!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αποθήκευση Ενέργειας

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Re: Αποθήκευση Ενέργειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

seismic έγραψε: 16 Ιαν 2024, 18:53 Δεν μιλάμε για κλιματιστικά αλλά για αντικατάσταση της μεγάλης μπαταρίας.
Το κατάλαβα. Απλά ό,τι κι αν φτιάξεις πρέπει να παρέχει ανταγωνιστική λύση των υφισταμένων.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic έγραψε: 16 Ιαν 2024, 18:48
Ασέβαστος έγραψε: 16 Ιαν 2024, 18:40
seismic έγραψε: 16 Ιαν 2024, 18:25 .
Την θερμότητα που παράγεται από την συμπίεση την αποθηκεύεις για να ζεσταίνει το θερμοκήπιο όλη μέρα και νύχτα.
πολυ ενδιαφερον. :smt005: :smt005: :smt005:

πως ακριβως αποθηκευεις τη θερμοτητα; τη βαζεις σε καφασια στην αποθηκη, και τη βγαζεις οταν τη χρειαζεσαι; :003: :smt005:
Ζεσταίνεις αλάτι το οποίο διατηρεί για μέρες την θερμότητα.
και του εξηγεις ευγενικα οτι δεν πρεπει να εκπεμπει θερμοτητα τη μερα, που εχει ηλιο, αλλα μονο τη νυχτα. του δινεις και ενα ρολοι, και ολα καλα.

αλατι ειναι αυτο, αφου εχει μαγικη ιδιοτητα να κραταει ζεστα για μερες, σιγουρα μπορει αν υπακουσει και σε απλες εντολες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Ασέβαστος έγραψε: 16 Ιαν 2024, 18:57 και του εξηγεις ευγενικα οτι δεν πρεπει να εκπεμπει θερμοτητα τη μερα, που εχει ηλιο, αλλα μονο τη νυχτα. του δινεις και ενα ρολοι, και ολα καλα.

αλατι ειναι αυτο, αφου εχει μαγικη ιδιοτητα να κραταει ζεστα για μερες, σιγουρα μπορει αν υπακουσει και σε απλες εντολες.
:)
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

ST48410 έγραψε: 16 Ιαν 2024, 18:48
seismic έγραψε: 16 Ιαν 2024, 18:25 Αυτή είναι η πρόταση για σκέψη.
Φαντάσου ότι έχεις ένα θερμοκήπιο που πληρώνεις ρεύμα για να το ζεστάνεις.
Ή
Φαντάσου ότι έχεις μια δεξαμενή που συμπιέζεις αέρα το βράδυ που το ρεύμα είναι φθηνό.
Την θερμότητα που παράγεται από την συμπίεση την αποθηκεύεις για να ζεσταίνει το θερμοκήπιο όλη μέρα και νύχτα.
Με τον συμπιεσμένο αέρα παράγεις ενέργεια την ημέρα την οποία πουλάς στο δίκτυο στην διπλάσια τιμή.
Όφελος
1.Παραγωγή Θερμοκηπίου χωρίς κόστος ενέργειας.
2.Πληρωμή του δικτύου προς εσένα για το ρεύμα που πουλάς.
Προπαντός σε χώρες με λίγη ηλιοφάνεια και μεγάλο ψύχος αυτό που σας είπα είναι επανάσταση.
Τα πλυντήρια αυτοκινήτων έχουν κάτι τεράστιες πλαστικές δεξαμενές για πεπιεσμένο αέρα. Δεν μπορεί να είναι πολύ ακριβές. Πάρε μια τέτοια και δες αν μπορείς να θερμάνεις ένα κοτέτσι, ένα σαλόνι ή ένα σπίτι. Αν δεν κάνεις το βήμα αυτό, τα υπόλοιπα είναι λόγια στον αέρα. Αν το κάνεις και δουλέψει, τότε μένει να δεις αν στοιχίζει λιγότερο από την χρήση πχ ενός κλιματιστικού.
ουτε καν.

ο πιο φτηνος κινεζικος συμπιεστης του 50ευρου, ενας μετρητης να δεις ποσα ah θελει να γεμισει, και μια γεννητρια/τουρμπινα/ανεμιστηρακι να του δωσεις μετα τον συμπεσμενο αερα να στον ξανακανει ενεργεια, και να την μετρησεις.
η θερμοτητα ειναι απωλεια. δεν μπορεις να την μαντρωσεις με κανεναν μη-μαγικο τροπο, θα την χασεις.

μη σου πω ουτε καν αυτα. λιγο χρονο να αφιερωσεις με προσοχη και ενδιαφερον, ολο και καποιον θα βρεις στο γιουτουμπ η οπου αλλου που να το εχει κανει, να δεις τι απεγινε να ξεστραβωθεις.

αλλα εδω σκοπος δεν ειναι να μαθει κανεις την αληθεια, σκοπος ειναι να αποδειξει οτι ειναι μεγαλος επιστημονας, ενω ειναι πουθενας. και η αληθεια, η πραγματικοτητα, ειναι εμποδιο σε αυτην την επιδιωξη, οποτε την παραβλεπουμε.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Ασέβαστος έγραψε: 16 Ιαν 2024, 19:03 αλλα εδω σκοπος δεν ειναι να μαθει κανεις την αληθεια, σκοπος ειναι να αποδειξει οτι ειναι μεγαλος επιστημονας, ενω ειναι πουθενας. και η αληθεια, η πραγματικοτητα, ειναι εμποδιο σε αυτην την επιδιωξη, οποτε την παραβλεπουμε.
Εγώ δεν κρίνω κάποιον που δεν ξέρω προσωπικά ούτε έχω την επιστημονική επάρκεια να κάνω υποδείξεις. Ψάχνω μια λύση για το σπίτι μου που είναι πολύ παλιό και η μόνωση ανύπαρκτη και το να μπει μόνωση στην κατάσταση που είναι θέλει λεφτά που αγοράζεις άλλο διαμέρισμα. Μέχρι στιγμής καταλήγω είτε σε πώληση ρεύματος προς την ΔΕΗ με πάνελς στην ταράτσα (δεν πολυψήνομαι για λόγους που δεν είναι της ώρας) ή του να βάλω κάνα θηριώδη ηλιακό και να τον συνδέσω στο σύστημα καλοριφέρ να ζεσταίνει το νερό. Θεωρώ ότι αν μου κάνει φούρνο το σπίτι τη μέρα θα διατηρείται μια κάποια σχετικά ανεκτή θερμοκρασία και τη νύχτα. Ωστόσο από Απρίλιο έως Οκτώβριο θα είναι άχρηστο.

Αν δούλευε μια κάποια λύση θα ήθελα να την ξέρω.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

ST48410 έγραψε: 16 Ιαν 2024, 19:23 Αν δούλευε μια κάποια λύση θα ήθελα να την ξέρω.
Αν δούλευε κάποια λύση πέρα από τις ήδη γνωστές, θα την είχαν κάνει ήδη όλοι. Στο πολύ μέλλον, αυτό θα είναι πραγματικότητα. Θα υπάρχουν μπαταρίες που θα φορτίζουν από αέρα και ήλιο και θα κρατάνε την ενέργεια για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ή θα υπάρχουν ασφαλείς ραδιενεργές μπαταρίες. Τότε θα καταργηθούν τελείως οι οποιοιδήποτε πάροχοι ενέργειας. Δυστυχώς είμαστε πολύ μακριά ακόμα από εκείνη τη μέρα.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
seismic

Εγώ παιδιά διαφωνώ μαζί σας. Από την δική μου εμπειρία ξέρω ότι αν δουλεύει μια λύση αλλά πάει κόντρα στα συμφέροντα των εχόντων και κρατούντων την κοινωνία με νόμους και αστυνόμους οι οποίοι διαπλέκονται μεταξύ τους, τότε αυτή η ιδέα δεν έχει καμία τύχη.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

seismic έγραψε: 16 Ιαν 2024, 19:40 Εγώ παιδιά διαφωνώ μαζί σας. Από την δική μου εμπειρία ξέρω ότι αν δουλεύει μια λύση αλλά πάει κόντρα στα συμφέροντα των εχόντων και κρατούντων την κοινωνία με νόμους και αστυνόμους οι οποίοι διαπλέκονται μεταξύ τους, τότε αυτή η ιδέα δεν έχει καμία τύχη.
Το ότι πάει και κόντρα στους νόμους της φυσικής δεν σε προβληματίζει;
Άβαταρ μέλους
ST48410

seismic έγραψε: 16 Ιαν 2024, 19:40 Εγώ παιδιά διαφωνώ μαζί σας. Από την δική μου εμπειρία ξέρω ότι αν δουλεύει μια λύση αλλά πάει κόντρα στα συμφέροντα των εχόντων και κρατούντων την κοινωνία με νόμους και αστυνόμους οι οποίοι διαπλέκονται μεταξύ τους, τότε αυτή η ιδέα δεν έχει καμία τύχη.
Δικαιολογίες seismic. Φτιάξε κάτι που να λειτουργεί, λύσε το ενεργειακό πρόβλημα μίας πολυκατοικίας και μετά αν δε σε αφήσουν να το πατεντάρεις, το συζητάμε. Αυτό που προτείνεις έχει πολύ περιορισμένα κόστη κατασκευής σε μικρή κλίματα και δεν απαιτεί ειδικές άδειες. Το δοκιμάζεις στην ταράτσα σου.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Δεν υπαρχει λογος, εχουν κανει αλλοι τους υπολογισμους και θα δοκιμαστει πειραματικα σε εκταση 5 στρεμματων.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
seismic

Ασέβαστος έγραψε: 16 Ιαν 2024, 19:03
ST48410 έγραψε: 16 Ιαν 2024, 18:48
seismic έγραψε: 16 Ιαν 2024, 18:25 Αυτή είναι η πρόταση για σκέψη.
Φαντάσου ότι έχεις ένα θερμοκήπιο που πληρώνεις ρεύμα για να το ζεστάνεις.
Ή
Φαντάσου ότι έχεις μια δεξαμενή που συμπιέζεις αέρα το βράδυ που το ρεύμα είναι φθηνό.
Με τον συμπιεσμένο αέρα παράγεις ενέργεια την ημέρα την οποία πουλάς στο δίκτυο στην διπλάσια τιμή.
Όφελος
1.Παραγωγή Θερμοκηπίου χωρίς κόστος ενέργειας.
2.Πληρωμή του δικτύου προς εσένα για το ρεύμα που πουλάς.
Προπαντός σε χώρες με λίγη ηλιοφάνεια και μεγάλο ψύχος αυτό που σας είπα είναι επανάσταση.
Τα πλυντήρια αυτοκινήτων έχουν κάτι τεράστιες πλαστικές δεξαμενές για πεπιεσμένο αέρα. Δεν μπορεί να είναι πολύ ακριβές. Πάρε μια τέτοια και δες αν μπορείς να θερμάνεις ένα κοτέτσι, ένα σαλόνι ή ένα σπίτι. Αν δεν κάνεις το βήμα αυτό, τα υπόλοιπα είναι λόγια στον αέρα. Αν το κάνεις και δουλέψει, τότε μένει να δεις αν στοιχίζει λιγότερο από την χρήση πχ ενός κλιματιστικού.
ουτε καν.

ο πιο φτηνος κινεζικος συμπιεστης του 50ευρου, ενας μετρητης να δεις ποσα ah θελει να γεμισει, και μια γεννητρια/τουρμπινα/ανεμιστηρακι να του δωσεις μετα τον συμπεσμενο αερα να στον ξανακανει ενεργεια, και να την μετρησεις.
η θερμοτητα ειναι απωλεια. δεν μπορεις να την μαντρωσεις με κανεναν μη-μαγικο τροπο, θα την χασεις.

μη σου πω ουτε καν αυτα. λιγο χρονο να αφιερωσεις με προσοχη και ενδιαφερον, ολο και καποιον θα βρεις στο γιουτουμπ η οπου αλλου που να το εχει κανει, να δεις τι απεγινε να ξεστραβωθεις.

αλλα εδω σκοπος δεν ειναι να μαθει κανεις την αληθεια, σκοπος ειναι να αποδειξει οτι ειναι μεγαλος επιστημονας, ενω ειναι πουθενας. και η αληθεια, η πραγματικοτητα, ειναι εμποδιο σε αυτην την επιδιωξη, οποτε την παραβλεπουμε.
Η διαφορά μεταξύ εμένα και εσένα είναι ότι θεωρείς την θερμότητα απώλεια ενώ εγώ την θεωρώ ενέργεια
Θεωρείς ότι το αυτοκίνητο στέκεται στις ρόδες ενώ εγώ ξέρω ότι στέκεται στον αέρα.
Σε αυτόν τον κόσμο, άλλοι βλέπουν με τα μάτια τους και άλλοι με το μυαλό τους.
seismic

nick έγραψε: 17 Ιαν 2024, 00:46
Το ότι πάει και κόντρα στους νόμους της φυσικής δεν σε προβληματίζει;
Με τους νόμους της φύσης ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Με τους νόμους των ανθρώπων έχω.
seismic

ST48410 έγραψε: 17 Ιαν 2024, 00:50
Δικαιολογίες seismic. Φτιάξε κάτι που να λειτουργεί, λύσε το ενεργειακό πρόβλημα μίας πολυκατοικίας και μετά αν δε σε αφήσουν να το πατεντάρεις, το συζητάμε. Αυτό που προτείνεις έχει πολύ περιορισμένα κόστη κατασκευής σε μικρή κλίματα και δεν απαιτεί ειδικές άδειες. Το δοκιμάζεις στην ταράτσα σου.
Δεν είναι έτσι. Το μεγάλο έχει άλλο κόστος από ότι το μικρό γιατί η διαχείριση των εντάσεων είναι διαφορετική και μεγάλη.
Αν και πάντα πίστευα ότι η λύση στην ενέργεια δεν θα έρθει από την μαζική παραγωγή αλλά από την ατομική γιατί έχει μικρότερα κόστη και λιγότερες απώλειες.
seismic

Bazoomba έγραψε: 17 Ιαν 2024, 00:55 Δεν υπαρχει λογος, εχουν κανει αλλοι τους υπολογισμους και θα δοκιμαστει πειραματικα σε εκταση 5 στρεμματων.
Πολλά ξέρεις εσύ!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”