Εγώ γιατί τείνω να πιστεύω οτι πολλοί οπαδοί του Φουκουγιαμα επί της ουσίας πιστεύουνpaul25 έγραψε: 04 Απρ 2023, 23:06Το έχω ξαναγράψει πολλές φορές, όταν έλεγε το "τέλος της ιστορίας" εννοούσε την κυριαρχία του καπιταλισμού ως του μόνου αληθούς συστήματος οργάνωσης και διαβίωσης της κοινωνίας. Κανένας δεν ονειρεύεται ανατρεπτικά μια νέα πολιτική πρόταση αντί αυτού, δεν υπάρχει πια η εποχή των επαναστάσεων, πολλοί θεωρούν πως αυτό το σύστημα είναι η φυσική κατάληξη του ανθρώπου. Από αυτή την άποψη το έλεγε, όχι ότι δεν θα υπάρχει χρόνος με γεγονότα, δεν είναι δα τόσο τρελός. Ακόμα και ο Πούτιν δεν αμφισβητεί τον καπιταλισμό, δεν θέλει να επαναφέρει τον Σοβιετισμο, δεν προτάσει μια άλλη κοσμοθεωρία οργάνωσης της ζωής. Αυτό πια θεωρείτε δεδομένο. Οι ακροκεντρωοι που απομακρύνονται από τις ιδεολογίες είναι σαν να παραδέχονται ότι καλά είμαστε, τι θέλετε να αλλάζετε τώρα; Ενισχύουν δηλαδή ακόμα πιο πολύ το "τέλος της ιστορίας".Green Dragon έγραψε: 04 Απρ 2023, 20:42Πως δεν διαψέυστηκε, βλέπεις εσύ κανένα τέλος της ιστορίας; Εδώ έχουμε νέο ψυχρό πόλεμο.paul25 έγραψε: 04 Απρ 2023, 20:17 Όχι! Εννοώ συντηρητικοι κυρίως για την οικονομική πολιτική τους. Νεοσυντηρητικοι εμφανίζονται ως προς τις πολιτικές απόψεις τους. Μην ξεχνάς πως είναι ατόμα Φρανκενστάιν, παίρνουν ιδέες και απόψεις από όλο τον πολιτικό χώρο και δεν έχουν χαρακτήρα. Ο Φουκουγιαμα για την ώρα δεν διαψεύστηκε στο ουσιαστικό κομμάτι της φράσης του. Εδώ και 33 χρόνια διαρκεί η διαπίστωση του και οι άκρο κεντρώοι είναι οι πρώτοι που θέλουν να την διατηρήσουν εν ισχύ.
στην εδραίωση των ΗΠΑ και του δυτικού μπλοκ ως της μονης ηγεμονίας που θα είναι η μόνη
κυρίαρχη χωρίς κανένα αντιπαλο που θα είναι ικανός να σταθεί απέναντι της ενώ οποιος τολμήσει να αμφισβητήσει θα γίνεται στάχτη.
Να με συγχωρείς κιόλας αλλά αυτά που γράφεις μοιάζουν σαν την φιοριτουρα και το περίβλημα του φουκουγιαμισμου ενώ ο πυρήνας των think tanks του φουκουγιαμισμου να είναι αυτά που περιεγραψα παραπάνω.
Για τον ίδιο τον Φουκουγιαμα δεν ξέρω αν υπάρχουν ενδείξεις η απτές αποδείξεις οτι στον
πυρήνα της σκέψης του υπάρχουν τα ως άνω γραφόμενα.