!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τι γνώμη έχετε για τους ψυχολόγους;

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
psychologem

Re: Τι γνώμη έχετε για τους ψυχολόγους;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από psychologem »

blackpaint έγραψε: 15 Οκτ 2018, 20:46
Τοξοβόλος_UK έγραψε: 15 Οκτ 2018, 20:44
blackpaint έγραψε: 15 Οκτ 2018, 20:26 Τοξοβόλος_UK ,τι γνωμη εχεις για το ψυχοδραμα;
Aντίστοιχα ψευδεπιστημονική παπάτζα.
γνωρισα μια κοπελα που το σπουδαζε και δε μου δωσε καθολου την εντυπωση πως εχει ακαδημαικο υποβαθρο, οποτε αυτο σκεφτηκα κι εγω. Βλεπω ομως πως οι αποψεις διιστανται.
Χρησιμοποιεί κυρίως τεχνικές εστιασμένες στο συναίσθημα. Δεν είναι απαραίτητο να έχει ακαδημαϊκό υπόβαθρο η θεραπεύτρια για να έχει αποτελέσματα. Όπως δε διαλέγεις ακαδημαϊκά καταρτισμένο δικηγόρο, μηχανικό γιατρό κ.λ.π. έτσι παρομοια θέλεις θεραπεύτρια με δεξιότητες και ικανότητες να τις χρησιμοποιεί κατάλληλα.
Τι τα θέλεις τα ακαδημαϊκά προσόντα; Να σε παρουσιάσει σε συνέδριο;
User_601

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από User_601 »

νύχτα έγραψε: 14 Οκτ 2018, 12:02 τους έχω λίγο στο μυαλό μου σαν τους αστρολόγους,
αλλά δε θεωρώ απίθανο να μπορούν να βοηθήσουν
:fp: :fp: :fp:
Πολυ κακια αυτο,ουτε κατα διαννοια.
psychologem

Η νύχτα ας πάει στους αστρολόγους, διόλου απίθανο να τη βοηθήσουν.
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

οκ, το διορθώνω

καφετζούδες
psychologem

Τοξοβόλος_UK έγραψε: 15 Οκτ 2018, 20:34 Είμαι CBT therapist (BABCP accredited) αλλά αυτό είναι besides the point.
Ε όχι και besides, πως; Όταν κάνουμε τον κήνσορα δημόσια να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε ερωτήσεις.
Που εκπαιδεύτηκες λοιπόν; Ελλάδα ή UK; πόσα περιστατικά ανέλαβες, τι είδους προβλήματα είχαν, για πόσες ώρες το καθένα και πόση εποπτεία και τι είδους είχες; Έκανες προσωπική θεραπεία;
psychologem

νύχτα έγραψε: 15 Οκτ 2018, 21:29 οκ, το διορθώνω

καφετζούδες
Πίνεις ελληνικό;
User_601

νύχτα έγραψε: 15 Οκτ 2018, 21:29 οκ, το διορθώνω

καφετζούδες
Κομπλεξ;Διοτι μονο ετσι μπορω να το εκλαβω.Αλλιως,ενα αγνο,παρθενο τρολαρισμα.
νύχτα

φίλε μου επίτρεψέ μου να λέω την άποψή μου
χωρίς περαιτέρω αστειάκια

τόνισα ότι δεν αποκλείω να είναι χρήσιμοι για
κάποιους, εγώ σε ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή
απευθύνομαι όταν χρειάζεται, γιατί η ιδιότητα
του γιατρού, με καθησυχάζει

ο καθένας ό,τι τον βοηθά να αισθάνεται καλύτερα
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

μου λεν οι ψυχολόγοι κι οι φίλοι μου οι λόγιοι, απλά τα πράματα να λες και στα τραγούδια να μην κλαις, να μην κλαις.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός »

Εχω κανει ψυχομετρικη αναλυση ερωτηματολογιου, γενικευμενα μοντελα δομικών εξισωσεων (επιβεβαιωτικη κ διερευνητικη/ σταθμιση), πολλαπλα παλινδρομικα μονταλα σε sem, πολυεπιπεδη αναλυση (κλινικη- νοσηλευτης) μοντελο πολαπλων δεικτων και αιτιων και αναλυση διαμεσολαβησης σε 18 μεταβλητες (σταθμισμενες κλιμακες) ψυχοκοινωνικων κινδυνων στην εργασια.

Μαλιστα βρεθηκε και ασυνεπης διαμεσολαβηση στην παραιτηση λογω εκφοβισμου με την δραση της ποιοτητας ηγεσιας.

Στον ασχετο υπευθυνο (που το παιζει και εξπερτ) δεν αρεσε κ μου την γυριζε πισω για καλυτερη ερμηνεια. Ποσο ποια...

Τωρα η ερευνα αραχνιαζει. Κ μετα κοπων την δεχτηκε.

Βρηκα ψυχολογους κ λεω τον πονο μου...
Παντως καταλαβα ποσο δυσκολη ειναι η στατιστικη των ψυχολογικων μεταβλητων κ ποσο απαραιτητη.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Άβαταρ μέλους
Τοξοβόλος_UK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τοξοβόλος_UK »

psychologem έγραψε: 15 Οκτ 2018, 21:23
blackpaint έγραψε: 15 Οκτ 2018, 20:46
Τοξοβόλος_UK έγραψε: 15 Οκτ 2018, 20:44

Aντίστοιχα ψευδεπιστημονική παπάτζα.
γνωρισα μια κοπελα που το σπουδαζε και δε μου δωσε καθολου την εντυπωση πως εχει ακαδημαικο υποβαθρο, οποτε αυτο σκεφτηκα κι εγω. Βλεπω ομως πως οι αποψεις διιστανται.
Χρησιμοποιεί κυρίως τεχνικές εστιασμένες στο συναίσθημα. Δεν είναι απαραίτητο να έχει ακαδημαϊκό υπόβαθρο η θεραπεύτρια για να έχει αποτελέσματα. Όπως δε διαλέγεις ακαδημαϊκά καταρτισμένο δικηγόρο, μηχανικό γιατρό κ.λ.π. έτσι παρομοια θέλεις θεραπεύτρια με δεξιότητες και ικανότητες να τις χρησιμοποιεί κατάλληλα.
Τι τα θέλεις τα ακαδημαϊκά προσόντα; Να σε παρουσιάσει σε συνέδριο;
To ερώτημα αφορά στην προσέγγιση και όχι στις ικανότητες κάποιου να πουλάει φύκια με μεταξωτές κορδέλες. Διότι στην προκειμένη για αυτό μιλάμε. Μπορεί πραγματικά κάποιος να είναι καλός στο να πουλάει κάτι χωρίς αντίκρυσμα.
User_601

νύχτα έγραψε: 15 Οκτ 2018, 21:38 φίλε μου επίτρεψέ μου να λέω την άποψή μου

κάποιους,
εγώ σε ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή

Ειναι αλλο πραγμα αυτο που εχω υπογραμισει και λες τωρα,και αλλο πραγμα να συγκρινεις τους ψυχολογους με αστρολογους,βλεπε παπαρολεφακη και καφετζουδες.Καταρχην η αστρολογια ειναι η μεγαλυτερη απατη των αιωνων και ηλιθιοι οσο την ακολουθουνε...κατα δευτερον ειναι απολυτα απαξιωτικη αυτη η συγκριση.Αν δεν το καταννοεις,δεν καταλαβαινεις ποιος προσβαλε ποιον.Οποτε μη ζητας και τα ρεστα. :c020:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος User_601 την 15 Οκτ 2018, 21:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
argouen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από argouen »

Γαληνός έγραψε: 15 Οκτ 2018, 21:43 Εχω κανει ψυχομετρικη αναλυση ερωτηματολογιου, γενικευμενα μοντελα δομικών εξισωσεων (επιβεβαιωτικη κ διερευνητικη/ σταθμιση), πολλαπλα παλινδρομικα μονταλα σε sem, πολυεπιπεδη αναλυση (κλινικη- νοσηλευτης) μοντελο πολαπλων δεικτων και αιτιων και αναλυση διαμεσολαβησης σε 18 μεταβλητες (σταθμισμενες κλιμακες) ψυχοκοινωνικων κινδυνων στην εργασια.
:102:
:e045:
Νήφε και μέμνησο απιστείν
νύχτα

Εσθήρδεν απευθύνθηκα σε σένα, δε σε διάβασα καν, σόρρυ :wave:
psychologem

νύχτα έγραψε: 15 Οκτ 2018, 21:38 φίλε μου επίτρεψέ μου να λέω την άποψή μου

κάποιους, εγώ σε ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή

Συμφωνώ οτι αρκετοί άνθρωποι, κυρίως αυτοί που πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές, χρειάζονται αρχικά καθησυχασμό όπως αυτόν που παρέχει μια δυνατή γονική φιγούρα. Ιδανικά ο θεραπευτής τους πρέπει να είναι δυνατός σοφός και διαθέσιμος. Η ιδιότητα του γιατρού όπως προαναφέρθηκε νομίζουν πως τους εξασφαλίζει αυτά τα χαρακτηριστικά ακόμα και αν δε θέλουν να πάρουν φάρμακα και συχνά έχουν θεαματική βελτίωση.
Το πρόβλημα είναι οτι απλώς καθησυχάζονται και δεν κάνουν κανονική ψυχοθεραπεία με αποτέλεσμα στην επόμενη κρίση πάλι να ζητάνε καθησυχασμό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος psychologem την 15 Οκτ 2018, 21:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”