάξει; Εχεις σκεφτει/δοκιμάσει uv-c φωτα για τις οσμές μιας και εχεις τον αισθητήρα;

Ωραια που εβαλες φως, παρατήρησα και εγω οτι τους αρέσει :)
Άβαταρ μέλους
Lasal

Ειχα κάνει άλλη.......αναβάθμιση γιατί τώρα εχει παροπλιστεί και λειτουργεί σαν backup :wink
Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Αδειάζει και επιπεδοποιείται με τρείς κινήσεις
ΥΓ.
Ελπίζω μόνον να μην ξεπέρασα τα όρια φιλοξενίας εικόνων
Άβαταρ μέλους
enaon

μια χαρά, πιάνουν τα χερια σου λοιπον, ωραια.

με την αυτόματη εισαι ευχαριστημένος; Ποιο μοντελο ειναι;
Άβαταρ μέλους
Lasal

Eιχε τα θεματάκια της (όπως ολες φυσικά) όμως είμαι υπερευχαριστημένος.
Οταν πιάνουν λίγο τα χέρια σου παραμερίζεις οποιαδήποτε κατασκευαστικό λάθος και το διορθώνεις.
Ειναι η petkit puramax.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”